Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/home/2/

Verzija za štampu / To Screenview  

   

 

         

              

    

  Pratite naš Twitter kanal      
Dienstag, 16. Juli 2019

ELEKTRIFIKACIJA 150 HEKTARA SRBOBRANSKOG ATARA


N a razvoju poljoprivrede zasnivamo strategiju razvoja naše opštine, rekao je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, prilikom obilaska radova na izgradnji trafostanice u ataru Turije, na potezu Beljanska bara, odakle će niskonaponskim kablovima biti omogućeno priključenje na struju svim poljoprivrednicima u ataru od Srbobrana prema Turiji i Bečeju.

DVA DINARA


Ovo je priča o Đuri Somborcu koji je 1932. godine otvorio prvi ženski salon i njegovom prvom komšiji, berberinu Proki Gavanskom.
Sonntag, 14. Juli 2019

VELVET DANCER POBEDNIK PETROVDANSKE TRKE


Branislav Mukić četvrti put je prošao kroz cilj Petrovdanske trke u Srbobranu kao pobednik, a treći put pehar je otišao u ruke vlasnicima grla Velvet Dancer, porodici Tasić iz Niša. Prvi kasački dan u Srbobranu, održan je na hipodromu, a ukupno se vozilo devet trka.
Samstag, 13. Juli 2019

BUDIMO SLOŽNI U OSTVARENJU NAPRETKA ZA NAŠE MESTO!


 Bila je ovo jedna od poruka u pozdravnom govoru predsednika opštine Radivoja Paroškog svim gostima koji su sinoć bili na Trgu slobode. On je Srbobrancima čestitao Petrovdan u ime lokalne samouprave, a gostima poželeo lep provod.
Freitag, 12. Juli 2019

PETROVDAN - SLAVA JE U SRBOBRANU!


Petrovdan je veliki praznik u srpskom narodu, a mnogi ne znaju da je ovaj dan posvećen i apostolu Pavlu. Ovo je poseban dan za nas Srbobrance.
Donnerstag, 11. Juli 2019

HADŽI ZORAN LAZIN O KRALJU PETRU U DOMU KULTURE


Dom kulture ugostio je publicistu Hadži Zorana Lazina i njegovu izložbu sakupljenih fotografija, slika, pesama i zapisa o kralju Petru I. Ovim događajem koji se odigrao u galeriji Doma kulture, obeležen je jedan jubilej, 175 godina od rođenja kralja Petra I Karađorđevića, velike istorijske figure i ličnosti. Prikupljeni arhiv Lazina, izložen je na 14 velikih panoa, u formatu koncizne i pregledne prezentacije.

DESET TRKA ZA PETROVDAN U SRBOBRANU!


Konjički klub „Vranac“ iz Srbobrana u subotu 13. jula organizovaće prvi trkački dan ove sezone. Na programu je devet kasačkih trka u kojim je učešÄ‡e najavilo 72 grla iz 15 konjičkih klubova.

SRBOBRAN DEO PROJEKTA - PODRÅ KA REFORMI SISTEMA PREDÅ KOLSKOG VASPITANJA I OBRAZOVANJA


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština započeli su implementaciju novog projekta "Podrska reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.

PRIJAVITE SE ZA BISEROV EKO KAMP!


Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama «Biser» organizuje 15. Eko – kamp pod nazivom «Upoznajmo Srbiju». Eko – kamp će trajati pet dana, od 29.07.2019. do 02.08.2019. Kao i prethodnih godina Eko – kamp će biti u Šumici na Vašarištu u Srbobranu. Participacija za kamp je 100.00 dinara za svih pet dana .
Dienstag, 9. Juli 2019

OVE GODINE, U NEDELJU 23. TRADICIONALNA ŽETVA


Sredinom jula, po tradiciji, u Srbobranu se održava manifestacija "Tradicionalna Žetva". Klub za negovanje tradicija i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine iz Srbobrana zakazao je za 14. Jul (nedelja) manifestaciju „Tradicionalna žetva“.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign