Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?arc=1&amp%3Barea=1&amp%3Bp=newsarchive&amp%3Bcatid=8&amp%3Bpage=11&amp%3Blimit=25

Verzija za Ütampu / To Screenview  

          />

 

         

              

    

  Pratite naš Twitter kanal      
Mittwoch, 18. September 2019

I OVE GODINE U ZMAJU SPROVODE AKCIJU - PAPIRKO


U─Źenici OŠ Jovan Jovanovi─ç Zmaj krenuli su u akciju sakupljanja stare hartije, a završnica je 05.oktobra u dvorištu škole.

BRKOVI ZA DVE KRAVE


Pri─Źa iz Srbobrana izme─Ĺu dva Svetska rata koja od zaborava skriva legendu o ─Źuvenim brkovima birtaša ┼Żarka Piroškog i ponude koju nije mogao da odbije od povratnika iz Amerike, gosta njegove kafane, Amerikanca - Dine Terzi─ça...
Dienstag, 17. September 2019

NARODNA BIBLIOTEKA RASPISALA LITERARNI KONKURS


Narodna biblioteka Srbobran je 2019. godine ustanovila pesni─Źku nagradu „Milan Dun─Ĺerski╦« u ┼żelji da trajno sa─Źuva uspomenu na uglednog zavi─Źajnog pesnika i humanistu, te podstakne me─Ĺunarodnu interkulturalnu saradnju srpske i ma─Ĺarske omladine u nadnacionalnoj zajednici slobodnog umetni─Źkog duha.

POVREMENI PREKIDI U SNABDEVANJU GASOM


JKP GRADITELJ, danas je emitovao saopštenje u javnost u kome poziva korisnike na gasnoj mre┼żi za razumevanje. Naime, zbog radova na distributivnoj mre┼żi u narednim danima o─Źekuju se povremeni prekidi u snabdevanju ovim energentom. U saopštenju se ka┼że:
Montag, 16. September 2019

OBELE┼ŻENA SLAVA CRKVE UZVI┼áENJA SVETOG KRSTA


Sve─Źano uz kulturno, zabavno muzi─Źki program, u subotu, obele┼żena slava Rimokatoli─Źke crkve Uzvišenja Svetog Krsta u Srbobranu.

DVE MEDALJE ZA MARATONCE!


Tri maratonca iz Srbobrana u─Źestovali su u Ba─Źkoj Topoli gde su tr─Źali trku na 13 km. Postigli su više nego zavidan rezultat i vratili se sa dve medalje.
Donnerstag, 12. September 2019

PODELJENI POKLONI ZA BEBE


Danas je 35 beba dobilo poklone koje su u okviru projekta koji je podr┼żan od opštine Srbobran dodelile ┼żene iz Udru┼żenja gra─Ĺana "Ruka spasa". Evo kratkog izveštaja kako je to danas bilo u maloj sali SO Srbobran, a izjave su dali Savka Lazi─ç, predsednica Udru┼żenja i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

PREDLO┼ŻITE KANDIDATE ZA OKTOBARSKU NAGRADU


Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, zvanja Po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

AUDICIJA U SUBOTU 14.09.2019.


Dom kulture poziva sve mlade koji ┼żele da se oprobaju na daskama koje ┼żivot zna─Źe da do─Ĺu u subotu u 11.00h na audiciju koja ─çe se odr┼żati u sali Pozorištance.

DOLAZE NAM GOSTI IZ GRADA POBRATIMA - OROŠHAZE


Rimokatoli─Źka crkva Uzvišenja Svetoga Krsta u Srbobranu 14. septembra 2019. godine ─çe obele┼żiti svoju slavu koja ─çe po tre─çi put biti odr┼żana u dvorištu Osnovne škole ''Jovan Jovanovi─ç Zmaj'' . Organizator je Dom kulture, bi─çe prire─Ĺen i prigodan muzi─Źki program, u kojem ─çe nastupati i Duva─Źki orkestar iz Orošhaze, pobratimljenog grada iz Ma─Ĺarske.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign