Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index

  

         

 

         

              

    

 
 
    
Montag, 21. Oktober 2019

UPOZNAJTE ISTORIJAT I ŽIVOT SLOVAKA U VOJVODINI


Izložba Muzeja vojvođanskih Slovaka kojom su obeleženi identitet i istorijat ove nacionalne zajednice, otvorena je danas, u ponedeljak, u 12:00h, u galeriji Doma kulture. Tri stogodišnjice (stogodišnjica održanja slovačkih narodnih svečanosti, stogodišnjica Gimnazije "Jan Kolar" i stogodišnjica od početka rada štamparije u Bačkog Petrovcu) čine trostruki jubilej koji je poslužio kao povod i motiv za održanje jedne ovakve izložbe koja nam ukazuje i podseća nas na značaj Slovaka u Vojvodini.

OKTOBAR - MESEC PRAVILNE ISHRANE


Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost", uz podršku patronažnih sestara iz Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", Julijane Drače i Snežane Karać, obeležila je prethodne nedelje 16. oktobar - Svetski dan hrane, i tako se uključila u kampanju "Oktobar - mesec pravilne ishrane".

150 GODINA OD OSNIVANJA BIBLIOTEKE U SRBOBRANU!


"Svaka javna biblioteka je riznica zajedničkog dobra koja se zove: knjiga." Ovim rečima Ive Andrića pozivamo sve koji osećaju Narodnu biblioteku u Srbobranu svojom, da prisustvuju otvaranju izložbe povodom 150. godišnjice osnivanja prve biblioteke u Srbobranu. Otvaranje izložbe je 24.10.2019. (četvrtak) u 17 sati u prostorijama biblioteke.
Sonntag, 20. Oktober 2019

POGINUO BICIKLISTA


Na putu Srbobran - Bečej juče je tragično izgubio život naš sugrađanin Stevan Nikoličin. Na njega je oko 5.30h naleteo i usmrtio ga autobus, kako je objavio portal Pink,preduzeća “Konekto”.

SRBOBRANCI UBEDLJIVO BOLJI U DERBIJU KOLA!


Sinoć u Hali sportova u Srbobranu rukometaši RK Srbobran porazili su RK Putinci u 3. kolu takmičenja u okviru 3.lige - Zapad. Sigurnom i zasluženom pobedom ostvarili su treći uspeh na početku jesenjeg dela takmičenja i tako pokazali da su u konkurenciji za osvajanje jedne od pozicija u vrhu tabele.
Samstag, 19. Oktober 2019

NIS-U ISCURILA NAFTA NA PUT!


Večeras između 19 i 20h u ulici Miloša Obilića došlo je do curenja nafte na saobraćajnici u delu ove ulice u blizini dečijeg vrtića. Trag nafte bio je dug više desetina metara.

ŽIVEO NAŠ SRBOBRAN!


Ovim rečima svoj govor je danas završio Jovica Tanurdžić, ovogodišnji dobitnik Oktobarske nagrade. Svečanom sednicom Skupštine opštine Srbobran danas je obeležen dan naše opštine, a istom prilikom dodeljena su priznanja u okviru Oktobarske nagrade.

NEMA VIŠE JOLETA


Velika tuga, muk i žalost danas su zavladali u fudbalskom klubu Srbobran. Sa nevericom pronela se vest da je umro Jole.U pedesetoj godini života preminuo je Jovica Tešić - Jole, predsednik FK Srbobran. Uzrok smrti je za sada nepoznat.

SRBOBRANCI LJUBE SLOBODU


Svečanim polaganjem venaca na spomenik Slobode, svečanom sednicom SO i dodelom Oktobarskih priznanja obeleženi su danas Dan opštine Srbobran i Dan oslobođenja Srbobrana u II Svetskom ratu, 19. oktobar 1944. godine.
Freitag, 18. Oktober 2019

APLAUZI ZA SRBOBRAN OKOM "VUKA"!


Od prethodne školske godine u sve škole u Republici Srbiji uvedena je kao obavezna i projektna nastava. OŠ „Vuk Karadžić“ realizuje projektnu nastavu u koju uključuje sve aktere školskog života – učenike, nastavnike, roditelje i lokalnu zajednicu.


 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin