Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?arc=1&amp%3Barea=1&amp%3Bp=newsarchive&amp%3Bcatid=8&amp%3Bpage=12&amp%3Blimit=25

Verzija za Ütampu / To Screenview  

         

 

         

              

    

 
 
  Pratite naš Twitter kanal      
Samstag, 16. November 2019

U LENKINOM PRSTENU


Velika manifestacija u trodnevnom trajanju, “Lenkin prsten”, ove godine otpo─Źela je otvaranjem izlo┼żbe likovne kolonije “U Lenkinom prstenu”. Izlo┼żba ─Źetvrte po redu likovne kolonije koja je odr┼żana u toku leta, otvorena je ju─Źe u Galeriji Doma kulture, s po─Źetkom u 19:00 ─Źasova.
Freitag, 15. November 2019

OTVOREN PUT ZA VRBAS


Od ve─Źeras otvoren je za saobra─çaj put od Srbobrana do Vrbasa, naime radovi na delu puta od nadvo┼żnjaka preko autoputa do trokrake raskrsnice su završeni i put je pušten u saobra─çaj.

ZA POMOR RIBE U KANALU ODGOVORNI SU U CRVENKI!


Opštinska inspekcija za zaštitu ┼żivotne sredine u Kuli, izdala je zabranu ispuštanja otpadnih voda u Še─çerani u Crvenki. Iako je imala izgra─Ĺena talo┼żna polja za otpadnu vodu, še─çerana u Crvenki tu vodu ispuštala je u kanaL, saopštila je ova inspekcija a prenosi RTV.

TEŠKA I OPORA DRAMA IZ MADJARSKE


Bila je to lekcija iz istorije, prava pozorišna poslastica, drama u izvo─Ĺenju u─Źenika Srpske gimnazije "Nikola Tesla", koja je završena uz freneti─Źni aplauz, na┼żalost malog broja gledalaca u sali "Pozorištance".
Donnerstag, 14. November 2019

LEKARI PROSLAVILI SVETE KOZMU I DAMJANA


Sve─Źanim rezanjem slavskog kola─Źa, danas je u Domu zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" obele┼żena lekarska slava Sveti vra─Źi Kozma i Damjan. Slava je i ove godine obele┼żena u prisustvu zaposlenih i gostiju iz javnog ┼żivota, a slu┼żbovali su sveštenici Jovan i ┼Żarko.
Mittwoch, 13. November 2019

ROBIJAŠI IZGRADILI PUT KOJI TRAJE 90 GODINA


PUT Ba─Źka Topola - Srbobran je najstariji put koji se koristi, a nije rekonstruisan od kako je pušten u upotrebu. Izgra─Ĺen 1926.godine od betonskih plo─Źa i dan danas se koristi, prenosi RTV.

NA KANALU KOD SRBOBRANA - STANJE REDOVNO


Ovo je ocena koju su JVP Vode Vojvodine dali u svom današnjem saopštenju za javnost a u vezi sa delom Velikog ba─Źkog kanala kod Srbobrana, dodaju─çi da je kvalitet vode zadovoljavaju─çi, a da se još uvek ne zna ko je zaga─Ĺiva─Ź koji je izazvao pomor ribe...

LENKIN PRSTEN ZA PESMU - "KO JE TO U NAMA?"


Nakon poslednje sednice, ┼żiri ovogodišnje nagrade "Lenkin prsten" obratio se javnosti saopštenjem za javnost u kome nas obaveštava o odluci ko je ovogodišnji dobitnik najpresti┼żnije knji┼żevne nagrade za ljubavnu poeziju. Evo saopštenja:
Montag, 11. November 2019

PLAVI KRUG POZIVA NA PREVENTIVNE PREGLEDE


Povodom 14. novembra - Svetskog dana borbe protiv še─çerne bolesti, Udru┼żenje za borbu protiv dijabetesa "Plavi krug" iz Srbobrana, organizuje preventivne zdravstvene i kontrolne preglede za sve zainteresovane gra─Ĺane.

SUDBINE U MAGLI


Dom kulture Srbobran organizova─çe u ─Źetvrtak, 14. novembra, u sali "Pozorištance" sa po─Źetkom u 20.00h izvo─Ĺenje pozorišne predstave "Sudbine u magli", koju zajedno igraju dramska sekcija Srpske gimnazije "Nikola Tesla" u Budimpešti i Srpsko pozorište u Ma─Ĺarskoj. Pozorišna predstava "Sudbine u magli" ra─Ĺena je po motivima romana "Voz savesti" Dragomira Dujmova, srpskog pisca iz Ma─Ĺarske i profesora srpskog jezika i knji┼żevnosti u Srpskoj gimnaziji.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign