Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?arc=1&amp%3Barea=1&amp%3Bp=newsarchive&amp%3Bcatid=8&amp%3Bpage=12&amp%3Blimit=25

Verzija za tampu / To Screenview       

                

 

         

    

    

 
 
  Pratite naš Twitter kanal      
Mittwoch, 8. April 2020

IZOLACIJA OD PETKA U 17.00h DO PONEDELJKA U 5.00h, PENZIONERI MOGU U KUPOVINU U PETAK OD 4 DO 7 UJUTRO


Policijski čas ovog vikenda počeće od petak u 17 sati i trajaće do ponedeljka u 5 sati ujutru, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije. Penzioneri će moći da idu u kupovinu u petak od 4 do 7 časova ujutru.

VOLONTERI DELE PAKETE PENZIONERIMA SA NAJMANJIM PRIMANJIMA - PODELA SE NASTAVLJA


Volonteri Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran u najkraćem roku isporučili su na kućne adrese veliki broj paketa pomoći za penzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara.

DOK JE VANREDNO STANJE NA SNAZI - SVI DOKUMENTI SMATRAJU SE VALIDNIM IAKO IM JE ISTEKAO ROK VAŽENJA


Štab za vanredne situacije opštine Srbobrtan danas je održao vanrednu telefonsku sednicu i tim povodom izdao saopštenje za javnost:

U TEŠKIM VREMENIMA UVEK IMA LEPIH POSTUPAKA, A HUMANOST POKAŽE PRAVO LICE


Majka Tereza je kazala: Ako ne možete nahraniti stotinu ljudi, nahranite jednog čovjeka. Očigledno da je vođena ovom logikom jedna naša sugrađanka pokazala svoje čovekoljublje.

STIGLE INTERAKTIVNE TABLE ZA ŠKOLE U NAŠOJ OPŠTINI


Predsednica Aktiva direktora škola opštine Srbobran, Julkica Popović,   obavestila nas je da je danas u svih pet škola stigla po jedna interaktivna tabla sa projektorom.

DANAS JE SVETSKI DAN ROMA


Svetski dan Roma obeležava se 8. aprila, s ciljem da se ukaže na probleme Roma koji su najveća etnička manjina u Evropi. Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, je navela da je u romskoj populaciji visoka stopa siromaštva, da mnogi Romi i Romkinje i danas žive bez vode i struje u neformalnim romskim naseljima, što ih u vreme pandemije virusa COVID-19 čini dodatno ranjivim.

SMEĆE SE REDOVNO ODNOSI I U PETAK I PONEDELJAK


Ovo je informacija koju smo dobili u JKP Graditelj, naime tamo su nam potvrdili da će komunalna služba za odnošenje smeća raditi uobičajeno bez obzira na Uskrs koji vernici katoličke veoispovesti proslavljaju u nedelju 12.04. 
Dienstag, 7. April 2020

DANAS JE MEDJUNARODNI DAN ZDRAVLJA


Međunarodni dan zdravlja 7. april, koji se ove godine obeležava u jeku pandemije Korona virusa, posvećen je medicinskim i patronažnim sestrama i podsećanju svetskih lidera na kritičnu ulogu koje ove profesije imaju za održavanje svetskog zdravlja. "Podržite medicinske sestre i babice", je slogan ovogodišnjeg Svetskog dana zdravlja
Montag, 6. April 2020

DECA IZ TURIJE U AKCIJI!


"Sve će biti dobro" naziv je akcije koja je krenula iz Italije, prihvaćena je u Španiji, a po svemu sudeći širi se po celom svetu, kao odgovor građana na pandemiju Covid19. Svoj doprinos dala su i deca, učenici OŠ "Petar Drapšin" iz Turije.

OBAVEŠTENJE ZA GRADJANE


Kako do dozvole za kretanje tokom policijskog časa za lica koja pružaju pomoć u kući, personalne asistente i roditelje koji decu viđaju na osnovu sudske presude:Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign