Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?arc=1&amp%3Barea=1&amp%3Bp=newsarchive&amp%3Bcatid=4&amp%3Bpage=19&amp%3Blimit=25&amp%3Bprint=1

Verzija za Ütampu / To Screenview  

   

 

         

              

    

  Pratite naš Twitter kanal      
Dienstag, 16. Juli 2019

ELEKTRIFIKACIJA 150 HEKTARA SRBOBRANSKOG ATARA


N a razvoju poljoprivrede zasnivamo strategiju razvoja naše opštine, rekao je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, prilikom obilaska radova na izgradnji trafostanice u ataru Turije, na potezu Beljanska bara, odakle ─çe niskonaponskim kablovima biti omogu─çeno priklju─Źenje na struju svim poljoprivrednicima u ataru od Srbobrana prema Turiji i Be─Źeju.

DVA DINARA


Ovo je pri─Źa o ─Éuri Somborcu koji je 1932. godine otvorio prvi ┼żenski salon i njegovom prvom komšiji, berberinu Proki Gavanskom.
Sonntag, 14. Juli 2019

VELVET DANCER POBEDNIK PETROVDANSKE TRKE


Branislav Muki─ç ─Źetvrti put je prošao kroz cilj Petrovdanske trke u Srbobranu kao pobednik, a tre─çi put pehar je otišao u ruke vlasnicima grla Velvet Dancer, porodici Tasi─ç iz Niša. Prvi kasa─Źki dan u Srbobranu, odr┼żan je na hipodromu, a ukupno se vozilo devet trka.
Samstag, 13. Juli 2019

BUDIMO SLO┼ŻNI U OSTVARENJU NAPRETKA ZA NA┼áE MESTO!


 Bila je ovo jedna od poruka u pozdravnom govoru predsednika opštine Radivoja Paroškog svim gostima koji su sino─ç bili na Trgu slobode. On je Srbobrancima ─Źestitao Petrovdan u ime lokalne samouprave, a gostima po┼żeleo lep provod.
Freitag, 12. Juli 2019

PETROVDAN - SLAVA JE U SRBOBRANU!


Petrovdan je veliki praznik u srpskom narodu, a mnogi ne znaju da je ovaj dan posve─çen i apostolu Pavlu. Ovo je poseban dan za nas Srbobrance.
Donnerstag, 11. Juli 2019

HAD┼ŻI ZORAN LAZIN O KRALJU PETRU U DOMU KULTURE


Dom kulture ugostio je publicistu Had┼żi Zorana Lazina i njegovu izlo┼żbu sakupljenih fotografija, slika, pesama i zapisa o kralju Petru I. Ovim doga─Ĺajem koji se odigrao u galeriji Doma kulture, obele┼żen je jedan jubilej, 175 godina od ro─Ĺenja kralja Petra I Kara─Ĺor─Ĺevi─ça, velike istorijske figure i li─Źnosti. Prikupljeni arhiv Lazina, izlo┼żen je na 14 velikih panoa, u formatu koncizne i pregledne prezentacije.

DESET TRKA ZA PETROVDAN U SRBOBRANU!


Konji─Źki klub „Vranac“ iz Srbobrana u subotu 13. jula organizova─çe prvi trka─Źki dan ove sezone. Na programu je devet kasa─Źkih trka u kojim je u─Źeš─çe najavilo 72 grla iz 15 konji─Źkih klubova.

SRBOBRAN DEO PROJEKTA - PODRŠKA REFORMI SISTEMA PREDŠKOLSKOG VASPITANJA I OBRAZOVANJA


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština zapo─Źeli su implementaciju novog projekta "Podrska reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.

PRIJAVITE SE ZA BISEROV EKO KAMP!


Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama «Biser» organizuje 15. Eko – kamp pod nazivom «Upoznajmo Srbiju». Eko – kamp ─çe trajati pet dana, od 29.07.2019. do 02.08.2019. Kao i prethodnih godina Eko – kamp ─çe biti u Šumici na Vašarištu u Srbobranu. Participacija za kamp je 100.00 dinara za svih pet dana .
Dienstag, 9. Juli 2019

OVE GODINE, U NEDELJU 23. TRADICIONALNA ┼ŻETVA


Sredinom jula, po tradiciji, u Srbobranu se odr┼żava manifestacija "Tradicionalna ┼Żetva". Klub za negovanje tradicija i obi─Źaja svih naroda i narodnosti Vojvodine iz Srbobrana zakazao je za 14. Jul (nedelja) manifestaciju „Tradicionalna ┼żetva“.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign