Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?categ=6&amp%3Bp=gallery&amp%3Baction=showimage&amp%3Bid=3164&amp%3Bgalid=92&amp%3Bblanc=1&amp%3Bfirst_id=3191&amp%3Bascdesc=desc&amp%3Biframe=

Verzija za Ütampu / To Screenview  

         

 

         

              

    

 
 
  Pratite naš Twitter kanal      
Montag, 14. Oktober 2019

SAMO NAPRED I GLAVU GORE!


Ona je devojka iz našeg sokaka, ali kako stvari stoje mo┼żda ─çemo uskoro za nju mo─çi da ka┼żemo „svetsko, a naše“.  Odlu─Źila je da se bavi modelingom, uradila je prve fotografije i ve─ç su po─Źele da sti┼żu ponude za fotografisanje i iz inostranstva. Ona je Bernadetta Oroszi.

OKTOBARSKA NAGRADA IDE U PRAVE RUKE


Na današnjoj sednici SO Srbobran odbornici su odlu─Źili da prihvate predlog Komisije za dodelu Oktobarskih nagrada i za laureata proglase Jovana Tanurd┼żi─ça, novinara i publicistu iz Srbobrana. Nagradu ─çe primiti u subotu 19.oktobra na Sve─Źanoij sednici SO Srbobran.
Samstag, 12. Oktober 2019

KAFANA NA BALKANU


Ju─Źe u galeriji Doma kulture, odr┼żan je prvi ┼żivi memorijal u okviru Dana kulturne tradicije, jedne od manifestacija kojom Srbobran ─Źuva svoje duhovno nasle─Ĺe od zaborava. Priredba posve─çena se─çanju na nekadašnju instituciju kafane koja je postojala na ovim prostorima, uspešno je otpo─Źela oko 20:00h okupivši Srbobrance ┼żivopisnim i izdašnim programom.
Freitag, 11. Oktober 2019

NIKAD NEMOJ DA IZAZIVAŠ SUDBINU!


U poslednjih pet godina na teritoriji naše opštine stradalo je dvanaest u─Źesnika u saobra─çaju, a me─Ĺu njima i jedno dete. U okviru De─Źije nedelje odr┼żan je lep, zanimljiv i edukativan skup za decu, a svi u─Źesnici dobili su poklone koji su deo promotivnog materijala više akcija koje sprovodi organizator. 
Donnerstag, 10. Oktober 2019

ULA┼ŻEMO ZNA─îAJNA SREDSTVA U PRED┼áKOLSKO OBRAZOVANJE!


Kao i predhodnih par godina u sklopu obele┼żavanja De─Źije nedelje, predsednik opštine, Radivoj Paroški obišao je naše najmla─Ĺe, decu u PU Radost. Ovaj put u društvu svojih saradnika, ─Źlanovima Opštinskog ve─ça dr Ilijom Gazepovim, Jovicom Andri─çem, Radivojem Debelja─Źkim i Zoranom Miji─çem, posetio je vrti─çe "Pal─Źi─ç" u Ka─çu i "─îuperak" na Vašarištu.
Mittwoch, 9. Oktober 2019

PUBLIKA OCENJUJE RADOVE UMETNIKA


Dom kulture i Art centar iz Novog Sada vas pozivaju na me─Ĺunarodnu putuju─çu izlo┼żbu koja ─çe se odr┼żati u utorak 15.10.2019. u Galeriji Doma kulture. Otvaranje je u 19.00h, a ulaz za sve ljubitelje likovne umetnosti je slobodan. Ovo je jedanaesta godina postojanja i "velikog puta malog formata" po gradovima Srbije, me─Ĺu koje se svrstao i naš Srbobran. Svojim radovima predstavljeno je preko 40 umetnika, a kao i predhodnih godina vrednost i kvalitet ocenjuje publika. Tu mogu─çnost ima─çe i srbobranska publika.
Dienstag, 8. Oktober 2019

VATROGASCI U SLU┼ŻBI DECE


U okviru aktivnosti obele┼żavanja De─Źije nedelje, deca iz vrti─ça P─Źelica ju─Źe su bili doma─çini vatrogascima koji su za njih izveli ve┼żbu gašenja po┼żara.

NA PUTU ZA NIGDE!


Sino─ç je u "Pozorištancu" odigrana predstava "Pomahnitali" , ─Źiji tekst i re┼żiju potpisuje Tatjana Kecman, koja je ujedno i jedna od glavnih uloga, pored kolege Miloša ─Éor─Ĺevi─ça, ve─ç dobro poznatog srbobranskoj publici.
Montag, 7. Oktober 2019

PRIKUPLJENO 13 TONA STAROG PAPIRA


Akcija sakupljanja stare hartije koju u OŠ Jovan Jovanovi─ç sprovode po─Źetkom jeseni ve─ç šest godina završena je u subotu. Papirko je bio više nego uspešan. Prikupljeno je najviše papira do sada, tako da i dalje ova škola dr┼żi rekord u Vojvodini.  

BOGAT KULTURNI PROGRAM U OKTOBRU


Iako je kulturno leto ve─ç neko vreme iza nas to ne mora da zna─Źi da je sa kulturom u Srbobranu završeno. Kako bismo saznali šta nas u predstoje─çem periodu o─Źekuje od kulturnih dešavanja, razgovarali smo sa direktoricom Doma kulture, Milicom Zari─ç, a ispostavilo se da je ustanova na ─Źijem ─Źelu se ona nalazi pripremila ovog meseca bogat kulturni sadr┼żaj namenjen gra─Ĺanima Srbobrana. Razgovor sa njom prenosimo vam u celosti:Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign