Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index

 

       

                                  

 

         

              

    

 
 
    

SRBOBRAN I SRBOBRANCI


U saradnji sa opštinom, Narodnom bibliotekom i Domom kulutue, ovaj projekat je delo Udruženja potomaka i poštovalaca dobrovoljaca oslobodilačkih ratova 1848-1918 "Srbijanski-Srbobranski". Gostima večeri, najpre se obratila direktorka Narodne biblioteke u Srbobranu, Eva Kiš: - Poštovani gosti koji volite istoriju Srbobrana, drago nam je što ste došli na ovaj prikaz knjige. Postoji u biblioteci jedna knjiga koja se zove "Srbobran...

36. KOBASICIJADA U TURIJI POSLEDNJEG VIKENDA U FEBRUARU


Ove godine članovi Udruženja Kobasicijada iz Turije još jednom će pomeriti rekord za jedan metar, tako da će najduža kobasica na svetu biti napravljena u komadu, a biće dugačka 2036 metara. - Krećemo po pravilu iz Sombora gde ćemo biti gosti 07. februara, potom idemo u Suboticu 14. februara, sledi Novi Sad 21.02. i onda počinje fešta koja će trajati tri dana, poslednjeg vikenda u februaru. U petak 28, subotu 29. februara i u nedelju 01.marta imamo nameru da...

GOST U ATELJEU ITALIJANSKE PORODICE


- Imao sam izuzetnu čast i privilegiju da budem ugošćen od strane jedne velike umetničke porodice i izuzetnih ljudi iz Trsta. Dobio sam srdačan poziv da održim dvodnevnu radionicu grafike u prostoru njihovog porodičnog ateljea, koji u potpunosti odiše renesansnom atmosferom. Održao sam kratko predavanje o konceptualnoj tematici kojom se bavim, a zatim prezentovao način štampanja u kombinaciji tehnika koje koristim, rekao je mladi umetnik, dodajući: - Nakon...

UHAPŠEN ZBOG DROGE!


Pretresom njegovog stana pronađeno je oko 32 grama marihuane i 15 grama amfetamina. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru.

UPIS U VOJNU EVIDENCIJU


Upis će se vršiti u periodu od 13. januara do 28. februara 2020. godine, od 09.00 do 15.00 časova u kancelarijama Ministarstva odbrane na teritoriji opštine mesta prebivališta. Sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu ili, na uvid, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet.
Freitag, 17. Januar 2020

PET NAJBOLJIH DESTINACIJA ZA ZIMOVANJE


Za sve ljubitelje zimovanja, predlažemo vam 5 najboljih mesta od kojih je i jedno mesto u Srbiji.

OVIH DESET ZNAKOVA GOVORE DA VIŠE NISTE ZALJUBLJENI


Svi smo se susreli sa ovom situacijom: ljubav je nekada cvetala, a sada… Nikako nismo oduševljeni našim izborom partnera…

JEFTINI I PRIRODNI LEKOVI KOJI SMIRUJU INFEKCIJE I BOLOVE U BUBREZIMA


Za čišćenje bubrega je, prvenstveno, potrebno piti dovoljno vode u toku dana. Uz to, neke namirnice imaju dodatno blagotvorno dejstvo na bubrege!
Donnerstag, 16. Januar 2020

SRBOBRAN I SRBOBRANCI


Narodna biblioteka u Srbobranu, juče je bila domaćin prikazu novog fototipskog izdanja knjige "Srbobran i Srbobranci" Toše Iskruljeva, originalno izdate davne 1938. godine.
Mittwoch, 15. Januar 2020

36. KOBASICIJADA U TURIJI POSLEDNJEG VIKENDA U FEBRUARU


Pripreme za jednu od najvećih gastroturističkih manifestacija u Srbiji su uveliko u toku. Kako saznajemo, sve ide po planu, a prva promocija je u Somboru, u petak 07.februara, tradicionalno na "Ćelavom trgu".

GOST U ATELJEU ITALIJANSKE PORODICE


Đorđe Ćorić (1993) iz Srbobrana, master akademski grafičar, bio je gost italijanske porodice iz Trsta, u prostoru njihovog porodičnog ateljea, koja u svojim korenima sažima dugu umetničku tradiciju.
Dienstag, 14. Januar 2020

OD SUTRA - DRUGO POLUGODIŠTE!


Za đake osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine u sredu 15.01. nakon zimskog raspusta, počinje drugo polugodište.

UHAPŠEN ZBOG DROGE!


U Srbobranu je uhapšen meštanin A. M. (2000), zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

SRPSKA NOVA GODINA UZ NAJLEPŠE ŽELJE NA TRGU SLOBODE!


Kako i priliči, doček Nove godine po julijanskom kalendaru, obeležen je juče na Trgu slobode. Okupljanje je krenulo oko 22:00h, kada je nastupio našim građanima već od ranije poznat bend iz Novog Sada, "Apsolutno romantično".
Montag, 13. Januar 2020

TRAŽE SE DOBITNICI NAGRADA!


Organizatori Memorijalnog turnira "Jovica Tešić Jole" uputili su poziv svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji kupovinom ulaznica po ceni od 100 dinara, da se jave ukoliko su njihovi brojevi izvučeni kako bi preuzeli nagrade. Evo spiska:


 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin