Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/index.php?categ=8&amp%3Bp=gallery&amp%3Baction=showimage&amp%3Bid=3676&amp%3Bgalid=107&amp%3Bblanc=1&amp%3Bfirst_id=3676&amp%3Bascdesc=desc&amp%3Biframe=

Verzija za Ütampu / To Screenview  

         

 

         

              

    

 
 
  Pratite naš Twitter kanal      
Dienstag, 19. November 2019

FESTIVAL PRAVA DETETA OBELE┼ŻEN I U "VUKU"


Pokrajinski ombudsman u saradnji sa Novosadskom mre┼żom i lokalnim ombudsmanima sa teritorije Vojvodine organizovao je Festival prava deteta koji je otpo─Źeo još 25.oktobra.Povodom ovom festivalu je zna─Źajan jubilej u oblasti zaštite naših najmla─Ĺjih,odnosno trideset godina od Konvencije o pravima deteta,koju je naša dr┼żava ratifikovala još 1990.
Montag, 18. November 2019

MLADI PESNICI GOVORILI SVOJU POEZIJU


Tre─çi dan manifestacije “Lenkin prsten” obele┼żilo je Ve─Źe mladih pesnika odr┼żano u nedelju u Galeriji Doma kulture. U jedno─Źasovnom aran┼żmanu, mladi knji┼żevni stvaraoci imali su priliku da javno predstave vlastitu poeziju ljubavne tematike, kao i da za to budu nagra─Ĺeni.

NAGRADNI FOND - POLA MILIONA DINARA!


Srbobran ─çe biti doma─çin jednog od najve─çih novogodišnjih turnira u malom fudbalu. Od ove godine turnir nosi ime Jovice Teši─ça - Joleta, prerano preminulog predsednika FK Srbobran.
Sonntag, 17. November 2019

LENKIN PRSTEN U RUCI PESNIKA IVANA NEGRIŠORCA


14. PUT dodeljena je knji┼żevna nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu. Plaketu je uru─Źio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, a svetkovina u slavu ve─Źne ljubavi Laze Kosti─ça i Lenke Dun─Ĺerski bila je praznik lepe re─Źi i stihova. Pesmu "Santa Maria della salute" ovaj put govorio je glumac Nebojša Dugali─ç.
Samstag, 16. November 2019

OBELE┼ŻEN DAN ┼áKOLE U TURIJI


U petak 15. novembra Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji tradicionalno, školskom priredbom, obele┼żen je Dan škole. Tema ovogodišnje školske sve─Źanosti bila je Knji┼żevno ve─Źe.

U LENKINOM PRSTENU


Velika manifestacija u trodnevnom trajanju, “Lenkin prsten”, ove godine otpo─Źela je otvaranjem izlo┼żbe likovne kolonije “U Lenkinom prstenu”. Izlo┼żba ─Źetvrte po redu likovne kolonije koja je odr┼żana u toku leta, otvorena je ju─Źe u Galeriji Doma kulture, s po─Źetkom u 19:00 ─Źasova.
Freitag, 15. November 2019

OTVOREN PUT ZA VRBAS


Od ve─Źeras otvoren je za saobra─çaj put od Srbobrana do Vrbasa, naime radovi na delu puta od nadvo┼żnjaka preko autoputa do trokrake raskrsnice su završeni i put je pušten u saobra─çaj.

ZA POMOR RIBE U KANALU ODGOVORNI SU U CRVENKI!


Opštinska inspekcija za zaštitu ┼żivotne sredine u Kuli, izdala je zabranu ispuštanja otpadnih voda u Še─çerani u Crvenki. Iako je imala izgra─Ĺena talo┼żna polja za otpadnu vodu, še─çerana u Crvenki tu vodu ispuštala je u kanaL, saopštila je ova inspekcija a prenosi RTV.

TEŠKA I OPORA DRAMA IZ MADJARSKE


Bila je to lekcija iz istorije, prava pozorišna poslastica, drama u izvo─Ĺenju u─Źenika Srpske gimnazije "Nikola Tesla", koja je završena uz freneti─Źni aplauz, na┼żalost malog broja gledalaca u sali "Pozorištance".
Donnerstag, 14. November 2019

LEKARI PROSLAVILI SVETE KOZMU I DAMJANA


Sve─Źanim rezanjem slavskog kola─Źa, danas je u Domu zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" obele┼żena lekarska slava Sveti vra─Źi Kozma i Damjan. Slava je i ove godine obele┼żena u prisustvu zaposlenih i gostiju iz javnog ┼żivota, a slu┼żbovali su sveštenici Jovan i ┼Żarko.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign