Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Samstag, 18. Mai 2024

Danas je u Srbobranu otvoren teren za mini fudbal, posvećen Katai Aleksandru, jednoj od najvećih Zvezdinih zvezda. Događaju je prisustvovao i Srbobranac, fudbaler Crvene Zvezde, a projekat je finansirala Fondacija Mozart koja je pored terena koji je izgradila donirala Udruženju za pomoć MNRO "Biser" 300.000 dinara.

 
Freitag, 17. Mai 2024

Kako smo čuli danas, poslednji put Vatrogasna jedinica u Srbobranu u okviru svoje opreme za intervencije, dobila je kamion 1985. godine. Od danas su opremljeni novim vozilom za gašenje požara i to ih svrstava u red bolje opremljenih jedinica srazmerne veličline.

 

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" organizovaće i nedelju, 19. maja, još jedan otvoreni dan za sve zainteresovane građane u kojem će se ponovo vršiti besplatni preventivni pregledi.

 
Donnerstag, 16. Mai 2024

Ministarstvo zaštite životne sredine isporučilo je danas Javnom komunalnom preduzeću "Graditelj" 43 kontejnera zapremine 1.100 litara, i 130 kanti zapremine 240 litara, ukupne vrednosti oko 1,5 miliona dinara. Primopredaji ove opreme prisustvovali su Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Robert Jakša, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

 

Prema ugovoru po 2,5 miliona dinara za ovu namenu obezbediće resorno ministarstvo i Opština Srbobran. Ugovor je danas potpisao dr Ilija Gazepov u ime opštine Srbobran.

 

Ima samo 11 godina i najmlađi je pisac u Srbobranu koji je objavio knjigu. Zove se Filip Gajić, učenik je OŠ "Vuk Karadžić" i juče je u prostorijama Narodne biblioteke održana promocija njegove zbirke pesama "Ostrvo", koja je objavljena u okviru biblioteke "Mladi talenti". Izdavač je "Srpska knjiga" iz Požarevca.

 
Dienstag, 14. Mai 2024

Ukupno četvrta izborna lista prihvaćena je i proglašena od strane Opštinske izborne komisije. Na listi je 21 kandidat za odbornika, a nosilac liste je Dragoljub Banković iz Novog DSS-a. 

 
Montag, 13. Mai 2024

Lokalni izbori u našoj opštini održaće se 02.juna. U petak 11.05. Opštinska izborna komisija proglasila je treću izbornu listu. Grupa građana pod nazivom "Oslobodimo Srbobran" na izbore izlazi sa 22 kandidata za odbornike u SO Srbobran.

 

Srbobran je ovog vikenda bio u znaku citre i muzike koja nastaje na ovom, drevnom muzičkom instrumentu. Domaćin mladim citrašima je bila OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", a publika je aplauzima nagradila mlade muzičare koji neguju tradiciju i folklor mađarskog življa u Vojvodini.

 

Nakon što su pojedini mediji došli u posed informacije da je u Srbobranu u policijskoj stanici u prostorijama za zadržavanje jedan građanin izvršio samoubistvo, u petak je izvršen neposredan nadzor nad radom stanice. Tim povodom obratili smo se zaštitniku građana kako bi smo saznali više o ovom nemilom događaju.

 
Donnerstag, 9. Mai 2024

Danas je u Srbobranu odata počast stradalima tokom II Svetskog rata. Na Dan pobede i Dan Evrope položeni su venci ispod spomen ploče sa imenima boraca koji su položili život na branik otadžbine u borbi protiv fašizma i nacizma. U programu su nastupili hor OŠ "Vuk Karadžić" i pesnik Goran Blagojević, a govorio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. Vence su pored delegacije opštine položili predstavnici boračkih organizacija i udruženja, kao i vodećih političkih stranaka.

 

Konjički klub "Vranac" iz Srobrana u nedelju 12. maja organizovaće prvi trkački dan, od ukupno tri predviđena za ovu sezonu.Program čini devet kasačkih trka u kojima je učešće najavilo 83. grla iz četrnaest konjičkih klubova.Iz programa se izdvajaju memorijalne trke posvećene Lazaru Pankoviću, Srbivoju Petrovu i Miklošu Brezovskom, kao i "Državno prvenstvo za grla od 5. godina".

 
Montag, 6. Mai 2024

Đurđevdan je druga najveća slava u našoj opštini. Mnoge familije u Srbobranu proslavljaju danas Đurđevdan.

 
Sonntag, 5. Mai 2024

Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, uputio je čestitke svim vernicima koji najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, obeležavaju prema julijanskom kalendaru.

 
Dienstag, 30. April 2024

Večeras oko 21.00h na uglu ulica Skopljanska i Jožef Atile došlo je do sudara u kome su učestvovali automobil marke Citroen Berlingo i motocikl. Kako smo čuli na licu mesta povređeni su vozač i putnik motocikla.

 

Do danas u našoj opštini verifikovane su dve liste koje su predložile svoje kandidate za odbornike. Opštinskoj izbornoj komisiji prvu listu "Aleksandar Vučić - Srbobran sutra"predala je u subotu uveče koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka, a druga lista koja je predata i prihvaćena je "Vajdasági Magyar Szövetség- Dr. Pásztor Bálint – Savez vojvođanskih Mađara – dr Balint Pastor".

 

Odbornici SO Srbobran danas su doneli odluku da se kompaniji MIkom iz Novog Sada proda 9 hektara građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, gde ova firma planira pogon za izgradnju građevinskih kontejnera. U startu fabrika će zapošljavati 200 radnika različitih profila.

 
Montag, 29. April 2024

Opština Srbobran, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, uručila je danas četiri paketa pomoći izbegličkim porodicama koji podrazumevaju podršku u građevinskom materijalu za adaptaciju i sanaciju kuća u kojim žive. Podrška vredna skoro 2,5 miliona dinara stigla je od Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, iz namenskih fondova Evropske unije. Proces konkurisanja i donošenja odluke o dodeli pomoći organizovalo je Povereništvo za izbeglice i migracije opštine Srbobran.

 

U Galeriji Doma kulture otvorena je u nedelju izložba ručnih radova dece sa radionice  „U susret uskršnjim praznicima“, koju je organizovalo Udruženje građana “Ruka spasa”.

 
Samstag, 27. April 2024

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Lazarevu subotu ‒ Vrbicu. Spada u pokretne praznike i obeležava se dan uoči praznika Cveti. S ovim praznikom počinju veliki Vaskršnji praznici, a posvećen je uspomeni na vaskrsenječetvorodnevnog Lazara i Hristov ulazak u Jerusalim, gde su ga deca svečano dočekala i pozdravila.

 

Udruženje „Ruka spasa“ Savka Lazić i ove godine je održalo radionicu za decu „U susret uskršnjim praznicima“ na kojoj je učestvovalo više od osamdesetoro dece uzrasta od 4 do 12 godina.

 
Freitag, 26. April 2024

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" utvrdio je termine rada za predstojeće prvomajske i vaskršnje praznike, koji se u odrđenoj meri razlikuju u odnosu na uobičajeno radno vreme ustanove.

 
Donnerstag, 25. April 2024

Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran, zakazala je utorak, 30. april, 41. sednicu lokalnog parlamenta.

Na osnovu člana 42. stav 3. Statuta Opštine Srbobran («Službeni list opštine Srbobran», broj 4/2019, 20/2019 i 6/2022), člana 102. Poslovnika Skupštine Opštine Srbobran («Službeni list opštine Srbobran», broj 11/2019):

 
Montag, 22. April 2024

9. put za redom u petak, 19.aprila održan  je Zmajev festival nauke u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Srbobranu. Festival se realizuje sa ciljem da se promoviše nauka kroz vršnjačku edukaciju, da se otvaraju razne veze između škola i to u vidu drugarstva među učenicima,   saradnje i usavršavanja među nastavnicima.

 
Freitag, 19. April 2024

Udruženje za pomoć MNRO „Biser“ Srbobran organizuje u prostorijama Doma kulture Srbobran 22.  aprila 2024. godine otvaranje USКRŠNJE PRODAJNE IZLOŽBE.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen