Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Donnerstag, 1. Dezember 2022

Nadzorni odbor JKP "Graditelj" na svojoj sednici od 23.11. doneo je jednoglasnu odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje. Ova odluka primenjivaće se od 01.januara naredne godine.

 
Mittwoch, 30. November 2022

Od ove godine u Gimnaziji i stručnoj srednjoj školi "Svetozar Miletić" nastavu pohađaju učenici koji su se opredelili za frizerski smer. Sada imaju i svoj kabinet koji je potpuno opremljen za praktičnu nastavu i više ne moraju da traže salone gde bi obavljali ovaj deo školovanja.

 
Freitag, 25. November 2022

Kako je saopšteno iz MUP-a, pripadnici policije su rasvetlili dva razbojništva i jedan pokušaj pljačke prodavnice u Srbobranu. Na osnovu naših saznanja reč je o maloletnom licu koje je opljačkalo prodavnice kod nekadašnje kasarne i na uglu Nikole Tesle i Jadranske ulice, uz još jedan ponovni pokušaj pljačke prodavnice preko puta nekadašnje kasarne. U saopštenju MUP-a se kaže:

 
Donnerstag, 24. November 2022

Bilo je svečano, zabavno, ali sve u sportskom duhu, tako bi se mogao opisati, u nekoliko reči, program kojim su učenici i nastavnici u školi "Jovan Jovanović Zmaj" danas zajedno sa kolegama iz drugih škola, roditeljima i zvaničnicima lokalne samouprave, crkve i javnih preduzeća i ustanova obeležili Dan škole.

 
Mittwoch, 23. November 2022

Članovi Udruženja za pomoć MNRO "Biser" i Udruženja "ART CENTAR" iz Beograda, još jednom su se u jesen okupili na Tatićevom salašu kakko bi zajednički uživali u likovnoj koloniji. Ove godine tema likovnih radova bio je "Smajli", a svako od učesnika potrudoio se da ostavi svoj likovni pečat.

 

Žića Maradona, koji je od prošle godine počasni građanin naše opštine sproveo je humanitarnu akciju, a garderobu za zimu dobila su pojedina deca iz socijano ugroženih porodica.

 
Dienstag, 22. November 2022

Ovo je danas rekao, na 57. godišnjicu od osnivanja JKP "Graditelj", direktor, MIloš Jovanović, naime mašinski park preduzeća danas je posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački sa svojom zamenicom, MIlicom Zarić, kako bi radnicima čestitao godišnjicu, ali i uverio se u spremnost voznog parka pred dolazeću zimu.

 

U petak, 25.novembra u 17 časova promocija knjige Marka Filipendina: Uloga Kraljevine Srbije u stvaranju jugoslovenske države 1914 -1918. Pored autora biće prisutan i o knjizi govoriće istoričar Danijel Kulačin. Domaćin je Narodna biblioteka Srbobran.

 
Montag, 21. November 2022

Dodelom nagrade i pohvala „Lenkino pero“, koje se u okviru manifestacije „Lenkin prsten“ dodeljuju mladim pesnicima na konkursu za najbolju ljubavnu pesmu u konkurenciji učenika, u nedelju je svečano okončan sedmodnevni kulturni program tokom kojeg Srbobran svake godine slavi ljubav, poeziju i priču o Lenki Dunđerskoj.

 
Sonntag, 20. November 2022

Sinoć je u sali "Pozorištance" održana svečanost dodele 17. godišnje pesničke nagrade "Lenkin Prsten". Bilo je to gala veče uz učešće akademskog hora "Obilić" iz Beograda i nastup glumca Petra Benčine koji je govorio stihove večne pesme Laze Kostića, posvećene Lenki Dunđerski, "Santa Maria Della Salute".

 
Samstag, 19. November 2022

Izuzetan dan za Srbobran, večeras će 17. put svečano biti dodeljena književna nagrada "Lenkin prsten" za najbolju ljubavnu pesmu, a prepodne otkriven je spomenik Lenki Dunđerski, umetničko delo vajara Stevana Filipovića i Livnice Stanišić.

 
Freitag, 18. November 2022

Ove godine, između ostalog, manifestacija "Lenkin prsten" ostaće upamćena po otkrivanju spomenika Lenki Dunđerski. Spomenik, rad vajara Stevana Filipovića, izrađen u livnici "Stanišić" krasiće od sutra Trg slobode. Lenka se na simboličan način vraća među svoje Srbobrance, a spomenik će biti otkriven u 11.00 časova. Projekat "Povratak Lenke u rodni kraj" podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javni informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Očekujemo dolazak pokrajinske sekretarke Dragane Milošević i pozivamo sve naše sugrađane da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

 
Donnerstag, 17. November 2022

Danas u Srbobranu sve je u znaku manifestacije „Lenkin prsten“. U Galeriji Doma kulture održava se naučni skup „Porodica Dunđerski – građanska kultura srpske Vojvodine“. Skup je počeo u 10.30 i trajaće do 17.00 časova.

 

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački sa svojim saradnicima danas je obišao radove na asfaltiranju ulice Pap Pavla. U potpunosti se rekonstruiše kolovoz u delu ulice od raskrsnice sa ulicom Jožef Atile do Skopljanske. Kako se danas čulo od proletos u okviru javno privatnog partnerstva na teritoriji naše opštine rekonstruisani su kolovozi u 25 ulica naše opštine.

 

 
Mittwoch, 16. November 2022

Žiri je doneo jednoglasnu odluku, najbolja ljubavna pesma u predhodnih godinu dana koja je ugledala svetlost dana je pesma „Otkad te ne volim“, Dragice Stojanović, pesnikinje iz Zrenjanina. Prenosimo saopšenje žirija i uz zahvalnost autorki objavljujemo nagrađenu pesmu.

 
Dienstag, 15. November 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački i Igor Karadarević, direktor projekta "Srbija u ritmu Evrope" danas su potpisali ugovor o učešću naše opštine u ovom televizijskom projektu i dečijem muzičkom festivalu 2023.godine.

 

Sinoć je u Galeriji Doma kulture otvorena izložba slika nastalih tokom kolonije koja je organizovana krajem leta ove godine u dvorištu Doma kulture.

 
Montag, 14. November 2022

Sve je spremno za jednu od najvećih kulturnih manifestacija u našoj sredini. Po prvi put ove godine Srbobran će sedam dana biti Lenkina varoš, novembarska prestonica ljubavi, poezije i romantike. Juče i u subotu Lenka i njen Laza bili su u Beogradu i Novom Sadu da pozovu građane da dođu kod nas i uživajui u nizu programa koje je dom kulture u saradnji sa svojim prijateljima pripremio za naredne dane.

 

Društvo za brobu protiv šećerne bolesti opštine Srbobran "Plavi krug" i ove godine radno će obeležiti 14. novembar - Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

 
Freitag, 11. November 2022

U znak sećanja na pobedu u I Svetskom ratu danas, na Dan primirja u porti Srpske pravoslavne crkve položeni su venci, a u hramu je održana liturgija u pomen svim stradalima u oslobodilačkim ratovima za slobodu Srbije.

 

Sednica žirija za dodelu Lenkinog prstena, nagrade za najbolju ljubavnu pesmu, održana je u Novom Sadu, 9. novembra 2022. godine.

Žiri, u sastavu: dr Zoran Đerić (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (članica) i Biljana Puškar (članica), prateći pesničku produkciju između dve dodele nagrade, u periodici i samostalnim zbirkama, zapazio je veći broj pesama savremenih srpskih autora na ljubavne teme. Izdvojio je u uži izbor sedam autora i naslova:

 

Srbija danas slavi i obeležava dan kada je 11.novembra 1918.godine, u željezničkom vagonu u Kompijenju, kod Pariza, Nemačka kapitulirala i potpisala primirje sa silama Antante.

 
Donnerstag, 10. November 2022

Na današnjoj sednici SO Srbobran odbornici su većinom glasova ukazali poverenje Milošu Jovanoviću i izglasali da naredne četiri godine obavlja funkciju direktora JKP "Graditelj".

 

Ponedeljak 14.11. 2022. godine
Otvaranje izložbe slika sa likovne kolonije „U Lenkinom prstenu”
 

 
Mittwoch, 9. November 2022

Mladi fudbalski sudija iz Srbobrana, Goran Tešanović je prvi fudbalski sudija iz Srbobrana i  Fudbalskog saveza Srbobran - Bečej, koji je od pre nekoliko dana zasluženo dobio zvanje - sudija prve kategorije (savezni sudija).

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen