Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 10. Dezember 2018

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobra─çajne policije, sproveš─çe,  u periodu od 10. do 16. decembra 2018. godine, akciju poja─Źane kontrole saobra─çaja koja ─çe biti usmerena na kontrolu vo┼żnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

 

U sali Malog pozorišta u Srbobranu, na redovnoj Konferenciji jednoglasno podr┼żali Ivicu Da─Źi─ça za predsednika partije, u susret Kongresu SPS-a koji ─çe se odr┼żati 22. decembra ove godine...

 

Dom kulture za petak je pripremio zanimljiv koncert za sve ljubitelje guda─Źke muzike. Kvartet sti┼że u Srbobran, nakon uspešnih koncerata na ve─çini Me─Ĺunarodnih festivala u zemlji, ali i nastupa u Italiji, Velikoj Britaniji, Nema─Źkoj, Hrvatskoj...

 

Regionalna razvojna agencija Ba─Źka ─çe 20.12.2018. godine u 16.00 ─Źasova u Velikoj sali Opštinske uprave Srbobran odr┼żati info radionicu. Tema radionice je “Odr┼żivi lokalni i regionalni razvoj Ba─Źke -Me─Ĺuinstitucionalna saradnja kao klju─Ź razvoja ruralnih sredina u regionu Ba─Źka”.

 
Samstag, 8. Dezember 2018

U 57. godini ┼żivota preminuo je jedan od zaštitnih znakova Turije poslednjih decenija. Zauvek nas je napustio Tomislav Milankov - Toma Šukara.

 
Freitag, 7. Dezember 2018

Na poziv Crvenog krsta odazvalo se 90 dobrovoljnih davalaca krvi...

 

Ju─Źe je u Osnovnoj školi „Vuk Karad┼żi─ç“odr┼żano tradicionalno Ve─Źe mladih pesnika. Osnovci poete iz sve ─Źetiri školenaše opštine u proteklom periodu slali su svoje pesme na ovaj konkurs, da bi ┼żiri koga su ─Źinile Eva Kiš i Milana Gajinov iz Narodne biblioteke Srbobran izabrao dvanaest najboljih pesama.

 
Donnerstag, 6. Dezember 2018

U sklopu istra┼żivanja nafte i gasa prema projektu „3D Ada“, NIS u decembru po─Źinje geofizi─Źka istra┼żivanja na podru─Źju opštine Srbobran.

 

U petak 14.12. u Velikoj sali SO Srbobran odr┼ża─çe se tribina na kojoj ─çe govoriti Igor Juri─ç, ispred Fondacije "Tijana Juri─ç", a teme su trgovina ljudima, pedofilija i nasilje na internetu.

 
Mittwoch, 5. Dezember 2018

Tre─çi rebalans bud┼żeta za ovu godinu našao se na dnevnom redu 27.sednice SO Srbobran i ve─çinom odborni─Źkih glasova je usvojen kao i ostali predlozi koji su bili tema ove sednice.

 
Dienstag, 4. Dezember 2018

Danas je u sali Malog pozorišta odr┼żana tribina o zloupotrebi droga i problemu narkomanije u društvu namenjena srednjoškolcima. Program je pratilo oko 160 u─Źenika Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Mileti─ç".

 

Predsednica SO Srbobran, Milena Alargi─ç za sredu je zakazala 27. redovnu sednicu SO Srbobran. U pozivu koji je upu─çen odbornicima se ka┼że:

 

Udru┼żenje za pomo─ç MNRO "Biser" aktivnostima obele┼żilo Dan osoba sa invaliditetom. Organizovane dve izlo┼żbe radova ─Źlanova Udru┼żenja, a u saradnji sa Udru┼żenjem "Plavi krug" organizovan preventivni medicinski pregled za ─Źlanove "Biser-a".

 
Montag, 3. Dezember 2018

Preko milijardu ljudi, ili pribli┼żno 15 odsto svetske populacije, ┼żivi sa nekim oblikom invaliditeta. Me─Ĺunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obele┼żava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obele┼żavanje tog dana s ciljem da se unapredi i omogu─çi osobama sa invaliditetom jednako u┼żivanje ljudskih prava i ravnopravno u─Źeš─çe u društvu.

 
Freitag, 30. November 2018

Sino─ç je u galeriji Doma kulture otvorena izlo┼żba slika ─Źlanova likovnog udru┼żenja ART iz Srbobrana i likovnog udru┼żenja ATELJE 05 iz Vrbasa. Izlo┼żba je deo akcije koja je podr┼żana od lokalne samouprave.

 

Danas je u Osnovnoj školi "Vuk Karad┼żi─ç" odr┼żano predavanje za u─Źenike ─Źetvrtog razreda "Prevencija i zaštita dece od zloupotrebe opojnih droga i alkohola"

 
Donnerstag, 29. November 2018

Na današnji dan stvorena je jedna dr┼żava, koja je ro─Ĺena u ratu i isto tako, pola veka kasnije nestala u ratnom vihoru.

 
Mittwoch, 28. November 2018

Da li ─çe hotel Elan koji je u vlasništvu opštine postati predmet interesovanja potencijalnih investitora i da li ─çe kona─Źno biti zaustavljeno njegovo propadanje je pitanje o kome ─çe se sutra razgovarati na redovnoj sednici Opštinskog ve─ça...

 

Vrti─ç Barbi ─Źeka prole─çe u novom ruhu. Zahvaljuju─çi Vladi Republike Ma─Ĺarske i Nacionalnom savetu Ma─Ĺara, koji su obezbedili sredstva za nabavku opreme, ovaj vrti─ç u Skopljanskoj ulici opremljen je novim mobilijarom.

 

Stigao je prvi sneg, a od danas svi hriš─çani pravoslavne vere po─Źinju Bo┼żi─çni post. Bo┼żi─çni post po─Źinje 28. novembra i traje do 7. januara, odnosno do Bo┼żi─ça, a evo kojih pravila treba da se pridr┼żavate da biste ispoštovali post i pri─Źestili se...

 
Montag, 26. November 2018

Povodom Dana osoba sa invaliditetom, pozivamo gra─Ĺane opštine Srbobran da nas posete, u ponedeljak 03.decemmbra, u prostorijama Udru┼żenja "Biser" u ul. Hajduk Veljka br.85, u periodu od 9 do 12 ─Źasova.

 

„16 dana aktivizma“ je globalna kampanja koja se odr┼żava u preko sto dr┼żava sveta. Naziva se tako jer po─Źinje 25. novembra Me─Ĺunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ┼żenama, a završava se 10.decembra Me─Ĺunarodnim danom ljudskih prava.

 

Dom kulture Srbobran organizova─çe u petak, 30. novembra u sali Malog pozorišta, izvo─Ĺenje pozorišne predstave „Bra─Źni prevrtljivci“. Po scenariju Cileta Neimarevi─ça, igraju Olga Odanovi─ç, Sonja Kne┼żevi─ç i Miloš ─Éor─Ĺevi─ç.

 
Sonntag, 25. November 2018

Odlukom Velike Narodne Skupštine Vojvodine od 25. novembra 1918. godine Banat, Ba─Źka i Baranja prisajedinjeni su tadašnjoj Kraljevini Srbiji, a dan ranije istu odluku donela je i skupština Srema sa sedištem u Rumi.

 
Samstag, 24. November 2018

Udru┼żenje "Ruka spasa" organizovala je humanitarnu akciju prikupljanja pomo─çi za ugro┼żenu decu Kosova i Metohije, a akcija je krunisana priredbom koju je ovo udru┼żenje uz podršku lokalne samouprave i prijatelja Udru┼żenja organizovalo u prepunoj sali Malog pozorišta....

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign