Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za štampu / To ScreenviewInfo
Samstag, 25. Juni 2022

Tokom prepodneva u Srbobranu je održano pokrajinsko takmičenje u pecanju na plovak u konkurenciji invalida rada, a u organizaciji pokrajinskog udruženja.

 

Bila je to naizgled sasvim obična sreda ujutro, pred početak nastave, ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić". Neka dobra deca, đaci, pronašla su u travi u blizini škole, malenu kucu koja je bila na izdisaju. Napali su je stariji psi, slomili joj zube i odgrizli parče uha i tu kreće priča...

 
Donnerstag, 23. Juni 2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su više od dva kilograma marihuane i uhapsili B. Š. (1998) iz Srbobrana, M. D. (1999) iz Novog Sada i S. S. (1992) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašÄ‡ena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 
Mittwoch, 22. Juni 2022

Šestdeset godina je prošlo od osnivanja Gimnazije "Svetozar Miletić" u Srbobranu. Prva generacija učenika obeležila je godišnjicu mature i evocirala uspomene na davne srednjoškolske dane.

 
Dienstag, 21. Juni 2022

Na platou Savske promenade u Beogradu u subotu je održan Street volley turnir, a među 450 dečaka iz 26 mesta u Srbiji  bili su i mladi odbojkaši iz Turije.

 

Sinoć su vukovci koji su prošle godine završili osnovnu školu otišli na letovanje koje svake godine za najbolje đake osnovnih škola organizuje besplatno opština Srbobran. Ispratili su ih rodbina i prijatelji, a jutros su ih u Sutomoru dočekali predsednik opštine, Radivoj Debeljački, Miroslav Reljić, direktor Odmarališta "Srbobran" i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.

 
Sonntag, 19. Juni 2022

Juče, u holu škole aplauzima maturante su pozdravili i dočekali nastavnici, roditelji i drugovi. Uz čestitke za uspešan završetak prvog dela obrazovanja i želje da ostvare isto tako dobre rezultate u srednjoj školi, Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, poručio je malim maturantima da se pred njima otvara nova stranica života i da je uveren da će i u budućnosti ostvariti sve ono što su zamislili.

 
Samstag, 18. Juni 2022

U školskom dvorištu svečano su se oprostili od osmogodišnjeg školovanja učenici završnih razreda Zmaj Jovine škole u Srbobranu. Dodeljena su svedočanstva, a svečanost je okončana simboličnim puštanjem balona u vazduh.

 

Sve se odigralo kao u filmovima, a na kraju pravda je pobedila zahvaljujući hrabrosti i građanskoj svesti i solidarnosti. Naš sugrađanin, Rade Bojović, sprečio je krađu tako što je uhvatio lopova na delu.

 
Donnerstag, 16. Juni 2022

O Bernadeti Oroši već smo pisali na ovom sajtu. Prošli put (2019.godine) skrenula nam je pažnju fotografijama koje su nastale na terasi i oko nekadašnjeg hotela Elan u Srbobranu. Ovaj put njena saradnja sa Karolinom Balogh iz Bečeja donosi nam još provokativnije fotografije.

 

Pozorišna predstava "Patrolne šape" u organizaciji Doma kulture biće prikazana najmlađima u Turiji i Nadalju 20.06. u ponedeljak. U Turiji predstava će se igrati na sportskom terenu sa početkom u 16.00h, a u Nadalju u školskom dvorištu. Početak je u 18.00h. Ulaz je slobodan.

 

Školske klupe jutros su ostale prazne. Sve četiri osnovne škole na teritoriji naše opštine dobile su na e-mail dojavu o postavljenim bombama u prostorijama škole. Škole su od jutros prazne, deca su poslata kući, a policija je izvršila uviđaj i kako saznajemo, utvrđeno je da se, na sreću, radi o još jednoj lažnoj dojavi.

 
Mittwoch, 15. Juni 2022

Sinoć je otvorena izložba radova koji su nastali kao plod tromesečnog rada u okviru Doma kulture tokom radionice koju je vodio profesor Đorđe Ćorić. Izložba će biti postavljena narednih mesec dana.

 
Montag, 13. Juni 2022

Odmah nakon što je Igor Panić postigao izuzetan uspeh i osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz Osnova elektrotehnike, objavili smo vest o  velikom uspehu, a danas je u njegovu čast prijem organizovao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

 

"NOVI HIT" je pekara koja se u predhodnih nekoliko godina izdvojila kod potrošača u našoj sredini i postala redovna stanica kada su hleb i pecivo u pitanju. Kvalitet proizvoda su prepoznali i mladi i stari, tako da svakodnevno proizvodi pekare "HOVI HIT" završavaju na trpezama. Pokazalo se da ima mesta za još jednu lokaciju pored već omiljene u sredini Zmaj Jovine ulice. Od pre nekoliko dana u radi i  "NOVI HIT 2", preko puta autobuske stanice, na uglu Zmaj Jovine.

 

Dom kulture poziva ljubitelje likovne umetnosti na izložbu "Moje (naše) vreme uz crtež i sliku". Izložba je u sklopu projekta škole crtanja i slikanja, a otvaranje je u utorak 14.06.2022. (utorak) u 18.00h u prostoru Galerije Doma kulture.

 

 

 

 
Sonntag, 12. Juni 2022

Subota je bila u znaku Traktorijade i druženja poljoprivrednika. Paralelno sa ovom manifestacijom organizovana je i Kotlićijada, tako se osim zvuka traktora na Rajčuru "čuo" i miris dobre hrane.

 
Donnerstag, 9. Juni 2022

Ovogodišnju sezonu kulturnih događaja na otvorenom, Dom kulture otvara, na radost pozorišne publike, hit predstavom "Dobrodošli u kabare" u kojoj glume i pevaju Rade Marjanović i Tanja Bošković, dve velike zvezde srpskog pozorišnog glumišta.

 

Dom kulture organizuje tribinu na kojoj će biti reči o odgovornom vlasništvu i koja bez svake sumnje može da bude korisna i zanimljiva za sve ljubitelje pasa. Šta je to što podrazumeva odgovorno vlasništvo je samo jedno od pitanja koje će na ovoj tribini biti otvoreno, a Svetlana Đorđin iz Udruženja BAK odgovaraće na sva pitanja u vezi sa ovom temom...

 

Kao i uvek kad se slično desi i vest o smrti Lajoša Fulajtara prošla je kroz Srbobran kao strela.Tiho i brzo i iza sebe ostavljala je ćutanje. Iznenada u 72. godini zauvek nas je napustio jedan od znamenitih srbobranskih pekara. Biće sahranjen 09.06. na pravoslavnom groblju u Srbobranu u 14.00h.

 
Dienstag, 7. Juni 2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara.

 

Opera za decu „Crvenkapa“

Petak 10.06.2022. godine u 18 časova
Sala Malog pozorišta, Srbobran
Ulaz slobodan

 
Montag, 6. Juni 2022

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine Kancelarija za mlade opštine Srbobran je organizovala akciju sakupljanja i uklanjanja smeća.

 

Kako izabrati knjigovodstvenu agenciju je pitanje koje često sebi postavlljamo. Odgovora je mnogo, ali možda je najbolje videti šta agencija radi i koliko dugo postoji, naravno uz proveru cene usluga koje naplaćuju.

 

U subotu 11. juna 2022. godine pored hipodroma u Srbobranu će se održati 7. Srbobranska Traktorijada, a u okviru koje se održava i 9. Srbobranska Kotlićijada. Organizatori garantuju dobru atmosferu i zabavu.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign