Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 16. April 2021

Kako saopštava Elektrodistribucija radovi na mre┼żi se nastavljaju tako da je najavljeno novo isklju─Źenje na Vašarištu u Srbobranu.

 
Mittwoch, 14. April 2021

Kako javljaju iz Elektrodistribucije Novi Sad, u ─Źetvrtak i petak pojedini delovi Srbobrana povremeno ─çe zbog radova na mre┼żi ostajati bez redovnog napajanja elektri─Źnom energijom. Evo šta ka┼żu u saopštenju:

 

U ─Źetvrtak, 15.04. u 18.00h u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu bi─çe otvorena izlo┼żba Milivoja Ljubinkovi─ça "Notre - Dame, urbani pejza┼żi". Izlo┼żba ─çe biti otvorena na dvogodišnjicu po┼żara u kome je stradala ─Źuvena pariska katedrala, a u okviru proslave 15 godina Francuskog kulturnog centra u Novom Sadu.

 

Evo jedne anegdote koju nam je ispri─Źao, još onomad, dok su kafane i kafi─çi radili normalno, jedan znameniti, vremešni, ali i vrcavog duha Turinac. Ovo je pri─Źa o ocu Mileta B... iz Turije koji je kadgod nosio u Srem kukuruz, a otud vra─çao novce, al' i dobro, ─Źuveno srema─Źko vino.

 
Dienstag, 13. April 2021

Kako je za medije potvrdio dr Kladar, direktor Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" imunizacija se sutra nastavlja, a vakcinu ─çe primiti 42 gra─Ĺana koji su se preko portala euprava prijavili i iskazali interesovanje da prime Pfizer vakcinu.

 
Freitag, 9. April 2021

Kako saznajemo iz Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" sutra od 14.00h svi gra─Ĺani koji ┼żele da se vakcinišu protiv zarazne bolesti Covid19, a nisu se prijavili putem sajta euprava, mogu to da u─Źine bez predhodne prijave.

 

Izlo┼żba skulptura i duboreza pod nazivom „Erotika u sivom i belom“ Ištvana Fuska otvorena je u „Kulturnom centru“ na Zlatiboru i traja─çe do 15. maja. Ovom temom krenuo je da se bavi u svojim delima 2015. godine, radom nazvanim „Dalijevo jaje“. Umetniku iz Srbobrana ovo je sedma samostalna izlo┼żba, a kako sam ka┼że, njegov rad je na granici koja erotiku odvaja od ne─Źeg vulgarnijeg.

 

Danas su u─Źenici osmog razreda osnovnih škola u Republici Srbiji radili probni završni ispit iz matematike. Sutra ─çe tako─Ĺe raditi probu dva testa - najpre iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a potom i kombinovani test kojim se proverava znanje iz pet nastavnih predmeta.

 

─îlan Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa Branislav Tiodorovi─ç izjavio je da je od po─Źetka slede─çe nedelje mogu─çe otvaranje tr┼żnih centara, ukoliko bude nastavljen trend poboljšanja epidemiološke situacije.

 
Donnerstag, 8. April 2021

Savez udru┼żenja za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama u AP Vojvodini, u saradnji sa Udru┼żenjem za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama "Biser", pokre─çe na nivou pokrajine savetovalište za porodicu pod nazivom "NEMOJ DA BUDEŠ SAM/A".

 

Proteklog vikenda odr┼żano je Republi─Źko takmi─Źenje u plivanju za u─Źenike u organizaciji Saveza za školski sport.U─Źenici OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" su postigli odli─Źne rezultate.

 

U okviru obele┼żavanja Svetskog dana Roma, na Trgu slobode, delegacija opštine podigla je na jarbol zastavu Roma. Tom prilikom predsednik opštine Srbobran je, izme─Ĺu ostalog, rekao da opština Srbobran ┼żeli da ove godine usvoji novi Akcioni plan za Rome koji ─çe obuhvatiti sva va┼żna pitanja za ovu zajednicu.

 

Svetski dan Roma obele┼żava se 8. aprila, s ciljem da se uka┼że na probleme Roma koji su najve─ça etni─Źka manjina u Evropi. U našoj opštini po poslednjem popisu ┼żivi oko 700 pripadnika ove nacionalne zajednice.

 
Mittwoch, 7. April 2021

Udru┼żenje gra─Ĺana "Plavi krug" i Crveni krst sprovodi akciju preventivnih pregleda i na taj na─Źin tokom ove nedelje obele┼żava Svetski dan zdravlja koji je ustanovljen 1948. godine. Posetili smo danas njihove prostorije u Sonje Marinkovi─ç br. 18a i razgovarali sa dr Ilijom Gazepovim.

 

Od jutros u osam sati u Domu zdravlja u Srbobranu odvija se vakcinacija gra─Ĺana protiv bolesti Covid 19, a vakcinišu se gra─Ĺani koji se nisu do sada prijavili.

 
Dienstag, 6. April 2021

Gost opštine Srbobran danas je bio predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Zoran Gaji─ç, proslavljeni odbojkaški trener koji je našu reprezentaciju doveo do zlatnog olimpijskog trona.

 

U sredu 07.aprila u Domu zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" na vakcinalnom punktu planirana je vakcinacija gra─Ĺana koji se do sada nisu vakcinisali protiv zarazne bolesti Covid 19, a do sada se nisu prijavili za vakcinaciju.

 

─îetrdeset miliona dinara opredeljeno je iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za izgradnju postrojenja za pre─Źiš─çavanje vode za pi─çe u Turiji.

 
Montag, 5. April 2021

Ovo je samo jedna od novih mera koje su deo naredbe koju je objavio opštinski Štab za vanredne situacije. Kompletan tekst naredbe mo┼żete pro─Źitati ovde:

 
Sonntag, 4. April 2021

Ve─Źeras oko 19.30h ispred ku─çnog broja 31 u Skopljanskoj ulici, desila se saobra─çajna nezgoda u kojoj je povre─Ĺeno jedno lice

 
Freitag, 2. April 2021

Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, ─Źestitao je danas u ime lokalne samouprave i u svoje li─Źno ime, svim vernicima koji se pridr┼żavaju gregorijanskog kalendara nastupaju─çi najve─çi hriš─çanski praznik - Uskrs.

 
Donnerstag, 1. April 2021

Danas je na teritoriji naše zemlje po─Źeo upis i testiranje budu─çih u─Źenika prvog razreda.

 

Društvo za borbu protiv še─çerne bolesti "Plavi krug", u susret 07. aprilu - Svetskom danu zdravlja, organizova─çe višednevnu akciju kontrole še─çera i drugih osnovnih zdravstvenih parametara, u prostorijama udru┼żenja, u ulici Sonje Marinkovi─ç 18a.

 

Dozvoljena prodaja hrane i pi─ça preko šaltera, ali je zabranjeno sedenje i zadr┼żavanje u baštama kafi─ça. Saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran donosimo u celosti:

 
Dienstag, 30. M├Ąrz 2021

Danas je preminuo Nikola Kova─Źi─ç preduzetnik i osniva─Ź preduze─ça Vulkan Guma Belt iz Srbobrana.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign