Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Dienstag, 19. Februar 2019

Utvr─Ĺen je kona─Źan program 35. Kobasicijade. Od petka, 22.02. do nedelje 24.02. na bini u centru Turije pesmom i igrom predstavi─çe se brojna kulturno-umetni─Źka društva, tamburaši, peva─Źi… Ni ovaj put ne─çe izostati bogat kulturno umetni─Źki i zabavni program za posetioce Kobasicijade, koji zajedni─Źki organizuju Centar za sport i turizam i Dom kulture Srbobran, a generalni pokrovitelj je Opština Srbobran.

 
Montag, 18. Februar 2019

Opština Srbobran i Udru┼żenje "Ruka spasa" danas su priredili podelu poklona za bebe. Darivali su decu ru─Źno ra─Ĺenim kapama i rukavicama, kao i kompletom posteljine...

 
Sonntag, 17. Februar 2019

Profesor istorije Milenko Puha─Źa (1962 - 2019) danas je preminuo u Novom Sadu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Srbobranu, a fakultet na univerzitetu u Novom Sadu. Poslednje godine ┼żivota proveo je u Novom Sadu gde je radio u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

 

Ovim re─Źima su se Turinci obratili nakon promocije 35. turinske Kobasicijade u Novom Sadu, vidno zadovoljni kako je promocija protekla i koli─Źinom prodanih kobasica u petak, na Trgu kraj Riblje pijace.

 

Drugu subotu zaredom u Srbobranu su odr┼żani skup i protesna šetnja pod nazivom 1 od 5 miliona. Pored zvani─Źnog organizatora skupa, Vladimira Mudrinskog, ovaj put protestantima se obratio dr Svetozar ─îipli─ç sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, bivši ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Republike Srbije (2008. đ┤đż 2011).

 
Samstag, 16. Februar 2019

Lepezi usluga koje pru┼ża svojim korisnicima Trgoauto doo iz Srbobrana dodao je još jednu. Od nedavno kod njih mo┼żete da izaberete ─Źlanski paket za besplatnu popravku na putu i šlepanje u Srbiji i Evropi. Ovu uslugu obezbe─Ĺuje AMSS.

 
Freitag, 15. Februar 2019

Nakon odluke da naredne nedelje deca školskog uzrasta ne poha─Ĺaju nastavu, doneta je odluka o prekidu rada i u PU "Radost".

 

U Srbiji se danas obele┼żava Dan dr┼żavnosti - Sretenje, kada je u Kragujevcu 1835. donet prvi srpski Ustav - Sretenjski ustav koji je prakti─Źno ozna─Źio i po─Źetak stvaranja samostalne i nezavisne dr┼żave.

 
Donnerstag, 14. Februar 2019

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici preporuku svim jedinicama lokalne samouprave  da se nastava u osnovnim i srednjim školama ne odr┼żava od 18. do 24. februara.

 

Da ljubav pobe─Ĺuje i da je uvek pravo vreme za voljenje je odavno poznato. Od kako je sveta i veka ljubav je imala svoj put i pronalazila razna mesta da se prika┼że u svom sjaju i lepoti. Danas je jedna ljubavna poruka osvanula na ogradi mosta preko Velikog Ba─Źkog kanala...

 
Mittwoch, 13. Februar 2019

Dom kulture pripremio je zanimljivu izlo┼żbu fotografija koja ─çe nas vratiti u prošlost i do─Źarati nam jedno drugo vreme u kome su Srbobranci ┼żiveli...

 

Kabaretska predstava „Dobri ─Źovek“ se bazira na „listi─çima“ koje je mladi Branislav Nuši─ç krišom zapisivao dok je le┼żao dvogodišnju robiju u Po┼żarevcu, zbog „teškog“ prekršaja – napisane pesme „Dva raba“

 

Pozivamo Vas na promociju romana „Rafal za jednog crnog bivola“ Nandora Giona u prevodu Jolanke Kova─Ź koja ─çe se odr┼żati 22. februara u Domu kulture u Srbobranu u 18 ─Źasova.

 

Donosimo Vam novi red vo┼żnje koji ─çe se primenjivati od ponedeljka 18.02.2019. godine.

 
Montag, 11. Februar 2019

Sremska svinjokolja i Kobasicijada odr┼żana je prošlog vikenda u Šidu 22. put. Tradicionalno je odr┼żano takmi─Źenje u brzom svinjokolju. Tro─Źlana ekipa mesara iz Srbobrana osvojila je vicešampionsko mesto.

 
Sonntag, 10. Februar 2019

Promocija 35. Kobascijade u Turiji odr┼żana je u petak u Subotici. Po re─Źima ─Źlanova Udru┼żenj Kobasicijada bila je ovo najuspešnija promocija u Subotici do sada, a 18. put Turinci su donirali kobasice Narodnoj kuhinji Crvenog krsta u Subotici.

 

Sino─ç u Srbobranu odr┼żan je prvi u nizu, kako je organizator najavio, protest pod nazivom 1 od 5 miliona. Gra─Ĺani su se u 18.00h okupili na Trgu slobode, a potom je usledila zajedni─Źka šetnja ulicama Svetog Save, Zmaj Jovinom i Kara─Ĺor─Ĺevom ulicom.

 
Samstag, 9. Februar 2019

Fond AP Vojjvoina koji pru┼ża pomo─ç izbeglim, raseljenim i prognanim licima u sklopu ekonomskog osna┼żivanja ove grupe gra─Ĺana raspisao je više konkursa...

 

Rukometni klub “Srbobran” Srbobran ove godine obele┼żava 65 godina od osnivanja i tim povodom planirali smo više aktivnosti od kojih je jedna i Sretenjski rukometni turnir “Srbobran 2019”.

 
Dienstag, 5. Februar 2019

Udru┼żenje "Ba─Źki vo─çari i vinogradari" iz Srbobrana u saradnji sa a.d. "Galenika - Fitofarmacija" iz Zemuna organizuje otvorenu stru─Źnu edukaciju na temu: "Proizvodnja i zaštita bilja u poljoprivredi iz oblasti primene i upotrebe:

 
Montag, 4. Februar 2019

U Opštoj bolnici Vrbas danas je stupila na snagu zabrana posete pacijentima u stacionaru zbog aktuelne epidemiološke situacije u Vojvodini.

 

Dom kulture najavljuje za slede─çi ponedeljak i utorak projekcije dva bioskopska hit filma. Ljubitelji sedme umetnosti ima─çe priliku da pogledaju doma─çe filmsko osvarenje "Taxy blues" sa Andrijom Miloševi─çem u glavnoj ulozi, a mla─Ĺa publika, animirani film "Aladin i lete─çi ─çilim".

 
Sonntag, 3. Februar 2019

U okviru manifestacije Dani Nandora Giona u znak se─çanja na popularnog pisca rodom iz Srbobrana u petak je u Narodnoj biblioteci u Srbobranu odr┼żano knji┼żevno ve─Źe na ma─Ĺarskom jeziku i predstavljen album pod naslovom Nandor Gion.

 
Samstag, 2. Februar 2019

U Galeriji Doma kulture uz prisustvo velikog broja ljubitelja likovne umetnosti otvorena je izlo┼żba pod nazivom "Logos postade telo". Svojim likovnim radovima predstavili su se Marko ┼Żarkov, Ana Maljevi─ç i Tina Stefani Gombitova...

 
Freitag, 1. Februar 2019

Kobasicijada je odr┼żala svoju prvu ovogodišnju promociju. U petak je Trg Svetog trojstva bio u znaku turinskih kobasica. Još jednom se potvrdilo da Somborci znaju šta su dobre kobasice. Sve što je poneto iz Tuije prodato je, a pozivnica da do─Ĺu u Turiju na Kobasicijadu, Somborcima je upu─çena na najbolji mogu─çi na─Źin...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign