Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Sonntag, 8. Dezember 2019

"GREEN CORNER" bio je u petak uve─Źe doma─çin ─Źetiri benda, nastupili su Prljavi Romeo iz Apatina, novosadski bend SANS, grupa R.O.C.K iz Beograda i grupa Faust iz Subotice, a hard rock zvuk ispunio je ovaj prostor.

 
Samstag, 7. Dezember 2019

Narodna biblioteka Srbobran u utorak, 10.12.2019. godine sa po─Źetkom u 19 sati organizuje prikaz romana Sime ─ćosin „Dušanov put“. O knjizi pored autora govori─çe i Dr Dragana Todoreskov stru─Źni saradnik Matice srpske i Monika Maširevi─ç bibliotekar Gradske biblioteke iz Novog Sada. Dušanov put je tre─çi roman našeg zavi─Źajnog autora.

 

Opštini Srbobran pripalo je gotovo 20 miliona dinara na konkursu Pokrajinske vlade. Novac ─çe biti iskoriš─çen za nastavak radova na vodovodnoj mre┼żi u Nadalju.

 
Freitag, 6. Dezember 2019

U periodu od 8.12.2019. do 20.12.2019. Osnovna škola "Petar Drapšin" se uklju─Źuje u akciju "Obrok za porodicu". Mole se svi u─Źenici i stanovnici Turije da uzmu u─Źeš─çe u akciji.

 

Podeljeni su paketi hrane, higijenskih sredstava a svaki korisnik socijalne pomo─çi koji je bio obuhva─çen ovim programom dobio je i paket od 10 kilograma brašna.

 

Odbornici SO Srbobran ju─Źe su odr┼żali 38.sednicu kojom je predsedavala Milena Alargi─ç. Na Dnevnom redu bilo je 15 ta─Źaka. Izme─Ĺu ostalog usvojen je drugi rebalans bud┼żeta opštine za ovu godinu.

 
Mittwoch, 4. Dezember 2019

Nakon završene polusezone, srbobranski rukometaši su se okupili u Lova─Źkom domu i odr┼żali sednicu Skupštine kluba. Predsednik kluba i dalje je rujkometni entuzijasta i sportski radnik, Stevan Be─Źejac.

 
Dienstag, 3. Dezember 2019

Ovo je danas rekao Radivoj Paroški, prilikom posete ovom lokalnom Udru┼żenju. Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenih osoba "Biser" danas je obele┼żilo Dan osoba sa invaliditetom nizim aktivnosti. U poseti im je bio predsednik opštine Srbobran, u Erste banci organizovali su izlo┼żbu svojih rukotvorina, posetili su ih osnovci iz Nadalja, a Lazar Šu─çov darovao im je automobil koji ─çe im biti podrška u socijalnom preduzetništvu.

 
Montag, 2. Dezember 2019

Mo┼żda o kolektivu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" u Srbobranu na najbolji na─Źin govori tonski zapis iz emisije "Bu─Ĺenje sa Goricom i Draganom" koja je emitovana na Radiju S2 u ─Źetvrtak 29.11. Zbog ─Źega su zaposleni u ovom kolektivu dobili napolitanke kao nagradu i zbog ─Źega su upu─çene re─Źi hvale saznajte u prilogu koji sledi:

 
Freitag, 29. November 2019

U ─Źetvrtak 28.11. u 18:00 ─Źasova u sali Malog pozorišta u Srbobranu, u sklopu promocije zbirke kratkih pri─Źa „Rekla mi je volim te“ knji┼żevnice Brankice Damjanovi─ç, nekadašnje spikerke i novinarke – odr┼żano je knji┼żevno ve─Źe. Predstavljaju─çi Dom kulture, Tatjana Vujani─ç otvorila je ovaj doga─Ĺaj, nakon ─Źega se posetiocima obratila i sama autorka.

 

Putni pravac od Srbobrana prema auto-putu je zbog radova zatvoren za saobra─çaj.

 
Donnerstag, 28. November 2019

OŠ "VUK KARAD┼ŻI─ć" pridru┼żila se inicijativi "Stojim pravo" koju su pokrenuli Portal za roditelje Detinjarije.com i Razvojni centar za decu i odrasle "Faktor". Cilj inicijative je da se pomogne u─Źenicima i olakšaju ina─Źe preteške školske torbe.

 
Mittwoch, 27. November 2019

Centar za sport i turizam pokre─çe takmi─Źenje u kuglanju. Po─Źetak opštinskog takmi─Źenja planiran je za 14.decembar, a liga ─çe se igrati do marta 2020.godine. Evo kako izgledaju propozicije takmi─Źenja i šta je potrebno da bi ste se prijavili:

 

Plan je da do 01.juna 2020.godine u našoj opštini bude potpuno ukinuto koriš─çenje plasti─Źnih kesa i da njihovo mesto zauzmu papirne kese i torbe za kupovinu.

 
Dienstag, 26. November 2019

Svake godine na dan ro─Ĺenja Jovana Jovanovi─ça Zmaja, osnovna škola u Srbobranu koja nosi ime ovog ─Źuvenog de─Źijeg pesnika obele┼żava svoj dan. Ove godine pošto je 24. novembar pao u nedelju, Dan škole obele┼żen je dan kasnije.

 

Dom kulture dovodi nam u Srbobran Brankicu Damjanovi─ç, spisateljicu koja je na sebe skrenula pa┼żnju ─Źitala─Źke pubiike, nakon uspešne novinarske karijere, autorskim knjigama koje se prodaju u više izdanja širom regiona. Susret je zakazan za ─Źetvrtak u sali "Pozorištance".

 
Freitag, 22. November 2019

Pozorišna predstava „Šta ostaje posle zanosa?“ koja ispituje lik Natalije Obrenovi─ç, odr┼żana je 20.11. u sali Malog pozorišta u Srbobranu. Monodrama u re┼żiji srpske knji┼żevnice Isidore Bjelice, ostavila je zna─Źajan utisak na publiku, a neki od naših sugra─Ĺana dobili su i priliku za u─Źeš─çe u izvedbi predstave „Šta ostaje posle zanosa?“, ostavljaju─çi svoj li─Źni pe─Źat i doprinos.

 
Donnerstag, 21. November 2019

U Srbiji se JU─îE, ali i širom sveta, obele┼żavao Svetski dan deteta, uz podse─çanje na neophodnost ostvarivanja prava dece.

 

U sredu je odr┼żana izlo┼żba maketa tradicionalnih ku─ça u sve─Źanoj sali Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Mileti─ç” u Srbobranu. Dve nedelje su u─Źenici II 1 u saradnji sa profesorkom Tijanom Malezovi─ç, u okviru nastavnih jedinica koje se odnose na naselja, izra─Ĺivali makete ku─ça karakteristi─Źne za pojedine delove sveta.
 

 
Dienstag, 19. November 2019

Pokrajinski ombudsman u saradnji sa Novosadskom mre┼żom i lokalnim ombudsmanima sa teritorije Vojvodine organizovao je Festival prava deteta koji je otpo─Źeo još 25.oktobra.Povodom ovom festivalu je zna─Źajan jubilej u oblasti zaštite naših najmla─Ĺjih,odnosno trideset godina od Konvencije o pravima deteta,koju je naša dr┼żava ratifikovala još 1990.

 
Montag, 18. November 2019

Tre─çi dan manifestacije “Lenkin prsten” obele┼żilo je Ve─Źe mladih pesnika odr┼żano u nedelju u Galeriji Doma kulture. U jedno─Źasovnom aran┼żmanu, mladi knji┼żevni stvaraoci imali su priliku da javno predstave vlastitu poeziju ljubavne tematike, kao i da za to budu nagra─Ĺeni.

 

Srbobran ─çe biti doma─çin jednog od najve─çih novogodišnjih turnira u malom fudbalu. Od ove godine turnir nosi ime Jovice Teši─ça - Joleta, prerano preminulog predsednika FK Srbobran.

 
Sonntag, 17. November 2019

14. PUT dodeljena je knji┼żevna nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu. Plaketu je uru─Źio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, a svetkovina u slavu ve─Źne ljubavi Laze Kosti─ça i Lenke Dun─Ĺerski bila je praznik lepe re─Źi i stihova. Pesmu "Santa Maria della salute" ovaj put govorio je glumac Nebojša Dugali─ç.

 
Samstag, 16. November 2019

U petak 15. novembra Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji tradicionalno, školskom priredbom, obele┼żen je Dan škole. Tema ovogodišnje školske sve─Źanosti bila je Knji┼żevno ve─Źe.

 

Velika manifestacija u trodnevnom trajanju, “Lenkin prsten”, ove godine otpo─Źela je otvaranjem izlo┼żbe likovne kolonije “U Lenkinom prstenu”. Izlo┼żba ─Źetvrte po redu likovne kolonije koja je odr┼żana u toku leta, otvorena je ju─Źe u Galeriji Doma kulture, s po─Źetkom u 19:00 ─Źasova.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign