Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/12/prednostimalih-sredina/

Verzija za tampu / To ScreenviewInfo
Montag, 13. November 2017

Danas je 13.novembar, Svetski dan ljubaznosti, koji je ustanovljen 1998. godine na inicijativu Svetskog pokreta za ljubaznost. Ovaj praznik polako počinje da se obeležava različitim akcijama širom sveta, međutim mi ćemo ga danas iskoristiti kao povod da vam prenesemo kako mladi Srbobranci razmišljaju na navedenu temu u okvirima naše lokalne zajednice.

 
Mittwoch, 25. Oktober 2017

Udruženom akcijom pokrajinske administracije i lokalne samouprave učenici prvih razreda u sve četiri osnovne škole u našoj opštini danas su na poklon dobili nove školske torbe.

 
Mittwoch, 18. Oktober 2017

Jutros je započela raspodela besplatnog semena pšenice zemljoradnicima koji su se javili na poziv opštine. Kako se čulo, ovo je samo jedna od mera kojom će iz opštine pokušati da pomognu zemljoradnicima da prevaziđu štetu i loš prinos koji je ove godine ostvaren na njivama zbog suše koja je prepolovila rod...

 
Dienstag, 3. Oktober 2017

U Osnovnoj školi “Petar Drapšin” u Turiji, od 2. do 6. oktobra 2017.godine obeležava se Dečja nedelja pod sloganom - ZA RADOST SVAKOG DETETA - gradimo mostove među generacijama.

 
Sonntag, 1. Oktober 2017

Izjavio je danas za medije, Radivoj Paroški, predsednik opštine koji je bio učesnik u rekreativnoj biciklističkoj vožnji od Srbobrana do Beljanske bare. 

 
Sonntag, 27. August 2017

Pravi spektakl i vatromet folklora priredili su Srbobrancima, folklorne grupe, učesnici ovogodišnjeg Interetno festivala, mladići i devojke iz Hondurasa, Meksika, Paragvaja i Letonije.

 
Dienstag, 15. August 2017

U subotu u Srbobranu, na Velikom bačkom kanalu na pisti kod mosta, održano je prvenstvo Srbije u pecanju za invalidna lica. Ukupno se prijavilo 57 takmičara koji su se takmičili u dve discipline, pecanje na plovak i dubinsko pecanje.

 
Freitag, 11. August 2017

Ovo je priča o porodici Janošev. O ljudima koji su sa loše udeljenim kartama dobro odigrali. Pišemo o njima jer su ubedljivi ovogodišnji šampioni u proizvodnji rakije...

 
Montag, 7. August 2017

Jedna od najdugovečnijjih manifestacija u subotu je održana na parcelama AD Pionir u Srbobranu. Okupili su se paori, isterali traktore, okačili plugove i još jednom odredili najbolje u oranju.

 
Dienstag, 25. Juli 2017

Ovo je podatak koji je izneo danas pred novinare, prilikom posete Eko kampu Udruženja BISER, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. On je takođe pohvalio rad volontera u kampu i ukazao na društvenu vrednost postojanja i rada Udruženja BISER.

 
Mittwoch, 5. Juli 2017

Darijan Marjanov ima 6 godina i svira bubnjeve. I to veoma ozbiljno, moglo bi se reći. Kako nam je isprva saopšteno, sa sviranjem je počeo pre malo više od pola godine i već zna nemali broj ritmova i nekoliko pesama. Kako bismo potvrdili ove informacije, otišli smo i sami da se uverimo i čujemo. Njegovi roditelji su se pokazali kao pravi domaćini i rado nam ispričali celu priču, a društo nam je pravio i Darijanov učitelj Jovan koji je se rado odazvao na naš poziv.

 
Montag, 26. Juni 2017

Velika sreća jednog naroda je kada čuva svoju tradiciju, rekao je na otvaranju ove manifestacije Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i čestitao je organizatorima na dugotrajnosti i postojanju...

 

Nakon nastupa u hali Mostonga u Somboru jednoglasno su izjavile Đurđina, Bojana i Jelena, tri devojčice koje su predstavljale Srbobran na dečijem festivalu "Srbija u ritmu Evrope".

 
Sonntag, 18. Juni 2017

Ovo je za naš portal kazala Verica Ožegović, direktorka Osnovne muzičke škole Vrbas, koja ove godine proslavlja deset godina postojanja odeljenja u Srbobranu.

 
Mittwoch, 7. Juni 2017

Proteklog vikenda, gradski hor „Zora“, pod dirigentskim vođstvom Jasmine Stolić, imao je veliku čast i zadovoljstvo da svečano otvori 22. Evropsku smotru srpskog folklora dijaspore koja se ove godine održala u Portorožu u Sloveniji.

 
Montag, 5. Juni 2017

Ovo je rekao Neško Čestić, danas prilikom obilaska firme Metal X u Turiji, na čijem čelu je od osnivanja, 2002.godine, vlasnica Ljiljana Kovačić. Iza ove vredne žene je 15 godina mukotrpnog rada, stvaranja i ulaganja u posao. Danas je to firma koja je prepoznatljva na tržištu, sa zaokruženim proizvodnim programom i uslugama, a među partnerima su neke od vodećih kompanija na našem tržištu.

 
Samstag, 3. Juni 2017

Privatni posao je pokrenuo 1990.godine u Srbobranu. Od tada firma Đorđa Džekova doživela je niz transformacija. Trgoauto je izrastao u prepoznatljiv brand u svetu međunarodne špedicije, prodaje i servisiranja Pežo automobila i Man kamiona. Tako je ispalo, dva lava čuvaju kapije ove firme. Jedan francuski i drugi nemački.

 
Mittwoch, 24. Mai 2017

Udruženje „SVETLOST“, iz Nadalja obeležilo je tri godine svog postojanja.Tim povodom Udruženje se obratilo donatorima koji su u proteklom periodu donirali razne humanitarne akcije koje je organizovalo Udruženje kako bi se nabavila invalidska kolica za stariju žensku osobu.

 
Mittwoch, 17. Mai 2017

Pod Pokroviteljstvom opštine Srbobran, Fondacije Bethlen Gábor (Budimpešta), Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” (Srbobran) i MKUD „Aranj Janoš” (Srbobran) u subotu, 13. maja 2017. godine u Srbobranu je po 22. put organizovana manifestacija „Zlatna citra”, muzički festival i ujedno takmičenje dece osnovnih i srednjih škola sa teritorije cele Vojvodine.

 
Montag, 15. Mai 2017

Odbojkaški Klub "Mladost" iz Turije  - član druge lige -"Sever" realizovao je u periodu od januara do kraja aprila 2017 projekat "JA SAM ODBOJKAŠ". Projekat je realizovan zahvaljujući razumevanju Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Sekretarijat je obezbedio sredstva na osnovu konkursa 250.000,00 dinara i odnosi se na afirmaciju sporta u Vojvodini.

 
Samstag, 13. Mai 2017

Sinoć je u Srbobranu održan koncert na kome su nastupili učenici Muzičke škole u Subotici, a među njima i Teodora Mrkajić, solista na klarinetu, učenica četvrtog razreda srednje škole, inače naša Turinkinja, koja je kao i ceo orkestar pobrado aplauze publike.

 
Mittwoch, 10. Mai 2017

Povodom 10.mаjа, Međunаrodnog dаnа fizičke аktivnosti, u OŠ „Vuk Kаrаdžić“ je orgаnizovаn zаjednički čаs učenikа prvog i trećeg rаzredа,nа kome su decа vežbаlа sа svojim učiteljicаmа, а uz vođstvo Jelene Grozdаnić, profesorа fizičkog vаspitаnjа, kojа se rаdo odаzvаlа pozivu dа, kаo roditelj i koleginicа, učestvuje u reаlizаciji ove korisne аktivnosti.

 
Dienstag, 9. Mai 2017

Učenici prvih i trećih razreda, OŠ "Vuk Karadžić" pridružili su se akciji "Čepom do osmeha". U želji da pomognu drugarima kojima je pomoć potrebna, vredno su krenuli u akciju sakupljanja plastičnih čepova.

 
Montag, 8. Mai 2017

Ugovori vredni blizu 48,5 miliona dinara izdvojenih iz pokrajinskog budzeta, dodeljeni su danas osnovnim i srednjim školama, domovima učenika, vrtićima i lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine. Ova sredstva dobili su na konkursima namenjenim za izradu projektno- tehničke dokumentacije.

 

Na konkursu koji je raspisala naša opština, a koji je bio namenjen sufinansiranju medija kroz projektno finansiranje tokom 2017.godine, naš portal, odnosno projekat "Prednosti malih sredina" podržan je sa 400.000 dinara.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign