Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Freitag, 26. Mai 2023

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ su učestvovali na likovnom konkursu koji po 64. put organizuje Centar za likovno obrazovanje dece i omladine, na temu - scena, maska, kostim, lutka. Izložba radova je otvorena od 27. maja do 3. juna u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 
Montag, 15. Mai 2023

Srbobranac Igor Panić (2005.) učenik trećeg razreda (Elektrotehničar informacionih tehnologija) ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, prošlogodišnji prvak Srbije iz predmeta „Osnove Elektrotehnike 2“, juče 14.05.2023. godine, osvojio je drugo mesto na državnom takmičenju iz predmeta programiranje

 
Montag, 8. Mai 2023

Iz PU "Radost" dobili smo saopštenje - poziv roditeljima da koristeći usluge Evrtic od danas mogu da upišu svoju decu u ovu predškolsku ustanovu. U pozivu roditeljima, koje objavljujemo u celosti, se kaže:

 
Freitag, 5. Mai 2023

Zbog tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u Srbiji je od danas trodnevna žalost. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je svoje članove da danas, povodom zločina koji je potresao Srbiju, obustave rad u školama. Kako saznajemo Osnovna škola u Turiji je radila u punom kapacitetu. U telefonskom razgovoru sa direktorkom OŠ "Petar Drapšin", Branislavom Zeremski čuli smo da oni nemaju organizovan sindikat u školi ali i da je njeno mišljenje da je bolje da škole rade i da se na taj način pruži neophodna podrška učenicima i roditeljima, mada je takođe kazala da je ovo situacija, izazvana strašnom tragedijom u kojoj do sada nismo bili i da je teško doneti pravu odluku.

 
Dienstag, 25. April 2023

U Osnovnoj školi "Vuk Кaradžić" u Bačkom Dobrom Polju danas je održano popularno takmičenje "Pažljivkova smotra". Na regionalnom nivou, sa kojeg će se pobednici u uzrastu predškolaca, đaka prvaka i učenika drugih razreda, plasirati na finalno takmičenje na nivou Republike Srbije, učestvovale su ekipe iz opština Srbobran, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Sremski Кarlovci i Vrbas.

 
Dienstag, 4. April 2023

Iz Predškolske ustanove "Radost" dobili smo saopštenje za roditelje dece koja se ove godine upisuju u vrtiće. Prenosimo ga u celosti:

 
Samstag, 25. März 2023

Juče je započeo probni završni ispit za učenike završnih razreda osnovnih škola u Srbiji. Učenici su radili probni ispit iz matematike, dok se probni ispit iz srpskog odnosno maternjeg jezika i treći test održavaju danas, u subotu, 25.03.2023. godine, i to srpski od 9 do 11 časova, a test iz izbornog predmeta, odnosno treći test od 11.30 do 13. 30 časova.

 
Samstag, 11. März 2023

Već mesec dana se nešto naučno krčka u Zmajevoj školskoj laboratoriji i napokon smo dočekali i sam dan festivala u želji da svima predstavimo šta smo spremili, s obzirom na to da zbog pandemije nismo bili u mogućnosti da realizujemo Festival prethodne 3 godine.

 
Donnerstag, 2. März 2023

VIII Zmajev Festival Nauke će se održati 10.03.2023.godine u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. U saopštenju koje smo dobili se kaže:

 
Donnerstag, 23. Februar 2023

Gimnazija i stručna škola "Svetozar Miletić" svečano je obležila Dan škole 22.02. Program su pripremili učenici sa svojim profesorima, a govorili su direktorka, Jasmina Šeguljev, profesor Milan Đorđević i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, nekadašnji učenik ove srednje škole.

 
Freitag, 23. Dezember 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački danas je sa svojim saradnicima posetio sve vrtiće u Srbobranu i obe osnovne škole, a njegova zamenica Milica Zarić, takođe sa funkcionerima lokalne samouprave bila je u Turiji i Nadalju. Sa njima je bio i Deda Mraz, a deca su darivana novogodišnjim paketima.

 

Priredba učenika 2.i 3.razreda škole OŠ "Vuk Karadžić" pod nazivom "Novogodišnje čarolije" održana je u četvrtak u holu škole. .
Učiteljice su Snezana Ostojić, Vesna Todorović, Ljubica Popgligorin i Julka Mirosavljevic sa svojim učenicima priupremile su zabavan program. Kao publika bodrili su ih mališani predškolci iz PU "Radost" da svojim roditeljima, a u okviru aktivnosti uspešne tranzicije na svoju buduću osnovnu školu.

 
Montag, 5. Dezember 2022

Danas su učenici OŠ "Vuk Karadžić" posetili članove Udruženja za pomoć MNRO "Biser" i bili gosti u njihovim prostorijama. Organizovana je radionica u kojoj su učestvovali domaćini i gosti i na najbolji način pokazali značaj inkluzije.

 
Mittwoch, 30. November 2022

Od ove godine u Gimnaziji i stručnoj srednjoj školi "Svetozar Miletić" nastavu pohađaju učenici koji su se opredelili za frizerski smer. Sada imaju i svoj kabinet koji je potpuno opremljen za praktičnu nastavu i više ne moraju da traže salone gde bi obavljali ovaj deo školovanja.

 
Donnerstag, 24. November 2022

Bilo je svečano, zabavno, ali sve u sportskom duhu, tako bi se mogao opisati, u nekoliko reči, program kojim su učenici i nastavnici u školi "Jovan Jovanović Zmaj" danas zajedno sa kolegama iz drugih škola, roditeljima i zvaničnicima lokalne samouprave, crkve i javnih preduzeća i ustanova obeležili Dan škole.

 
Dienstag, 8. November 2022

Učenici i njihovi nastavnici pripremili su svečani program, a direktorka škole, Ružica Milić uručila je zaslužnima jubilarne nagrade kao i zahvalnice prosvetnim radicima koji su se svOjim radom istakli u proteklih godinu dana.

 
Freitag, 4. November 2022

Svečanom priredbom u prisustvu velikog broja zvanica, roditelja, nastavnika, bivših učenika i dece u Nadalju je obeležen Dan škole "Žarko Zrenjanin Uča". Ovo je ujedno i jubilej, naime današnjom proslavom obeleženo je 220 godina od osnivanja prve škole u Nadalju.

 
Donnerstag, 27. Oktober 2022

Akcija pod nazivom "Moćno - voćni dan" u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj" se organizuje već 10 godina. Ova aktivnost se realizuje tokom oktobra, meseca zdrave ishrane. Cilj akcije je promovisanje zdravog načina života koji uključuje zdravu ishranu, fizičku aktivnost i mnogo smeha i zabave.

 
Freitag, 7. Oktober 2022

Danas su predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački i njegova zamenica, Milica Zarić posetili sve vrtiće u Srbobranu. Zajedno sa njima u poseti najmlađima su bili Julkica Popović i Jovica Andrić, članovi Opštinskog veća. U vrtiću "Čuperak" na Vašarištu goste je dočekala Biljana Bajić, direktorka Predškolske ustanove "Radost".

 

Ovako su u PU "Radost" obeležili Dečiju nedelju. Evo njihove priče:

 

U sklopu obogaćenog jednosmenskog rada tim učenika srbobranske Gimnazije i srednje stručne škole „Svetozar Miletić”, predvođen profesorom Milanom Đorđevićem, realizuje projekat pod nazivom „Istražuj lokalnu istoriju”. Cilj projekta je, između ostalog, da uz pomoć mentora u toku nove školske godine savladaju osnove teorije i prakse naučnog rada i samostalno istraže i prezentuju istoriju Jevreja u našoj opštini, kojom se još niko od zavičajnih autora nije bavio.

 
Donnerstag, 22. September 2022

Učenici osmog razreda Osnovne škole "Petar Drapšin" iz Turije, zajedno sa svojim nastavnicima, posetili su Samostalnu zanatsku radnju "Bombonica" u Čurugu.

 
Donnerstag, 1. September 2022

U svih pet škola naše opštine danas počinje nova školska godina. Zbog toga pre svega upozoravamo vozače da budu oprezniji za volanom. Među decom koja su od danas na ulicama, na putu ka školi po prvi put su novopridošli đaci prvaci. Juče je u osnovnim školama u Turiji, Nadalju i u Srbobranu u OŠ "Vuk Karadžić" održan prijem prvaka. U OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" prijem je danas.

 
Samstag, 25. Juni 2022

Bila je to naizgled sasvim obična sreda ujutro, pred početak nastave, ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić". Neka dobra deca, đaci, pronašla su u travi u blizini škole, malenu kucu koja je bila na izdisaju. Napali su je stariji psi, slomili joj zube i odgrizli parče uha i tu kreće priča...

 
Mittwoch, 22. Juni 2022

Šestdeset godina je prošlo od osnivanja Gimnazije "Svetozar Miletić" u Srbobranu. Prva generacija učenika obeležila je godišnjicu mature i evocirala uspomene na davne srednjoškolske dane.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen