Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/14/kolstvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Dienstag, 20. August 2019

Kako Srbobran.net saznaje prijem ─Ĺaka prvaka ove godine u sve ─Źetiri osnovne škole u našoj opštini odr┼ża─çe se u ponedeljak 02. septembra.

 
Donnerstag, 11. Juli 2019

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština zapo─Źeli su implementaciju novog projekta "Podrska reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.

 
Freitag, 21. Juni 2019

Školska godina je završena za ve─çinu u─Źenika. U svih pet škola naše opštine proglašeni su u─Źenici generacije. Danas je za njih u kabinetu predsednika opštine prire─Ĺen prijem, a predsednik Paroški, u ime lokalne samouprave uru─Źio im je poklone za izuzetan uspeh koji su postigli.

 
Montag, 17. Juni 2019

Završetkom školske godine privela se kraju i humanitarna akcija za malog Stevana koji boluje od leukemije i trenutno je na le─Źenju u Italiji.

 

Nizom humanitarnih aktivnosti OŠ "Jovan Jovanovi─ç Zmaj" sakupila je za le─Źenje u─Źenika, Na─Ĺ Stevana 104. 330 dinara.
Ova suma novca je sakupljena:

 
Freitag, 14. Juni 2019

U sredu popodne je u holu OŠ ,,VUK Karad┼żi─ç je odr┼żana završna priredba 1. i 3. razreda škole pod nazivom ,,Naša mašta mo┼że svašta”.

 
Donnerstag, 13. Juni 2019

U─Źenici OŠ "Petar Drapšin", ─Źlanovi novinarske sekcije, u saradnji sa svojim nastavnicima, pred kraj školske godine izašli su sa novim brojem školskih novina.

 
Mittwoch, 12. Juni 2019

Danas je u Osnovnoj školi "Vuk Karad┼żi─ç" direktorka Julkica Popovi─ç uprili─Źila prijem za u─Źenika završnog razreda Nikolu Stanojevi─ça, a povodom njegovih uspeha na republi─Źkim takmi─Źenjima ove školske godine.

 
Montag, 10. Juni 2019

U sredu, 12.6.2019.godine u holu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", sa po─Źetkom u 15 ─Źasova, bi─çe odr┼żana završna priredba u─Źenika prvog i tre─çeg razreda  “Naša mašta mo┼że svašta”.

 

U okviru Programa „Za ─Źistije i zelenije škole u Vojvodini“/koji je pokrenut 2009.godine/, 5. juna 2019. godine, u Sremskim Karlovcima je odr┼żana deseta jubilarna Manifestacija sve─Źane dodele nagrada najuspešnijim vaspitno – obrazovnim institucijama.

 
Samstag, 8. Juni 2019

Bio je ovo susret dece iz vrti─ça "P─Źelica" sa policajcima i dece iz vrti─ça "Bambi" koji su posetili vatrogasnu jedinicu, gde su imali priliku da vide opremu koju koriste vatrogasci, a osnovni cilj bio je upoznavanje operativne karte vrti─ça i edukacija dece o ponašanju u slu─Źaju po┼żara.

 
Freitag, 7. Juni 2019

Humanitarna akcija prikupljanja pomo─çi za le─Źenje malog, osmogodišnjeg Stevana Na─Ĺa okupila je veliki broj pojedinaca i organizacija koji su se aktivno uklju─Źili. Me─Ĺu njima su i u─Źenici Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Mileti─ç".

 
Mittwoch, 5. Juni 2019

U ─Źetvrtak, 6.6.2019. godine u holu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" sa po─Źetkom u 16 ─Źasova, ─Źlanovi dramske i recitatorske sekcije ─çe izvesti tri predstave.Koordinatori ove aktivnosti su nastavnice srpskog jezika Nataša Mrkši─ç i Dragana ─îoki─ç, a u─Źestvuju u─Źenici od petog do osmog razreda.

 
Montag, 3. Juni 2019

Završen je upis dece u celodnevni boravak u vrti─ça PU "Radost", za predstoje─çu školsku 2019/20. godinu, saopšteno je iz ove ustanove.

 
Donnerstag, 30. Mai 2019

Na inicijativu U─Źeni─Źkog parlamenta, u─Źenici OŠ "┼Żarko Zrenjanin U─Źa" u Nadalju su organizovali humanitarni vašar sa ciljem sakupljanja, što je mogu─çe više, sredstava za pomo─ç drugaru Stevanu kojem smo sada svi mi jako potrebni.

 

Inspiracije za dobra dela nalaze se svuda oko nas. Ponekad je dovoljno da neko otpo─Źne krug i najmanjim gestom, a da zatim krenu da se otvaraju nove mogu─çnosti, nova darivanja, novi doprinosi boljem ┼żivotu svakoga od nas.

 
Mittwoch, 29. Mai 2019

Sino─ç je u holu OŠ „Vuk Karad┼żi─ç“ odr┼żan tradicionalni završni koncert školskog hora. Pred roditeljima i nastavnicima horisti su se predstavili sa deset pesama, vo─Ĺeni dirigentkinjom Aleksandrom Šunti─ç, nastavnicom muzi─Źke kulture.

 
Montag, 27. Mai 2019

Ovo je rekao priikom obele┼żavanja Dana Beljanske bare, ─Źlan Opštinskog ve─ça, dr Ilija Gazepov, koji su zajedni─Źki organizovali Opština Srbobran, JVP "Vode Vojvodine" i Pokrajinski sekretarijat za zaštitu ┼żivotne sredine.

 

U─Źenici odeljenja II1 OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", predvo─Ĺeni svojom u─Źiteljicom Ljubicom Popgligorin, poznati su u svojoj školi kao jedno od najvrednijih i najkreativnijih odeljenja. Kako ka┼że njihova u─Źiteljica, cilj joj je da izrastu u dobre ljude i dobre prijatelje, tako da ih, izme─Ĺu redovnih školskih obaveza, podu─Źava plemenitim i humanitarnim akcijama.

 

U toku prošle nedelje, u─Źenica Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Mileti─ç", Iva Mihajlov, odnela je pobedu i prvo mesto na pokrajinskom takmi─Źenju srednjih škola u besedništvu. Takmi─Źenje je po ─Źetvrti put odr┼żano u novosadskoj gimnaziji "Laza Kosti─ç", a u─Źesnici su se nadmetali u dve razli─Źite kategorije besedništva, odnosno u besedi na zadatu temu i u klasi─Źnim besedama poznatih autora.

 

U petak 24. 05. 2019. organizovana je maturantska proslava u prepodnevnim ─Źasovima ispred Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Mileti─ç". U─Źenici  škole su odustali od truba─Źa koji godinama unazad sviraju ispred škole na kraju školske godine. Pobedila je humanost ovih mladih ljudi i njihova ┼żelja da zajedni─Źki pomognu koliko mogu.

 

Nikola Stanojevi─ç o kome smo pisali pre nekoliko dana kao pobedniku na dr┼żavnom takmi─Źenju iz hemije, ovih dana osvojio je još jedno prvo mesto, ovaj put na dr┼żavnom takmi─Źenju iz srpskog jezika.

 
Montag, 20. Mai 2019

Osnovna škola „┼Żarko Zrenjanin U─Źa“ bila je doma─çin nastavniku Stefanu Milovi─çu iz Muzi─Źke škole iz Srbobrana. Dva nova instrumenta, koja ─çe od septembra deca mo─çi da u─Źe u muzi─Źkoj školi u Srbobranu, predstavljena su u─Źenicima u Nadalju.

 

Deca iz PU "Radost" prošlog vikenda bili su u Ba─Źkoj Palanci. Predvo─Ĺeni svojim vaspita─Źicama bili su deo jedne velike de─Źije manifestacije i vratili su se puni utisaka.

 

U─Źenik OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", Nikola Stanojevi─ç, na republi─Źkom takmi─Źenju iz hemije, koje je odr┼żano prošlog vikenda osvojio je prvu nagradu.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign