Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/14/kolstvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 6. Dezember 2019

U periodu od 8.12.2019. do 20.12.2019. Osnovna škola "Petar Drapšin" se uklju─Źuje u akciju "Obrok za porodicu". Mole se svi u─Źenici i stanovnici Turije da uzmu u─Źeš─çe u akciji.

 
Montag, 2. Dezember 2019

Mo┼żda o kolektivu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" u Srbobranu na najbolji na─Źin govori tonski zapis iz emisije "Bu─Ĺenje sa Goricom i Draganom" koja je emitovana na Radiju S2 u ─Źetvrtak 29.11. Zbog ─Źega su zaposleni u ovom kolektivu dobili napolitanke kao nagradu i zbog ─Źega su upu─çene re─Źi hvale saznajte u prilogu koji sledi:

 
Donnerstag, 28. November 2019

OŠ "VUK KARAD┼ŻI─ć" pridru┼żila se inicijativi "Stojim pravo" koju su pokrenuli Portal za roditelje Detinjarije.com i Razvojni centar za decu i odrasle "Faktor". Cilj inicijative je da se pomogne u─Źenicima i olakšaju ina─Źe preteške školske torbe.

 
Dienstag, 26. November 2019

Svake godine na dan ro─Ĺenja Jovana Jovanovi─ça Zmaja, osnovna škola u Srbobranu koja nosi ime ovog ─Źuvenog de─Źijeg pesnika obele┼żava svoj dan. Ove godine pošto je 24. novembar pao u nedelju, Dan škole obele┼żen je dan kasnije.

 
Donnerstag, 21. November 2019

U Srbiji se JU─îE, ali i širom sveta, obele┼żavao Svetski dan deteta, uz podse─çanje na neophodnost ostvarivanja prava dece.

 

U sredu je odr┼żana izlo┼żba maketa tradicionalnih ku─ça u sve─Źanoj sali Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Mileti─ç” u Srbobranu. Dve nedelje su u─Źenici II 1 u saradnji sa profesorkom Tijanom Malezovi─ç, u okviru nastavnih jedinica koje se odnose na naselja, izra─Ĺivali makete ku─ça karakteristi─Źne za pojedine delove sveta.
 

 
Dienstag, 19. November 2019

Pokrajinski ombudsman u saradnji sa Novosadskom mre┼żom i lokalnim ombudsmanima sa teritorije Vojvodine organizovao je Festival prava deteta koji je otpo─Źeo još 25.oktobra.Povodom ovom festivalu je zna─Źajan jubilej u oblasti zaštite naših najmla─Ĺjih,odnosno trideset godina od Konvencije o pravima deteta,koju je naša dr┼żava ratifikovala još 1990.

 
Samstag, 16. November 2019

U petak 15. novembra Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji tradicionalno, školskom priredbom, obele┼żen je Dan škole. Tema ovogodišnje školske sve─Źanosti bila je Knji┼żevno ve─Źe.

 
Freitag, 8. November 2019

Sve─Źanom priredbom i koktelom obele┼żen je Dan škole u Osnovnoj školi "Vuk Karad┼żi─ç".

 
Dienstag, 5. November 2019

Ovom prilikom odato priznanje i nagra─Ĺena u─Źenica OŠ "┼Żarko Zrenjanin U─Źa", Jovana Bege─Źki, za postignut uspeh, osvojeno drugo mesto na prvenstvu Srbije u d┼żudou. Povodom Dana škole u─Źenici su ju─Źe pripremili prigodan program koji su pratili gosti proslave i roditelji...

 

Predstavnici Nacionalnog saveta Roma i predstavnici naše opštine, predvo─Ĺeni predsednikom Radivojem Paroškim danas prepodne podeli su deci, pripadnicima romske zajednice, poklone - školski pribor. Darivana su deca u sve ─Źetiri škole u našoj opštini.

 
Montag, 21. Oktober 2019

Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Radost", uz podršku patrona┼żnih sestara iz Doma zdravlja "Dr ─Éor─Ĺe Basti─ç", Julijane Dra─Źe i Sne┼żane Kara─ç, obele┼żila je prethodne nedelje 16. oktobar - Svetski dan hrane, i tako se uklju─Źila u kampanju "Oktobar - mesec pravilne ishrane".

 
Freitag, 18. Oktober 2019

Od prethodne školske godine u sve škole u Republici Srbiji uvedena je kao obavezna i projektna nastava. OŠ „Vuk Karad┼żi─ç“ realizuje projektnu nastavu u koju uklju─Źuje sve aktere školskog ┼żivota – u─Źenike, nastavnike, roditelje i lokalnu zajednicu.

 
Donnerstag, 17. Oktober 2019

Iz Nadalja nam je stigao izveštaj u kome su detaljno opisani doga─Ĺaji koji su obele┼żili De─Źiju nedelju ove godine u OŠ ┼Żarko Zrenjanin U─Źa.

 
Dienstag, 15. Oktober 2019

De─Źija nedelja se ove godine obele┼żavala pod sloganom "Da pravo svako - dete u┼żiva lako" i to u godini u kojoj se obele┼żava 30 godina od donošenja Konvencije o pravima dece. Pet dana su u potpunosti bili posve─çeni deci. Prava dece su bila u fokusu i to je ono što ova manifestacija stavlja u prvi plan.

 
Freitag, 11. Oktober 2019

U poslednjih pet godina na teritoriji naše opštine stradalo je dvanaest u─Źesnika u saobra─çaju, a me─Ĺu njima i jedno dete. U okviru De─Źije nedelje odr┼żan je lep, zanimljiv i edukativan skup za decu, a svi u─Źesnici dobili su poklone koji su deo promotivnog materijala više akcija koje sprovodi organizator. 

 
Dienstag, 8. Oktober 2019

U okviru aktivnosti obele┼żavanja De─Źije nedelje, deca iz vrti─ça P─Źelica ju─Źe su bili doma─çini vatrogascima koji su za njih izveli ve┼żbu gašenja po┼żara.

 
Montag, 7. Oktober 2019

Akcija sakupljanja stare hartije koju u OŠ Jovan Jovanovi─ç sprovode po─Źetkom jeseni ve─ç šest godina završena je u subotu. Papirko je bio više nego uspešan. Prikupljeno je najviše papira do sada, tako da i dalje ova škola dr┼żi rekord u Vojvodini.

 

 
Mittwoch, 2. Oktober 2019

DE─îIJA NEDELJA po─Źinje u ponedeljak, a mi smo u prilici da najavimo aktivnosti kojima ─çe biti obele┼żena u OŠ Vuk Karad┼żi─ç.

 
Dienstag, 1. Oktober 2019

Povodom De─Źije nedelje, od 7. do 13. oktobra 2019. godine, u─Źenici Osnovne škole “Vuk Karad┼żi─ç“ Srbobran organizova─çe tradicionalnu, petu po redu, humanitarnu akciju sakupljanja ode─çe i obu─çe, higijenskih sredstava, igra─Źaka i pribora za decu i mlade iz socijalno ugro┼żenih porodica opštine Srbobran. Akcija se organizuje u saradnji sa udru┼żenjem za pomo─ç MNRO „Biser“.

 
Mittwoch, 25. September 2019

Ispred nas, sve bli┼żi je mesec oktobar. Po pravilu deseti mesec u godini po─Źinje De─Źijom nedeljom. To je prilika da se u sklopu PU RADOST  realizuju razni projekti, a deci pru┼żi dodatna šansa za igru i razvoj kreativnosti. U susret De─Źijoj nedelji razgovarali smo sa direktorkom PU RADOST, Aleksandrom Vrsajkovi─ç.

 
Dienstag, 24. September 2019

Projekat „Moj hobi“, ─Źiji su idejni tvorci profesorice Tijana Malezovi─ç i Svetlana Paji─ç Jojki─ç, a koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, okupio je mlade srednjoškolce iz Srbobrana, Vrbasa i Ba─Źke Topole...

 
Mittwoch, 18. September 2019

U─Źenici OŠ Jovan Jovanovi─ç Zmaj krenuli su u akciju sakupljanja stare hartije, a završnica je 05.oktobra u dvorištu škole.

 
Montag, 2. September 2019

U ponedeljak 2. septembra po─Źela je nova školska godina. Kao i svake godine, u ovom periodu apelujemo na voza─Źe da povedu posebnu pa┼żnju dok voze u zonama u kojima se nalaze škole i da prilagode brzinu kretanja svojih automobila. Predsednik opštine Srbobran danas je posetio sve ─Źetiri osnovne škole i uverio se da je prijem ─Ĺaka prvaka obavljen bez problema na radost dece.

 
Freitag, 30. August 2019

Nema gorih ljudi od onih koji se protive prosve─çenju i obrazovanju naroda. Takvi, da mogu, i sunce bi ugasili, re─Źi su Dositeja Obradovi─ça, kojima po─Źinjemo ovu pri─Źu. Ovo je pri─Źa o ┼żeni koja je antipod ljudima iz Dositejevih misli, koja je ceo svoj radni vek provela u─Źe─çi, vaspitavaju─çi, odgajaju─çi decu. Ona je u─Źiteljica Vesna Krsti─ç i nakon 40 godina otišla je u zaslu┼żenu penziju.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign