Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/14/kolstvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 11. Oktober 2019

U poslednjih pet godina na teritoriji naše opštine stradalo je dvanaest u─Źesnika u saobra─çaju, a me─Ĺu njima i jedno dete. U okviru De─Źije nedelje odr┼żan je lep, zanimljiv i edukativan skup za decu, a svi u─Źesnici dobili su poklone koji su deo promotivnog materijala više akcija koje sprovodi organizator. 

 
Dienstag, 8. Oktober 2019

U okviru aktivnosti obele┼żavanja De─Źije nedelje, deca iz vrti─ça P─Źelica ju─Źe su bili doma─çini vatrogascima koji su za njih izveli ve┼żbu gašenja po┼żara.

 
Montag, 7. Oktober 2019

Akcija sakupljanja stare hartije koju u OŠ Jovan Jovanovi─ç sprovode po─Źetkom jeseni ve─ç šest godina završena je u subotu. Papirko je bio više nego uspešan. Prikupljeno je najviše papira do sada, tako da i dalje ova škola dr┼żi rekord u Vojvodini.

 

 
Mittwoch, 2. Oktober 2019

DE─îIJA NEDELJA po─Źinje u ponedeljak, a mi smo u prilici da najavimo aktivnosti kojima ─çe biti obele┼żena u OŠ Vuk Karad┼żi─ç.

 
Dienstag, 1. Oktober 2019

Povodom De─Źije nedelje, od 7. do 13. oktobra 2019. godine, u─Źenici Osnovne škole “Vuk Karad┼żi─ç“ Srbobran organizova─çe tradicionalnu, petu po redu, humanitarnu akciju sakupljanja ode─çe i obu─çe, higijenskih sredstava, igra─Źaka i pribora za decu i mlade iz socijalno ugro┼żenih porodica opštine Srbobran. Akcija se organizuje u saradnji sa udru┼żenjem za pomo─ç MNRO „Biser“.

 
Mittwoch, 25. September 2019

Ispred nas, sve bli┼żi je mesec oktobar. Po pravilu deseti mesec u godini po─Źinje De─Źijom nedeljom. To je prilika da se u sklopu PU RADOST  realizuju razni projekti, a deci pru┼żi dodatna šansa za igru i razvoj kreativnosti. U susret De─Źijoj nedelji razgovarali smo sa direktorkom PU RADOST, Aleksandrom Vrsajkovi─ç.

 
Dienstag, 24. September 2019

Projekat „Moj hobi“, ─Źiji su idejni tvorci profesorice Tijana Malezovi─ç i Svetlana Paji─ç Jojki─ç, a koji je realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, okupio je mlade srednjoškolce iz Srbobrana, Vrbasa i Ba─Źke Topole...

 
Mittwoch, 18. September 2019

U─Źenici OŠ Jovan Jovanovi─ç Zmaj krenuli su u akciju sakupljanja stare hartije, a završnica je 05.oktobra u dvorištu škole.

 
Montag, 2. September 2019

U ponedeljak 2. septembra po─Źela je nova školska godina. Kao i svake godine, u ovom periodu apelujemo na voza─Źe da povedu posebnu pa┼żnju dok voze u zonama u kojima se nalaze škole i da prilagode brzinu kretanja svojih automobila. Predsednik opštine Srbobran danas je posetio sve ─Źetiri osnovne škole i uverio se da je prijem ─Ĺaka prvaka obavljen bez problema na radost dece.

 
Freitag, 30. August 2019

Nema gorih ljudi od onih koji se protive prosve─çenju i obrazovanju naroda. Takvi, da mogu, i sunce bi ugasili, re─Źi su Dositeja Obradovi─ça, kojima po─Źinjemo ovu pri─Źu. Ovo je pri─Źa o ┼żeni koja je antipod ljudima iz Dositejevih misli, koja je ceo svoj radni vek provela u─Źe─çi, vaspitavaju─çi, odgajaju─çi decu. Ona je u─Źiteljica Vesna Krsti─ç i nakon 40 godina otišla je u zaslu┼żenu penziju.

 
Dienstag, 27. August 2019

PU "Radost"  je završila sve pripreme za redovan prihvat mališana, koji po─Źinje 2.septembra. Svi objekti, kao i vaspita─Źi i pomo─çno osoblje spremni su za rad i ovom prilikom obaveštavamo sve roditelje,koji su upisali svoju decu u jedan od vrti─ça da je u ponedeljak potrebno doneti:

 
Dienstag, 20. August 2019

Kako Srbobran.net saznaje prijem ─Ĺaka prvaka ove godine u sve ─Źetiri osnovne škole u našoj opštini odr┼ża─çe se u ponedeljak 02. septembra.

 
Donnerstag, 11. Juli 2019

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Stalna konferencija gradova i opština zapo─Źeli su implementaciju novog projekta "Podrska reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.

 
Freitag, 21. Juni 2019

Školska godina je završena za ve─çinu u─Źenika. U svih pet škola naše opštine proglašeni su u─Źenici generacije. Danas je za njih u kabinetu predsednika opštine prire─Ĺen prijem, a predsednik Paroški, u ime lokalne samouprave uru─Źio im je poklone za izuzetan uspeh koji su postigli.

 
Montag, 17. Juni 2019

Završetkom školske godine privela se kraju i humanitarna akcija za malog Stevana koji boluje od leukemije i trenutno je na le─Źenju u Italiji.

 

Nizom humanitarnih aktivnosti OŠ "Jovan Jovanovi─ç Zmaj" sakupila je za le─Źenje u─Źenika, Na─Ĺ Stevana 104. 330 dinara.
Ova suma novca je sakupljena:

 
Freitag, 14. Juni 2019

U sredu popodne je u holu OŠ ,,VUK Karad┼żi─ç je odr┼żana završna priredba 1. i 3. razreda škole pod nazivom ,,Naša mašta mo┼że svašta”.

 
Donnerstag, 13. Juni 2019

U─Źenici OŠ "Petar Drapšin", ─Źlanovi novinarske sekcije, u saradnji sa svojim nastavnicima, pred kraj školske godine izašli su sa novim brojem školskih novina.

 
Mittwoch, 12. Juni 2019

Danas je u Osnovnoj školi "Vuk Karad┼żi─ç" direktorka Julkica Popovi─ç uprili─Źila prijem za u─Źenika završnog razreda Nikolu Stanojevi─ça, a povodom njegovih uspeha na republi─Źkim takmi─Źenjima ove školske godine.

 
Montag, 10. Juni 2019

U sredu, 12.6.2019.godine u holu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", sa po─Źetkom u 15 ─Źasova, bi─çe odr┼żana završna priredba u─Źenika prvog i tre─çeg razreda  “Naša mašta mo┼że svašta”.

 

U okviru Programa „Za ─Źistije i zelenije škole u Vojvodini“/koji je pokrenut 2009.godine/, 5. juna 2019. godine, u Sremskim Karlovcima je odr┼żana deseta jubilarna Manifestacija sve─Źane dodele nagrada najuspešnijim vaspitno – obrazovnim institucijama.

 
Samstag, 8. Juni 2019

Bio je ovo susret dece iz vrti─ça "P─Źelica" sa policajcima i dece iz vrti─ça "Bambi" koji su posetili vatrogasnu jedinicu, gde su imali priliku da vide opremu koju koriste vatrogasci, a osnovni cilj bio je upoznavanje operativne karte vrti─ça i edukacija dece o ponašanju u slu─Źaju po┼żara.

 
Freitag, 7. Juni 2019

Humanitarna akcija prikupljanja pomo─çi za le─Źenje malog, osmogodišnjeg Stevana Na─Ĺa okupila je veliki broj pojedinaca i organizacija koji su se aktivno uklju─Źili. Me─Ĺu njima su i u─Źenici Gimnazije i ekonomske škole "Svetozar Mileti─ç".

 
Mittwoch, 5. Juni 2019

U ─Źetvrtak, 6.6.2019. godine u holu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" sa po─Źetkom u 16 ─Źasova, ─Źlanovi dramske i recitatorske sekcije ─çe izvesti tri predstave.Koordinatori ove aktivnosti su nastavnice srpskog jezika Nataša Mrkši─ç i Dragana ─îoki─ç, a u─Źestvuju u─Źenici od petog do osmog razreda.

 
Montag, 3. Juni 2019

Završen je upis dece u celodnevni boravak u vrti─ça PU "Radost", za predstoje─çu školsku 2019/20. godinu, saopšteno je iz ove ustanove.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign