Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/14/kolstvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 9. M├Ąrz 2020

Organizacioni odbor novogodišnjeg turnira u malom fudbalu danas je prijatno iznenadio OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", saznali smo iz ove škole.

 
Freitag, 6. M├Ąrz 2020

U skladu sa planom školskog Tima za borbu protiv nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije prethodna nedelja u našoj školi bila je u znaku obele┼żavanja Me─Ĺunarodnog dana borbe protiv vršnja─Źkog nasilja-Dana ru┼żi─Źastih majica.

 
Mittwoch, 26. Februar 2020

U─Źenici OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" u─Źestvovali su u ekološkom kvizu "Prljavo ili ─Źisto- nije isto".

 
Dienstag, 11. Februar 2020

U Vojvodini je u toku privremena obustava rada u vrti─çima i školama. Ova mera sprovedena je radi zaštite zdravlja dece. Nastava se obustavlja od 12. do 21. februara 2020. godine.

 
Dienstag, 4. Februar 2020

Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta nastavlja sa projektom testiranja motori─Źkih sposobnosti dece osnovnoškolskog uzrasta u Autonomnoj pokrajini Vojvodina. Krajem januara testiranje dece u našoj opštini po─Źelo je u Nadalju.

 
Donnerstag, 30. Januar 2020

U─Źenici Gimnazije i ekonomske škole „Svetozar Mileti─ç“ Srbobran u─Źestvovali su na Globalnom de─Źijem samitu u Rimu, od 27. do 30. novembra 2019. gde su predstavili svoj projekat „Telefon isklju─Źi, u društvo se uklju─Źi“, koji su realizovali tokom prole─ça u svojoj školi, saznali smo ovih dana i evo pri─Źe:

 

U ponedeljak 27.01.2020. u─Źenici Osnovne škole „Petar Drapšin“ proslavili su školsku slavu Svetog Savu.

 
Dienstag, 28. Januar 2020

Sve─Źanom Svetosavskom akademijom koju su pripremili u─Źenici OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", sve škole i PU "Radost" obele┼żile su Savindan i na taj na─Źin nas još jednom podsetili na vrednost i veli─Źinu dela jednog od najve─çih srpskih prosvetelja i utemeljiva─Źa Srpske pravoslavne crkve.

 
Freitag, 24. Januar 2020

Ovo je poruka koja se ─Źula danas u Turiji prilikom podele poklon paketa u─Źenicima ni┼żih razreda OŠ "Petar Drapšin", a koju je organizovao Savet MZ Turija u saradnji sa lokjalnom samoupravom u sklopu obele┼żavanja Dana Svetog Save.

 

U─Źenici OŠ "Petar Drapšin", ─Źlanovi novinarske sekcije obradovali su svoje ─Źitaoce novim brojem školskih novina. Izašao je januarski broj, a i smo u prilici da Vam ga predstavimo, uz zahvalnost Milici Jo─Źi─ç moja nam je poslala primerak u elektronskoj formi.

 

Na inicijativu Mesnih zajednica, uz podršku lokalne samouprave ─Źlanovi Saveta sve tri Mesne zajednice danas su posetili Osnovne škole u našoj opštini i podelili poklon pakete u─Źenicima ni┼żih razreda.

 
Dienstag, 14. Januar 2020

Za ─Ĺake osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine u sredu 15.01. nakon zimskog raspusta, po─Źinje drugo polugodište.

 
Dienstag, 24. Dezember 2019

Vašar je neo─Źekivano trajao sat vremena, naime toliko je bilo potrebno vremena da se sve što su deca pripremila rasproda, tako da malo je re─çi da je vašar bio uspešan.

 
Sonntag, 22. Dezember 2019

I ove godine nastavljena je lepa saradnja Moto kluba Kne┼żevina iz Turije i de─Źijeg vrt─ça "Pepeljuga", tako da su bajkeri obu─Źeni u odore Deda mraza stigli na svojim motorima i decu obradovali paketi─çima.

 
Dienstag, 17. Dezember 2019

U znak se─çanja i negovanja uspomena na Valentinu Naumov (2000-2009) iz Nadalja, prigodnim programom i uz dodelu nagrada najuspešnijim stvaraocima, neformalno Udru┼żenje „S ljubavlju, dragoj Valentini“ zatvorilo likovno-literarni konkurs.

 
Freitag, 6. Dezember 2019

U periodu od 8.12.2019. do 20.12.2019. Osnovna škola "Petar Drapšin" se uklju─Źuje u akciju "Obrok za porodicu". Mole se svi u─Źenici i stanovnici Turije da uzmu u─Źeš─çe u akciji.

 
Montag, 2. Dezember 2019

Mo┼żda o kolektivu OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" u Srbobranu na najbolji na─Źin govori tonski zapis iz emisije "Bu─Ĺenje sa Goricom i Draganom" koja je emitovana na Radiju S2 u ─Źetvrtak 29.11. Zbog ─Źega su zaposleni u ovom kolektivu dobili napolitanke kao nagradu i zbog ─Źega su upu─çene re─Źi hvale saznajte u prilogu koji sledi:

 
Donnerstag, 28. November 2019

OŠ "VUK KARAD┼ŻI─ć" pridru┼żila se inicijativi "Stojim pravo" koju su pokrenuli Portal za roditelje Detinjarije.com i Razvojni centar za decu i odrasle "Faktor". Cilj inicijative je da se pomogne u─Źenicima i olakšaju ina─Źe preteške školske torbe.

 
Dienstag, 26. November 2019

Svake godine na dan ro─Ĺenja Jovana Jovanovi─ça Zmaja, osnovna škola u Srbobranu koja nosi ime ovog ─Źuvenog de─Źijeg pesnika obele┼żava svoj dan. Ove godine pošto je 24. novembar pao u nedelju, Dan škole obele┼żen je dan kasnije.

 
Donnerstag, 21. November 2019

U Srbiji se JU─îE, ali i širom sveta, obele┼żavao Svetski dan deteta, uz podse─çanje na neophodnost ostvarivanja prava dece.

 

U sredu je odr┼żana izlo┼żba maketa tradicionalnih ku─ça u sve─Źanoj sali Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Mileti─ç” u Srbobranu. Dve nedelje su u─Źenici II 1 u saradnji sa profesorkom Tijanom Malezovi─ç, u okviru nastavnih jedinica koje se odnose na naselja, izra─Ĺivali makete ku─ça karakteristi─Źne za pojedine delove sveta.
 

 
Dienstag, 19. November 2019

Pokrajinski ombudsman u saradnji sa Novosadskom mre┼żom i lokalnim ombudsmanima sa teritorije Vojvodine organizovao je Festival prava deteta koji je otpo─Źeo još 25.oktobra.Povodom ovom festivalu je zna─Źajan jubilej u oblasti zaštite naših najmla─Ĺjih,odnosno trideset godina od Konvencije o pravima deteta,koju je naša dr┼żava ratifikovala još 1990.

 
Samstag, 16. November 2019

U petak 15. novembra Osnovna škola „Petar Drapšin“ u Turiji tradicionalno, školskom priredbom, obele┼żen je Dan škole. Tema ovogodišnje školske sve─Źanosti bila je Knji┼żevno ve─Źe.

 
Freitag, 8. November 2019

Sve─Źanom priredbom i koktelom obele┼żen je Dan škole u Osnovnoj školi "Vuk Karad┼żi─ç".

 
Dienstag, 5. November 2019

Ovom prilikom odato priznanje i nagra─Ĺena u─Źenica OŠ "┼Żarko Zrenjanin U─Źa", Jovana Bege─Źki, za postignut uspeh, osvojeno drugo mesto na prvenstvu Srbije u d┼żudou. Povodom Dana škole u─Źenici su ju─Źe pripremili prigodan program koji su pratili gosti proslave i roditelji...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign