Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/14/kolstvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Donnerstag, 21. September 2023

Profesor Milan ─Éor─Ĺevi─ç i student Danilo Trbojevi─ç ve─ç pola godine u be─Źejskom istorijskom arhivu prikupljaju gra─Ĺu za pisanje knjige o istoriji Jevreja u našoj opštini, koju dosad još niko nije prou─Źavao.

 
Dienstag, 5. September 2023

Ambijentalnom nastavom "UPOZNAJMO SVET đÜROZ IGRE, đÜULTURU, đÜNJI┼ŻEVNOST, ISTORIJU, GASTRONOMIJU..." realizovan je drugi tematski dan u OŠ „Vuk đÜarad┼żi─ç“.

 
Montag, 4. September 2023

Ministarstvo prosvete raspisalo je đÜonkurs za dodelu u─Źeni─Źkih stipendija u─Źenicima srednjih škola na celoj teritoriji Republike Srbije, za školsku 2023/24. godinu. Pravo na stipendiranje imaju u─Źenici srednjih škola ─Źiji je osniva─Ź Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji su prvi put upisani u odre─Ĺeni razred u teku─çoj školskoj godini.

 
Donnerstag, 31. August 2023

Svoje nove u─Źenike - ─Ĺake prvake primile su osnovne škole u Turiji, Nadalju i u OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" u Srbobranu. Na stolovima su ih do─Źekali besplatni ud┼żbenici, školski pribor, svetloodbojni prsluci i poklon─Źi─çi koje je obezbedila lokalna samouprava.

 
Donnerstag, 29. Juni 2023

Prijem za ─Ĺake generacije bila je sjajna prilika da ovim mladim ljudima po┼żelimo još mnogo uspeha u budu─çnosti i da se nadamo da ─çe svoje znanje primeniti u našoj lokalnoj zajednici. Opština Sebobran poklonila je tablet ra─Źunare kao znak pa┼żnje i malu nagradu za postignut uspeh i zalaganje. Imamo ─Źime da se ponosimo, napisao je na svojoj Instagram stranici Radivoj Debelja─Źki povodom prijema ─Ĺaka generacije koji je danas uprili─Źio u svom kabinetu.

 
Mittwoch, 21. Juni 2023

Srbobransko odmaralište "Plava obala" u Sutomoru, do─Źekalo je jutros, prvog dana leta, jednu od svojih najdra┼żih grupa gostiju - najbolje u─Źenike iz opštine Srbobran, nosioce diplome "Vuk đÜarad┼żi─ç". I ove godine nastavljena je tradicija nagra─Ĺivanja najboljih i afirmacija u─Źenja, vredno─çe i posve─çenosti.

 
Freitag, 16. Juni 2023

Ju─Źe je u prostorijama Crvenog krsta otvorena izlo┼żba "Jasenova─Źke suze" koju su postavili u─Źenici Gimnazije i stru─Źne škole "Svetozar Mileti─ç". Izlo┼żba sadr┼żi brojne fotografije, novinske ─Źlanke, makete, svedo─Źanstva i drugu istorijsku gra─Ĺu u vezi sa ustaškim logorom u Jasenovcu. Izlo┼żba ─çe biti otvorena do 25. juna.

 
Sonntag, 11. Juni 2023

Oni su jedna od onih generacija koja je ispisala istoriju srbobranske gimnazije. Pre nekoliko dana okupili su se posle pedeset godina. Davne 1973. godine napustili su srednjoškolske klupe i krenuli u nove ┼żivotne izazove. Uz zahvalnost jednoj od njih profesorki knji┼żevnosti u penziji, Mileni Cveji─ç imamo priliku da upoznamo duh ove generacije. Za naš sajt napisala je tekst koji sledi. Sre─çna vam pedesetogodišnjica maturanti!

 
Donnerstag, 25. Mai 2023

U─Źenici OŠ „Jovan Jovanovi─ç Zmaj“ su u─Źestvovali na likovnom konkursu koji po 64. put organizuje Centar za likovno obrazovanje dece i omladine, na temu - scena, maska, kostim, lutka. Izlo┼żba radova je otvorena od 27. maja do 3. juna u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 
Sonntag, 14. Mai 2023

Srbobranac Igor Pani─ç (2005.) u─Źenik tre─çeg razreda (Elektrotehni─Źar informacionih tehnologija) ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, prošlogodišnji prvak Srbije iz predmeta „Osnove Elektrotehnike 2“, ju─Źe 14.05.2023. godine, osvojio je drugo mesto na dr┼żavnom takmi─Źenju iz predmeta programiranje

 
Sonntag, 7. Mai 2023

Iz PU "Radost" dobili smo saopštenje - poziv roditeljima da koriste─çi usluge Evrtic od danas mogu da upišu svoju decu u ovu predškolsku ustanovu. U pozivu roditeljima, koje objavljujemo u celosti, se ka┼że:

 
Donnerstag, 4. Mai 2023

Zbog tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u Srbiji je od danas trodnevna ┼żalost. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je svoje ─Źlanove da danas, povodom zlo─Źina koji je potresao Srbiju, obustave rad u školama. Kako saznajemo Osnovna škola u Turiji je radila u punom kapacitetu. U telefonskom razgovoru sa direktorkom OŠ "Petar Drapšin", Branislavom Zeremski ─Źuli smo da oni nemaju organizovan sindikat u školi ali i da je njeno mišljenje da je bolje da škole rade i da se na taj na─Źin pru┼żi neophodna podrška u─Źenicima i roditeljima, mada je tako─Ĺe kazala da je ovo situacija, izazvana strašnom tragedijom u kojoj do sada nismo bili i da je teško doneti pravu odluku.

 
Montag, 24. April 2023

U Osnovnoj školi "Vuk đÜarad┼żi─ç" u Ba─Źkom Dobrom Polju danas je odr┼żano popularno takmi─Źenje "Pa┼żljivkova smotra". Na regionalnom nivou, sa kojeg ─çe se pobednici u uzrastu predškolaca, ─Ĺaka prvaka i u─Źenika drugih razreda, plasirati na finalno takmi─Źenje na nivou Republike Srbije, u─Źestvovale su ekipe iz opština Srbobran, Ba─Źka Palanka, Ba─Źki Petrovac, Sremski đÜarlovci i Vrbas.

 
Montag, 3. April 2023

Iz Predškolske ustanove "Radost" dobili smo saopštenje za roditelje dece koja se ove godine upisuju u vrti─çe. Prenosimo ga u celosti:

 
Freitag, 24. M├Ąrz 2023

Ju─Źe je zapo─Źeo probni završni ispit za u─Źenike završnih razreda osnovnih škola u Srbiji. U─Źenici su radili probni ispit iz matematike, dok se probni ispit iz srpskog odnosno maternjeg jezika i tre─çi test odr┼żavaju danas, u subotu, 25.03.2023. godine, i to srpski od 9 do 11 ─Źasova, a test iz izbornog predmeta, odnosno tre─çi test od 11.30 do 13. 30 ─Źasova.

 
Freitag, 10. M├Ąrz 2023

Ve─ç mesec dana se nešto nau─Źno kr─Źka u Zmajevoj školskoj laboratoriji i napokon smo do─Źekali i sam dan festivala u ┼żelji da svima predstavimo šta smo spremili, s obzirom na to da zbog pandemije nismo bili u mogu─çnosti da realizujemo Festival prethodne 3 godine.

 
Mittwoch, 1. M├Ąrz 2023

VIII Zmajev Festival Nauke ─çe se odr┼żati 10.03.2023.godine u OŠ „Jovan Jovanovi─ç Zmaj“. U saopštenju koje smo dobili se ka┼że:

 
Mittwoch, 22. Februar 2023

Gimnazija i stru─Źna škola "Svetozar Mileti─ç" sve─Źano je oble┼żila Dan škole 22.02. Program su pripremili u─Źenici sa svojim profesorima, a govorili su direktorka, Jasmina Šeguljev, profesor Milan ─Éor─Ĺevi─ç i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, nekadašnji u─Źenik ove srednje škole.

 
Donnerstag, 22. Dezember 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki danas je sa svojim saradnicima posetio sve vrti─çe u Srbobranu i obe osnovne škole, a njegova zamenica Milica Zari─ç, tako─Ĺe sa funkcionerima lokalne samouprave bila je u Turiji i Nadalju. Sa njima je bio i Deda Mraz, a deca su darivana novogodišnjim paketima.

 

Priredba u─Źenika 2.i 3.razreda škole OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" pod nazivom "Novogodišnje ─Źarolije" odr┼żana je u ─Źetvrtak u holu škole. .
U─Źiteljice su Snezana Ostoji─ç, Vesna Todorovi─ç, Ljubica Popgligorin i Julka Mirosavljevic sa svojim u─Źenicima priupremile su zabavan program. Kao publika bodrili su ih mališani predškolci iz PU "Radost" da svojim roditeljima, a u okviru aktivnosti uspešne tranzicije na svoju budu─çu osnovnu školu.

 
Sonntag, 4. Dezember 2022

Danas su u─Źenici OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" posetili ─Źlanove Udru┼żenja za pomo─ç MNRO "Biser" i bili gosti u njihovim prostorijama. Organizovana je radionica u kojoj su u─Źestvovali doma─çini i gosti i na najbolji na─Źin pokazali zna─Źaj inkluzije.

 
Dienstag, 29. November 2022

Od ove godine u Gimnaziji i stru─Źnoj srednjoj školi "Svetozar Mileti─ç" nastavu poha─Ĺaju u─Źenici koji su se opredelili za frizerski smer. Sada imaju i svoj kabinet koji je potpuno opremljen za prakti─Źnu nastavu i više ne moraju da tra┼że salone gde bi obavljali ovaj deo školovanja.

 
Mittwoch, 23. November 2022

Bilo je sve─Źano, zabavno, ali sve u sportskom duhu, tako bi se mogao opisati, u nekoliko re─Źi, program kojim su u─Źenici i nastavnici u školi "Jovan Jovanovi─ç Zmaj" danas zajedno sa kolegama iz drugih škola, roditeljima i zvani─Źnicima lokalne samouprave, crkve i javnih preduze─ça i ustanova obele┼żili Dan škole.

 
Montag, 7. November 2022

U─Źenici i njihovi nastavnici pripremili su sve─Źani program, a direktorka škole, Ru┼żica Mili─ç uru─Źila je zaslu┼żnima jubilarne nagrade kao i zahvalnice prosvetnim radicima koji su se svOjim radom istakli u proteklih godinu dana.

 
Donnerstag, 3. November 2022

Sve─Źanom priredbom u prisustvu velikog broja zvanica, roditelja, nastavnika, bivših u─Źenika i dece u Nadalju je obele┼żen Dan škole "┼Żarko Zrenjanin U─Źa". Ovo je ujedno i jubilej, naime današnjom proslavom obele┼żeno je 220 godina od osnivanja prve škole u Nadalju.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign