Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/21/global-news/

Verzija za tampu / To ScreenviewInfo
Sonntag, 15. März 2020

Jednoj neimenovanoj sutkinji u Francuskoj preti i do 10 godina zatvora kao i veoma velika novčana kazna do 150 000 evra zbog ponovne udaje za bivšeg muža bez njegovog znanja kako bi sprečila bivšeg muža nastavi sa svojim životom.

 

Puma je je lansirala nove patike pod nazivom Storm Adrenaline i nije dugo prošlo pre nego što su korisnici uočili problematičnu sličnost.

 

Mladić iz Nju Delhija uhapšen je prošle subote, nakon što je ukrao najmanje osam motocikala kako bi impresionirao svoju devojku koja ga je navodno zadirkivala zbog toga što ga nema ni jedna motor.

 
Freitag, 13. März 2020

Prema legendi, ako je 13 osoba okupljeno na večeri, jedna od njih će umreti u roku od godinu dana. Zato neki restorani u Parizu nude iznajmljivanje "profesionalnog 14. gosta" na večerama.

 

Jedna od osobina živih bića je da rastu. Rastenjem živo biće usavršava svoj sastav i funkcije. Najvažniji činioci koji izazivaju rastenje su nasledni i nalaze se u zametku živog bića.

 

Lista ambicioznih ciljeva se pomera za "od ponedeljka", a kad dođe ponedeljak konstatujete da može i od utorka?

 
Donnerstag, 12. März 2020

Prva jutarnja kafa ne utiče na brže buđenje i pokretanje refleksa, kako većina ljubitelja crnog napitka misli.

 

Nije tajna da robujemo svojim ekranima – međutim, neki od nas bi se radije pokrili po glavi, pre nego što bi ovo priznali.

 

Korisni matematički trik koji vam može uštedeti mnogo vremena postao je viralan, a svi koju su ovo tek sada saznali, pitaju se samo jedno – zašto nas ovo nisu naučili u školi?

 
Mittwoch, 11. März 2020

Porodično stablo ljudi dobilo je novu granu otkrićem nepoznate ljudske vrste koja je pre 50.000 godina živela na ostrvu na današnjim Filipinima.

 

Osobe rođene u martu su kreativne, energične i strastvene. Vole da uživaju u životu i da pokazuju svoje talente, ali čuvaju svoju privatnost. Otkrivamo vam sve njihove karakteristike!

 

Tokom NATO bombardovanja u Srbiji je vođen tajni rat koji je Ameriku koštao verovatno i milione.

 
Dienstag, 10. März 2020

Danas se danom smatra vreme koje protekne između dve ponoći, ali ranije nije bilo tako.

 

Istoričari tvrde da je metal prvi put upotrebljen kao sredstvo za plaćanje još 5.000 godina p.n.e. Od tog davnog vremena novac je menjao oblik, pa su se pojavile novčanice, kreditne kartice i online valuta. Činjenica je da se sve vrti oko novca. Ukoliko bi kojim slučajem on prestao da postoji, posledice bi bile vidljive odmah.

 

Premda su neki gestovi kojima se iskazuje naklonost verovatno prisutni tokom čitave ljudske istorije, poljubac nije među njima.

 
Montag, 9. März 2020

U ovim situacija morate biti posebno pažljivi!

 

Koja su to najopasnija mesta na planeti Zemlji po ljude? Naša planeta krije mnoge opasnosti o kojima ne razmisljamo svakodnevno. Brojni zemljotresi, poplave, oluje, vulkanske erupcije predstavlaju veliku opasnost po nas.

 

Ukoliko imate utisak da vam veš nije dovoljno beo, predstavljamo vam prirodno rešenje za izbeljivanje veša, koje svi mi imamo kod kuće!

 
Sonntag, 8. März 2020

Običaj je kada se rodi dete da se srećnom ocu odmah pocepa majica na veselju. Jedna, pa druga, pa treća… sve dok su gosti veseli.

 

Opšte je poznato koje nelegalne supstance mogu da izazovu halucinacije. One su etiketirane kao droga, teški ili laki opijati. Međutim, postoji i veliki broj legalnih namirnica koje se konzumiraju svakodnevno, a koje mogu da izazovu skoro isti efekat kao bilo koja halucinogena droga.

 

Nemojte razočarati svoju dragu, mamu, sestru ili prijateljicu za praznik posvećen ženama...

 
Freitag, 6. März 2020

Vodoinstalater i majstor za popravljanje veš mašina upozorio je da nikada ne bi trebalo zatvarati vrata od mašine dok se ona ne koristi, jer se tako skupljaju bakterije i prljavština.

 

Naučnici godinama pokušavaju da otkriju kako je Zemlja nastajala. Delom odgovore traže u nastanku obližnjih planeta, delom u istraživanju same Zemlje. Međutim, poslednje istraživanje koje su sproveli naučnici Univerziteta Ajova Stejt i Univerziteta Kolorado otkrilo je veoma zanimljive informacije.

 

Da li ste znali da je prvo telefonsko "Halo" nastalo je greškom?

 
Donnerstag, 5. März 2020

Pošta koja se nalazi na ostrvu Goudier, u maloj luci Port Lokroy koja je "pod zastavom" Ujedinjenog Kraljevstva, smatra se najzabačenijom poštom na svetu i trenutno traga za radnicima.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign