Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/23/u-vreme-pandemije/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 3. April 2020

Danas u kabinetu predsednika opštine Srbobran, Radivoj Paroški potpisao je dva donatorska ugovora sa predstavnicima kompanija "Scom" i "Best Seed Producer", koja posluju u opštini Srbobran i koji ─çe pomo─çi rad narodne kuhinje.

 

Odlukom Vlade Republike Srbije gra─Ĺani stariji od 65 godina mo─çi ─çe da kupe namirnice u prodavnicama u subotu od 04:00 do 07:00 umesto u nedelju. Sve radnje sutra rade za sve ostale gra─Ĺane od 7.00h do 12.00h, a u nedelju su zatvorene. Upoznajte se sa novim merama koje je u svojim zaklju─Źcima doneo Opoštinski štab za vanredne situacije.

 

Od jutros radnici JKP Graditelj su na ulicama naše opštine. U toku je dezinfekcija javnih površina gde se naj─Źeš─çe ovih dana okupljaju gra─Ĺani.

 

 - Sve ─çe biti dobro!" - to je jaka i dirljiva poruka kojom ovih dana Italijani hrabre jedni druge. Italijani sve ─Źeš─çe ostavljaju na raznim mestima papiri─çe s ovom porukom.

 
Donnerstag, 2. April 2020

To jedino ne─çe va┼żeti za penzionere, koji ─çe i dalje imati mogu─çnost da nedeljom od 4 do 7 ─Źasova ujutro obavljaju kupovinu. Još jedna bitna mera koja se odnosi na socijalno distanciranje je doneta. Ona odre─Ĺuje da je od ve─Źeras zabranjeno okupljanje više od dve osobe.

 

JKP „Graditelj“ Srbobran obaveštava gra─Ĺane opštine Srbobran da je za sva doma─çinstva obezbe─Ĺeno jako i efikasno dezinfekciono sredstvo protiv velikog broja mikroorganizama- natrijum hipohlorit. Ovo sredstvo gra─Ĺani su ve─ç mogli da preuzmu u sedištu JKP „Graditelj“ Srbobran u ul. Dositeja Obradovi─ça br. 2, a sada ─çe i svako doma─çinstvo dobiti odre─Ĺenu koli─Źinu.

 
Mittwoch, 1. April 2020

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici nove odluke u vezi sa spre─Źavanjem širenja COVID-19, kojima se u potpunosti zabranjuje rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizi─Źki kontakt, kao što su frizerski i kozmeti─Źki saloni, fitnes klubovi i teretane.

 

Ovo je danas izjavio Radivoj Paroški, koji je obišao Cenrat za sport i turizam, gde se dele obroci korisnicima Narrodne kuhunje. Narodan kuhinja nastavlja sa radom tokom vanrednog stanja, potvrdio je danas komandant štaba za vanredne situacije, Radivoj Paroški i dodao da ─çe se kvalitet obroka poboljšati.

 

Odgovor na ovo pitanje ponudili su volonteri u Mesnim zajednicama Srbobran, Turija i Nadalj. Naime sve što treba da uradite je da o─Źitate vaše brojilo za elektri─Źnu energiju i pozovete call centar.

 

Iz Osnovne škole „Jovan Jovanovi─ç Zmaj“ upu─çeno je obaveštenje svim roditeljima i starateljima ─Źija deca ove godine upisuju prvi razred.

 

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran od danas je zvani─Źno preuzeo pripremanje i distribuciju hrane za socijalno najugro┼żenije gra─Ĺane naše Opštine.

 
Dienstag, 31. M├Ąrz 2020

U skladu sa uputstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ,a  povodom novonastale situacije izazvane pandemijom COVID-19 OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" vas obaveštava na koji na─Źin ─çe se regulisati upis u─Źenika u prvi razred naredne školske godine:

 

U─Źenici IV1 OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", u saradnji sa roditeljima i u─Źiteljicom Sne┼żanom D┼żambas poslali su sna┼żnu poruku svim gra─Ĺanima opštine Srbobran.

 

JKP „Graditelj“ Srbobran ─çe u toku vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa ulo┼żiti maksimalne napore da u okviru redovnih aktivnosti o─Źita brojila gasa svih kupaca, poštuju─çi sve mere zaštite, pri ─Źemu ─çe se striktno voditi ra─Źuna da nema neposrednog kontakta sa gra─Ĺanima.

 
Montag, 30. M├Ąrz 2020

Mnogi kojima ovih dana isti─Źe registracija razmišljaju o tome kako da što jednostavnije registruju vozilo. Upravo zbog toga kontaktirali smo jedan od ovlaš─çenih servisa za obavljanje tehni─Źkih pregleda. "Kod nas mo┼żete da završite sve", bio je kratak, jednostavan odgovor koji smo dobili u razgovoru sa Bojanom Miloševi─ç, iz pravne slu┼żbe Doo Trgoauto.

 

Naši sugra─Ĺani, bra─Źni par, preduzetnici Dejan i Marika Bukovac stigli su u Srbiju. Oni su sino─ç avionom koji je u Abu Dabi poslala vlada Srbije zajedno sa još oko 130 dr┼żavljana Srbije sleteli na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

 

Naš sugra─Ĺanin Aleksa Mad┼żgalj od 2009. godine ┼żivi i radi u Pekingu. Puno Srbobranaca ga poznaje. Ono po ─Źemu je posebno ostao mnogima u se─çanju je galantnost i veliko srce. Krasio ga je oduvek širok osmeh i slobodarski duh.

 
Samstag, 28. M├Ąrz 2020

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran na vanrednoj telefonskoj sednici odr┼żanoj dana 28.03.2020.godine, a na osnovu odluke Vlade donosi slede─çe:

 

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici najnovije mere za spre─Źavanje širenja virusa COVID-19, me─Ĺu kojima je i odluka da se sve mere samoizolacije produ┼że sa 14 na 28 dana, a da se vikendom zabrana kretanja uvede od 15 ─Źasova.

 

Kako saznajemo u saopštenju MUP Srbije, PU Novi Sad, uhapšeni su S. E. (1981) iz Novog Sada i M. M. (1988) iz Be─Źeja, zbog postojanja osnova sumnje da su u─Źinili krivi─Źno delo razbojništvo. Sumnja se da su nakon prebijanja ┼żene, iz njene ku─çe oduzeli 100. 000 evra i 2, 5 miliona dinara.

 

Šta ─Źiniti i koje mere zaštite od virusa Covid19 primeniti objavila je Lekarska komora Srbije. Oni su objasnili detaljno šta i kako da se najlakše zaštitimo od mogu─çe infekcije, odnosno kako da se ponašamo u odre─Ĺenim situacijama.

 

Pomeranje sata za jedan ─Źas unapred - sa 2h na 3h - kojim po─Źinje letnje ra─Źunanje vremena treba obaviti u nedelju 29. marta 2020. godine

 
Freitag, 27. M├Ąrz 2020

Danas su sve apoteke u Srbobranu snabdevene zaštitnim, medicinskim maskama. Cena maske za jednokratnu upotrebu je 100 dinara u apoteci Doma zdravlja.

 

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja („Slu┼żbeni glasnik RS“, br. 29/20),Štab za vanredne situacije opštine Srbobran dana 27.03.2020 obaveštava gra─Ĺane:

 

 

Za vreme vanrednog stanja SAVETOVALIŠTE ZA DIJABETI─îARE ne─çe raditi do daljneg, ali je Dom zdravlja obezbedio kontakt telefon:

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign