Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Dienstag, 14. Dezember 2021

Olivera Balašević sinoć je bila gost, ali i domaćin u Narodnoj biblioteci u Srbobranu. Publici je predstavila svoj prvi roman "Planeta dvorište" , a iz Srbobrana je otišla ispraćena osmesima i aplauzima.

 
Dienstag, 30. November 2021

U slavu 200 godina od rođenja jednog od najvećih pisaca svih vremena, sinoć je u Srbobranu održano književno veče posvećeno liku i delu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Izlagač je bila Radojka Tmušić Stepanov.

 
Montag, 29. November 2021

"Pružam ti ruku" je pesma koju je napisala Aleksandra Čobanov, učenica Gimnazije i stručne škole "Svetozar Miletić" u Srbobranu. Zapala je za oko žiriju nagrade "Lenkin prsten" i zahvaljujući svom talentu Aleksandra je zasluženo postala prvi dobitnik nagrade za mlade pesnike, učenike - "Lenkino pero".

 
Sonntag, 7. November 2021

Ona je iz Srbobrana, zove se Violeta Kelečević i već smo pisali o njoj 2017.godine ali drugim povodom. Tada je bila Lady of the world. Sada je ostvarila jednu od svojih velikih želja. Zapevala je javno na jednoj od nacionalnih televizija.

 
Dienstag, 19. Oktober 2021

Ovogodišnja dodela nagrada zaslužnim građanima naše opštine koji su svojim delovanjem srenuli pažnju na sebe i ostavili pečat u široj javnosti obeležen je brojem žena koje su primile zahvalnice na svečanoj sednici SO Srbobran povodom Dana opštine Srbobran.

 
Donnerstag, 23. September 2021

Njeno ime je Nataša Stankov. Ona je pre svega jedna hrabra, mlada žena koja je odlučila da ne čeka, nego je krenula u susret izazovima u potrazi za srećom i životnim iskušenjima. Jednom je neko zapisao: "Pre nego u svim knjigama na svetu, najbolje priče pronađene su između stranica pasoša". Jedan od takvih je i Natašin.

 
Samstag, 4. September 2021

Novinarka, pesnikinja iz Čajetine, održala je književno veče u Srbobranu, u Narodnoj biblioteci. Na inicijativu vajara iz Srbobrana, Ištvana Fuska, koji je ujedno bio i moderator došla je i predstavila svoje stvaralaštvo publici koja je došla da je nagradi aplauzima za njen rad.

 
Montag, 23. August 2021

Danas je u čast Šarolte Fišteš u kabinetu predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog priređen svečani prijem. Ova mlada sportistkinja, studentica treće godine, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, kao članica reprezentacije Srbije, osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u mini fudbalu za igračice do 23 godine, koje je održano u Kijevu u Ukrajini.

 
Freitag, 13. August 2021

Ona obara sopstvene rekorde i osvaja planinske vrhove. Njen poslednji uspeh je uspon na 5.642 metra nadmorske visine. Ona je jedna od nas, zove se Ljubica Debeljački.Ovo je njena priča zabeležena tokom osvajanja planinskog vrha Elbrus i putovanja u Rusiju. Inače, za one koji ne znaju, Elbrus je najviši vrh Evrope i Rusije i nalazi se na Kavkazu.

 
Montag, 9. August 2021

U junu ove godine u Republici Srbiji usvojen je Zakon o rodnoj ravnopravnosti. Prethodno je u našoj zemlji bio na snazi Zakon o ravnopravnosti polova iz 2009.godine.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen