Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Montag, 26. Dezember 2022

Sinoć je u sali "Pozorištance", uz doajena srpskog glumišta, Milenka Pavlova i njegovih prijatelja, uz kabare obeležena godišnjica osnivanja naše ustanove.

 
Montag, 19. Dezember 2022

Dom kulture Srbobran i Čudesna družina te pozivaju na predstavu "Ta divna čarolija"!

 
Sonntag, 18. Dezember 2022

Dom kulture vas poziva na svečani prednovogodišnji koncert "Muzički mozaik" - Koncert solo pesama za glas i glavir.

 
Donnerstag, 15. Dezember 2022

Dramska sekcija Doma kulture Srbobran u utorak 20. decembra u 17.00 časova u srbobranskom Pozorištancu odigraće pozorišnu predstavu „Ko je smestio vuku?“.

 
Dienstag, 13. Dezember 2022

Učenik 5/4 odeljenja OŠ "J.J. Zmaj" iz Srbobrana, Veljko Bulatović osvojio je prvo mesto na likovnom konkursu "Železnica očima dece".

 
Sonntag, 4. Dezember 2022

U sali "Pozorištance" održan je koncert učenika Muzičke škole u Vrbasu, izdvojenog odeljenja u Srbobranu. Za ovih 15 godina osnovnu muzički školu u Srbobranu je završilo oko 120 učenika, titulu đaka generacije ponelo je 4 učenika. To su Katarina i Nikola Marjanov, i Ana i Nikola Stanojević. Nagradu za najboljeg solfeđistu godine dobila je Jelena Bojanić.

 
Dienstag, 22. November 2022

Članovi Udruženja za pomoć MNRO "Biser" i Udruženja "ART CENTAR" iz Beograda, još jednom su se u jesen okupili na Tatićevom salašu kakko bi zajednički uživali u likovnoj koloniji. Ove godine tema likovnih radova bio je "Smajli", a svako od učesnika potrudoio se da ostavi svoj likovni pečat.

 
Montag, 21. November 2022

U petak, 25.novembra u 17 časova promocija knjige Marka Filipendina: Uloga Kraljevine Srbije u stvaranju jugoslovenske države 1914 -1918. Pored autora biće prisutan i o knjizi govoriće istoričar Danijel Kulačin. Domaćin je Narodna biblioteka Srbobran.

 
Sonntag, 20. November 2022

Dodelom nagrade i pohvala „Lenkino pero“, koje se u okviru manifestacije „Lenkin prsten“ dodeljuju mladim pesnicima na konkursu za najbolju ljubavnu pesmu u konkurenciji učenika, u nedelju je svečano okončan sedmodnevni kulturni program tokom kojeg Srbobran svake godine slavi ljubav, poeziju i priču o Lenki Dunđerskoj.

 
Samstag, 19. November 2022

Sinoć je u sali "Pozorištance" održana svečanost dodele 17. godišnje pesničke nagrade "Lenkin Prsten". Bilo je to gala veče uz učešće akademskog hora "Obilić" iz Beograda i nastup glumca Petra Benčine koji je govorio stihove večne pesme Laze Kostića, posvećene Lenki Dunđerski, "Santa Maria Della Salute".

 
Freitag, 18. November 2022

Izuzetan dan za Srbobran, večeras će 17. put svečano biti dodeljena književna nagrada "Lenkin prsten" za najbolju ljubavnu pesmu, a prepodne otkriven je spomenik Lenki Dunđerski, umetničko delo vajara Stevana Filipovića i Livnice Stanišić.

 
Donnerstag, 17. November 2022

Ove godine, između ostalog, manifestacija "Lenkin prsten" ostaće upamćena po otkrivanju spomenika Lenki Dunđerski. Spomenik, rad vajara Stevana Filipovića, izrađen u livnici "Stanišić" krasiće od sutra Trg slobode. Lenka se na simboličan način vraća među svoje Srbobrance, a spomenik će biti otkriven u 11.00 časova. Projekat "Povratak Lenke u rodni kraj" podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javni informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Očekujemo dolazak pokrajinske sekretarke Dragane Milošević i pozivamo sve naše sugrađane da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

 
Mittwoch, 16. November 2022

Danas u Srbobranu sve je u znaku manifestacije „Lenkin prsten“. U Galeriji Doma kulture održava se naučni skup „Porodica Dunđerski – građanska kultura srpske Vojvodine“. Skup je počeo u 10.30 i trajaće do 17.00 časova.

 
Dienstag, 15. November 2022

Žiri je doneo jednoglasnu odluku, najbolja ljubavna pesma u predhodnih godinu dana koja je ugledala svetlost dana je pesma „Otkad te ne volim“, Dragice Stojanović, pesnikinje iz Zrenjanina. Prenosimo saopšenje žirija i uz zahvalnost autorki objavljujemo nagrađenu pesmu.

 
Montag, 14. November 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački i Igor Karadarević, direktor projekta "Srbija u ritmu Evrope" danas su potpisali ugovor o učešću naše opštine u ovom televizijskom projektu i dečijem muzičkom festivalu 2023.godine.

 

Sinoć je u Galeriji Doma kulture otvorena izložba slika nastalih tokom kolonije koja je organizovana krajem leta ove godine u dvorištu Doma kulture.

 
Sonntag, 13. November 2022

Sve je spremno za jednu od najvećih kulturnih manifestacija u našoj sredini. Po prvi put ove godine Srbobran će sedam dana biti Lenkina varoš, novembarska prestonica ljubavi, poezije i romantike. Juče i u subotu Lenka i njen Laza bili su u Beogradu i Novom Sadu da pozovu građane da dođu kod nas i uživajui u nizu programa koje je dom kulture u saradnji sa svojim prijateljima pripremio za naredne dane.

 
Donnerstag, 10. November 2022

Sednica žirija za dodelu Lenkinog prstena, nagrade za najbolju ljubavnu pesmu, održana je u Novom Sadu, 9. novembra 2022. godine.

Žiri, u sastavu: dr Zoran Đerić (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (članica) i Biljana Puškar (članica), prateći pesničku produkciju između dve dodele nagrade, u periodici i samostalnim zbirkama, zapazio je veći broj pesama savremenih srpskih autora na ljubavne teme. Izdvojio je u uži izbor sedam autora i naslova:

 
Mittwoch, 9. November 2022

Ponedeljak 14.11. 2022. godine
Otvaranje izložbe slika sa likovne kolonije „U Lenkinom prstenu”
 

 
Donnerstag, 3. November 2022

Sinoć je u Galeriji Doma kulture zaljubljenicima u kulturu i istoriju Srbobrana predstavljen projekat "Znamenite žene Srbobrana". Govorili su direktor Doma kulture, Dejan Korceba, umetnički fotograf, Rajko Karišić, a promociju je otvorila zamenica predsednika opštine, Milica Zarić.

 
Donnerstag, 27. Oktober 2022

U petak, 4.novembra sa početkom u 17 časova u Srbobranu, promocija romana Vladislave Grče - "Navijač".

 
Dienstag, 25. Oktober 2022

Dom kulture vas poziva na manifestaciju "Dani kulturne tradicije"...

 

Dom kulture Srbobran vas poziva na promociju prve knjige, Zbornik radova sa naučnog skupa "Porodica Dunđerski - građanska kultura srpske Vojvodine"

 
Montag, 17. Oktober 2022

Sinoć je u Galeriji Doma kulture svečano otvorena prva samostalna izložba akvarela, Katarine Žutić, poznate glumice. Likovna publika koja se okupila da da vidi radove koji su predstavljeni pod imenom "Moja klimatska meno promena" bila je prijatno iznenađena kvalitetom slika, posebno ako se imau vidu da je akvarel dosta zahtevna tehnika.

 
Samstag, 15. Oktober 2022

Srbobran je još jednom dokazao da ume da bude dobar domaćin. Ugostili smo decu Srbije i goste iz Mađarske, a organizatori festivala "Ritam Evrope" kažu "da smo dali domaći zadatak pobednicima" i da će grad Zrenjanin morati da se potvrdi da bude na visini zadatka u ulozi domaćina dogodine.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 74
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen