Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/27/skice-iz-kulture/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 26. Dezember 2022

Sino─ç je u sali "Pozorištance", uz doajena srpskog glumišta, Milenka Pavlova i njegovih prijatelja, uz kabare obele┼żena godišnjica osnivanja naše ustanove.

 
Montag, 19. Dezember 2022

Dom kulture Srbobran i ─îudesna dru┼żina te pozivaju na predstavu "Ta divna ─Źarolija"!

 
Sonntag, 18. Dezember 2022

Dom kulture vas poziva na sve─Źani prednovogodišnji koncert "Muzi─Źki mozaik" - Koncert solo pesama za glas i glavir.

 
Donnerstag, 15. Dezember 2022

Dramska sekcija Doma kulture Srbobran u utorak 20. decembra u 17.00 ─Źasova u srbobranskom Pozorištancu odigra─çe pozorišnu predstavu „Ko je smestio vuku?“.

 
Dienstag, 13. Dezember 2022

U─Źenik 5/4 odeljenja OŠ "J.J. Zmaj" iz Srbobrana, Veljko Bulatovi─ç osvojio je prvo mesto na likovnom konkursu "┼Żeleznica o─Źima dece".

 
Sonntag, 4. Dezember 2022

U sali "Pozorištance" odr┼żan je koncert u─Źenika Muzi─Źke škole u Vrbasu, izdvojenog odeljenja u Srbobranu. Za ovih 15 godina osnovnu muzi─Źki školu u Srbobranu je završilo oko 120 u─Źenika, titulu ─Ĺaka generacije ponelo je 4 u─Źenika. To su Katarina i Nikola Marjanov, i Ana i Nikola Stanojevi─ç. Nagradu za najboljeg solfe─Ĺistu godine dobila je Jelena Bojani─ç.

 
Dienstag, 22. November 2022

─îlanovi Udru┼żenja za pomo─ç MNRO "Biser" i Udru┼żenja "ART CENTAR" iz Beograda, još jednom su se u jesen okupili na Tati─çevom salašu kakko bi zajedni─Źki u┼żivali u likovnoj koloniji. Ove godine tema likovnih radova bio je "Smajli", a svako od u─Źesnika potrudoio se da ostavi svoj likovni pe─Źat.

 
Montag, 21. November 2022

U petak, 25.novembra u 17 ─Źasova promocija knjige Marka Filipendina: Uloga Kraljevine Srbije u stvaranju jugoslovenske dr┼żave 1914 -1918. Pored autora bi─çe prisutan i o knjizi govori─çe istori─Źar Danijel Kula─Źin. Doma─çin je Narodna biblioteka Srbobran.

 
Sonntag, 20. November 2022

Dodelom nagrade i pohvala „Lenkino pero“, koje se u okviru manifestacije „Lenkin prsten“ dodeljuju mladim pesnicima na konkursu za najbolju ljubavnu pesmu u konkurenciji u─Źenika, u nedelju je sve─Źano okon─Źan sedmodnevni kulturni program tokom kojeg Srbobran svake godine slavi ljubav, poeziju i pri─Źu o Lenki Dun─Ĺerskoj.

 
Samstag, 19. November 2022

Sino─ç je u sali "Pozorištance" odr┼żana sve─Źanost dodele 17. godišnje pesni─Źke nagrade "Lenkin Prsten". Bilo je to gala ve─Źe uz u─Źeš─çe akademskog hora "Obili─ç" iz Beograda i nastup glumca Petra Ben─Źine koji je govorio stihove ve─Źne pesme Laze Kosti─ça, posve─çene Lenki Dun─Ĺerski, "Santa Maria Della Salute".

 
Freitag, 18. November 2022

Izuzetan dan za Srbobran, ve─Źeras ─çe 17. put sve─Źano biti dodeljena knji┼żevna nagrada "Lenkin prsten" za najbolju ljubavnu pesmu, a prepodne otkriven je spomenik Lenki Dun─Ĺerski, umetni─Źko delo vajara Stevana Filipovi─ça i Livnice Staniši─ç.

 
Donnerstag, 17. November 2022

Ove godine, izme─Ĺu ostalog, manifestacija "Lenkin prsten" osta─çe upam─çena po otkrivanju spomenika Lenki Dun─Ĺerski. Spomenik, rad vajara Stevana Filipovi─ça, izra─Ĺen u livnici "Staniši─ç" krasi─çe od sutra Trg slobode. Lenka se na simboli─Źan na─Źin vra─ça me─Ĺu svoje Srbobrance, a spomenik ─çe biti otkriven u 11.00 ─Źasova. Projekat "Povratak Lenke u rodni kraj" podr┼żao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javni informisanje i odnose sa verskim zajednicama. O─Źekujemo dolazak pokrajinske sekretarke Dragane Miloševi─ç i pozivamo sve naše sugra─Ĺane da do─Ĺu i svojim prisustvom uveli─Źaju ovaj doga─Ĺaj.

 
Mittwoch, 16. November 2022

Danas u Srbobranu sve je u znaku manifestacije „Lenkin prsten“. U Galeriji Doma kulture odr┼żava se nau─Źni skup „Porodica Dun─Ĺerski – gra─Ĺanska kultura srpske Vojvodine“. Skup je po─Źeo u 10.30 i traja─çe do 17.00 ─Źasova.

 
Dienstag, 15. November 2022

┼Żiri je doneo jednoglasnu odluku, najbolja ljubavna pesma u predhodnih godinu dana koja je ugledala svetlost dana je pesma „Otkad te ne volim“, Dragice Stojanovi─ç, pesnikinje iz Zrenjanina. Prenosimo saopšenje ┼żirija i uz zahvalnost autorki objavljujemo nagra─Ĺenu pesmu.

 
Montag, 14. November 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki i Igor Karadarevi─ç, direktor projekta "Srbija u ritmu Evrope" danas su potpisali ugovor o u─Źeš─çu naše opštine u ovom televizijskom projektu i de─Źijem muzi─Źkom festivalu 2023.godine.

 

Sino─ç je u Galeriji Doma kulture otvorena izlo┼żba slika nastalih tokom kolonije koja je organizovana krajem leta ove godine u dvorištu Doma kulture.

 
Sonntag, 13. November 2022

Sve je spremno za jednu od najve─çih kulturnih manifestacija u našoj sredini. Po prvi put ove godine Srbobran ─çe sedam dana biti Lenkina varoš, novembarska prestonica ljubavi, poezije i romantike. Ju─Źe i u subotu Lenka i njen Laza bili su u Beogradu i Novom Sadu da pozovu gra─Ĺane da do─Ĺu kod nas i u┼żivajui u nizu programa koje je dom kulture u saradnji sa svojim prijateljima pripremio za naredne dane.

 
Donnerstag, 10. November 2022

Sednica ┼żirija za dodelu Lenkinog prstena, nagrade za najbolju ljubavnu pesmu, odr┼żana je u Novom Sadu, 9. novembra 2022. godine.

┼Żiri, u sastavu: dr Zoran ─Éeri─ç (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (─Źlanica) i Biljana Puškar (─Źlanica), prate─çi pesni─Źku produkciju izme─Ĺu dve dodele nagrade, u periodici i samostalnim zbirkama, zapazio je ve─çi broj pesama savremenih srpskih autora na ljubavne teme. Izdvojio je u u┼żi izbor sedam autora i naslova:

 
Mittwoch, 9. November 2022

Ponedeljak 14.11. 2022. godine
Otvaranje izlo┼żbe slika sa likovne kolonije „U Lenkinom prstenu”
 

 
Donnerstag, 3. November 2022

Sino─ç je u Galeriji Doma kulture zaljubljenicima u kulturu i istoriju Srbobrana predstavljen projekat "Znamenite ┼żene Srbobrana". Govorili su direktor Doma kulture, Dejan Korceba, umetni─Źki fotograf, Rajko Kariši─ç, a promociju je otvorila zamenica predsednika opštine, Milica Zari─ç.

 
Donnerstag, 27. Oktober 2022

U petak, 4.novembra sa po─Źetkom u 17 ─Źasova u Srbobranu, promocija romana Vladislave Gr─Źe - "Navija─Ź".

 
Dienstag, 25. Oktober 2022

Dom kulture vas poziva na manifestaciju "Dani kulturne tradicije"...

 

Dom kulture Srbobran vas poziva na promociju prve knjige, Zbornik radova sa nau─Źnog skupa "Porodica Dun─Ĺerski - gra─Ĺanska kultura srpske Vojvodine"

 
Montag, 17. Oktober 2022

Sino─ç je u Galeriji Doma kulture sve─Źano otvorena prva samostalna izlo┼żba akvarela, Katarine ┼Żuti─ç, poznate glumice. Likovna publika koja se okupila da da vidi radove koji su predstavljeni pod imenom "Moja klimatska meno promena" bila je prijatno iznena─Ĺena kvalitetom slika, posebno ako se imau vidu da je akvarel dosta zahtevna tehnika.

 
Samstag, 15. Oktober 2022

Srbobran je još jednom dokazao da ume da bude dobar doma─çin. Ugostili smo decu Srbije i goste iz Ma─Ĺarske, a organizatori festivala "Ritam Evrope" ka┼żu "da smo dali doma─çi zadatak pobednicima" i da ─çe grad Zrenjanin morati da se potvrdi da bude na visini zadatka u ulozi doma─çina dogodine.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign