Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/28/srbobran-i-hrianstvonekad-i-sad/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 25. September 2023

Okupili su se Srbobranci u subotu uve─Źe u crkvi pravoslavnoj na ve─Źernjoj slu┼żbi, a potom su se preseli u Svetosavski dom gde je odr┼żana donatorska ve─Źera za uva┼żene zvanice. 

 
Freitag, 15. September 2023

Ju─Źe je veliki broj gra─Ĺana u katoli─Źkoj crkvi u─Źestovao u obele┼żavanju praznika ─Źije ime nosi ova crkva -UZVIŠENJE SVETOG KRSTA. Sve─Źanom misom, kulturno umetni─Źkim programom, dodelom nagrada i priznanja i kona─Źno sa dva koncerta, uz u─Źeš─çe niza zvanica sve─Źanost je okon─Źana uz vatromet na nebu iznad katoli─Źke crkve.

 
Montag, 21. August 2023

Szentmisével, alkalmi koncerttel és t┼▒zijátékkal ünnepelt a szenttamási...

 
Sonntag, 20. August 2023

U crkvi Svetog Bogojavljanja Gospodnjeg u Srbobranu jutros je odr┼żana sveta arhijerejska Liturgija. Slu┼żbovao je njegovo Preosveštenstvo Episkop moha─Źki g. Damaskin, vikar Episkopa ba─Źkog. Preosve─çenom Episkopu moha─Źkom saslu┼żivali su sveštenici i ─Ĺakoni Eparhije ba─Źke.

 
Dienstag, 11. Juli 2023

U okviru manifestacije "Petrovdanske sve─Źanosti" sino─ç je u sali "Pozorištance" odr┼żana javna tribina pod nazivom: "Pogrom u Ba─Źkoj - Sveti mu─Źenici ba─Źki". Predavanje je odr┼żao sekretar Eparhije Ba─Źke, protoprezviter Vladan Simi─ç. Tribinu je u ime doma─çina otvorio otac Srboljub, a nastupio je de─Źiji crkveni hor "Sveti Vasilije Ostroški" iz Siriga, pod rukovodstvom Nevene Škrbi─ç.

 
Montag, 10. Juli 2023

Psihološkinja i psihoterapeutkinja Nataša ─Éurica bila je ju─Źe gost Petrovdanskih sve─Źanosti u porti Srpske pravoslavne crkve i govorila je o braku i porodici na tribini pod nazivom "Savremeni izazovi i iskušenja pravoslavne porodice i braka".

 
Sonntag, 9. Juli 2023

Sino─ç je u letnjikovcu u porti srpske pravoslavne crkve u Srbobranu odr┼żan prvi koncert u ovom prostoru. ─îast da za kulturne doga─Ĺaje ovaj prostor o┼żivi dobio je ansambl RENESANS.

 
Freitag, 7. Juli 2023

Osim što je danas veliki pravoslavni praznik, u Nadalju je posebno sve─Źano. Slava je u selu. Po─Źelo je ju─Źe. Na scenu su izašli ─Źlanovi KUD - a "Ivanjsko cve─çe". Odr┼żali su celove─Źernji godišnji koncert. Ove godine proslavljaju jubilej. Deset godina uspešnog postojanja. ─îestitamo jubilej, a Nadalj─Źanima slavu. 

 
Dienstag, 4. Juli 2023

Objavljen je kona─Źan spisak doga─Ĺaja kojima ─çe se ove godine obele┼żiti slave u Nadalju i Srbobranu. Donosimo kompletan sadr┼żaj:

 

A szenttamási Szent Kereszt Felmagasztalása római katolikus templomban július 3-án ünnepi szentmisével emlékeztek a település nevét visel┼Ĺ Szent Tamás apostolra.

 
Montag, 3. Juli 2023

Pappá szentelésének tizedik évfordulóját ünnepelte vasárnap Zsúnyi Tibor szenttamási plébános

 
Dienstag, 20. Juni 2023

Ju─Źe, u utorak 20.06. u Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu obavljena je primopredaja parohijanske du┼żnosti. Ve─Źernje bogoslu┼żenje je slu┼żio protojerej Vladislav Paji─ç, arhijerejski namesnik be─Źejski. Posle otpusta, prota Vladislav je pro─Źitao odluku Njagovog Preosveštenstva Episkopa ba─Źkog gospodina dr Irineja o razrešenju protojereja Jovana đÜezana du┼żnosti paroha pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu i postavljenju za paroha pri Svetosavskom hramu u Od┼żacima.

 
Sonntag, 11. Juni 2023

Danas smo bili u crkvi pravoslavne crkve u Srbobranu gde smo zatekli majstore koji po─Źinju sa radovima na rekonstrukciji krova jednog od najlepših pravoslavnih hramova na našim prostorima. Sa njima je bio i paroh, otac Srboljub kome dugujemo zahvalnost na izdvojenom vremenu i koji nam je dao detaljnu informaciju u vezi predstoje─çeg veliko i zna─Źajnog posla.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign