Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Dienstag, 7. Dezember 2021

Pre 29 godina 14.12.1992. godine u Turiji je iskopan spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću koji se pre II Svetskog rata nalazio ispred današnje zgrade Mesne zajednice.

 
Montag, 6. Dezember 2021

Povodom Svetskog dana volontera, 05. decembra, danas je predsednik opštine primio mlade volontere Crvenog krsta naše opštine. Tom prilikom uručio im je i progodne poklone.

 
Freitag, 3. Dezember 2021

Ministar poljoprivrede i potpredsednik u Vladi Srbije, Branislav Nedimović danas je posetio Turiju i razgovarao sa poljoprivrednicima na salašu Tatić gde je domaćin pripremio radni ručak na kome su bile i čuvene turinske kobasice.

 
Donnerstag, 2. Dezember 2021

Ovo je izjavio prilikom današnjeg obilaska radova na rekonstrukciji Zadružnog doma, Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine. Njega je dočekao sa svojim saradnicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

 
Freitag, 26. November 2021

U okviru akcije pošumljavanja, na Rajčuru danas je posađeno preko 1.200  novih sadnica bagrema. Ovo je deo od ukupno 5.500 koliko je tokom ovog meseca zasađeno na ovom prostoru. Ministarstvo za zaštitu životne sredine obezbedilo je 4.500 sadnica a 1.000 komada je donacija JVP "Vode Vojvodine".

 
Montag, 22. November 2021

Saradnja civilnog sektora i opštine možda se najbolje ogleda na primeru podele paketa za novorođenu decu. Opština, Centar za socijalni rad i inicijator akcije Udruženje "Ruka spasa", juče su roditeljima dece koja su rođena u trećem kvartalu ove godine podelili poklone za decu.  

 
Freitag, 19. November 2021

Opština Srbobran sklopila je danas sa 42 fizička lica ugovor o sufinansiranju projekata unapređenja energetske efikasnosti na stambenim objektima, prevashodno zamenom prozora i vrata kao i zamenom gasnih kotlova.

 
Donnerstag, 18. November 2021

Danas su potpisani ugovori o subvencionisanju samozapošljavanja. Ukupno šest mladih preduzetnika dobilo je podsticajna sredstva u visini 250.000 dinara. 

 

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dodelio je opštini Srbobran oko 1,65 miliona dinara za dva projekta iz oblasti izrade planske dokumentacije.

 
Sonntag, 14. November 2021

Vernici i Srpska pravoslavna crkva obeležavaju praznik posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznat kao Vračevi ili Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Prema narodnom verovanju, današnji dan je dobar za molitvu za ozdravljenje, a veruje se i da bez preke potrebe ne treba izlaziti iz kuće.

 
Donnerstag, 11. November 2021

U znak sećanja na poginule u Velikom ratu danas su položeni venci ispod spomen ploče na pravoslavnom hramu u Srbobranu. Na taj način odata im je dužna pošta i obeležen je Dan primirja koji se u Srbiji obeležava kao državni praznik od 2009.godine. 

 

Srbija danas slavi i obeležava dan kada je 11.novembra 1918.godine, u željezničkom vagonu u Kompijenju, kod Pariza, Nemačka kapitulirala i potpisala primirje sa silama Antante.

 
Mittwoch, 10. November 2021

U poseti opštini Srbobran bila je pomoćnica ministra  za brigu o porodici i demografiju, Aleksandra Čamagić sa saradnicima, koja je sa predsednicom opštine Radivojem Debeljačkim razgovarala o tome kako unaprediti položaj porodice, dece i mladih, merama za popravljanje demografske strukture, projektima i aktivnostima za podsticaje i daljoj saradnji resornog ministarstva sa lokalnom samoupravom.

 
Dienstag, 9. November 2021

Petnaestak dečaka i devojčica danas su dobili na poklon garderobu za zimske dane koji dolaze. U prodavnici su deca imala priliku da sama izaberu šta žele i da biraju zimske jakne, pantalone, džempere, dukseve i čizme...

 

 
Montag, 8. November 2021

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, povodom Dana prosvetnih radnika uputio je čestitku u kojoj se kaže:

 

Danas su postavljene skele i očigledno da počinju radovi na restauraciji spomenika "Sloboda", rad poznatog vajara Stevana Bodnarova.

 
Donnerstag, 4. November 2021

Predstavnici 40 odabranih srpskih opština i gradova razgovaralo je juče u Ljubljani sa predstavnicima slovenačkih kompanija zainteresovanih za ulaganje i poslovanje u Srbiji, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog. 

 
Donnerstag, 28. Oktober 2021

Ovo se čulo na poslednjoj sednici SO Srbobran,kojom je predsedavala Milena Alargić. Odbornici su prihvatili nacrt Javnog ugovora o javno - privatnom partnerstvu za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje, rekonstrukciju, odnosno rehabilitaciju i održavanje lokalne putne infrastrukture i drugih objekata niskogradnje (autobuskih stajališta, parking mesta i sl.), sa pratećim radovima u opštini Srbobran sa javnim plaćanjem (naknadom za dostupnost infrastrukture).

 
Freitag, 22. Oktober 2021

Венце су положиле делегације општине Србобран и месних заједница Турија и Надаљ, Општинског одбора СУБНОР-а, као и ученици Основне школе "Петар Драпшин", који су цвеће положили на споменик народном хероју, Петру Драпшину.

 
Mittwoch, 20. Oktober 2021

Данас су у оквиру обележавања Дана општине Србобран и Дана ослобођења Србобрана, 19.октобра, положени венци на спомен обележје жртвама фашизма током Другог светског рата, а потом је одржана Свечана седница СО Србобран где су додељена признаља појединцима и удружењима у оквиру Октобарске награде.

 
Mittwoch, 13. Oktober 2021

Odluku da povodom 19.oktobra, Dana opštine Srbobran, zvanje počasnog građanina za 2021.godinu ponese Živorad Đurić, poznatiji kao Žića Maradona doneli su danas na XV sednici SO Srbobran, kojom je predsedavala Milena Alargić, većinom glasova odbornici opštine Srbobran.

 
Freitag, 8. Oktober 2021

Svesna da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, kompanija NIS je, kroz svoj program društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ koja se nalazi u Turiji ( teritorija opštine Srbobran), donirala sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za potrebe nabavke savremene digitalne opreme.

 
Mittwoch, 6. Oktober 2021

Dečija nedelja ove godine održava se od 04. do 10. oktobra. Tim povodom organizuju se različiti programi za decu, a u realizaciju su uključene sve institucije koje su povezane sa decom i njihovim odrastanjem.

 
Dienstag, 14. September 2021

Danas su u Srbobranu kao gosti bili članovi zvanične delegacije Janošhalme, grada u Mađarskoj sa kojim je naša opština prvi put potpisala sporazum o bratimljenju pre dvadeset godina. Danas je taj sporazum obnovljen.

 

Jutros je u rimokatoličkoj crkvi u Srbobranu održana tim povodom svećana misa kojoj su prisustvovali ukupno 15 sveštenika rimokatoličke crkve, sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Srbobranu, otac Jovan i otac Žarko, kao i vernici iz Bečeja, Subotice, Bačke Palanke, Vrbasa, Kule, Novog Sada. Misi su prisustvovali i politički zvaničnici, Radivoj Debeljački, predsednik opštine, Slobodan Subić, Beata Sabadoš Fodor, Nandor Brašnjo - predsednik OO SVM, Balint Juhas - zastupnik Fondacije Prosperitati, Zoltan Kerekeš - član veća SVM, Ištvan Ternovac - član veća Mađarskog Nacionalnog Saveta.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Royal
Termoglas
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen