Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Dienstag, 17. November 2020

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, na radnom sastanku, održanom u Somboru, najavio je izgradnju brze saobraćajnice, koja će se prostirati od Bačkog Brega do Nakova.Kako je Srbobran na trasi ove značajne saobraćajnice sastanku je prisustvovao i naš predsednik opštine, Radivoj Debeljački.

 
Sonntag, 15. November 2020

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački čestitao je Dan ustanove danas svim učenicima i svim zaposlenim u Osnovnoj školi "Petar Drapšin" u Turiji.

 
Freitag, 13. November 2020

Na spisku je ukupno petnaestak porodica kojima će u narednim danima biti pružena pomoć. Danas su jednu od porodica posetili Radivoj Debeljački, predsednik opštine, njegova zamenica, MIlica Zarić i  dugogodišnji donator i sponzor Živorad Đurić - Žića Maradona.

 
Sonntag, 8. November 2020

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački čestitao je danas učenicima i svim radnicima OŠ "Vuk Karadžić" Dan škole. Ova obrazovna ustanova pod imenom reformatora srpskog jezika, sakupljača narodnih umotvorina i pisca prvog rečnika srpskog jezika, školuje generacije Srbobranaca od 1959. godine.

 
Mittwoch, 4. November 2020

Ovo je rekao nakon imenovanja na mesto vršioca dužnosti direktora JKP Graditelj, Miloš Jovanović, u svojoj prvoj izjavi za medije nakon što su odbornici SO Srbobran podržali predlog da u narednih godinu dana obavlja ovu funkciju.

 
Dienstag, 3. November 2020

Predsednica Skupštine opštine Srbobran, Milena Alargić zakazala je 4. sednicu SO Srbobran za sredu 04.11. sa početkom u 11h a na dnevnom redu je smena direktora JKP Graditelj i izbor vd na ovu funkciju na period od godinu dana.

 
Montag, 19. Oktober 2020

Polaganjem venaca i cveća na spomenik palim žrtvama u II Svetskom ratu u borbi protiv fašizma i Svečanom sednicom SO Srbobran danas je obeležen Dan opštine Srbobran i 19. oktobar, dan kada je u II Svetskom ratu oslobođen Srbobran od okupatora.

 
Donnerstag, 15. Oktober 2020

Na trećoj sednici novog saziva SO Srbobran, kojom je predsedavala Milena Alargić, donete su odluke o ovogodišnjim dobitnicima u okviru Oktobarskih nagrada. Na Dnevnom redu sednice bilo je ukupno 18 tačaka, a skupština je prihvatila predlog da u naredne četiri godine funkciju pomoćnika sekretara obavlja master pravnik Tatjana Ivanović.

 
Samstag, 10. Oktober 2020

Na sednici SO Srbobran koja je zakazana za 15.10. sa početkom u 9.00h, odbornici će doneti odluku kome će ove godine pripasti Oktobarska nagrada opštine Srbobran. Komisija za dodelu nagrada i priznanja izdvojila je predlog Kulturnog centra i Spomen kuće "Gion Nandor". Oni su za ovu prestižnu nagradu predložili dr Hargitu Horvat Futo.

 
Freitag, 2. Oktober 2020

Nakon konstituisanja ovo je bio prvi radni sastanak odbornika Skupštine opštine Srbobran. Na dnevnom redu je bilo 28 tačke dnevnog reda, a sve što se u materijalu našlo ispred odbornika većinom glasova je i usvojeno. Od juče u skupštinskom sazivu sedi sedam novih odbornika, pet sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" i po jedan sa listi GG "Zoran Dudvarski" i "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka". Mandate su vratili Zoran Dudvarski i Slobodan Subić. Dudvarski je preuzeo funkciju pomoćnika predsednika opštine Srbobran, a Slobodan Subić je izabran za direktora Centra za sport i turizam.

 
Dienstag, 29. September 2020

Predsednica SO Srbobran, Milena Alargić zakazala je drugu sednicu Skupštine za četvrtak 01.oktobar a na dnevnom redu je 28 tačaka  dnevnog reda. Odbornici će između ostalog raspravljati o izveštaju o radu za prošlu godinu svih ustanova i preduzeća pod ingerencijom lokalne samouprave, a takođe će imenovati i direktora Centra za sport i turizam, kao i članove organa upravljanja javnih preduzeća, ustanova, komisija i stalnih radnih tela koje obrazuje Skupština opštine Srbobran.U pozivu koji je upućen odbornicima stoji:

 
Dienstag, 22. September 2020

Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, Zvanja počasnog građanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

 
Dienstag, 15. September 2020

Predsednik opštine, Radivoj Debeljački danas je obišao radove na rekonstrukciji vodovoda u Turiji i izgradnji poveznog cevovoda koji treba da spoji izvorište i buduću fabriku vode.

 

Jutros je podigniuta zastava na Trgu slobode. Pored Radivoja Debeljačkog, predsednika opštine, obeležavanju Dana Srpskog jedinstva prisustvovali su Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, Jovica Andrić, član Opštinskog veća, Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.

 
Donnerstag, 3. September 2020

Ovo je danas izjavio prilikom obilaska završetka radova na uređenju platoa kod Žutog bunara i vrtića "Pepeljuga" u Srbobranu i vrtića "Pčelica" u Turiji, Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

 
Freitag, 21. August 2020

Odbornici SO Srbobran danas su izabrali novu opštinsku vlast. Na čelu opštine od danas je Radivoj Debeljački (29 god.) master politikolog, dosadašnji član Opštinskog veća i istaknuti član Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Za njegovu zamenicu izabrana je Milica Zarić (28 god.) dipl. ekonomista koja na ovo mesto dolazi sa pozicije direktora Doma kulture.

 
Donnerstag, 9. Juli 2020

Ovo je rekao između ostalog u svojoj današnjoj izjavi za javnost predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški koji je oštro osudio, kako je rekao, sve napade na pripadnike policije i institucije države u pojedinim gradovima, odlučno poručujući da ne postoji mogućnost da se pristojna, radna i moderna Srbija povuče pred bilo kakvim rušilačkim snagama.

 

Ovo se danas čulo u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu gde je pred novinarima pročitano saopštenje za javnost OO SNS Srbobran povodom demonstracija u predhodna dva dana, koje su se desile, najpre u Beogradu, a potom u još nekoliko gradova u Srbiji.

 
Samstag, 20. Juni 2020

Ovo je rekao predsednik opštine na prijemu koji je upriličio za đake generacije uručujući im poklone lokalne samouprave. Kao i svake godine svih pet škola na teritoriji naše opštine na osnovu sveukupnog uspeha proglesile su najbolje među najboljima. Ovaj put u svim školama đaci generacije su devojčice i devojke.

 
Donnerstag, 18. Juni 2020

Ovo je izjavio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević koji je danas posetio Nadalj  i Karin salaš u Srbobranu.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za finansiranje i sufinasiranje izgradnje, održavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 420 miliona dinara.

 

Građani će 21. juna na republičkim, parlamentarnim i lokalnim izborima birati svoje predstavnike koji će u naredne četiri godine preuzeti odgovornost vršenja vlasti. Tim povodom, predsednik opštine Srbobran i poverenik SNS Srbobran, Radivoj Paroški, osvrnuo se na dosadašnji rad Srpske napredne stranke u Srbobranu koja je u prethodne četiri godine bila nosilac vlasti na lokalu, ali i na saradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima Socijalističkom partijom Srbije.

 

Dvadeset porodica u okviru projekta "Mislimo na stara lica" dobili su poklon pakete koji sadrže sredstva za ličnu higijenu, deke i jastuke. Projekat je realizovalo Udruženje žena "Ruka spasa", uz podršku lokalne samouprave.

 
Mittwoch, 17. Juni 2020

U četvrtak, 18. juna 2020. godine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević posetiće opštinu Srbobran.

 

Ovo je izjavio dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" prilikom posete koju je upriličio ovoj ustanovi predsednik opštine, Radivoj Paroški.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin