Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Dienstag, 14. September 2021

Danas su u Srbobranu kao gosti bili članovi zvanične delegacije Janošhalme, grada u Mađarskoj sa kojim je naša opština prvi put potpisala sporazum o bratimljenju pre dvadeset godina. Danas je taj sporazum obnovljen.

 

Jutros je u rimokatoličkoj crkvi u Srbobranu održana tim povodom svećana misa kojoj su prisustvovali ukupno 15 sveštenika rimokatoličke crkve, sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Srbobranu, otac Jovan i otac Žarko, kao i vernici iz Bečeja, Subotice, Bačke Palanke, Vrbasa, Kule, Novog Sada. Misi su prisustvovali i politički zvaničnici, Radivoj Debeljački, predsednik opštine, Slobodan Subić, Beata Sabadoš Fodor, Nandor Brašnjo - predsednik OO SVM, Balint Juhas - zastupnik Fondacije Prosperitati, Zoltan Kerekeš - član veća SVM, Ištvan Ternovac - član veća Mađarskog Nacionalnog Saveta.

 
Freitag, 27. August 2021

- Drugi rebalans ima tehnički karakter, sa ciljem da do kraja godine obezbedimo realizaciju svih onih pozicija koje su planirane u budžetu, bez ikakvih smetnji, rekao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran u obrazloženju odluke o rebalansu.

 
Samstag, 21. August 2021

Predsednik opštine Srbobran. Radivoj Debeljački sa svojim najbližim saradnicima juče je bio gost na zvaničnoj proslavi u Orošhazi, gradu pobratimu Srbobrana, u Mađarskoj, na obeležavanju državnog praznika, Dana Svetog Stefana - Szent István-nap.

 
Freitag, 13. August 2021

Ovo je danas ugovorom regulisano u zgradi opštine, a kante i kontejnere obezbedilo je Ministarstvo zaštite životne sredine za Javno komunalno preduzeće "Graditelj". Ugovor su potpisali Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, i Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović.

 
Freitag, 6. August 2021

Ovo je danas kazala, prilikom posete predsednika opštine, Radivoja Debeljačkog, Udruženju penzionera, predsednica Ljubica Alargić, koja je na vratima i dočekala delegaciju iz opštine.

 
Donnerstag, 5. August 2021

Ovo je dečak za koga mnogi tvrde da ima talenat koji će ga daleko odvesti u svetu fudbala. Pred njim je dug i mukotrpan put i ukoliko bude dovoljno vredan i uporan osmehuje mu se svetla fudbalska budućnost.

 
Freitag, 23. Juli 2021

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Srbobran nedvosmisleno pruža podršku Predsedniku Srbije AleksandrU Vučiću da se ponovo kandiduje za predsednika Republike Srbije, kaže se u saopštenju i dodaje:

 

U četvrtak je održano zasedanje XII sednice Skupštine opštine Srbobran kojom je predsedavala Milena Alargić, predsednica SO Srbobran.

 
Montag, 12. Juli 2021

Radivoj Debeljački, predsednik opštine, čestitao je danas svim građanima Srbobrana Petrovdan, slavu grada.

 
Freitag, 9. Juli 2021

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, sa svojim saradnicima dočekao je ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Branislava Nedimovića i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomira Božića. Oni su zajednički posetili poljoprivredno gazdinstvo Arsena Gradinca gde se razgovaralo o temama iz poljoprivrede.

 
Mittwoch, 7. Juli 2021

Pravoslavna crkva i vernici danas slave Ivanjdan, rođenje svetog Jovana Preteče i krstitelja Isusa Hrista. Veliki praznik je slava i pravoslavne crkve u Nadalju, posvećene ovom svetitelju, zbog čega je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, svim stanovnicima ovog mesta koji slave danas, čestitao Ivanjdan.

 
Samstag, 26. Juni 2021

Juče je u Kraljevu, Radivoj Debeljački, predsednik opštine potpisao ugovor o dodeli sredstava lokalnim samoupravama za povećanje energetske efikasnosti u okviru nacionalnog programa smanjenja potrošnje električne i toplotne energije. U ime Vlade Srbije potpis je stavila prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike.

 
Freitag, 25. Juni 2021

Skupština opštine Srbobran održaće svoju 11. sednicu u utorak, a početak je u 9.00h. Na dnevnom redu je ukupno 19 tačaka Dnevnog reda, a predsedavaće Milena Alargić.

 
Samstag, 19. Juni 2021

Juče je potpisan novi ugovor o saradnji naše opštine i Direktne banke, a koji značajno treba da pomogne poljoprivrednicima iz naše sredine. Ovo je treća godina kako se ova saradnja nastavlja u obostranom interesu, rečeno je u kabinetu predsednika opštine gde je ugovor potpisan.

 
Donnerstag, 17. Juni 2021

U kabinetu predsednika opštine danas su se zvanično sreli, u ime domaćina opštine Srbobran, aktuelni predsednik opštine, Radivoj Debeljački sa svojim najbližim saradnicima i njegov imenjak i predhodnik na ovom mestu, a danas zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški, koji je došao u pratnji pomoćnice sekretara, Vidosavom  Enderić. Tema sastanka budući zajednički projekti...

 
Freitag, 11. Juni 2021

Juče su potpisani sporazumi o saradnji NIS-a i lokalnih samouprava širom Srbije, koje su partneri NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Ove godine, sporazumi su fokusirani na podršku ekološkim projektima koji će biti realizovani u 12 gradova i opština u Srbiji u kojima kompanija sprovodi najveći deo svojih poslovnih aktivnosti – Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu.

 
Freitag, 4. Juni 2021

Tri ugovora vredna više od milion dinara stižu u opštinu Srbobran, dva će realizovati lokalna samouprava, a jedan Dom kulture Srbobran. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ukupno 136 ugovora, vrednih više od 40 miliona dinara, za projekte iz oblasti zaštite i očuvanja kulturnog nasleđa u AP Vojvodini i zaštite i očuvanja tradicionalnog srpskog narodnog stvaralaštva u AP Vojvodini.

 

U Turiji i Nadalju u četvrtak, i na pijaci u Srbobranu danas, podeljeno je više od 120 kompleta katadioptera za bicikle. Akciju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran, uz podršku Policijske stanice Srbobran.

 
Donnerstag, 27. Mai 2021

Nastavljena je lepa praksa da svaka rođena beba iz naše opštine dobije poklon. Danas su roditelji dece preuzeli poklone koje su pripremili opština Srbobran i Udruženje "Ruka spasa".

 
Mittwoch, 26. Mai 2021

Na današnjoj sednici SO Srbobran, pored toga što su odbornici donosili odluke u interesu građana, bilo je i svečano. U penziju je ispraćena višegodišnja direktorka Narodne biblioteke u Srbobranu.

 
Montag, 24. Mai 2021

Predsednik opštine, Radivoj Debeljački sa svojim najbližim saradnicima posetio je danas opštinsku organzaciju Crvenog krsta. Dočekali su ih Goran Radovanović, sekretar i volonteri ove značajne organizacije.

 
Freitag, 21. Mai 2021

U našoj opštini vakcinu protiv zarazne bolesti Covid 19 je primilo do sada preko 6.000 građana, potvrdio nam je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.Danas i naredna dva dana vakcinacija se nastavlja u Srbobranu i Turiji, a evo šta je Debeljački rekao u izjavi za medije na tu temu:

 
Mittwoch, 19. Mai 2021

Nakon radnog sastanka sa direktorom JKP "Graditelj", Milošem Jovanovićem, u kabinetu predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog održana je konferencija za medije na kojoj je bilo reči o krpljenju udarnih rupa na putevima u Srbobranu, najavljen je projekat privatno javnog partnerstva kojim će se realizovati projekat rekonstrukcije ulica u Turiji i Nadalju, a zatim su novinari upoznati sa projektom rekonstrukcije atarskih puteva.

 
Donnerstag, 13. Mai 2021

Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj opštine Srbobran izdala je saopštenje za javnost u kome poziva građane naše opštine da doprinesu u donošenju odluke gde da se investira novac koji je naša opština osvojila zahvaljujući učešću naših građana u Nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". Predložena su tri projekta:

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen