Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 19. Januar 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki dao je intervju za Srbobran.rs u kome je opširno i detaljno govorio o projektima koji su planirani za ovu godinu, a u vezi sa poljoprivredom. Intervju prenosimo u celosti:

 
Montag, 17. Januar 2022

Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine, zahvalio se svim gra─Ĺanima Srbobrana, Turije i Nadalja koji su uzeli u─Źeš─ça u referendumu o promeni Ustava u delu pravosu─Ĺa, i pozdravio njihovu zajedni─Źku odluku koja obezbe─Ĺuje dalji razvoj društva u celini.

 
Sonntag, 16. Januar 2022

Na Referendumu koji je u nedelju odr┼żan gra─Ĺani opštine Srbobran izašli su na bira─Źka mesta i ve─çinom glasova podr┼żali promene Ustava. Od 13400 glasa─Źa, svoje pravo iskoristilo je 5.439 (40,59%). ZA promenu Ustava glas je dalo 3.014 glasa─Źa (56,20%) dok je sa NE glasalo 2.349 (43,80). Neva┼że─çih je bilo 76 listi─ça. Ovo je saopštila Opštinska izborna komisija.

 

 
Donnerstag, 6. Januar 2022

Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, uputio je svim vernicima koji se pridr┼żavaju julijanskog kalendara najsrda─Źnije ─Źestitke povodom Badnjeg dana i Bo┼żi─ça.

 
Freitag, 31. Dezember 2021

Preko 200 mesnih paketa uz kola─Źe i paketi─çe za decu danas su dobili korisnici usluga Narodne kuhinje u Srbobranu. Kola─Źi su kao i predhodnih par godina pravile vredne ┼żene Srbobrana i to Mesne zajednice Srbobran, Unija ┼żena SNS, Udru┼żenje "Ruka spasa", Forum ┼żena SPS i Forum ┼żena SVM.

 

Novogodišnju ─Źestitku svim gra─Ĺanima opštine Srbobran, uputio je predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki. U svom obra─çanju Debelja─Źki je rekao:

 
Donnerstag, 30. Dezember 2021

U velikoj sali SO Srbobran borci, ratni vojni invalidi, mirnodopski vojni invalidi, civilni invalidi rata, roditelji, supru┼żnici i deca palih boraca, vojnika umrlih ili poginulih u vojsci, ili civilnih ┼żrtava rata, umrlih vojnih invalida i umrlih civilnih invalida dobili su javnu ispravu za priznato svojstvo borca, ratnog vojnog invalida ili korisnika prava palog borca, uz koje ─çe se ostvarivati razli─Źite pogodnosti.

 
Mittwoch, 29. Dezember 2021

Danas je odr┼żana 18. sednica SO Srbobran kojom je predsedavala Milena Alargi─ç. Na dnevnom redu bilo je 15 ta─Źaka dnevnog reda, a najva┼żnija je bila usvajanje bud┼żeta opštine za 2022.godinu.

 
Montag, 27. Dezember 2021

Predsednica SO Srbobran, Milena Alargi─ç za devet sati u sredu zakazala je po─Źetak 18. sednice SO Srbobran na kojoj ─çe odbornici ispred svebe imati 14 ta─Źaka dnevnog reda, a najva┼żnija je usvajanje bud┼żeta za idu─çu godinu.

 

Centar za socijalni rad opštine Srbobran obaveštava korisnike nov─Źane socijalne pomo─çi i korisnike Narodne kuhinje, da ─çe za njihovu decu biti organizovane dve zasebne podele novogodišnjih paketi─ça, u utorak i petak, za gotovo 250 mališana.

 
Freitag, 24. Dezember 2021

Predsednik opštine Srbobran Radivoj Debelja─Źki ─Źestitao je Badnji dan i Bo┼żi─ç svim vernicima koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru.

 
Donnerstag, 23. Dezember 2021

U predhodna dva dana, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki obišao je sve osnovne škole u našoj opštini i sve vrti─çe predškolske ustanove "Radost" u pratnji svojih saradnika, ali ovaj put glavni je bio Deda mraz.

 

Obaveštavamo gra─Ĺane, a pre svega voza─Źe da je u toku rekonstrukcija Srbijanske, Politove i Dositejeve ulice u Srbobranu. U Turiji se radovi obavljaju u ulici Jovana Popovi─ça, na izlazu prema Nadalju.

 
Dienstag, 21. Dezember 2021

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źlki danas je posetio Nadalj i tamo zajedno sa meštanima kitio novogodišnju jelku.

 

U Galeriji Doma kulture je otvorena zajedni─Źka bo┼żi─çna i novogodišnja izlo┼żba ru─Źnih radova Udru┼żenja ljubitelja ru─Źnih radova, sekcije Tulipan Kluba za negovanje tradicija , kao i prodajna izlo┼żba radova koji su nastali na radionicama MNRO „Biser“.

 
Mittwoch, 15. Dezember 2021

Dom zdravlja se opremio sa dva va┼żna aparata, jedan je medicinski, dok je drugi deo informacionog sistema. Naime, ja─Źi i savremeniji server odnedavno procesuira sve informacije koje se dele putem kompjutera, dok se sterilizacija medicinskog materijala obavlja lakše zahvaljuju─çi aparatu za sterilizaciju medicinske opreme.

 
Dienstag, 14. Dezember 2021

Na današnji dan u decembru 1992. godine zabele┼żeno je video kamerom u Turiji... Grupa gra─Ĺana okupljena u to vreme oko Narodne stranke na ─Źijem ─Źelu se nalazio dr Milan Paroški nakon 50 godina pronašla je i otkopala je spomenik kralju Aleksandru Kara─Ĺor─Ĺevi─çu koji se nalazio do II Svetskog rata ispred sadašnje zgrade MZ u Turiji.

 
Freitag, 10. Dezember 2021

Danas je u velikoj sali u sklopu obele┼żavanja 10.decembra Dana ljudskih prava odr┼żana tribina koju je vodila psiholog i psihoterapeut Zoprica Paroški.

 
Mittwoch, 8. Dezember 2021

Sti┼że novac za uklanjanje i prevenciju divlje deponije u Nadalju. Pokrajina je za ovaj projekat izdvojila 3 miliona dinara. Ugovor je u ime naše opštine ju─Źe u Banovini potpisao Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran.

 
Dienstag, 7. Dezember 2021

┼Żi─ça Maradona danas je ─Źastio sa 50 evra sve radnike komunalne slu┼żbe JKP "Graditelj" koji rade na ure─Ĺenju naše opštine i odr┼żavanju higijene na javnim površinama. Kao ─Źovek sa fudbalskim nadimkom, on je radnike JKP "Graditelj" nazvao fudbalskim timom "Barselona".

 

 

Pre 29 godina 14.12.1992. godine u Turiji je iskopan spomenik kralju Aleksandru Kara─Ĺor─Ĺevi─çu koji se pre II Svetskog rata nalazio ispred današnje zgrade Mesne zajednice.

 
Sonntag, 5. Dezember 2021

U organizaciji Doma kulture sti┼że nam u goste odli─Źna gluma─Źka ekipa iz Beograda. Nastupaju u utorak, 07.12. u salu "Pozorištance", a predstavi─çe se pozorišnom predstavom "Komedija zabune".

 
Donnerstag, 2. Dezember 2021

─îlanovi udru┼żenja "Biser" vra─çaju se na daske koje ┼żivot zna─Źe kroz projekat "Pozornica-jedna više stepenica" podr┼żanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 
Freitag, 26. November 2021

U okviru akcije pošumljavanja, na Raj─Źuru danas je posa─Ĺeno preko 1.200  novih sadnica bagrema. Ovo je deo od ukupno 5.500 koliko je tokom ovog meseca zasa─Ĺeno na ovom prostoru. Ministarstvo za zaštitu ┼żivotne sredine obezbedilo je 4.500 sadnica a 1.000 komada je donacija JVP "Vode Vojvodine".

 
Montag, 22. November 2021

Saradnja civilnog sektora i opštine mo┼żda se najbolje ogleda na primeru podele paketa za novoro─Ĺenu decu. Opština, Centar za socijalni rad i inicijator akcije Udru┼żenje "Ruka spasa", ju─Źe su roditeljima dece koja su ro─Ĺena u tre─çem kvartalu ove godine podelili poklone za decu.  

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign