Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 8. April 2024

Na zgradi opštine danas se viori zastava Roma u sklopu obele┼żavanja Dana Roma. Ju─Źe je tim povodom na Gedanki odr┼żano takmi─Źenje u kuvanju pasulja, a izjave su dali Radivoj Debeljaki, predsednik opštine Srbobran i Jelena Jovanovi─ç, poslanica u Skupštini AP Vojvodina. Sa poslanicom Jovanovi─ç, takmi─Źenje je posetila i Ljiljana Jovanovi─ç direktorka Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodina.

 
Donnerstag, 28. M├Ąrz 2024

Na današnji dan pre 25 godina u bombardovanju Nato alijanse na našu zemlju ┼żivot je izgubio vodnik prve klase Siniša Laušev iz Nadalja. Poginuo je u blizini ─îeneja na du┼żnosti operatera osmatra─Źkog radara u svojoj raketnoj bateriji. U njegovom rodnom mestu danas su na spomen obele┼żje polo┼żeni venci i cve─çe.

 
Sonntag, 24. M├Ąrz 2024

Na današnji dan 1999.godine po─Źela je Nato agresija na SR Jugoslaviju. Bombardovanje je trajalo 78 dana. Tim povodom u znak se─çanja na ┼żrtve danas su polo┼żeni venci na spomenik stradalima tokom devedesetih godina u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije.

 
Donnerstag, 21. M├Ąrz 2024

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija đÜisi─ç uru─Źila je predstavnicima 68 lokalnih samouprava ugovore o sufinansiranju lokalnih pronatalitetnih mera i projekata, za koje je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i ove godine izdvojilo 400 miliona dinara. Opštini Srbobran za projekat izgradnje de─Źijih igrališta u Turiji, Nadalju i Srbobranu, na Trgu Slobode odobreno je ukupno 5.391.915 dinara.

 
Sonntag, 17. M├Ąrz 2024

U organizaciji Mesne zajednice Srbobran, uz podršku Opštine Srbobran, doma─çi poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi uredili su ju─Źe atarske puteve. Pozivu se odazvalo 25 srbobranskih poljoprivrednika, koji su bili podeljeni u pet grupa tako da u svakoj bude po dve tanjira─Źe i tri setvosprema─Źa, drlja─Źa ili valjaka za ravnanje puta.

 
Freitag, 15. M├Ąrz 2024

Ministarka zaštite ┼żivotne sredine Irena Vujovi─ç potpisala je danas sa predstavnicima 65 lokalnih samouprava širom Srbije ugovore o realizaciji projekata u 2024. godini, ─Źiji je cilj unapre─Ĺenje kvaliteta vazduha. Ugovori su potpisani za dodelu ukupno 700 miliona dinara kroz tri javna konkursa, za projekte zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, podršku zameni individualnih lo┼żišta i uklanjanje divljih deponija. Jedan od projekata bi─çe realizovan u opštini Srbobran.

 

Ju─Źe je odr┼żana XL sednica Skupštine opštine Srbobran. Lokalni parlament usvojio je Odluku o donošenju mera prevencije zaga─Ĺenja vazduha, zatim Srednjoro─Źni Programi ure─Ĺivanja gra─Ĺevinskog zemljišta na teritoriji opštine Srbobran za period od 2024. do 2027. godine, dopunjenu Odluku o gra─Ĺevinskom zemljištu opštine Srbobran, kao i stavio van snage Odluku o davanju stanova u zakup i na koriš─çenje radi rešavanja stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica u opštini Srbobran.

 
Sonntag, 10. M├Ąrz 2024

Svi studenti koji su konkurisali za opštinsku stiupendiju u ovoj školskoj godini, a da su ispunili uslove konkursa lokalne samouprave obezbedili su nov─Źana sredstva koja ─çe im uve─çati bud┼żet tokom školovanja, ali i dobili podršku opštine. Ugovore je potpisao predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki koji je studentima po┼żeleo uspeh i pru┼żio podršku na putu sticanja akademskog znanja.

 
Freitag, 8. M├Ąrz 2024

U sali Pozorištance odr┼żana je akcija dobrovoljnog davanja krvi koju su danas zajedno organizovali Crveni krst Vojvodine i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine. Poput prethodnih u Srbobranu i ova je odli─Źan odziv; a pozivu se odazvalo 64 davaoca. Krv je doniralo njih 58.  

 
Donnerstag, 7. M├Ąrz 2024

Pomo─çnica ministra za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja Sanja Laki─ç, i predsednica Skupštine opštine Srbobran Milena Alargi─ç, uru─Źile su u ─Źetvrtak bora─Źke legitimacije borcima sa teritorije opštine Srbobran.

 

Opštinsko udru┼żenje penzionera Srbobran sve─Źano je obele┼żilo vredan jubilej - 75 godina postojanja. Bio je ovo povod okupljanju ─Źlanova kojem su prisustvovali i brojni saradnici OU penzionera Srbobran, predstavnici udru┼żenja iz susednih gradova i pokrajinske penzionerske organizacije, kao i predstavnici Opštine Srbobran.

 
Dienstag, 5. M├Ąrz 2024

Povodom 175 godina od znamenitih i tragi─Źnih doga─Ĺaja iz 1849. u organizaciji suboti─Źkog Udru┼żenja "Arsenije ─îarnojevi─ç" slu┼żena je sveta liturgija i pomen svim junacima Srpske Vojvodine, srpskim borcima Kaponjske bitke koja se vodila na današnji datum 1849. u blizini Subotice i srpskim ┼żrtvama koje su tokom te godine stradale u ovom gradu.

 
Dienstag, 27. Februar 2024

U nadaljskoj Osnovnoj školi "┼Żarko Zrenjanin U─Źa" u toku je rekonstrukcija fasade i zamena krova na objektu. Samo za ova dva va┼żna projekta rekonstrukcije obrazovne ustanove, Pokrajinska vlada je na dva svoja konkursa izdvojila 19 miliona dinara. Radove na fasadi i krovu, koji nisu prekinuli nastavni proces, danas je obišao Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran.

 
Donnerstag, 15. Februar 2024

U Srbiji se danas obele┼żava Dan dr┼żavnosti - Sretenje, kada je u Kragujevcu 1835. donet prvi srpski Ustav - Sretenjski ustav koji je prakti─Źno ozna─Źio i po─Źetak stvaranja samostalne i nezavisne dr┼żave.

 
Montag, 22. Januar 2024

Finansijsku podršku za energetsku sanaciju objekata u našoj opštini dobilo je 55 gra─Ĺana koji su u─Źestovali na konkursu. Danas su potpisani ugovori, a kako smo ─Źuli prvi put opština u─Źestvuje i u ugradnji solarnih panela, kao i instalaciji pe─çi na gas i pelet, što govori da osim o energetskoj efikasnosti gra─Ĺani razmišljaju i o zaštiti ┼żivotne sredine. Ovim potpisivanjem  je ukupno do sada, kroz ovaj projekat, podr┼żano 155 doma─çinstava u našoj opštini.

 
Montag, 1. Januar 2024

Novogodišnja no─ç je protekla veselo i uobi─Źajeno u dobrom raspolo┼żenju, a osim što su 2024. godinu Srbobranci ─Źekali kod svojih ku─ça, u restoranima, mnogi su je do─Źekali na Trgu Republike uz BANDU DRVENU i vatromet u pono─ç. Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki sa svojim najbli┼żim saradnicima obišao je zaposlene u javnim slu┼żbama koji su prošlu no─ç proveli radno i ─Źestitao je svima Novu godinu i po┼żeleo mnogo uspeha na poslovnom i privatnom planu.

 
Freitag, 29. Dezember 2023

Za socijalno ugro┼żene porodice i korisnike usluga Narodne kuhinje obezbe─Ĺeno je da i na njihovom stolu u vreme praznika bude slatkih kola─Źa, a obezbe─Ĺeni su i mesni paketi, kao i konditorski proizvodi za decu u saradnji sa bankom hrane. Podela paketa i sitnih kola─Źa koje su donirali gra─Ĺani naše opštine obavljena je danas u prostorijama Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

 
Mittwoch, 27. Dezember 2023

Na današnjoj sednici, odbornici Skupštine opštine Srbobran usvojili su bud┼żet za 2024. godinu, projekciju prihoda i rashoda za naredni period koji ─çe, kako je re─Źeno, "obezbediti nastavak i završetak svih zapo─Źetih, ali i pokretanje novih projekata infrastrukturnog opremanja i razvoja, pri ─Źemu briga za sve druge segmente društvenog ┼żivota -  obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport i druge, ne─çe biti zapostavljena, naprotiv bi─çe unapre─Ĺena".

 
Freitag, 22. Dezember 2023

Na našim stranicama na društvenim mre┼żama ju─Źe smo objavili informaciju da ─çe ove godine od opštine povodom predstoje─çih novogodišnjih praznika u našoj opštini deci u predškolskoj ustanovi "Radost" i u osnovnim školama biti podeljeni novogodišnji paketi─çi, tako da ni jedno dete ne─çe ostati bez novogodišnjeg poklona. Akcija je po─Źela ju─Źe u vrti─çima, a danas je nastavljena u osnovnim školama.

 
Montag, 18. Dezember 2023

Lokalna izborna komisija objavila je preliminarne rezultate parlamentarnih i pokrajinskih izbora koji su odr┼żani 17.12. 2023. godine. Lista broj 1 ostvarila je ubedljivu pobedu i osvojila preko 50% glasova bira─Źa koji su izašli na izbore.

 
Sonntag, 17. Dezember 2023

Jutros u sedam sati otvorena su bira─Źka mesta širom Srbije,a gra─Ĺani biraju novi dr┼żavni parlament, a gra─Ĺani u Vojvodini i novi saziv Skupštine AP Vojvodina.

 
Mittwoch, 13. Dezember 2023

Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, prisustvovao je u sredu, u Ba─Źkom Bregu, po─Źetku radova na izgradnji brze saobra─çajnice poznate pod nazivom "Osmeh Vojvodine", koja ─çe se od granice sa Ma─Ĺarskom pru┼żati sve do Srpske Crnje i grani─Źnog prelaza sa Rumunijom.

 

Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH u saradnji sa Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu po─Źeo je sa realizacijom programa Informisanja o imovinskim pravima Srba u Federaciji BiH. Na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u toku je postupak harmonizacije, tj. uspostave/zamene zemljišnih knjiga.Tim povodom upu─çenje Javni poziv svim Srbima iz Bosne i Hercegovine da se jave kancelariji za pravnu pomo─ç.

 
Montag, 11. Dezember 2023

Volonteri Crvenog krsta naše opštine bili su danas gosti u kabinetu predsednika opštine Srbobran gde im je ─Źestitke simboli─Źne poklone i zahvalnice za njihov rad uru─Źili predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki i Goran Radovanivi─ç, sekretar Crvenog krsta.

 

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimovi─ç, boravio je danas u Srbobranu, gde je obišao stadion Fudbalskog kluba “Srbobran” i sastao se sa ─Źelnim ljudima Opštine, lokalnog sporta i kluba doma─çina. Doneo je, kao poklon saveza, komplet dresova i nekoliko lopti.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign