Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Dienstag, 14. September 2021

Danas su u Srbobranu kao gosti bili ─Źlanovi zvani─Źne delegacije Janošhalme, grada u Ma─Ĺarskoj sa kojim je naša opština prvi put potpisala sporazum o bratimljenju pre dvadeset godina. Danas je taj sporazum obnovljen.

 

Jutros je u rimokatoli─Źkoj crkvi u Srbobranu odr┼żana tim povodom sve─çana misa kojoj su prisustvovali ukupno 15 sveštenika rimokatoli─Źke crkve, sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Srbobranu, otac Jovan i otac ┼Żarko, kao i vernici iz Be─Źeja, Subotice, Ba─Źke Palanke, Vrbasa, Kule, Novog Sada. Misi su prisustvovali i politi─Źki zvani─Źnici, Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine, Slobodan Subi─ç, Beata Sabadoš Fodor, Nandor Brašnjo - predsednik OO SVM, Balint Juhas - zastupnik Fondacije Prosperitati, Zoltan Kerekeš - ─Źlan ve─ça SVM, Ištvan Ternovac - ─Źlan ve─ça Ma─Ĺarskog Nacionalnog Saveta.

 
Freitag, 27. August 2021

- Drugi rebalans ima tehni─Źki karakter, sa ciljem da do kraja godine obezbedimo realizaciju svih onih pozicija koje su planirane u bud┼żetu, bez ikakvih smetnji, rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran u obrazlo┼żenju odluke o rebalansu.

 
Samstag, 21. August 2021

Predsednik opštine Srbobran. Radivoj Debelja─Źki sa svojim najbli┼żim saradnicima ju─Źe je bio gost na zvani─Źnoj proslavi u Orošhazi, gradu pobratimu Srbobrana, u Ma─Ĺarskoj, na obele┼żavanju dr┼żavnog praznika, Dana Svetog Stefana - Szent István-nap.

 
Freitag, 13. August 2021

Ovo je danas ugovorom regulisano u zgradi opštine, a kante i kontejnere obezbedilo je Ministarstvo zaštite ┼żivotne sredine za Javno komunalno preduze─çe "Graditelj". Ugovor su potpisali Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, i Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke zaštite ┼żivotne sredine Irene Vujovi─ç.

 
Freitag, 6. August 2021

Ovo je danas kazala, prilikom posete predsednika opštine, Radivoja Debelja─Źkog, Udru┼żenju penzionera, predsednica Ljubica Alargi─ç, koja je na vratima i do─Źekala delegaciju iz opštine.

 
Donnerstag, 5. August 2021

Ovo je de─Źak za koga mnogi tvrde da ima talenat koji ─çe ga daleko odvesti u svetu fudbala. Pred njim je dug i mukotrpan put i ukoliko bude dovoljno vredan i uporan osmehuje mu se svetla fudbalska budu─çnost.

 
Freitag, 23. Juli 2021

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Srbobran nedvosmisleno pru┼ża podršku Predsedniku Srbije AleksandrU Vu─Źi─çu da se ponovo kandiduje za predsednika Republike Srbije, ka┼że se u saopštenju i dodaje:

 

U ─Źetvrtak je odr┼żano zasedanje XII sednice Skupštine opštine Srbobran kojom je predsedavala Milena Alargi─ç, predsednica SO Srbobran.

 
Montag, 12. Juli 2021

Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine, ─Źestitao je danas svim gra─Ĺanima Srbobrana Petrovdan, slavu grada.

 
Freitag, 9. Juli 2021

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, sa svojim saradnicima do─Źekao je ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Branislava Nedimovi─ça i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, ─îedomira Bo┼żi─ça. Oni su zajedni─Źki posetili poljoprivredno gazdinstvo Arsena Gradinca gde se razgovaralo o temama iz poljoprivrede.

 
Mittwoch, 7. Juli 2021

Pravoslavna crkva i vernici danas slave Ivanjdan, ro─Ĺenje svetog Jovana Prete─Źe i krstitelja Isusa Hrista. Veliki praznik je slava i pravoslavne crkve u Nadalju, posve─çene ovom svetitelju, zbog ─Źega je Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, svim stanovnicima ovog mesta koji slave danas, ─Źestitao Ivanjdan.

 
Samstag, 26. Juni 2021

Ju─Źe je u Kraljevu, Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine potpisao ugovor o dodeli sredstava lokalnim samoupravama za pove─çanje energetske efikasnosti u okviru nacionalnog programa smanjenja potrošnje elektri─Źne i toplotne energije. U ime Vlade Srbije potpis je stavila prof. dr Zorana Mihajlovi─ç, potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike.

 
Freitag, 25. Juni 2021

Skupština opštine Srbobran odr┼ża─çe svoju 11. sednicu u utorak, a po─Źetak je u 9.00h. Na dnevnom redu je ukupno 19 ta─Źaka Dnevnog reda, a predsedava─çe Milena Alargi─ç.

 
Samstag, 19. Juni 2021

Ju─Źe je potpisan novi ugovor o saradnji naše opštine i Direktne banke, a koji zna─Źajno treba da pomogne poljoprivrednicima iz naše sredine. Ovo je tre─ça godina kako se ova saradnja nastavlja u obostranom interesu, re─Źeno je u kabinetu predsednika opštine gde je ugovor potpisan.

 
Donnerstag, 17. Juni 2021

U kabinetu predsednika opštine danas su se zvani─Źno sreli, u ime doma─çina opštine Srbobran, aktuelni predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki sa svojim najbli┼żim saradnicima i njegov imenjak i predhodnik na ovom mestu, a danas zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, me─Ĺuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Radivoj Paroški, koji je došao u pratnji pomo─çnice sekretara, Vidosavom  Enderi─ç. Tema sastanka budu─çi zajedni─Źki projekti...

 
Freitag, 11. Juni 2021

Ju─Źe su potpisani sporazumi o saradnji NIS-a i lokalnih samouprava širom Srbije, koje su partneri NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“. Ove godine, sporazumi su fokusirani na podršku ekološkim projektima koji ─çe biti realizovani u 12 gradova i opština u Srbiji u kojima kompanija sprovodi najve─çi deo svojih poslovnih aktivnosti – Beogradu, Novom Sadu, Po┼żarevcu, Nišu, ─îa─Źku, Zrenjaninu, Pan─Źevu, Kikindi, Kanji┼żi, Novom Be─Źeju, Srbobranu i ┼Żitištu.

 
Freitag, 4. Juni 2021

Tri ugovora vredna više od milion dinara sti┼żu u opštinu Srbobran, dva ─çe realizovati lokalna samouprava, a jedan Dom kulture Srbobran. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç uru─Źio je ukupno 136 ugovora, vrednih više od 40 miliona dinara, za projekte iz oblasti zaštite i o─Źuvanja kulturnog nasle─Ĺa u AP Vojvodini i zaštite i o─Źuvanja tradicionalnog srpskog narodnog stvaralaštva u AP Vojvodini.

 

U Turiji i Nadalju u ─Źetvrtak, i na pijaci u Srbobranu danas, podeljeno je više od 120 kompleta katadioptera za bicikle. Akciju je organizovao Savet za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran, uz podršku Policijske stanice Srbobran.

 
Donnerstag, 27. Mai 2021

Nastavljena je lepa praksa da svaka ro─Ĺena beba iz naše opštine dobije poklon. Danas su roditelji dece preuzeli poklone koje su pripremili opština Srbobran i Udru┼żenje "Ruka spasa".

 
Mittwoch, 26. Mai 2021

Na današnjoj sednici SO Srbobran, pored toga što su odbornici donosili odluke u interesu gra─Ĺana, bilo je i sve─Źano. U penziju je ispra─çena višegodišnja direktorka Narodne biblioteke u Srbobranu.

 
Montag, 24. Mai 2021

Predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki sa svojim najbli┼żim saradnicima posetio je danas opštinsku organzaciju Crvenog krsta. Do─Źekali su ih Goran Radovanovi─ç, sekretar i volonteri ove zna─Źajne organizacije.

 
Freitag, 21. Mai 2021

U našoj opštini vakcinu protiv zarazne bolesti Covid 19 je primilo do sada preko 6.000 gra─Ĺana, potvrdio nam je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki.Danas i naredna dva dana vakcinacija se nastavlja u Srbobranu i Turiji, a evo šta je Debelja─Źki rekao u izjavi za medije na tu temu:

 
Mittwoch, 19. Mai 2021

Nakon radnog sastanka sa direktorom JKP "Graditelj", Milošem Jovanovi─çem, u kabinetu predsednika opštine Srbobran, Radivoja Debelja─Źkog odr┼żana je konferencija za medije na kojoj je bilo re─Źi o krpljenju udarnih rupa na putevima u Srbobranu, najavljen je projekat privatno javnog partnerstva kojim ─çe se realizovati projekat rekonstrukcije ulica u Turiji i Nadalju, a zatim su novinari upoznati sa projektom rekonstrukcije atarskih puteva.

 
Donnerstag, 13. Mai 2021

Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj opštine Srbobran izdala je saopštenje za javnost u kome poziva gra─Ĺane naše opštine da doprinesu u donošenju odluke gde da se investira novac koji je naša opština osvojila zahvaljuju─çi u─Źeš─çu naših gra─Ĺana u Nagradnoj igri "Uzmi ra─Źun i pobedi". Predlo┼żena su tri projekta:

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign