Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 15. August 2018

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Srbobran pru┼ża punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vu─Źi─çu

 

Nikola Šainovi─ç dolazi u Srbobran, a tim povodom OO SPS odr┼żao je Konferenciju za medije, a govorili su Zoran Mladenovi─ç, predsednik OO SPS Srbobran i Branislava Sekuli─ç, sekretar Izvršnog odbora srbobranskih socijalista.

 
Montag, 16. Juli 2018

Ju─Źe su u opštini Srbobran odr┼żani izbori za ─Źlanove Saveta mesnih zajednica u Srbobranu, Turji i Nadalju. Izbore je karakterisala velika izlaznost i ubedljiva pobeda kandidata Srpske napredne stranke u sva tri naseljena mesta opštine.

 
Samstag, 14. Juli 2018

Nakon što je lokalna samouprava pronašla na─Źin da na letovanje u Sutomore besplatno pošalje 50 penzionera iz naše opštine, na njihov poziv Radivoj Paroški, preddsednik opštine, bio je ju─Źe gost u prostorijama Udru┼żenja penzionera.

 
Dienstag, 10. Juli 2018

U nedelju 15.jula u opštini Srbobran ─çe se odr┼żati izbori koji ─çe odrediti ko ─çe u narednom mandatu sedeti u Savetima Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Liste kandidata su utvr─Ĺene  sve pripremne radnje su obavljene.

 
Mittwoch, 27. Juni 2018

Rekao je ovo Radivoj Paroški, prilikom posete radionice koja se odr┼żava ovih dana u organizaciji Udru┼żenja za pomo─ç MNRO "BISER", a u kojoj u─Źestvuju lica sa posebnim potrebama.

 
Dienstag, 26. Juni 2018

Skupština opštine Srbobran ima novog sekretara. Na ovu funkciju izabran je Dragan Šar─Źev diplomirani pravnik iz Srbobran, odluka je ve─çine odbornika na 23. Sednici SO Srbobran koja je odr┼żana u utorak.

 
Montag, 25. Juni 2018

Ovo je rekao predsednik opš─Ĺtine Srbobran, Radivoj Paroški koji je posetio mašinski park Zemljoradni─Źke zadruge Srbobran.

 
Donnerstag, 21. Juni 2018

Ovo je primetio danas prilikom posete "Reahem" doo, predsednik opštine Radivoj Paroški. Kako unaprediti privredni ambijent, koji su problemi sa kojima se sre─çu naši privrednici, šta mo┼żemo da u─Źinimo da Srbobran sna┼żnije pozicioniramo u ekonomskom smislu su pitanja na koja odgovore tra┼żi opštinsko rukovodstvo i zbog toga intenzivno razgovara sa uspešnim privrednicima u našoj opštini...

 

Ukupno za renoviranje kuglane u sportskoj hali bi─çe utrošeno 4.5 miliona dinara. U skorašnjoj poseti Srbobranu pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez obe─çao je finansijsku podršku za završetak radova na renoviranju kuglane...

 
Dienstag, 19. Juni 2018

Ovo su re─Źi predsednika opštine Radivoja Paroškog, koje su se danas ─Źule na salašu porodice Rni─ç. Koji su problemi sto─Źara, kako se izboriti na tr┼żištu za poziciju koja omogu─çava razvojne perspektive, šta zna─Źi upustiti se u izazov nahraniti, napojiti svakodnevno 80 krava, danas u poseti Gazdinstvu porodice Rni─ç, upoznao se Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

 
Donnerstag, 14. Juni 2018

Milena Alargi─ç, predsednica Skupštine opštine Srbobran, raspisala je za 15. jul izbore za ─Źlanove Savete mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

 

Saopštenjem za javnost obratio se gra─Ĺanima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. On potvr─Ĺuje da se radi o la┼żnoj informaciji da je voda za pi─çe neispravna i ocenio da se se radi o pokušaju širenja panike me─Ĺu gra─Ĺane. Evo saopštenja:

 
Freitag, 8. Juni 2018

Odbornici Skupštine opštine Srbobran ju─Źe su odr┼żali 22. redovnu sednicu, a predsedavala je Milena Alargi─ç, predsednica lokalnog parlamenta...

 
Mittwoch, 6. Juni 2018

Predsednica SO Srbobran, MIlena Alargi─ç zakazala je 22. redovnu sednicu Skupštine opštine Srbobran za ─Źetvrtak, a po─Źetak je u devet sati.

 
Dienstag, 29. Mai 2018

Predsednici i predstavnici 44 lokalne samouprave u Vojvodini potpisali su danas u Vladi AP Vojvodine, ugovore o regresiranju prevoza u─Źenika srednjih škola. Me─Ĺu opštinama koje su dobila sredstva po konkursu je i naša opština.

 
Samstag, 26. Mai 2018

Javni poziv za dodelu 30 monta┼żnih ku─ça produ┼żen je do 11. juna 2018. godine... U saopštenju koje smo dobili se ka┼że:

 
Freitag, 25. Mai 2018

Predsednik Paroški danas je potpisao ugovor u Vladi Vojvodine, po Konkursu za sufinansiranje ure─Ĺenja atarskih puteva i otresišta. Na taj na─Źin obezbe─Ĺena su sredstva za segedinski put...

 
Dienstag, 22. Mai 2018

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, me─Ĺuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjeli─ç, uru─Źio je ju─Źe ugovore u vrednosti od preko 16,5 miliona dinara, predstavnicima više vojvo─Ĺanskih opština koji su prava na sredstva ostvarili putem Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog zna─Źaja u oblasti regionalnog razvoja.

 
Freitag, 18. Mai 2018

Još mesec dana ostalo je do festivala "Srbija u ritmu Evrope" koji se ove godine odr┼żava u gradu prošlogodišnjeg pobednika, u Nišu. Delegacija naše opštine tim povodom ju─Źe je posetila Niš.

 
Dienstag, 15. Mai 2018

Naš portal prvi je objavio vest da je Todor Šimpraga, iz li─Źnih razloga, podneo ostavku na mesto ─Źlana opštinskog ve─ça zadu┼żenog za sport i omladinu. Bilo je to polovinom aprila. Od tada u politi─Źkoj javnosti licitira se ko bi mogao da sedne na njegovo mesto, jer ova stolica je trenutno upra┼żnjena...

 
Donnerstag, 10. Mai 2018

Tako je odlu─Źila ve─çina odbornika u Skupštini opštine koji su danas odr┼żali redovnu 21. sednicu koja je na dnevnom redu imala devet ta─Źaka. Odlu─Źeno je da opština, kona─Źno nakon 16 godina, dobije novo vozilo koje ─çe koristiti predsednik opštine i druga izabrana lica na radu u opštini. 

 
Mittwoch, 9. Mai 2018

Istorija civilizacije je bremenita razaranjima i ogromnim ljudskim ┼żrtvama, ali Drugi svetski rat je bio vrhunac ljudskog bezumlja, ideološke isklju─Źivosti i destrukcije, napisao je povodom Dana pobede, 09.maja, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. On u tekstu, koji je danas pro─Źitao prilikom sve─Źanog polaganja cve─ça na spomenik na Trgu slobode, dalje ka┼że:

 

Kako javljaju iz Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj krajem ovog meseca odr┼ża─çe se dve obuke u dva dana. Radi se o obukama za po─Źetnike u poslovanju koje organizuje Razvojna agencija Ba─Źke u saradnji sa opštinom Srbobran, uz podršku Razvojne agencije Srbije.

 

Srbobran nastavlja da neguje tradicije antifašisti─Źke borbe. Danas je polaganjem cve─ça i venaca na spomen obele┼żje na Trgu slobode odata pošta svima koji su stradali za slobodu od po─Źetka do kraja II Svetskog rata.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign