Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Donnerstag, 14. Juni 2018

Milena Alargi─ç, predsednica Skupštine opštine Srbobran, raspisala je za 15. jul izbore za ─Źlanove Savete mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju.

 

Saopštenjem za javnost obratio se gra─Ĺanima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. On potvr─Ĺuje da se radi o la┼żnoj informaciji da je voda za pi─çe neispravna i ocenio da se se radi o pokušaju širenja panike me─Ĺu gra─Ĺane. Evo saopštenja:

 
Freitag, 8. Juni 2018

Odbornici Skupštine opštine Srbobran ju─Źe su odr┼żali 22. redovnu sednicu, a predsedavala je Milena Alargi─ç, predsednica lokalnog parlamenta...

 
Mittwoch, 6. Juni 2018

Predsednica SO Srbobran, MIlena Alargi─ç zakazala je 22. redovnu sednicu Skupštine opštine Srbobran za ─Źetvrtak, a po─Źetak je u devet sati.

 
Dienstag, 29. Mai 2018

Predsednici i predstavnici 44 lokalne samouprave u Vojvodini potpisali su danas u Vladi AP Vojvodine, ugovore o regresiranju prevoza u─Źenika srednjih škola. Me─Ĺu opštinama koje su dobila sredstva po konkursu je i naša opština.

 
Samstag, 26. Mai 2018

Javni poziv za dodelu 30 monta┼żnih ku─ça produ┼żen je do 11. juna 2018. godine... U saopštenju koje smo dobili se ka┼że:

 
Freitag, 25. Mai 2018

Predsednik Paroški danas je potpisao ugovor u Vladi Vojvodine, po Konkursu za sufinansiranje ure─Ĺenja atarskih puteva i otresišta. Na taj na─Źin obezbe─Ĺena su sredstva za segedinski put...

 
Dienstag, 22. Mai 2018

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, me─Ĺuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjeli─ç, uru─Źio je ju─Źe ugovore u vrednosti od preko 16,5 miliona dinara, predstavnicima više vojvo─Ĺanskih opština koji su prava na sredstva ostvarili putem Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog zna─Źaja u oblasti regionalnog razvoja.

 
Freitag, 18. Mai 2018

Još mesec dana ostalo je do festivala "Srbija u ritmu Evrope" koji se ove godine odr┼żava u gradu prošlogodišnjeg pobednika, u Nišu. Delegacija naše opštine tim povodom ju─Źe je posetila Niš.

 
Dienstag, 15. Mai 2018

Naš portal prvi je objavio vest da je Todor Šimpraga, iz li─Źnih razloga, podneo ostavku na mesto ─Źlana opštinskog ve─ça zadu┼żenog za sport i omladinu. Bilo je to polovinom aprila. Od tada u politi─Źkoj javnosti licitira se ko bi mogao da sedne na njegovo mesto, jer ova stolica je trenutno upra┼żnjena...

 
Donnerstag, 10. Mai 2018

Tako je odlu─Źila ve─çina odbornika u Skupštini opštine koji su danas odr┼żali redovnu 21. sednicu koja je na dnevnom redu imala devet ta─Źaka. Odlu─Źeno je da opština, kona─Źno nakon 16 godina, dobije novo vozilo koje ─çe koristiti predsednik opštine i druga izabrana lica na radu u opštini. 

 
Mittwoch, 9. Mai 2018

Istorija civilizacije je bremenita razaranjima i ogromnim ljudskim ┼żrtvama, ali Drugi svetski rat je bio vrhunac ljudskog bezumlja, ideološke isklju─Źivosti i destrukcije, napisao je povodom Dana pobede, 09.maja, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. On u tekstu, koji je danas pro─Źitao prilikom sve─Źanog polaganja cve─ça na spomenik na Trgu slobode, dalje ka┼że:

 

Kako javljaju iz Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj krajem ovog meseca odr┼ża─çe se dve obuke u dva dana. Radi se o obukama za po─Źetnike u poslovanju koje organizuje Razvojna agencija Ba─Źke u saradnji sa opštinom Srbobran, uz podršku Razvojne agencije Srbije.

 

Srbobran nastavlja da neguje tradicije antifašisti─Źke borbe. Danas je polaganjem cve─ça i venaca na spomen obele┼żje na Trgu slobode odata pošta svima koji su stradali za slobodu od po─Źetka do kraja II Svetskog rata.

 
Montag, 7. Mai 2018

Danas je našu opštinu posetuo Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Do─Źekao ga je predsednik opštine Radivoj Paroški sa svojim saradnicima, a obišli su halu sportova u Srbobranu i sportsku salu u Turiji...

 
Montag, 30. April 2018

Narodna kuhinja koja je pod patronatom Crvenog krsta i lokalne samouprave radila od jesenas, danas je okon─Źala svoj rad i sledi letnja pauza. Kuhinju u Srbobranu, Turiji i Nadalju obišao je u toku dana predsednik opštine Radivoj Paroški...

 

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški danas je posetio gazdinstvo Novakovi─ç u Turiji. Doma─çinI su bili Pera i njegov sin Dušan. Oni na šest hektara imaju novi zasad trešnje i po tome su jedinstveni ne samo u našoj opštini. 

 
Sonntag, 29. April 2018

Obe─çano - u─Źinjeno! ─îlanovi Udru┼żenja "Naša pri─Źa" dobili su na koriš─çenje od opštine kosilicu i trimer za travu, tako da ─çe ove sezone igralište za decu na Un─Źi─çu biti uvek pokošeno i na usluzi deci...

 

Oko 40 ÔÇőÔÇőaktivista Srpske napredne stranke Srbobran ju─Źe je ure─Ĺivalo igralište ,,Vodice" u Turiji i prostor oko Beljanske bare.

 
Freitag, 27. April 2018

Još godInu dana ─Éor─Ĺe Radeti─ç bi─çe na ─Źelu JKP "Graditelj". Njemu je na poslednjoj sednici SO Srbobran ve─çinom glasova odbornika drugi put ukazano poverenje, tako da ─çe funkciju vd direktor obavljati još godinu dana, ili do izbora direktora ovog Javnog preduze─ça. Evo izveštaja sa sednice:

 
Donnerstag, 26. April 2018

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice je opštini Srbobran po Konkursu za regresiranje prevoza u─Źenika srednjih škola na teritoriji AP Vojvodine za 2018.godinu dodelio sredstva u iznosu od 2.100.223,00 dinara. 

 

Opština Srbobran donela je rešenje da finansijski podr┼żi devet projekata koji su stigli na konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadr┼żaja.

 

Novi Sad, 26. april – Potpredsednik Pokrajinske vlade ─Éor─Ĺe Mili─çevi─ç uru─Źio je danas ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.

 
Samstag, 21. April 2018

Rekao je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran. Gra─Ĺanska inicijativa je nešto o ─Źemu se mnogo pri─Źa, ali vrlo ─Źesto se na tome završava. U ovom slu─Źaju to nije tako. Ovde su komšije zasukali rukave i napravili nešto što mo┼że da bude putokaz i primer kako udru┼żeni mo┼żemo mnogo. Evo pri─Źe...

 
Donnerstag, 19. April 2018

─îlan Opštinskog ve─ça zadu┼żen za sport i omladinu, kako Srbobran.net saznaje podneo je ostavku na mesto u Opštinskom ve─çu.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign