Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 19. Oktober 2020

Polaganjem venaca i cve─ça na spomenik palim ┼żrtvama u II Svetskom ratu u borbi protiv fašizma i Sve─Źanom sednicom SO Srbobran danas je obele┼żen Dan opštine Srbobran i 19. oktobar, dan kada je u II Svetskom ratu oslobo─Ĺen Srbobran od okupatora.

 
Donnerstag, 15. Oktober 2020

Na tre─çoj sednici novog saziva SO Srbobran, kojom je predsedavala Milena Alargi─ç, donete su odluke o ovogodišnjim dobitnicima u okviru Oktobarskih nagrada. Na Dnevnom redu sednice bilo je ukupno 18 ta─Źaka, a skupština je prihvatila predlog da u naredne ─Źetiri godine funkciju pomo─çnika sekretara obavlja master pravnik Tatjana Ivanovi─ç.

 
Samstag, 10. Oktober 2020

Na sednici SO Srbobran koja je zakazana za 15.10. sa po─Źetkom u 9.00h, odbornici ─çe doneti odluku kome ─çe ove godine pripasti Oktobarska nagrada opštine Srbobran. Komisija za dodelu nagrada i priznanja izdvojila je predlog Kulturnog centra i Spomen ku─çe "Gion Nandor". Oni su za ovu presti┼żnu nagradu predlo┼żili dr Hargitu Horvat Futo.

 
Freitag, 2. Oktober 2020

Nakon konstituisanja ovo je bio prvi radni sastanak odbornika Skupštine opštine Srbobran. Na dnevnom redu je bilo 28 ta─Źke dnevnog reda, a sve što se u materijalu našlo ispred odbornika ve─çinom glasova je i usvojeno. Od ju─Źe u skupštinskom sazivu sedi sedam novih odbornika, pet sa liste "Aleksandar Vu─Źi─ç - Za našu decu" i po jedan sa listi GG "Zoran Dudvarski" i "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka". Mandate su vratili Zoran Dudvarski i Slobodan Subi─ç. Dudvarski je preuzeo funkciju pomo─çnika predsednika opštine Srbobran, a Slobodan Subi─ç je izabran za direktora Centra za sport i turizam.

 
Dienstag, 29. September 2020

Predsednica SO Srbobran, Milena Alargi─ç zakazala je drugu sednicu Skupštine za ─Źetvrtak 01.oktobar a na dnevnom redu je 28 ta─Źaka  dnevnog reda. Odbornici ─çe izme─Ĺu ostalog raspravljati o izveštaju o radu za prošlu godinu svih ustanova i preduze─ça pod ingerencijom lokalne samouprave, a tako─Ĺe ─çe imenovati i direktora Centra za sport i turizam, kao i ─Źlanove organa upravljanja javnih preduze─ça, ustanova, komisija i stalnih radnih tela koje obrazuje Skupština opštine Srbobran.U pozivu koji je upu─çen odbornicima stoji:

 
Dienstag, 22. September 2020

Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, Zvanja po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

 
Dienstag, 15. September 2020

Predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki danas je obišao radove na rekonstrukciji vodovoda u Turiji i izgradnji poveznog cevovoda koji treba da spoji izvorište i budu─çu fabriku vode.

 

Jutros je podigniuta zastava na Trgu slobode. Pored Radivoja Debelja─Źkog, predsednika opštine, obele┼żavanju Dana Srpskog jedinstva prisustvovali su Milica Zari─ç, zamenica predsednika opštine, Jovica Andri─ç, ─Źlan Opštinskog ve─ça, Ninoslav Jokanovi─ç, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran i Slobodan Subi─ç, direktor Centra za sport i turizam.

 
Donnerstag, 3. September 2020

Ovo je danas izjavio prilikom obilaska završetka radova na ure─Ĺenju platoa kod ┼Żutog bunara i vrti─ça "Pepeljuga" u Srbobranu i vrti─ça "P─Źelica" u Turiji, Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran.

 
Freitag, 21. August 2020

Odbornici SO Srbobran danas su izabrali novu opštinsku vlast. Na ─Źelu opštine od danas je Radivoj Debelja─Źki (29 god.) master politikolog, dosadašnji ─Źlan Opštinskog ve─ça i istaknuti ─Źlan Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Za njegovu zamenicu izabrana je Milica Zari─ç (28 god.) dipl. ekonomista koja na ovo mesto dolazi sa pozicije direktora Doma kulture.

 
Donnerstag, 9. Juli 2020

Ovo je rekao izme─Ĺu ostalog u svojoj današnjoj izjavi za javnost predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški koji je oštro osudio, kako je rekao, sve napade na pripadnike policije i institucije dr┼żave u pojedinim gradovima, odlu─Źno poru─Źuju─çi da ne postoji mogu─çnost da se pristojna, radna i moderna Srbija povu─Źe pred bilo kakvim rušila─Źkim snagama.

 

Ovo se danas ─Źulo u prostorijama Srpske napredne stranke u Srbobranu gde je pred novinarima pro─Źitano saopštenje za javnost OO SNS Srbobran povodom demonstracija u predhodna dva dana, koje su se desile, najpre u Beogradu, a potom u još nekoliko gradova u Srbiji.

 
Samstag, 20. Juni 2020

Ovo je rekao predsednik opštine na prijemu koji je uprili─Źio za ─Ĺake generacije uru─Źuju─çi im poklone lokalne samouprave. Kao i svake godine svih pet škola na teritoriji naše opštine na osnovu sveukupnog uspeha proglesile su najbolje me─Ĺu najboljima. Ovaj put u svim školama ─Ĺaci generacije su devoj─Źice i devojke.

 
Donnerstag, 18. Juni 2020

Ovo je izjavio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojevi─ç koji je danas posetio Nadalj  i Karin salaš u Srbobranu.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç uru─Źio je danas ugovore za finansiranje i sufinasiranje izgradnje, odr┼żavanja i opremanja 47 zdravstvenih ustanova u Vojvodini za šta je iz pokrajinskog bud┼żeta izdvojeno 420 miliona dinara.

 

Gra─Ĺani ─çe 21. juna na republi─Źkim, parlamentarnim i lokalnim izborima birati svoje predstavnike koji ─çe u naredne ─Źetiri godine preuzeti odgovornost vršenja vlasti. Tim povodom, predsednik opštine Srbobran i poverenik SNS Srbobran, Radivoj Paroški, osvrnuo se na dosadašnji rad Srpske napredne stranke u Srbobranu koja je u prethodne ─Źetiri godine bila nosilac vlasti na lokalu, ali i na saradnju sa dosadašnjim koalicionim partnerima Socijalisti─Źkom partijom Srbije.

 

Dvadeset porodica u okviru projekta "Mislimo na stara lica" dobili su poklon pakete koji sadr┼że sredstva za li─Źnu higijenu, deke i jastuke. Projekat je realizovalo Udru┼żenje ┼żena "Ruka spasa", uz podršku lokalne samouprave.

 
Mittwoch, 17. Juni 2020

U ─Źetvrtak, 18. juna 2020. godine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojevi─ç poseti─çe opštinu Srbobran.

 

Ovo je izjavio dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" prilikom posete koju je uprili─Źio ovoj ustanovi predsednik opštine, Radivoj Paroški.

 
Dienstag, 16. Juni 2020

Svake godine u junu okupe se dobrovoljni davaoci krvi kako bi obele┼żili Svetski dan dobrovoljnih davalaca (14.06.) i kako bi se dodelila jubilarna priznanja. Ove godine najve─çe priznanje pripalo je Jo┼żefu Djekeru koji je 100 puta do sada dao krv.

 

Ovaj podatak ─Źuli smo danas prilikom dodele poklona koje su obezbedili opština i udru┼żenje "Ruka spasa" za decu i majke koje su porodile tokom prvog kvartala ove godine. U našoj opštini prošle godine ro─Ĺeno je preko 150 beba, a u prvih 4 meseca ove, 40 novoro─Ĺen─Źadi je stiglo u našu opštinu, što je pokazatelj da se broj novoro─Ĺene dece pove─çava iz godine u godinu i dobar je pokazatelj ispravne populacione politike.

 
Samstag, 13. Juni 2020

U našu redakciju stigao je mail iz SNS Srbobran sa saopštenjem za javnost koje objavljujemo u celosti:

 
Freitag, 12. Juni 2020

Predsednik opštine Srbobran danas je na pijaci u Srbobranu razgovarao sa gra─Ĺanima i li─Źno se uverio da su radovi na parkingu iza pijace privedeni kraju i da su u funkciji prostor namenjen za prodaju sa kamiona i za parkiranje vozila , kao i javni toalet, koji je kompletno renoviran.

 
Donnerstag, 11. Juni 2020

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije danas je posetio D┼żudo klub "Turija". Podseti─çemo ovo je drugi put u poslednjih godinu dana da je Udovi─Źi─ç gost naše opštine. Predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški podsetio je da je ministar omladine i sporta odr┼żao obe─çanje izre─Źeno u prvoj poseti Fudbalskom klubu Srbobran, pre nepunih godinu dana, i donacija koja je dogovorena u potpunosti je realizovana.

 

Bila je ovo ─Źetrdeseta sednica u mandatu koji su odbornici dobili na lokalnim izborima 2016.godine. Slede─çi put u odborni─Źkim klupama bi─çe kandidati koji se nalaze na listama za lokalne izbore i koji ─çe na izborima 21.juna dobiti najviše glasova gra─Ĺana. Sednicom je predsedavala Milena Alargi─ç, predsednica SO Srbobran.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign