Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 8. Februar 2023

Kako je u izjavi za medije kazao predsednik opštine Radivoj Debelja─Źki, radovi na rekonstrukcije zgrade opštine trebalo bi u narednih nekoliko meseci da budu završeni i kada budu gotovi bi─çe to reprezentativan objekat. Kako je planirano u kompletnu rekonstrukciju ─çe biti ulo┼żeno 38 miliona dinara. Govore─çi o radovima na zgradi opštine Debelja─Źki je još kazao:

 

Ove godine po─Źe─çe izgradnja brze saobra─çajnice Ib reda, od grani─Źnog prelaza Ba─Źki Breg sa Ma─Ĺarskom do grani─Źnog prelaza Nakovo sa Rumunijom, odnosno od Sombora do Kikinde, u du┼żini od 175 kilometara, koja ─çe trajati naredne dve do tri godine.

 
Dienstag, 7. Februar 2023

Opština Srbobran - Opštinsko ve─çe - utvrdilo je kona─Źnu listu studenata kojima je odobrena stipendija za školsku godinu 2022/2023. Prema odluci, pravo na stipendiju dobilo je 107 studenata; 33 studenta 1. godine, 26 studenata viši godina sa prosekom ocena od 7.00 do 7,99, i 48 studenata viših godina sa prosekom ocena od 8.00 do 10.00.

 
Montag, 6. Februar 2023

Ukupno u poslednjem kvartalu prošle godine ro─Ĺeno je 37 novoro─Ĺen─Źadi, dok je tokom cele godine ukupan broj 157. Svi oni su dobili nov─Źanu podršku od 20.000 dinara, koja je ve─ç ispla─çena, bebe su dobile stolice za hranjenje od Opštine Srbobran, kao i raznu drugu opremu od prirodnih materijala od UG "Ruka spasa".
 

 
Freitag, 27. Januar 2023

Danas se proslavlja praznik Sveti Sava koji je ujedno i školska slava. Sveti Sava je utemeljiva─Ź Srpske pravoslavne crkve, dr┼żave i školstva. Smatra se za─Źetnikom srpske srednjovekovne knji┼żevnosti, zaštitnik je prosvetnih ustanova. U svojoj ─Źestitci prosvetnim radnicima i u─Źenicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki ka┼że:

 
Mittwoch, 25. Januar 2023

U Srbobranu je danas obele┼żena 81. godišnjica Racije u ju┼żnoj Ba─Źkoj, koja je sprovedena izme─Ĺu 04. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Be─Źeju. Tokom nešto više od tri nedelje organizovanog sprovo─Ĺenja masovnih zlo─Źinu, ┼żivot je izgubilo gotovo 4.000 ljudi. U crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg, odr┼żan je parastos nevinim ┼żrtvama racije, a zatim su kraj spomen plo─Źe na zidu crkve polo┼żeni venci.

 
Donnerstag, 19. Januar 2023

Opština Srbobran u saradnji sa Kompanijom NIS obezbedila je sredstva kako bi se pru┼żila materijalna podrška porodicama u borbi za potomstvo, Ovo je još jedan projekat sa Kompanijom NIS u okviru programa Zajednici zajedno koji je od izuzetnog zna─Źaja za našu opštinu.

 
Sonntag, 1. Januar 2023

Do─Źekali smo Novu godinu. Svako u skladu sa svojim ┼żeljama i mogu─çnostima. Uglavnom mladi su bili u nekoliko kafi─ça gde se slavilo, ipak najve─çi broj naših sugra─Ĺana do─Źek je proveo u svojim ku─çama. Me─Ĺutim da bi sve bilo kako treba neki su morali i da rade. Njih su tokom no─çi, uo─Źi do─Źeka posetili predsedavnici lokalne samouprave sa Radivojem Debelja─Źkim, predsednikom opštine na ─Źelu.

 
Samstag, 31. Dezember 2022

Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, ─Źestitao je svim gra─Ĺanima novu godinu i po┼żeleo im dobro zdravlje i napredak.

 
Freitag, 30. Dezember 2022

Danas su korisnicima usluga Narodne kuhinje uz redovan obrok uru─Źeni i mesni paketi i kola─Źi koje su pripremili za njih gra─Ĺani naše opštine i pojedina udru┼żenja gra─Ĺana, a u saradnji sa MZ Srbobran. Ju─Źe su poklon pakete dobila deca korisnici materijalno nov─Źane pomo─çi. U Centru za socijalni rad podeljeno je deci preko 200 paketi─ça.

 
Dienstag, 27. Dezember 2022

Danas je odr┼żano zasedanje SO Srbobran. Tokom sednice odbornici su ve─çinom glasova prihvatili i usvojili bud┼żet za narednu godinu. Na Dnevnom redu bilo je 22. ta─Źke.

 
Sonntag, 25. Dezember 2022

Proslava Badnje ve─Źeri sino─ç je organizovana za svu decu koja su došla na plato ispred nekadašnje zgrade mesne zajednice, preko puta katoli─Źke crkve u Srbobranu. Proslavu i podelu paketi─ça deci organizovala je Mesna zajednica Srbobran u saradnji sa lokalnom samoupravom i Domom kulture.

 
Samstag, 24. Dezember 2022

Bo┼żi─çnu ─Źestitku svim vernicima koji ovaj veliki hriš─çanski praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru uputio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki.

 
Mittwoch, 21. Dezember 2022

U─Źenici osnovnih škola iz Srbobrana danas su u─Źestvovali u akciji pošumljavanja divlje deponije na Krivaji, u nastavku ulice Jovana Popovi─ça, kod mosti─ça. Sadnice divlje kruške, hrasta lu┼żnjaka, medunca, divlje trešnje, bresta itd obezbedila je opština Srbobran u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu ┼żivotne sredine. 

 

U Srbobranu, na desnoj obali Velikog ba─Źkog kanala u neposrednoj blizini mosta, danas je u vodu pušteno 7.000  jedinki po 200 grama koje su stare oko godinu dana.

 
Dienstag, 20. Dezember 2022

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivaniševi─ç uru─Źio je danas ugovore predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao korisnicima sredstava po javnom konkursu sekretarijata – za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2022. godinu na teritoriji AP Vojvodine. Jedan od ugovora bi─çe realizovan u Srbobranu, u Osnovnoj školi "Jovan Jovanovi─ç Zmaj".

 
Freitag, 16. Dezember 2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç uru─Źio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava za šest lokalnih samouprava za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, vredne 310 miliona dinara. Jedan od ugovora pripao je i Opštini Srbobran, gde ─çe u industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobra─çajne površine sa prate─çom infrastrukturom u novopredvi─Ĺenoj ulici – Ulici 3 – biti izdvojeno nešto više od 17 miliona dinara.

 
Montag, 12. Dezember 2022

U opštini Srbobran u nedelju su odr┼żani izbori za Savete Mesnih zajednica Srbobran, Turija i Nadalj. Tim povodom oglasio se OO SNS Srbobran. U saopštenju se ka┼że:

 
Sonntag, 11. Dezember 2022

U Srbobranu, Turiji i Nadalju su sprovedeni izbori za Savete Mesnih zajednica. Pravo da bira imalo je Srbobranu 10.008 bira─Źa, u Turiji 1.888, dok je u Nadalju upisano 1519 bira─Źa.

 

Gra─Ĺani Srbobrana, Turije i Nadalja danas su birali svoje predstavnike u Savetu Mesnih zajednica i to u Srbobranu 11 predstavnika, u Turiji 7 i u Nadalju 7 ─Źlanova.

 
Montag, 5. Dezember 2022

Za volontere Crvenog krsta danas je u maloj sali opštine prire─Ĺen prijem. Simboli─Źne poklone i zahvalnice uru─Źili su Milica Zari─ç, zamenica predsednika opštine i dr Ilija Gazepov, ─Źlan Opštinskog ve─ça. Prijem i podela zahvalnica uprili─Źena je u okviru obele┼żavanja 05.decembra, Dana volontera.

 
Mittwoch, 23. November 2022

┼Żi─ça Maradona, koji je od prošle godine po─Źasni gra─Ĺanin naše opštine sproveo je humanitarnu akciju, a garderobu za zimu dobila su pojedina deca iz socijano ugro┼żenih porodica.

 
Dienstag, 22. November 2022

Ovo je danas rekao, na 57. godišnjicu od osnivanja JKP "Graditelj", direktor, MIloš Jovanovi─ç, naime mašinski park preduze─ça danas je posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki sa svojom zamenicom, MIlicom Zari─ç, kako bi radnicima ─Źestitao godišnjicu, ali i uverio se u spremnost voznog parka pred dolaze─çu zimu.

 
Donnerstag, 17. November 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki sa svojim saradnicima danas je obišao radove na asfaltiranju ulice Pap Pavla. U potpunosti se rekonstruiše kolovoz u delu ulice od raskrsnice sa ulicom Jo┼żef Atile do Skopljanske. Kako se danas ─Źulo od proletos u okviru javno privatnog partnerstva na teritoriji naše opštine rekonstruisani su kolovozi u 25 ulica naše opštine.

 

 
Freitag, 11. November 2022

U znak se─çanja na pobedu u I Svetskom ratu danas, na Dan primirja u porti Srpske pravoslavne crkve polo┼żeni su venci, a u hramu je odr┼żana liturgija u pomen svim stradalima u oslobodila─Źkim ratovima za slobodu Srbije.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign