Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/3/politika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Dienstag, 21. Juni 2022

Sino─ç su vukovci koji su prošle godine završili osnovnu školu otišli na letovanje koje svake godine za najbolje ─Ĺake osnovnih škola organizuje besplatno opština Srbobran. Ispratili su ih rodbina i prijatelji, a jutros su ih u Sutomoru do─Źekali predsednik opštine, Radivoj Debelja─Źki, Miroslav Relji─ç, direktor Odmarališta "Srbobran" i Slobodan Subi─ç, direktor Centra za sport i turizam.

 
Montag, 13. Juni 2022

Odmah nakon što je Igor Pani─ç postigao izuzetan uspeh i osvojio prvo mesto na republi─Źkom takmi─Źenju iz Osnova elektrotehnike, objavili smo vest o  velikom uspehu, a danas je u njegovu ─Źast prijem organizovao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki.

 
Dienstag, 7. Juni 2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç uru─Źio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, odr┼żavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara.

 
Montag, 6. Juni 2022

Povodom Svetskog dana zaštite ┼żivotne sredine Kancelarija za mlade opštine Srbobran je organizovala akciju sakupljanja i uklanjanja sme─ça.

 
Dienstag, 31. Mai 2022

U Srbobranu je u toku rekonstrukcija trotoara a nedavno je završen trotoar kroz Prizrensku ulicu, koja vodi do groblja. Za ove poslove iz opštinskog bud┼żeta za 2022. godinu izdvojeno je 10 miliona dinara, znatno više nego prethodnih godina.

 
Freitag, 13. Mai 2022

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovi─ç uru─Źio je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata obnove i rekonstrukcije kulturnih ustanova i centara u javnoj svojini AP Vojvodine, za šta je iz pokrajinskog bud┼żeta izdvojeno 265 miliona dinara. Jedan od ukupno osam ugovora, vredan 63 miliona dinara, pripao je opštini Srbobran i to za drugu fazu rekonstrukcije i obnove Zadru┼żnog doma koji ─çe u budu─çnosti biti centralni objekat Doma kulture Srbobran.

 
Montag, 9. Mai 2022

Polaganjem venaca uz sve─Źani program koji su priredili u─Źenici OŠ "Vuk Karad┼żi─ç" i Gimnazije i stru─Źne škole "Svetozar Mileti─ç" danas je u Srbobranu obele┼żen Dan pobede koji se u velikom broju zemalja danas proslavlja. Tako─Ĺe na ovaj na─Źin obele┼żen je i Dan Evrope koji se tako─Ĺe obele┼żava 09.maja.

 
Donnerstag, 28. April 2022

Jedan od najve─çih problema sa kojima se suo─Źava naše društvo je problem nataliteta. Upravo zato naša lokalna samouprava posebno obra─ça pa┼żnju na mlade roditelje i njihovu decu. Godinama unazad u saradnji sa Udru┼żenjem gra─Ĺana "Ruka spasa", izme─Ĺu ostalog sprovodi akciju darivanja novoro─Ĺenih beba.

 
Mittwoch, 27. April 2022

Savet za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran, uz podršku Agencije za bezbednost saobra─çaja Republike Srbije, organizovao je danas podelu ovih va┼żnih bezbednosnih sredstava za zaštitu najmla─Ĺih putnika u automobilima. Ujedno odr┼żano je predavanje o pravilnoj upotrebi de─Źijih autosedišta.

 

Naša opština trenutno raspola┼że sa 43 poverenika civilne zaštite i to 32 u Srbobranu, 6 u Turiji i 5 u Nadalju. Isto toliko ima zamenika. Njihov osnovni zadatak je delovanje u kriznim situacijama.

 
Mittwoch, 20. April 2022

Irena Vujovi─ç, ministarka zaštite ┼żivotne sredine, i Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, potpisali su u Palati Srbija ugovor o dodeli sredstava za pošumljavanje i ozelenjavanje novih površina.

 
Freitag, 15. April 2022

Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, ─Źestitao je svim vernicima koji najve─çi hriš─çanski praznik obele┼żavaju prema gregorijanskom kalendaru, nastupaju─çi Uskrs. ─îestitku prenosimo u celosti:

 
Dienstag, 12. April 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, zajedno sa predsednicom SO Srbobran, Milenom Alargi─ç i direktorkom Doma kulture, Sonjom Stojnovi─ç danas je do─Źekao Igora Mirovi─ça, predsednika Vlade Vojvodine, koji je obišao radove na zgradi Zadru┼żnog doma.

 
Freitag, 8. April 2022

U znaku obele┼żavanja Svetskog dana Roma danas je na Trgu Slobode podignuta na jarbol zastava Roma, a tim povodom novinarima je izjavu dao ─Źlan Opštinskog ve─ça, dr Ilija Gazepov.

 
Mittwoch, 6. April 2022

Ono o ─Źemu Nadalj─Źani maštaju decenijama je saobra─çajnica koja bi povezala Nadalj i Temerin najkra─çim putem, odnosno postoje─çi atarski put bi─çe izgra─Ĺen i pretvoren u saobra─çajnicu višeg reda, tako da bi na taj na─Źin zna─Źajno bio skra─çen put izme─Ĺu Nadalja, Temerina i Novog Sada.

 
Dienstag, 5. April 2022

Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine Srbobran, zahvalio je svim gra─Ĺanima Srbobrana, Turije i Nadalja na u─Źeš─çu u izbornom danu, koji je još jednom doneo potvrdu punog demokratskog kapaciteta.

 
Montag, 4. April 2022

Na osnovu nezvani─Źnih rezultata koje smo dobili na predsedni─Źkim izborima najviše glasova u opštini Srbobran dobio je Aleksandar Vu─Źi─ç. Osvojio je 5.606 glasova ili 65,26 % od ukupnog broja izašlih na izbore.

 
Sonntag, 3. April 2022

Za sada svi podaci koje smo nezvani─Źno uspeli da dobijemo, u opštini Srbobran ubedljivo je na parlamentarnim izborima najve─çi broj glasova bira─Źa dobila lista pod brojem 1, "Aleksandar Vu─Źi─ç - Zajedno mo┼żemo sve". Neke prognoze, na osnovu prebrojanih glasova u izbornim štabovima, idu da je lista osvojila preko 60% glasova. Na predsedni─Źkim izborima najve─çi broj glasova u opštini Srbobran osvojio je Aleksanadar Vu─Źi─ç koji je kako naši izvori iz izbornih štabova ka┼żu osvojio preko 50%. ─îlanovi i aktivisti SNS izbornu pobedu proslavili su vatrometom...

 

Na osnovu dostupnih podataka u opštini Srbobran svoje bira─Źko pravo iskoristilo je 66.70% bira─Źa sa pravom glasa. U odnosu na izbore pre dve godine bira─Źi su pokazali ve─çe interesovanje. Podseti─çemo tada je kona─Źan broj izašlih bira─Źa u opštini Srbobran  bio 60.69 %.

 

Na osnovu zvani─Źnih podataka koje smo dobili iz Opštinske izborne komisije do 18.00h na 28 birališta u našoj opštini, izašlo je i iskoristilo svoje bira─Źko pravo ukupno 7.996 bira─Źa.

 

Na osnovu podataka koje smo dobili iz Opštinske izborne komisije na osnovu sakupljenih rezultata pravo da bira od ukupnog broja upisanih bira─Źa do 16.00h iskoristilo je 51,36% bira─Źa.

 

Na osnovu prikupljenih podataka poslednji podaci o izlaznosti na birališta ka┼żu da je do 14.00h svoje pravo da bira na parlamentarnim i predsedni─Źkim izborima iskoristilo 41.41%.

 

Od ukupno 13.355 gra─Ĺana sa pravom glasa na 28 birališta u opštini Srbobran, do 12.00h izašlo je i svoje pravo glasa je iskoristilo 30.63% gra─Ĺana.

 

Više od 6,5 miliona ljudi danas bira predsednika Srbije na pet godina, poslanike Skupštine Srbije na ─Źetiri godine, odbornike u Skupštini Grada Beograda i u još 11 gradova i opština širom zemlje.

 
Freitag, 1. April 2022

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki danas je uru─Źio klju─Źeve novog automobila direktorki PU "Radost", Biljani Baji─ç. Vozilo je neophodno kako bi se delatnost ustanove koja ima u svom sastavu devet vrti─ça za predškolsku decu obavljala nesmetano i blagovremeno. Uskoro vozilo dobija i Centar za socijalni rad, saznali smo danas.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign