Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 27. September 2019

Srpska pravoslavna crkva i vernici 27. septembra slave jesenji Krstovdan, dan kada je prona─Ĺen ─îasni krst. Krstovdan se slavi dva puta u toku godine, danas i 18. januara.

 
Dienstag, 17. September 2019

JKP GRADITELJ, danas je emitovao saopštenje u javnost u kome poziva korisnike na gasnoj mre┼żi za razumevanje. Naime, zbog radova na distributivnoj mre┼żi u narednim danima o─Źekuju se povremeni prekidi u snabdevanju ovim energentom. U saopštenju se ka┼że:

 
Montag, 16. September 2019

Sve─Źano uz kulturno, zabavno muzi─Źki program, u subotu, obele┼żena slava Rimokatoli─Źke crkve Uzvišenja Svetog Krsta u Srbobranu.

 
Donnerstag, 12. September 2019

Danas je 35 beba dobilo poklone koje su u okviru projekta koji je podr┼żan od opštine Srbobran dodelile ┼żene iz Udru┼żenja gra─Ĺana "Ruka spasa". Evo kratkog izveštaja kako je to danas bilo u maloj sali SO Srbobran, a izjave su dali Savka Lazi─ç, predsednica Udru┼żenja i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

 

Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, zvanja Po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

 
Dienstag, 10. September 2019

U toku je rekonstrukcija kolovoza na delu puta u ulici Petra Drapšina. Trenutno se izvode radovi na desnoj strani iz pravca Be─Źeja, tako da se delom ulice saobra─çaj odvaja neizmeni─Źnim prolaskom vozila levom stranom.

 
Freitag, 6. September 2019

Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama BISER emitovalo je saopštenje koje objavljujemo u celosti:

 
Mittwoch, 28. August 2019

Kako javljaju iz Elektrodistribucije Novi Sad, sutra 29.08. u Srbobranu, ─çe zbog radova na mre┼żi, bez struje biti stanovnici Novog naselja i to u periodu od 12.00h do 13-30h.

 

Srpska pravoslavna crkva danas obele┼żeva Veliku Gospojinu, odnosno praznik Uspenja Presvete Bogorodice, jedan od najve─çih hriš─çanskih praznika.

 
Samstag, 24. August 2019

Ima tih mesta koja ni─Źim izazvano (znam da nije gramati─Źki ispravno) dospeju na r─Ĺav glas. Jedno od njih je i Sutomore. Znate zašto? Zato što u Sutomoru ne mo┼żete biti "fensi". U Sutomoru je naš narod, sve ono što je u njemu zdravo i pre┼żivljava vekovima razne tegobe i tla─Źenja. a gde je narod tu je bratstvo. Sutomore nije mesto. Sutomore je emocija.

 
Freitag, 23. August 2019

Znate kad je najlepše u Sutomoru? Naravno da su mišljenja podeljena, ali mo┼żda je ipak najbolje verovati onima koji celo leto provode u jednom od najpopularnijih letovališta na Crnogorskom primorju, pre svega, gostiju iz Srbije. Oni su jednoglasno slo┼żni - u Sutomoru je najlepše u septembru...

 
Donnerstag, 22. August 2019

Davno je to bilo kad se u dvorištu srbobranskog odmarališta u Sutomoru, baš tu gde se danas nalazi parking pod krošnjom loze igrao preferans, meksiko, a bogami i šah. Kad su se okre─çale ture hladnog piva a smene trajale dve i tri nedelje. Danas je druga─Źije. Ipak ima nešto zajedni─Źko tom davno prošlom vremenu i ovom danas. To su slano Jadransko more i mladost koja Sutomoru daje poseban ─Źar.

 
Montag, 12. August 2019

Civilno Društvo "Glorija" odr┼ża─çe DE─îIJI LETNJI KAMP sa po─Źetkom 21.08.2019. u 15 h. Kamp traje dva dana i završava se 22.08.2019.u 17 h. Kamp je za decu uzrasta od 6 - 16 godina.

 

Umesto pet, kako smo obe─çali, podeli─çemo šest majica sa logom našeg portala. Tra┼żili smo da nam pošaljete neku od vaših fotografija za koju smatrate da zaslu┼żuje da se na─Ĺe na našem portalu. Izabrali smo šest za koje smatramo da svakako zaslu┼żuju da ih javnost vidi. Fotografije su nam poslali:

 

Jutros je grupa od 15 de─Źaka i devoj─Źica otputovala u Ba─Źku Palanku gde ─çe biti narednih sedam dana u odmaralištu Crvenog krsta deo raspusta provesti potpuno besplatno.

 
Freitag, 2. August 2019

Pošaljete nam fotografiju za koju smatrate da treba da se na─Ĺe na našem portalu, vaše ime i prezime i adresu na koju ─çemo vam dostaviti majicu sa znakom našeg portala i ukoliko se vaša fotografija na─Ĺe me─Ĺu pet koje ─çe biti objavljene majica je vaša.

 

Od dans pa do kraja letnje sezone iz policije najajuju poja─Źane kontrole u saobra─çaju naro─Źito koriš─çenja mobilnih telefona i vezivanja sigurnosnih pojaseva.

 

Sveti Ilija, starozavetni prorok i novozavetni hriš─çanski svetitelj, veoma poštovan u pravoslavlju, slavi se 2. avgusta.

 
Donnerstag, 1. August 2019

U sredu, 31. jula 2019. godine su se zvani─Źno povukli iz slu┼żbe i odselili u samostan ─Źasnih sestara u Kanji┼żu sveštenik rimokaltoli─Źke crkve u Srbobranu, Sarvaš Peter, i ─Źasne sestre Marieta i Jacinta. Novi rimokatoli─Źki sveštenik u Srbobranu je Tibor ┼Żunji, ro─Ĺen u Temerinu, koji je do sada slu┼żio u Kupusini (kod Sombora).

 
Dienstag, 30. Juli 2019

Iz robnih rezervi republike Srbije, Crveni krst danas je delio besplatne pakete higijenskih sredstava, hrane i brašno. Ukupno je podeljeno 300 paketa najugro┼żenijim kategorijama stanovništva u našoj opštini.

 
Dienstag, 23. Juli 2019

Zahvaljuju─çi dobrim ljudima, ljubiteljima ┼żivotinja, jedna povre─Ĺena ─Źaplja pronašla je danas svoj novi dom. Ona je zbrinuta i bi─çe stanovnik Zoološkog vrta na Pali─çu.

 
Donnerstag, 18. Juli 2019

Ovih dana me─Ĺu gostima u Sutomoru u objektu Plava obala, odmarališta Srbobran nalaze se naši prijatelji, deca iz Orošhaze, grada pobratima. Sa njima je naš kolega Lacika Paracki koji nam je poslao ovu pri─Źu.

 

 
Samstag, 13. Juli 2019

 Bila je ovo jedna od poruka u pozdravnom govoru predsednika opštine Radivoja Paroškog svim gostima koji su sino─ç bili na Trgu slobode. On je Srbobrancima ─Źestitao Petrovdan u ime lokalne samouprave, a gostima po┼żeleo lep provod.

 
Freitag, 12. Juli 2019

Petrovdan je veliki praznik u srpskom narodu, a mnogi ne znaju da je ovaj dan posve─çen i apostolu Pavlu. Ovo je poseban dan za nas Srbobrance.

 
Donnerstag, 11. Juli 2019

Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama «Biser» organizuje 15. Eko – kamp pod nazivom «Upoznajmo Srbiju». Eko – kamp ─çe trajati pet dana, od 29.07.2019. do 02.08.2019. Kao i prethodnih godina Eko – kamp ─çe biti u Šumici na Vašarištu u Srbobranu. Participacija za kamp je 100.00 dinara za svih pet dana .

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign