Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Sonntag, 12. Juni 2022

Subota je bila u znaku Traktorijade i dru┼żenja poljoprivrednika. Paralelno sa ovom manifestacijom organizovana je i Kotli─çijada, tako se osim zvuka traktora na Raj─Źuru "─Źuo" i miris dobre hrane.

 
Donnerstag, 9. Juni 2022

Dom kulture organizuje tribinu na kojoj ─çe biti re─Źi o odgovornom vlasništvu i koja bez svake sumnje mo┼że da bude korisna i zanimljiva za sve ljubitelje pasa. Šta je to što podrazumeva odgovorno vlasništvo je samo jedno od pitanja koje ─çe na ovoj tribini biti otvoreno, a Svetlana ─Éor─Ĺin iz Udru┼żenja BAK odgovara─çe na sva pitanja u vezi sa ovom temom...

 
Montag, 6. Juni 2022

U subotu 11. juna 2022. godine pored hipodroma u Srbobranu ─çe se odr┼żati 7. Srbobranska Traktorijada, a u okviru koje se odr┼żava i 9. Srbobranska Kotli─çijada. Organizatori garantuju dobru atmosferu i zabavu.

 
Mittwoch, 1. Juni 2022

Savet za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran organizovao je u utorak, u Klubu penzionera, predavanje za lica starija od 65 godina na temu kako unaprediti sigurnost njihovog kretanja kao pešaka, biciklista i kao voza─Źa motornih vozila.

 
Montag, 30. Mai 2022

U organizaciji Ekološkog Udru┼żenja „Šlajs“  iz Srbobrana, uprkos kišici koja je uporno padala, u subotu, na terenu iza stadiona u Šumici je odr┼żana manifestacija takmi─Źenja u kuvanju ribljeg paprikaša. Bilo je mnogo dobrog raspolo┼żenja, miris ribe širio se na sve strane, a gurmani i ljubitelji ovog specijaliteta su potvrdili da je kvalitet paprikaša bio na zavidnom nivou.

 
Donnerstag, 26. Mai 2022

Udru┼żenje ┼żena "Orhideja" po drugi put objavilo je konkurs pod nazivom "Srbobran pun cve─ça", koji podrazumeva takmi─Źenje gra─Ĺana u ulepšavanju okoline i ┼żivotnog prostora u okviru koje stanovnici opštine Srbobran mogu uporediti svoje veštine i kreativnost u basštovanstvu.

 
Mittwoch, 11. Mai 2022

Ministarstvo za rad zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja je i ove godine preko Saveza udru┼żenja za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama u AP Vojvodini obezbedilo je sredstva za realizaciju programskih aktivnosti Udru┼żenja „Biser“ kojim se finansiraju radionice i manifestacije u kojima u─Źeš─çe imaju osobe sa invaliditetom sa ciljem predstavljanja njihovih mogu─çnosti, vidljivosti i ja─Źanja kapaciteta kako osoba sa invaliditetom tako i osna┼żivanja zajednice u njihovom prihvatanju.

 
Freitag, 6. Mai 2022

─Éur─Ĺevdan je druga najve─ça slava u našoj opštini. Mnoge familije u Srbobranu proslavljaju ─Éur─Ĺevdan. Evo ko sve slavi danas:

 
Mittwoch, 4. Mai 2022

JKP GRADITELJ uputilo je saopštenje za javnost u kome obaveštava gra─Ĺane naseljenog mesta Turija da ─çe u ─Źetvrtak do─çi do obustave isporuke gasa. Kompletno saopštenje prenosimo u celosti:

 
Sonntag, 1. Mai 2022

Kako saznajemo iz JKP GRADITELJ radnici ovog preduze─ça koji rade na iznošenju sme─ça radi─çe normalno tokom praznika.

 
Samstag, 16. April 2022

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas su ispunili svoj hram i došli da se pomole Bogu, uzmu i ponesu ku─çi osve─çene vrbove gran─Źice, a deca su se okitila zvon─Źi─çima.

 
Donnerstag, 24. M├Ąrz 2022

Za godinu dana, a kako se ─Źulo danas verovatno i ranije bi─çe završeni radovi na izgradnji akumulacije koja ─çe omogu─çiti navodnjavanje preko 6.000 hektara obradive zemlje u našem ataru.

 

Pre 23 godine na današnji dan po─Źela je agresija Nato snaga na Saveznu republiku Jugoslaviju i trajala je 78 dana. Tim povodom u znak se─çanja na ┼żrtve danas su polo┼żni venci na spomenik stradalima tokom devedesetih godina u ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije.

 
Montag, 21. M├Ąrz 2022

U pratnji svojih saradnika predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki danas je bio gost predškolske ustaniove "Radost". Prilikom posete obišao je svih devet vrti─ça u sva tri naseljena mesta.

 
Mittwoch, 2. M├Ąrz 2022

Obaveštavaju se ─Źlanovi, po─Źasni ─Źlanovi i simpatizeri Udru┼żenja Boraca – Hrabri Borci 1990-1999, da ─çe se ─Źetvrta po redu skupština udru┼żenja odr┼żati 05. marta 2022. godine sa po─Źetkom u 17 ─Źasova u našim prostorijama.

 
Samstag, 26. Februar 2022

Ta─Źno u podne stigla je u centar Turije, do─Źekana hiljadama posetilaca 38. Kobasicijade, ta ─Źuvena duga─Źka kobasica sa kojom su svetsku slavu stekli mesari iz Turije. Ove godine napravili su najve─çu do sada i duga─Źka je 2.038 metara. Na bini su bili ┼Żeljko Popi─ç ispred Udru┼żenja Kobasicijada, predsednik lpštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, ─îedomir Bo┼żi─ç, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Branislav Nedimovi─ç, Ministar poljoprivrede koji je prvi presekao veliku kobasicu i kupio ─Źuvenu Turinsku bricu, odnosno menjao metal za metal.

 
Freitag, 25. Februar 2022

Jedna od najve─çih svetkovina, gastroturisti─Źkih manifestacija u Srbiji, ove godine poslednjeg vikenda u februaru odr┼żava se u Turiji. Po─Źela je 38. Kobasicijada onako kako i treba. Na binu su se u petak, ta─Źno u podne popela deca iz Turije i otpevala himnu "Bo┼że pravde", a onda je po─Źelo...

 
Mittwoch, 23. Februar 2022

Ju─Źe je uz sve─Źani ru─Źak i tamburaše odr┼żan Dan sponzora 38. Kobasicijade. Turinci su do─Źekali iugostili prijatelje, sponzore i donatore, a na stolu su bile razne ─Ĺakonije, tako da niko iz Turije nije otišao gladan, a svi su dobili prigodne poklone i ─Źuvenu turinsku bricu, uz naravno par kobasica sa oznakom "Najbolje iz Vojvodine".

 
Samstag, 19. Februar 2022

Putari koji su zadu┼żeni za odr┼żavanje puteve u našoj opštini danas su završili rekonstreuisanje puta u Politovoj ulici. Puz je kompletno presvi─Źen novim asfaltom.

 
Freitag, 18. Februar 2022

Poslednje rangiranje koje je sproveo najpoznatiji svetski pretra┼żiva─Ź za rangiranje sajtova, Alexa.com još jednom je potvrdilo da je Srbobran.net portal koji svojim uticajem privla─Źi pa┼żnju i ─Źija publika i dalje raste.

 
Montag, 14. Februar 2022

Poslednja promocija 38. Kobasicijade odr┼ża─çe se u Novom Sadu na Trgu republike, pored Riblje pijace u petak 18.februara. Po─Źetak je u osam ujutro, a o─Źekuje se velika poseta, jer bi─çe ovo ponovni susret sa Novosa─Ĺanima ponovo posle dve godine.

 
Freitag, 11. Februar 2022

Po─Źelo je obe─çavaju─çe. Osvanuo je sun─Źan februarski dan.. Uranilo se i pravac Subotica. Dok su Suboti─Źani još spavali, postavili smo naše mesarske ku─çice, upalili roštilje i spremno smo do─Źekali Suboti─Źane, ka┼że za naš portal ┼Żeljko Popi─ç iz Udru┼żenja Kobasicijada u Turiji.

 
Dienstag, 25. Januar 2022

U nedelju je na nacionalnoj televiziji Happy u emisiji "Prelo" promovisana 38. Kobasicijada koja ─çe se u Turiji odr┼żati ove godine od 25. do 27. februara.

 
Freitag, 7. Januar 2022

Vernici pravoslavne vere danas provode najradosniji praznik - Bo┼żi─ç sa svojim porodicama i uglavnom u svojim ku─çama, ali zato je ju─Źe bilo veselo u sva tri naseljena mesta u našoj opštini.

 
Donnerstag, 6. Januar 2022

Na Badnji dan po starom obi─Źaju danas je zapaljen badnjak, a vernici su iz Srpske pravoslavne crkve poneli gran─Źice badnjaka svojim ku─çama.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign