Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 6. Dezember 2019

Podeljeni su paketi hrane, higijenskih sredstava a svaki korisnik socijalne pomo─çi koji je bio obuhva─çen ovim programom dobio je i paket od 10 kilograma brašna.

 
Dienstag, 3. Dezember 2019

Ovo je danas rekao Radivoj Paroški, prilikom posete ovom lokalnom Udru┼żenju. Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenih osoba "Biser" danas je obele┼żilo Dan osoba sa invaliditetom nizim aktivnosti. U poseti im je bio predsednik opštine Srbobran, u Erste banci organizovali su izlo┼żbu svojih rukotvorina, posetili su ih osnovci iz Nadalja, a Lazar Šu─çov darovao im je automobil koji ─çe im biti podrška u socijalnom preduzetništvu.

 
Freitag, 29. November 2019

Putni pravac od Srbobrana prema auto-putu je zbog radova zatvoren za saobra─çaj.

 
Freitag, 15. November 2019

Od ve─Źeras otvoren je za saobra─çaj put od Srbobrana do Vrbasa, naime radovi na delu puta od nadvo┼żnjaka preko autoputa do trokrake raskrsnice su završeni i put je pušten u saobra─çaj.

 
Mittwoch, 13. November 2019

PUT Ba─Źka Topola - Srbobran je najstariji put koji se koristi, a nije rekonstruisan od kako je pušten u upotrebu. Izgra─Ĺen 1926.godine od betonskih plo─Źa i dan danas se koristi, prenosi RTV.

 
Sonntag, 10. November 2019

Više od mesec dana traju radovi na ure─Ĺenju prevoslavnog i katoli─Źkog groblja u Srbobranu. Na zadovoljstvo gra─Ĺana, sve ono što je više od decenije bilo zapušteno sada je popuno ure─Ĺeno ili ─çe u narednim danima biti privedeno kraju zahvaljuju─çi svakodnevnom vrednom radu radnika Mesne zajednice Srbobran i JKP ,,Graditelj".

 

Srbija od 2012. godine sve─Źano obele┼żava i kao dr┼żavni praznik praznuje 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

 
Freitag, 8. November 2019

Po broju onih koji ga slave, Mitrovdan je na petom mestu na listi najve─çih srpskih slava

 
Donnerstag, 31. Oktober 2019

Putni pravac Srbobran - Vrbas ostaje zatvoren za saobra─çaj do 15.novembra, objavljeno je danas na sajtu JP Putevi Srbije.

 
Mittwoch, 30. Oktober 2019

U Srbobranu se parking ne napla─çuje. Svi javni parkinzi su besplatni, a na samo par mesta postoje mesta obele┼żena za parking vozila osoba sa invaliditetom. Da li ih ima dovoljno i da li treba da ih ima više je pitanje koje otvaramo u ovom tekstu.

 
Montag, 28. Oktober 2019

Svratilii smo danas na levu obalu kanala. na potezu od mosta do pijace, pecaroši su iskoristili ovaj neobi─Źno lep oktobarski dan. Pecalo se, dru┼żilo, neki su napunili ─Źuvarke, al' nekima, oni koji sebe zovu šarand┼żije, "mrka kapa"...

 
Sonntag, 27. Oktober 2019

Kafe -  piceria "Korzo" u ulici Miloša Crnjanskog od ponedeljka ujutro otvara svoja vrata za sve goste koji tra┼że mesto gde ─çe prijatno provesti slobodne trenutke i predahnuti uz jelo, pi─çe, ili vrhunski espresso.

 

Srpska pravoslavna crkva (SPC)  praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke, zaštitnice ┼żena i dece, svetiteljke koja je pomagala bolesnima i siromašnima. Kult Svete Petke neguje se vekovima u jugoisto─Źnoj Evropi.

 
Mittwoch, 23. Oktober 2019

Danas donosimo jednu pri─Źu iz knjige "Salašarki divani" ovogodišnjeg dobitnika Oktobarske nagrade Srbobrana, Jovana Tanurd┼żi─ça. Pri─Źa se zove "Ova naša livada vredi 7.000 dukata" a pri─Źa je o salašu Paroških i njegovom vlasniku Lazaru M. Paroškom i još koje─Źemu... Nije napisana davno, me─Ĺutim dosta tog se promenilo, al' pri─Źa je ostala i traja─çe zauvek...

 
Dienstag, 22. Oktober 2019

Iz JKP GRADITELJ sti┼że nam saopštenje za javnost u kome se najavljuje jednodnevni prekid isporuke gasa korisnicima, usled najavljenih radova na gasovodnoj mre┼żi. U saopštenju se ka┼że:

 
Freitag, 18. Oktober 2019

Potpuna obustava saobra─çaja na putu Srbobran - Vrbas, produ┼żena je do 1. novembra, saopštavaju izvo─Ĺa─Źi radova Konzorcijum Vojput-Jugokop, iako je prvobitno bilo najavljeno da ─çe radovi biti završeni do 21.09.

 
Sonntag, 13. Oktober 2019

Udru┼żenje "Ruka spasa" darivala je poklonima decu u Subotici, u Domu za decu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" i u Novom Sadu - "Svratište", dnevni boravak za zbrinjavanje dece. U obe ove ustanove uru─Źeni su paketi sa de─Źijom ode─çom, obu─çom i proizvodima za odr┼żavanje li─Źne higijene

 
Freitag, 27. September 2019

Srpska pravoslavna crkva i vernici 27. septembra slave jesenji Krstovdan, dan kada je prona─Ĺen ─îasni krst. Krstovdan se slavi dva puta u toku godine, danas i 18. januara.

 
Dienstag, 17. September 2019

JKP GRADITELJ, danas je emitovao saopštenje u javnost u kome poziva korisnike na gasnoj mre┼żi za razumevanje. Naime, zbog radova na distributivnoj mre┼żi u narednim danima o─Źekuju se povremeni prekidi u snabdevanju ovim energentom. U saopštenju se ka┼że:

 
Montag, 16. September 2019

Sve─Źano uz kulturno, zabavno muzi─Źki program, u subotu, obele┼żena slava Rimokatoli─Źke crkve Uzvišenja Svetog Krsta u Srbobranu.

 
Donnerstag, 12. September 2019

Danas je 35 beba dobilo poklone koje su u okviru projekta koji je podr┼żan od opštine Srbobran dodelile ┼żene iz Udru┼żenja gra─Ĺana "Ruka spasa". Evo kratkog izveštaja kako je to danas bilo u maloj sali SO Srbobran, a izjave su dali Savka Lazi─ç, predsednica Udru┼żenja i Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

 

Opština Srbobran uputila je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, zvanja Po─Źasnog gra─Ĺanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

 
Dienstag, 10. September 2019

U toku je rekonstrukcija kolovoza na delu puta u ulici Petra Drapšina. Trenutno se izvode radovi na desnoj strani iz pravca Be─Źeja, tako da se delom ulice saobra─çaj odvaja neizmeni─Źnim prolaskom vozila levom stranom.

 
Freitag, 6. September 2019

Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama BISER emitovalo je saopštenje koje objavljujemo u celosti:

 
Mittwoch, 28. August 2019

Kako javljaju iz Elektrodistribucije Novi Sad, sutra 29.08. u Srbobranu, ─çe zbog radova na mre┼żi, bez struje biti stanovnici Novog naselja i to u periodu od 12.00h do 13-30h.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign