Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Donnerstag, 16. M├Ąrz 2023

đÜobasicijada darivala celodnevni boravak dece u de─Źijem vrti─çu u Turiji. Na svojoj Fejsbuk stranici su tim povodom objavili:

 
Mittwoch, 8. M├Ąrz 2023

Pojava Feministi─Źkog pokreta krajem 19. i po─Źetkom 20. veka, proslavila je mnoge ┼żene, me─Ĺu kojima je bila i Nemica Klara Cetkin koja je 1910. godine u Kopenhagenu predlo┼żila da se 8. mart obele┼żi kao me─Ĺunarodni Dan ┼żena. Prvi put ovaj praznik obele┼żilo je više od milion ljudi 1911. godine širom Austrije, Danske, Nema─Źke i Švajcarske. Ipak, ovaj praznik se kao me─Ĺunarodni praznik ┼żena slavi od 1917. godine, a Ujedinjene Nacije su ga prvi put obele┼żile tek 1975. godine.

 
Montag, 6. M├Ąrz 2023

- Opštinu Srbobran ─çe u grupi za predškolski uzrast predstavljati vrti─ç 'Sne┼żana', Osnovna škola 'Jovan Jovanovi─ç Zmaj' ─çe se takmi─Źiti u kategoriji prvih razreda, a Osnovna škola 'Petar Drapšin' u kategoriji drugih razreda, saopštila je nakon današnjeg takmi─Źenja Milica Zari─ç, predsednica Saveta za bezbednost saobra─çaja.

 
Samstag, 25. Februar 2023

Nakon himne "Bo┼że pravde" koju je otpevala Marina Brankov, 39. Kobasicijadu otvorila je ministarka poljoprivrede Jelena Tanaskovi─ç, kupila je turinsku bricu, presekla veliku kobasicu duga─Źku 2.039 metara i prvi metar kobasice stavila sebi oko vrata ┼íto je nagra─Ĺeno velikim aplauzom.

 
Freitag, 24. Februar 2023

Ta─Źno u podne danas je programom koji su pripremila deca iz Turije po─Źela najve─ça gastroturisti─Źka manifestacija u Vojvodini. Folklorom i pesmom je sve po─Źelo, a nastavi─çe se takmi─Źenjem mesara, 25 ekipa iz zemlje i regiona u pravljenju sve┼że kobasice.

 
Montag, 20. Februar 2023

DVADESET MESARA od danas rade na izradi kobasice duge 2039 metara, kako bi još jednom oborili sopstveni rekord koji je Ginis verifikovao pre ta─Źno deset godina, kada su su se svrstali me─Ĺu Ginisove rekorde i napravili najve─çu kobasicu na svetu.

 
Dienstag, 14. Februar 2023

Kako su nam javili iz JKP Graditelj, tokom prazni─Źnih dana, komunalna slu┼żba ovog preduze─ça redovno ─çe obavljati svoje aktivnosti, tako da gra─Ĺani mogu da izguraju svoje kante sa sme─çem.

 
Freitag, 10. Februar 2023

Danas je 39. Kobasicijada promovisana u Subotici. U pola jedan sve je bilo gotovo, sve se prodalo, a Suboti─Źani su još jednom pokazali veliko interesovanje za turinske kobasice. Za sedam dana promocija je u Novom Sadu i unapred se radujemo susretu sa Novosa─Ĺanima, ka┼żu iz Udru┼żenja Kobasicijada.

 
Montag, 6. Februar 2023

Pod etiketom "Najbolje iz Vojvodine" iz Turije u petak ujutro kre─çu kobasice put Subotice gde ─çe se 10.02. odr┼żati promocija 39. Kobasicijade. U Suboticu putuju sve┼że, sušene i roštilj kobasice, a mesarske ku─çice bi─çe postavljene u ranu zoru. Sa prodajom Turinci po─Źinju u osam ujutro na Trgu pored Gradske ku─çe.

 

Sutomore je naše more, odavno je odoma─çena krilatica. Kako i ne bi kad je objekat "Odmaralište Srbobran" u samom centru Sutomora, na obali mora, s' pogledom na pla┼żu, na šetalištu po kome je ova turisti─Źka destinacija poznata i stekla ime jednog od najprivla─Źnijih letovališta za goste iz Srbije i regiona.

 
Mittwoch, 1. Februar 2023

Kobasi─Źari iz Turije nakon uspešne promocije u Beogradu, u petak se sele u Sombor. Na Trgu Svetog trojstva postavljaju svoje ku─çice i prodaja kobasica po─Źinje ve─ç u osam ujutro.

 
Samstag, 28. Januar 2023

Jutros, još dok su petlovi spavali krenuli smo iz Turije ka Beogradu. Poneli smo koliko smo mogli da po─Źastimo Beogra─Ĺane i da ih pozovemo na 39. Kobasicijadu. Kako smo i najavili od osam ujutro pijaca ─Éeram na Zvezdari mirisala je na turinske kobasice. Redovi su se stvarali i bilo je o─Źigledno da smo napravili pravi potez što smo došli u glavni grad, kazali su nam iz Udru┼żenja Kobasicijada.

 
Dienstag, 24. Januar 2023

Prvu promociju 39. Kobasicijada odr┼ża─çe u subotu 28.01. 2023. u Beogradu. Od osam sati ujutro pijaca ─Éeram na Zvezdari zamirisa─çe turinskim roštilj kobasicama, a pred stanovnike glavnog grada Turinci iznose sve┼że i sušene kobasice uz poziv da budu gosti Kobasicijade ove godine poslednjeg vikenda u februaru.

 
Freitag, 6. Januar 2023

Po─Źelo je sve─Źarski u crkvi. Okupio se narod, ispunio hram pravoslavni, a potom se pristupilo paljenju badnjaka. Deca su posle dugo vremena pijukala, a zasuti su slatkišima, bombonama i ─Źokoladicama. Nakon toga na Trgu slobode MZ Srbobran je organizovala sve─Źanost za decu uz paketi─çe i sve─Źani vatromet koji je obojio nebo. Sve prisutne pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki, a šta je poru─Źio na jedan od najve─çih hriš─çanskih praznika svojim sugra─Ĺanima mo┼żete ─Źuti u video snimku koji je deo ovog izveštaja.

 
Donnerstag, 5. Januar 2023

Sveštenstvo Bogojavljanskog hrama u Srbobranu objavilo je raspored bogoslu┼żenja u vreme bo┼żi─çnih praznika, a Mesne zajednice Srbobran, Turija i Nadalj u saradnji sa lokalnom samoupravom i Domom kulture, program proslave Badnje ve─Źeri.

 
Samstag, 31. Dezember 2022

Uz ─Źestitke  i sve najbolje za novu godinu iz JKP "Graditelj" poru─Źuju da ─çe u ponedeljak 02.01.2023. komunalna slu┼żba raditi uobi─Źajeno, tako da iznesete sme─çe kako bi mogli da ga odnesu.

 
Montag, 19. Dezember 2022

U našoj opštini na osnovu podataka do kojih smo došli Sveti Nikola je najve─ça slava me─Ĺu srpskim ┼żivljem. Ukupno 506 doma─çinstava danas slavi Svetog Nikolu. 

 
Donnerstag, 1. Dezember 2022

Nadzorni odbor JKP "Graditelj" na svojoj sednici od 23.11. doneo je jednoglasnu odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje. Ova odluka primenjiva─çe se od 01.januara naredne godine.

 

JP „SRBIJAGAS“, Novi Sad obaveštava kupce prirodnog gasa u naseljenim mestima NADALj i TURIJA, na teritoriji opštine SRBOBRAN, da ─çe zbog neophodnih radova na Merno regulacionoj stanici „TURIJA“, u tim mestima do─çi do kratkotrajnog poreme─çaja u isporuci prirodnog gasa u ─Źetvrtak, 03.11.2022. godine, u periodu od 10:00 do 18:00 ─Źasova. U njihovom saopštenju za javnost dalje se ka┼że:

 
Donnerstag, 27. Oktober 2022

Srpska pravoslavna crkva (SPC) sutra praznuje dan Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke, zaštitnice ┼żena i dece, svetiteljke koja je pomagala bolesnima i siromašnima. Kult Svete Petke neguje se vekovima u jugoisto─Źnoj Evropi.

 
Montag, 3. Oktober 2022

Na osnovu podataka Centra za socijalni rad, pravo na usluge Narodne kuhinje ima 200 gra─Ĺana sa teritorije opštine Srbobran, 125 u Srbobranu i 75 u Nadalju i Turiji.

 
Freitag, 30. September 2022

Udru┼żenje za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama u opštini Srbobran postoji od 1987. godine ali od 2004. godine registrovano je pod nazivom „Biser“. Danas je u njihovim prostorijama bilo sve─Źano. Obele┼żeno je 18 godina postojanja.

 
Sonntag, 25. September 2022

Posle dve godine pauze, ponovo ─çe biti odr┼żana "De─Źija olimpijada" u organizaciji Udru┼żenja gra─Ĺana "Naša pri─Źa" pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran, u saradnji sa svim osnovnim školama u našoj opštini.

 
Donnerstag, 15. September 2022

U dve re─Źi tako bi se mogao opisati Srbobran ju─Źe. U poseti Srbobranu bile su dve delegacije bratskih gradova iz Ma─Ĺarske, Orošhaze i Janošhalme, predvo─Ĺene gradona─Źelnicima Zoltanom Davidom i Zoltanom Celerom. Naime,obele┼żena je slava rimokatoli─Źke crkve "Uzvišenje svetog kri┼ża".

 
Mittwoch, 14. September 2022

Podelom medalja i zahvalnica danas, u sredu, 14. septembra 2022.godine u Srbobranu završava se prva manifestacija - Rakijada „Srce Ba─Źke“. Na takmi─Źenje je pristiglo 84 uzoraka. Pored doma─çih proizvo─Ĺa─Źa na takmi─Źenje su se prijavili proizvo─Ĺa─Źi rakije iz Feketi─ça, Donjeg Tavankuta, Bajmoka, Be─Źeja i Ba─Źkog Gradišta, kao i iz Ma─Ĺarske, iz Orošhaze i Segedina.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign