Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 17. Juni 2019

Na Raj─Źuru je u subotu odr┼żana VII  Kotli─çijada u organizaciji NVO Citadela. Pored kuvanja kotli─ça, ovo dru┼żenje pratilo je i niz takmi─Źenja koja su ulepšala ovu manifestaciju i dali joj dodatni sadr┼żaj.

 
Samstag, 15. Juni 2019

Srbija, kao i sve ostale zemlje-─Źlanice UN,  danas obele┼żava me─Ĺunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijim osobama.  Ovaj datum uvrš─çen je u kalendar Ujedinjenih Nacija u decembru 2011 godine kako bi se na taj na─Źin skrenula pa┼żnja ka problemima marginalizacije i diskriminacije starijih osoba koja ─Źine bitan segment stanovništva.

 
Dienstag, 11. Juni 2019

Na osnovu trenutnih pokazatelja najrelevantnijeg svetskog pretra┼żiva─Źa Alexa.com koji objavljuje rejting sajtova na internetu, Srbobran.net i dalje je najbolje rangiran info portal koji objavljuje informacije iz naše opštine.

 
Dienstag, 28. Mai 2019

Na inicijativu Mesne zajednice Srbobran, u saradnji sa opštinom i Centrom za sport i turizam organizovana je radna akcija ure─Ĺenja igrališta i tribina iza hale sportova u Srbobranu.

 
Montag, 27. Mai 2019

Predstavnici lokalne samouprave i slu┼żbenici Policijske stanice Srbobran, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobra─çaja Republike Srbije, podelili su biciklistima u Srbobranu, Turiji i Nadalju 100 kompleta prednjeg i zadnjeg osvetljenja za njihove dvoto─Źkaše.

 
Dienstag, 21. Mai 2019

Šta misli o inicijativi Fondacije Tijana Juri─ç da se uvede kazna - do┼żivotni zatvor za ubice dece bez prava na pomilovanje, Srbobran je rekao još u novembru 2017, kada je Srbobran.net podr┼żao inicijativu i sakupljao potpise gra─Ĺana. Kona─Źno, ju─Źe je ovaj zakon izglasan u Skupštini Srbije.

 
Sonntag, 19. Mai 2019

Isplata osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida, porodica palih boraca i korisnika porodi─Źne invalidnine za april 2019. godine po─Źela je danas, 20. maja, saopštila je Banka Poštanska štedionica.

 
Freitag, 17. Mai 2019

U poslednjih 2.5 meseca u Srbobranu je na svet došlo 35 novoro─Ĺene dece. Svima je obezbe─Ĺen poklon - posteljina i kapice, ─Źarapice, rukavice koje su isplele ┼żene okupljene u Udru┼żenju "Ruka Spasa - Savka Lazi─ç".

 
Mittwoch, 8. Mai 2019

U nekadašnjoj SFRJ, 1978. godine doneta je odluka da se ugasi najve─çi deo regionalnih ili sporednih pruga po Vojvodini. To je jedna nepravda i katastrofa. Što bi rekao jedan glumac u filmu Poslednji skretni─Źkar uskog koloseka, “Ovo je istorijska greška koju ─çe ovo društvo kad-tad morati ispraviti. Da li ─çe se to nekad u ovoj borbi za profit, za jurnjavu, za transport, dogoditi... Tako pri─Źa naš sagovornik u pri─Źi koja sledi:

 
Montag, 6. Mai 2019

Stotinak profesionalnih i budu─çih kuvara iz Srbije i inostranstva ispeklo je u nedelju u Vrbasu 15.500 pala─Źinki i tako zakucalo na vrata Ginisove knjige rekorda.

 
Sonntag, 5. Mai 2019

Danas se proslavlja praznik za koji je vezano najviše svetkovina i verovanja. Sveti Georgije je ubio a┼żdaju, mada se mnogi ne bi slo┼żili sa tim...

 
Donnerstag, 25. April 2019

Pravoslavni hriš─çani danas obele┼żavaju Veliki petak, najtu┼żniji dan u hriš─çanstvu.

 
Freitag, 19. April 2019

Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomo─çi za rešavanje stambenih potreba izbeglica, kroz nabavku gra─Ĺevinskog materijala za popravku ili adaptaciju seoske ku─çe sa oku─çnicom

 
Samstag, 13. April 2019

I dok se u subotu 13. 04. 2019. na jednoj strani Srbobrana odigravalo takmi─Źenje najmla─Ĺih u ribolovu u svrhu pru┼żanja pozitivnog primera deci i odraslima, gotovo istovremeno, na drugom kraju naše varošice organizovana je nešto druga─Źija aktivnost sa sli─Źnom idejom i namenom.

 
Mittwoch, 10. April 2019

Najnovijim izmenama i dopunama Porodi─Źnog zakona uvodi se potpuna zabrana fizi─Źkog ka┼żnjavanja i upotrebe fizi─Źke sile prilikom vaspitanja deteta, najavio je za Politiku Dragan Vulevi─ç, posebni savetnik ministra za rad, zapošljavanje, bora─Źka i socijalna pitanja.

 
Sonntag, 7. April 2019

Kultna televizijska emisija "Petkazanje" u svom poslednjem izdanju donela je pri─Źu iz Srbobrana, a ispri─Źali su je Bori Oti─çu kao i gledaocima RTV, Sava Radonji─ç, Danijel Kula─Źin i Radoslav Subi─ç.

 

Zaštitnik gra─Ĺana Zoran Pašali─ç upozorio da "uprkos tome što je dr┼żava preduzela niz mera u prethodnoj deceniji u oblasti obrazovanja, zdravstva i dobijanja li─Źnih dokumenata, etni─Źka distanca prema Romima se ne smanjuje"

 
Donnerstag, 4. April 2019

Ve─ç nekoliko godina unazad u spomen ku─çi Gion Nandora organizuje se Uskršnji vašar. U susret jednom od najve─çih hriš─çanskih praznika, organizator i ovaj put upu─çuje poziv izlaga─Źima koji ┼żele da svoje proizvode iznesu na ovaj vašar.

 
Sonntag, 31. M├Ąrz 2019

Tri la┼żne, benigne, izmišljene vesti bile su dovoljne da se napravi pometnja i za nekakav brzopotezni, lakonski zaklju─Źak, nakon 1.aprila i obele┼żavanja Svetskog dana šale, ili kako neki ka┼żu Dana ludosti na našem portalu.

 

Kako Srbobran.net nezvani─Źno saznaje Hotel Elan dobio je novog vlasnika. Plan je da se u narednih godinu dana potpuno renovira i po─Źne sa radom. Investitor planira ulaganja u visini 2.5 miliona evra i zapošljavanje preko 50 radnika.

 

Obaveštavamo sve posetioce portala Srbobran.net da ovaj lokalni medij prestaje sa radom.

 
Montag, 25. M├Ąrz 2019

─îlanovi Udru┼żenja Kobasicijada iz Turije bili su gosti na sedmom festivalu kobasica u istarskom mestu Sveti Petar u šumi....

 
Samstag, 23. M├Ąrz 2019

Pripadnici udru┼żenja "Srbobransko prole─çe" su sino─ç u ─Źuvenoj kafani "Prole─çe" ve─ç deveti put tradicionalno obe┼żili ponovni dolazak naslednika zime. Naš Marko Šija─Źi─ç bio je tamo i evo pri─Źe...

 
Dienstag, 19. M├Ąrz 2019

Širom sveta sutra ─çe ljudi koji podr┼żavaju osobe sa Daunovim sindromom obuti razli─Źite ─Źarape. Neko je to dobro primetio, ne zato što oni ne umeju da upare dve iste ─Źarape, razlog je potpuno druge vrste.

 

U nedelju 24.03. bi─çe obele┼żena dvadesetogodišnjica od po─Źetka Nato bombardovanja naše zemlje. Tim povodom Udru┼żenje RVI i porodica poginulih boraca opštine Srbobran uputilo je javni poziv svim našim sugra─Ĺanima.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign