Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za tampu / To ScreenviewInfo
Montag, 17. Juni 2024

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas od 17. do 23. juna 2024. godine i da se nalazimo na početku perioda koji će obeležiti veoma topli vazduh sa severa Afrike. Vrednost maksimalne temperature po danima:

 
Dienstag, 11. Juni 2024

Na takmičenju "XI Srbobranski kotlić" u nedelju, okupio se veliki broj učesnika, ali i "degustatora". Ukupno 43 kotlića je žiri ocenjivao. Gledalo se sve, boja, ukus, gustina, miris, meso... Kuvali su se svinjski i ovčiji kotlići, a ekipe su bile sa raznih strana. Žiri je imao težak zadatak da proglasi najbolje, a kako je kazala Ember Valerija, članica žirija, najvažnije je da se kuvalo sa ljubavlju i da se čuva tradicija, koriste recepti koje su davnih dana zapisali naši preci.

 
Montag, 6. Mai 2024

Đurđevdan je druga najveća slava u našoj opštini. Mnoge familije u Srbobranu proslavljaju danas Đurđevdan.

 
Mittwoch, 10. April 2024

Imajući u vidu period veoma toplog i suvog vremena koje pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru koji se veoma brzo šire, mogu zahvatiti velike površine, i predstavljaju realnu opasnost za živote i zdravlje naših građana i prouzrokovati velike materijalne štete, Sektor za vanredne situacije MUP apeluje na sve naše građane da budu odgovorni i poštuju zakon i budu veoma oprezni prilikom upotrebe otvorenog plamena, a ukoliko primete požar odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193.

 
Montag, 8. April 2024

Preko 40 takmičara - pecaroša okupilo se u nedelju na obali Velikog Bačkog kanala da pomognu i podrže akciju za malenu Nađu Bokan.

 
Mittwoch, 3. April 2024

Danas je u hramu  Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu služena liturgija i pomen za sve učesnike borbi za Srpsku Vojvodinu od pre 175 godina, a naročito za vojnike pale u odbrani Srbobrana i za postradali narod nakon pada Srbobrana 3 aprila 1849.

 
Freitag, 29. März 2024

Како јављају из Електродистрибуције Нови Сад, због ремонта дистрибутивних трафо станица, изградње прикључака и одржавања надземне мреже дана 04.04.2024.г без електричне енергије ће бити корисници на следећим локацијама:
 

 
Freitag, 22. März 2024

Zbog remonta distributivnih trafo stanica, izgradnje priključaka i održavanja nadzemne mreže dana 28.03.2024.g bez električne energije će biti korisnici na sledećim lokacijama:
1. Srbobran - Begluk od Svaštara prema Rekavici 09:00 – 14:00

 
Freitag, 15. März 2024

Kako smo obavešteni iz Elektrodistribucije Novi Sad planirano je isključenje struje, zbog remonta distributivnih trafo stanica, izgradnje priključaka i održavanja nadzemne mreže u utorak 19.03.2024.g  na sledećim lokacijama:

 
Freitag, 8. März 2024

Pojava Feminističkog pokreta krajem 19. i početkom 20. veka, proslavila je mnoge žene, među kojima je bila i Nemica Klara Cetkin koja je 1910. godine u Kopenhagenu predložila da se 8. mart obeleži kao međunarodni Dan žena. Prvi put ovaj praznik obeležilo je više od milion ljudi 1911. godine širom Austrije, Danske, Nemačke i Švajcarske. Ipak, ovaj praznik se kao međunarodni praznik žena slavi od 1917. godine, a Ujedinjene Nacije su ga prvi put obeležile tek 1975. godine.

 
Sonntag, 3. März 2024

Opština Srbobran uputila je obaveštenje svim majkama koje su bile na trudničkom bolovanju i eventualno dobijale umanjenu porodiljsku naknadu da u narednih šest meseci imaju mogućnost da podnesu zahtev za nadoknadu iznosa umanjenja.

 
Donnerstag, 29. Februar 2024

Povodom 175. godišnjice od okončanja borbi za Srpsku Vojvodinu, utorak, 5. marta 2024. godine, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkvene opštine subotičke služiće pomen borcima Srpske Vojvodine poginulim u Bici kod Кaponje, 5. marta 1849. godine i Srbima koje su revolucionarne vlasti pogubile u Subotici od 24. februara do 25. maja te godine.

 
Dienstag, 27. Februar 2024

Odmaralište Srbobran u Sutomoru zahvaljujući višegodišnjoj dobroj reputaciji ove godine privuklo je veliki broj gostiju koji su već rezervisali letovanje. Kako smo čuli od direktora, Miroslava Reljića, dobar deo kapaciteta u sezoni je već popunjen, ali mesta još uvek ima, tako da ukoliko želite da letujete u Sutomoru po izuzetno povoljnim cenama i da budete u neposrednoj blizini plaže, požurite...

 
Freitag, 23. Februar 2024

Ukupno dvanaest ekipa se danas takmičilo u pravljenju sveže kobasice. Konkurencija je bila na zavidnom nivou. Sve ekipe, čast izuzecima, iza sebe imaju višegodišnje iskustvo i niz takmičenja na kojima su osvajali nagrade i pobeđivali, tako da stručni žiri koji je ocenjivao kvalitet pečenih kobasica nije imao lak zadatak da proglasi najbolje. Ipak, maksimalan broj bodova osvojila je kobasica koju je napravila ekipa pod imenom ZZ TURIJA.

 

Naredna tri dana opština Srbobran živi u znaku Kobasicijade. U Turiji je danas počela 40. jubilarna manifestacija koja je ime Turije proslavila širom sveta. Ove godine vredni mesari napravili su kobasicu dugu 2.040 metara, a sutra tačno u podne izneće je pred goste i svako će moći da kupi parče sveže kobasice, najduže na svetu, koja će se prodavati na metar.

 
Freitag, 9. Februar 2024

Turinci su danas u Subotici. Promovišu 40. Kobasicijadu koja će se održati od 23. do 25. februara u Turiji. Jutros, pre zore su krenuli na sever i od osam sati centar najsevernijeg grada Vojvodine je u znaku "Najbolje iz Vojvodine" - Turinskih kobasica.

 
Donnerstag, 8. Februar 2024

Ovogodišnja jubilarna četrdeseta Kobasicijada u Turiji počinje u petak, 23.02.2024. godine. Jedan od glavnih sadržaja toga dana je takmičenje ekipa u pravljenju kobasica.
 

 
Dienstag, 9. Januar 2024

Turija ove godine priprema najveću Кobasicijadu do sada. Poslednjeg vikenda u februaru od 23. do 25. februara priprema se niz sadržaja kojima želimo da svim gostima pokažemo gostorimstvo i potvrdimo kvalitet manifestacije koja je zasluženo dobila i nosi priznanje „Najbolje iz Vojvodine“. Evo šta još kažu u najavi za ovaj turističko gastronomski spektakl:

 
Sonntag, 7. Januar 2024

Juče je tradicionalno obeležen Badnj dan, a danas se proslavlja Božić među pravoslavnim vernicima. Hramovi u Srbobranu, Turiji i Nadalju su mesto gde se palio badnjak, a veliki broj vernika došao je da proslavi praznik rođenja Hristovog.

 
Freitag, 5. Januar 2024

Kako saznajemo, u ponedeljak 08.01. drugog dana Božića, komunalna služba JKP GRADITELJ će raditi uobičajeno, tako da, u nedelju uveče, izgurajte kante za smeće na ulicu.

 

Srpska pravoslavna crkvena opština Srbobran, Opština Srbobran, Mesna zajednica Srbobran i Dom kulture Srbobran pozivaju sve ljude dobre volje da zajednički, u miru i radosti dočekamo i proslavimo Božić!

 
Freitag, 29. Dezember 2023

JKP "Graditelj" obaveštava sve korisnike usluga da komunalna služba u ponedeljak 01.01. 2024. zbog praznika, neće raditi, odnosno neće se iznositi smeće. Svim korisnicima iz JKP "Graditelj" upućuju najlepše želje povodom Nove godine.

 
Donnerstag, 7. Dezember 2023

U nedelji kada je obeležen Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom korisnike Udruženja "Biser" posetili su danas i đaci OŠ "Vuk Karadžić".

 
Montag, 4. Dezember 2023

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju na obeležavanje tog dana. Cilj obeležavanja je da se i osobama sa invaliditetom omogući jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u upravljanju društvom u kome žive.

 
Freitag, 3. November 2023

Iz Elektrodistribucije Novi Sad dobili smo obaveštenje da se planira isključenje struje na Vašarištu u Srbobranu zbog planiranih radova na mreži.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign