Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Freitag, 14. Juni 2024

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" organizovaće u nedelju, 16. juna, još jednu partiju preventivnih pregleda, u vremenu od 08.00 do 17.00 časova.

 
Freitag, 24. Mai 2024

Zbog velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 26. maja, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

 

Dermokozmetički brend La Roche-Posay u saradnji sa Udruženjem dermatovenerologa Srbije organizuje preglede mladeža u cilju prevencije raka kože, koji je u 99 odsto slučajeva izlečiv ako se otkrije na vreme.

 
Montag, 20. Mai 2024

U nedelju, priliku da izvrši besplatan preventivni pregled iskoristilo je 47 građana, potvrđeno nam je u Domu zdravlja.

 
Freitag, 17. Mai 2024

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" organizovaće i nedelju, 19. maja, još jedan otvoreni dan za sve zainteresovane građane u kojem će se ponovo vršiti besplatni preventivni pregledi.

 
Freitag, 26. April 2024

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" utvrdio je termine rada za predstojeće prvomajske i vaskršnje praznike, koji se u odrđenoj meri razlikuju u odnosu na uobičajeno radno vreme ustanove.

 
Mittwoch, 3. April 2024

Akcijom preventivnih pregleda pod nazivom "Moje zdravlje je moje pravo", Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" obeležiće 07. april - Svetski dan zdravlja.

 
Donnerstag, 21. März 2024

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" ponovo će u nedelju, 24. marta, organizovati preventivne preglede.

 
Dienstag, 19. März 2024

Nizom već pripremljenih akcija Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" iz Srbobrana obeležiće 07. april - Svetski dan zdravlja. Preventivni pregledi već od 25.03.

 
Donnerstag, 7. März 2024

Opština Srbobran raspisala je JAVNI POZIV ZA DODELU SREDSTAVA ZA NAKNADU TROŠKOVA PRIPREME I LEČENjA U POSTUPKU VANTELESNE OPLODNjE U 2024. GODINI.

 

Poslednjeg dana tekuće sedmice, u nedelju, 10. marta, u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić" ponovo će biti organizovani preventivni pregledi. Kako je najavljeno, svi zainteresovani građani će moći da urade kardiološke preglede, odnosno EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

 
Dienstag, 5. März 2024

Povodom nedelje borbe protiv raka grlica maternice vakcina protiv humanog papiloma virusa "Gardasil 9" davaće se svim zainteresovanima uzrasta od 9 do 19 godina dečacima i devojčicama, svakog radnog dana od 10 do 18 časova do 31 marta 2024. Zainteresovani neka se jave na dečije odeljenje DZ Srbobran, dobili smo informaciju od direktora Doma zdravlja, dr Vlastimira Kladara.

 
Donnerstag, 29. Februar 2024

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" ponovo će biti jedna od brojnih zdravstvenih ustanova u Srbiji koja organizuje basplatne preventivne preglede. Ovoga puta u fokusu zdravstvenih stručnjaka biće štitasta žlezda.

 
Freitag, 29. Dezember 2023

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" izmeniće neznatno radno vreme u predstojećim novogodišnjim praznicima.

 
Samstag, 9. Dezember 2023

Velika, višemesečna akcija besplatnih preventivnih pregleda u Srbiji biće nastavljena i ove nedelje. I ovoga puta preglede će biti moguće obaviti i u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić", u nedelju, 10. decembra, od 08.00 do 16.00 časova.

 
Samstag, 2. Dezember 2023

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" ponovo će u nedelju, 03. decembra, organizovati preventivne preglede za sve zainteresovane građane.

 
Freitag, 17. November 2023

Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić" ponovo će u nedelju, 19. novembra, organizovati preventivne preglede za sve zainteresovane građane. "Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju, 19. novembra, u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije. Građani će moći da urade sledeće preglede: merenje telesne mase, izračunavanje stepena uhranjenosti, merenje krvnog pritiska, određivanje glikemije, glikolizirani hemoglobin (HbA1C), i provere lipidni status.

 
Dienstag, 14. November 2023

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik Sveti Vrači – Kozma i Damjan. Prema hrišćanskom verovanju, oni su bili braća, vračevi, lekari, koji su svoj dar za isceljenje dobili od Boga. Uz službovanje paroha srbobranskih u Domu zdravlja u Srbobranu tim povodom danas je obeležena lekarska slava.

 
Mittwoch, 8. November 2023

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" radno će obeležiti 14. novembar - Svetski dan borbe protiv dijabetesa. Za najznačajniji dan u godini u kojem se posebna pažnja posvećuje prevenciji dijabetesa, "Plavi krug" će organizovati višednevnu akciju kontrole šećera u krvi, i to 13, 14, 15. i 17. novembra, od 08.00 do 11.00 časova u Apoteci Doma zdravlja Srbobran.

 
Freitag, 3. November 2023

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" i Crveni krst Srbobran organizovali su danas besplatne preglede nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska za sve korisnike usluga Narodne kuhinje. Pregledano je i posavetovano kako da smanje rizike oboljevanja od dijabetesa, više desetina građana Srbobrana.

 

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) saopštio je da će i ovog vikenda u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije građani moći da urade preventivne preglede. U akciju je ponovo uključen i Dom zdravlja "Dr Đorđe Bastić", koji poziva građane Srbobrana, Turije i Nadalja da iskoriste priliku i jednostavno i brzo izvrše važan zdravstveni pregled.

 
Freitag, 13. Oktober 2023

Iz Doma zdravlja stiže nam saopštenje, poziv građanima da u nedelju 15.10. iskoriste priliku i obave besplatan preventivni pregled. Žene preko 40 godina starosti, ultrazvučni pregled dojke, a muškarci stariji od 49 godina, PSA test kojim se može dijagnosticirati rani stadijum karcinoma prostate. Evo teksta saopštenja: 

 
Montag, 2. Oktober 2023

Naredne dane u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić" obeležiće veliki radovi na instaliranju i puštanju u rad novih savremenih dijagnističkih medicinskih aparata, za čiju je nabavku kroz razne programe obezbeđeno više od 20 miliona dinara.

 
Mittwoch, 27. September 2023

Danas je u prostorijama Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", u prisustvu stručnog lekarskog i srednjeg medicinskog osoblja, urađena prezentacija još jednog vrhunskog elektromedicinskog uređaja - defibrilatora. Aparat se koristi za defibrilaciju srca, utvrđuje prisustvo ili poremećaje srčanog ritma, i pomoću električnog udara, "elektrošoka", normalizuje rad srca.

 
Dienstag, 26. September 2023

Danas u podne počeli su besplatni pregledi žena starosti od 20 do 45 godina. Na Trgu republike zaustavio se kamion sa neophodnom opremom za pregled, tkz brzi skrining dojke. Akcija se sprovodi u organizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Srbobran, a u sklopu obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke. 

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 84
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen