Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/5/zdravstvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Freitag, 7. Dezember 2018

Na poziv Crvenog krsta odazvalo se 90 dobrovoljnih davalaca krvi...

 
Mittwoch, 14. November 2018

Mnoge zdravstvene ustanove ove svetitelje i lekare danas slave kao zaštitnike svoje profesije iako Sveti Vra─Źi u kalendar SPC nisu upisani crvenim slovom i nije obavezan post. Sve─Źano je bilo i u našem Domu zdravlja...

 
Montag, 5. November 2018

U apoteci Doma zdravlja u Srbobranu danas je po─Źela akcija besplatnih, preventivnih, kontrolnih pregleda še─çera u krvi i krvnog pritiska...

 
Donnerstag, 18. Oktober 2018

Vakcine protiv sezonskog gripa stigle su u Dom zdravlja dr ─Éor─Ĺe Basti─ç. Vakcinacija je po─Źela, a sve što vam je potrebno da bi ste dobili vakcinu je uput izabranog lekara.

 

U periodu od 17.08.2018. do 18.09.2018. u Porodilištu OBV ro─Ĺeno je 30 devoj─Źica i 26 de─Źaka
─îestitamo porodicama na prinovi!

 

Dom zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" u─Źestvova─çe u akciji obele┼żavanja Svetskog dana srca, naime u subotu 29.09. bi─çe organizovani besplatni preventivni pregledi za sve gra─Ĺane u Turiji i Nadalju u ambulantama i to u periodu od 8 do 12h.

 
Freitag, 7. September 2018

Po re─Źima dr Vase Kulid┼żana na poziv Crvenog krsta odazvalo se 85 davalaca krvi što je odli─Źan rezultat.

 
Freitag, 17. August 2018

Dom zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" uputio je javnosti obaveštenje na koji na─Źin da se zaštitimo od potencijalno opasnih komaraca koji prenose bolest, groznicu Zapadnog Nila. Kako Srbobran.net saznaje predhodnih dana na teritoriji naše opštine otkriven je jedan slu─Źaj pojave simptoma groznice Zapadnog Nila. Koji su simptomi i kako se zaštititi u proglasu koji objavljujemo:

 
Dienstag, 24. April 2018

U periodu od 24. marta do 19. aprila 2018. u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas ro─Ĺeno 37 beba. U Srbobran stigla dva de─Źaka i dve devoj─Źice...

 
Samstag, 7. April 2018

Crveni krst opštine Srbobran danas je podelio oko tri tone polovne garderobe socijalno ugro┼żenim gra─Ĺanima naše opštine.

 
Freitag, 6. April 2018

Dobrovoljno davanje krvi ima dugu tradiciju u našoj sredini, a ju─Źe je odr┼żana akcija koja je pre svega bila namenjena ┼żenama.

 
Freitag, 30. M├Ąrz 2018

Svoje zadovoljstvo odzivom na besplatne preventivne preglede, za naš portal, izrazio je dr Ilija Gazepov, ujedno ukazuju─çi na va┼żnost preventive u zdravstvu, uz komentar zdravstvene slike koja je dobijena nakon pet dana, koliko je trajala akcija...

 
Montag, 26. M├Ąrz 2018

U periodu od 14. februara do 22. marta u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas ro─Ĺeno je 26 devoj─Źica i 27 de─Źaka.

 
Dienstag, 20. M├Ąrz 2018

Dom zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" i Udru┼żenje za borbu protiv še─çerne bolesti "Plavi krug" zajedni─Źki sprovode akciju besplatnih preventivnih pregleda.

 
Mittwoch, 7. M├Ąrz 2018

U Lova─Źkom domu u organizaciji ┼Żenskog Foruma Saveza Vojvodjaskih Madjara, i Udru┼żenja “Orhideja” Srbobran odr┼żana je tribina o zdravlju, pod nazivom “Še─çerna bolest – tihi ubica”. Predava─Ź je bio dr Bagi Bojan, lekar iz Subotice, ina─Źe pokrajinski poslanik SVM.

 
Montag, 22. Januar 2018

U periodu od 29. decembra 2017. do 18. januara 2018. godine u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas ro─Ĺene su 22 devoj─Źice i 22 de─Źaka.

 
Montag, 18. Dezember 2017

Poziv koji je upu─çen gra─Ĺanima da obave besplatne, preventivne, zdravstvene preglede testisa, štitne ┼żlezde i dojke pokazao se kao pravi potez. Veliki broj gra─Ĺana se odazvao, tako da su svi termini popunjeni.

 
Montag, 11. Dezember 2017

Svi naši sugra─Ĺani koji ┼żele mo─çi ─çe besplatno da provere svoje zdravlje i urade ultrazvuk pregled testisa, štitne zlezde i dojke, saznajemo od predsednice Skupštine opštine Srbobran, Milene Alargi─ç.

 
Dienstag, 14. November 2017

Sveti Kozma i Damjan, Sveti Vra─Źi, tj. 14 novembar je dan kada se obele┼żava esnafska slava lekara. Lekarska komora Srbije je 2007. godine i zvani─Źno proglasila taj dan svojom slavom.

 
Montag, 13. November 2017

Akcija koju je povodom Svetskog dana borbe protiv še─çerne bolesti organizovalo lokalno Udru┼żenje za borbu protiv dijabetesa pratio je naš reporter i tim povodom razgovarao sa dr Kornelijom Huš─çi potpredsednicom udru┼żenja.

 
Donnerstag, 2. November 2017

Plavi krug - Udru┼żenje za borbu protiv dijabetesa obele┼żi─çe Svetski dan borbe protiv še─çerne bolesti. Svakom u─Źesniku akcije - jabuka na dar...

 
Mittwoch, 11. Oktober 2017

Iz Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" obaveštavaju gra─Ĺane da su zapo─Źeli jesenju akciju vakcinacije gra─Ĺana protiv gripa.

 
Samstag, 8. April 2017

U okviru obele┼żavanja Svetskog dana zdravlja, danas u prostorijama MZ Srbobran, odr┼żana je akcija Doma zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" i Udru┼żenja "PLavi krug".

 
Donnerstag, 6. April 2017

Sutra je Svetski dan zdravlja. Svetska zdravstvena organizacija svake godine obele┼żava 7. april kao jedan od zna─Źajnih datuma iz Kalendara javnog zdravlja. Ovaj datum ujedno predstavlja i dan kada je Svetska zdravstvena organizacija osnovana. Ove godine Svetski dan zdravlja posve─çen je depresiji i obele┼żava se pod sloganom „Depresija – hajde da razgovaramo”. 

 
Dienstag, 4. April 2017

Zajedni─Źka akcija Doma zdravlja i Udru┼żenja Plavi krug povodom obele┼żavanja Svetskog dana zdravlja planirana je za petak 07.04.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign