Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/6/ekonomija/

Verzija za tampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 17. Juli 2024

U skladu sa najavljenim, u Srbobranu je počela izgradnja novog RETAIL parka i novog pijačnog prostora. Prema utvrđenom planu, biće otvorene četiri prodavnice poznatih brendova i podignut novi pijačni prostor po savremenim standardima. Naredna dva meseca, počev od petka 19. jula, pijačni dan biće organizovan na platou ispred dvorišta JKP „Graditelj“, samo nekoliko desetina metara dalje od dosadašnjeg mesta. Tim povodom građanima se izjavom za medije obratio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je objasnio detalje u vezi sa ovom investicijom.

 
Freitag, 22. März 2024

Objavljene su nove cene goriva koje će važiti do petka, 29. marta. Litar evrodizela će danas od 15 sati do sledećeg petka u isto vreme koštati maksimalno 201 dinar za litar, a cena benzina evropremijum BMB biće 187 dinara za litar.

 

 
Freitag, 2. Februar 2024

Danas smo naše štandove sa kobasicama iz Turije postavili u Somboru. Višedecenijsko druženje je nastavljeno i ove godine u susret 40. Кobasicijadi u Turiji od 23. do 25. februara.

 

 
Montag, 29. Januar 2024

Kod nekadašnjeg i budućeg hotela, ali po svemu sudeći i banje, krenula je termalna voda sa dubine od 1.200 metara. Trenutna temperatura vode je preko 60 stepeni celzijusa, a prirodni pritisak je 500 litara u minuti, kako su nam kazali, bez upotrebe pumpi. Po rečima izvođača radova kvalitet vode je očekivano dobar, ali da to treba zvanično narednih dana da potvrde analizea. Pored termalne vode, postoji i nalazište metana što je dodatni benefit koji će omogućiti vlasniku proizvodnju energije.

 
Freitag, 29. September 2023

Od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine u Republici Srbiji biće sproveden Popis poljoprivrede 2023. (Popis), koji priprema, organizuje i sprovodi Republički zavod za statistiku (RZS) u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivrede 2023. („Službeni glasnik RS“, br. 76/21) i u okviru projekta pretpristupnih fondova Evropske unije IPA (Instrument Pre-accession Assistance) 2018. Popis poljoprivrede 2023, kao i Popis stanovništva koji je sproveden u 2022. godini, 

 
Samstag, 12. August 2023

Juče su svečano započeti radovi na zgradi nekadašnjeg hotela "Elan". Naime, izvođač radova krenuo je u posao kopanja bunara dubine oko 1.200 metara iz koga treba da poteče termalna voda lekovitog svojstva temperature preko 60 stepeni celzijusa.

 
Dienstag, 4. Juli 2023

Od danas, 04. jula pa sve do kraja meseca, 31. jula, teče rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na subvencionisanu cenu komunalnih usluga. Subvencionisana cena se može ostvariti za snabdevanje vodom za piće i iznošenje kućnog smeća, usluge koje pruža JКP "Graditelj". Navedene usluge se subvencionišu u visini od 50%.

 
Mittwoch, 3. Mai 2023

Sve su nam bliži letnji dani, a to znači da dolazi toplije vreme i da je trenutak da se klima uređaji pripreme za letnju sezonu. Upravo zato obratili smo se Peđi Jaciću, jednom od pionira ugradnje klima uređaja u našoj sredini i vlasniku nadaleko poznate firme "Elektroservis Peđa".

 
Donnerstag, 27. April 2023

Vreme između dve Кobasicijade ne sedimo skrštenih ruku,kažu u Udruženju Kobasicijada iz Turije i dodaju da im je želja da manifestaciju koja dogodine ulazi u petu deceniju unaprede i učine još boljom, vidljivijom još većem broju zaljubljenika u kobasice. Zato predstavnici Udruženja „Кobasicijade“ uveliko traže mogućnost izlaska u Evropu.

 
Mittwoch, 19. April 2023

Salaš na tri vode ili Tatićev salaš u Turiji organizuje Prvomajski piknik za sve ljubitelje, prirode, dobre domaće hrane, kapljice i prijatnog druženja.

 
Dienstag, 4. April 2023

Kompanija INTERCOM iz Subotice sutra, u četvrtak otvara prodavnicu u Srbobranu. Otvaranje je u 11h, a za sve kupce koji sutra posete prodajni objekat u Jovana Popovića 2 pripremili su popust od 20% na kompletan RURIS program.

 
Freitag, 31. März 2023

Kako smo obavešteni JKP GRADITELJ uz saglasnost AERS-a o povećanju  cene gasa novi cenovnik će početi da se primenjuje od 01.05.2023. godine, a poskupljenje je za 9%.

 
Montag, 23. Januar 2023

Poljoprivredni proizvođači iz Srbobrana, Turije i Nadalja od sada imaju mogućnost da u poštama širom Srbije preuzmu parametre za svoj eID broj, što ujedno predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar.

 
Montag, 26. September 2022

Bio je naizgled običan, lep sunčan dan, međutim ambijent i sagovornik učinili su da bude poseban i drugačiji. Za naš sajt govorio je vlasnik ugostiteljskih objekata "Tatićev salaš" i "Hunting House" u Turiji. Upoznajte zanimljiv karijerni put ovog mladog ambicioznog ugostitelja. Kako kaže sve je počelo u  Đurđevu, pa preko Novog Sada, Amerike, Švajcarske, Zanzibara do Turije, gde se trenutno zaustavio i ima velike planove za razvoj ne samo svog biznisa nego ukupno turističke ponude naše opštine.Veruje u sinergiju i otvoren je za saradnju, ima sopstvene ideje kako unaprediti uslugu, ali spreman je da čuje i usvoji dobre predloge. Zove se Dimitrije Erdeljan.

 
Mittwoch, 24. März 2021

JKP "Graditelj" i ove nedelje sprovodi akciju besplatne pijačarine na svim pijacama u opštini Srbobran, tako da su od danas do ponedeljlka 29.03. svi prodavci na pijacama u Turiji, Nadalju i Srbobranu oslobođeni plaćanja troškova pijačarine.

 
Mittwoch, 17. März 2021

JKP "Graditelj" iz Srbobrana od danas do ponedeljka ne naplaćuje pijačarinu na pijacama u Srbobranu, Turiji i Nadalju, saznajemo iz ovog komunalnog preduzeća.

 
Montag, 8. Februar 2021

Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine, raspisao je javni poziv za dodelu sredstava za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini.

 
Donnerstag, 4. Februar 2021

Danas je otvorena nova perionica automobila u Srbobranu. Da budemo tačni, dosadašnja perionica Renate i Marka Josića, "dobila je prinovu i to blizance". Dva nova boksa za samouslužno pranje automobila.

 
Mittwoch, 27. Januar 2021

Sve više nas koristi internet kako bi kupili nešto. Bezbroj internet prodavnica je otvorenoposlednjih par godina i nudi se sve "od igle do lokomotive"! Portal "Potrošac.info" objavio je crnu listu trgovaca.

 
Dienstag, 26. Januar 2021

Danas u kabinetu predsednika opštine Srbobran, Radivoj Debeljački potpisao je ugovor o saradnji naše lokalne samouprave sa kompanijom D SPORT SYSTEM iz Novog Sada. Ova kompanija, koja je generalni zastupnik slovenačke poznate robne marke "proteini.si" gradiće distributivni centar i upravnu zgradu u Srbobranu.

 
Mittwoch, 20. Januar 2021

Nakon pauze u radu, predhodnih dana ponovo je svoja vrata otvorio caffe bar "Arvaji". Na Trgu republike, ovaj bar sa dugom tradicijom dočekuje goste u novom renoviranom prostoru, koji je potpuno prilagođen gostima koji vole da se osećaju prijatno i svoje slobodno vreme provedu kvalitetno u lepom ambijentu.

 
Dienstag, 12. Januar 2021

Iz JKP "Graditelj" pozivaju građane da očitaju svoje vodomere kako bi utrošenu vodu u prošloj godini platili po staroj ceni. Saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

 
Sonntag, 10. Januar 2021

Sinoć je na ulicama bilo 5 vozila zimske službe JKP Graditelj koja su uklanjala sneg, a na svim prioritetnim putevima bačena je so. Danas u 10 sati ni jedna ulica nije bila pod snegom, kazao je u izjavi za medije vd direktor javnog komunalnog preduzeća, MIloš Jovanović.

 
Dienstag, 5. Januar 2021

Obaveštavaju se građani Srbobrana da služba za odnošenje komunalnog otpada neće raditi za Božić 07.01.2021. godine.

 
Montag, 21. Dezember 2020

Zanimljivu priču iz Srbobrana ovih dana objavila je Radio televizija Novi Sad. Televizijska ekipa predvođena novinarom Draženom Radulovim posetila je porodicu Šajin.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign