Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 24. Juni 2019

Srpska pravoslavna crkva proslavlja veliki jubilej, a proslavi se pridru┼żio i Srbobran. Blagoslovom njegovog preosveštenstva dr Irineja pravoslavnog episkopa ba─Źkog, Srpska pravoslavna parohija srbobranska u saradnji sa Domom kulture priredila je Sve─Źanu akademiju tim povodom.

 
Dienstag, 18. Juni 2019

Ljubitelji filma okupili su se u nedelju na obnovljenim tribinama košarkaškog terena, iza sportske hale, kako bi u┼żivali u projekciji filma "Torba puna se─çanja" kanadskog reditelja Kristijana Digea.

 

Srpska pravoslavna crkva i Dom kulture pozivaju gra─Ĺane da svojim prisustvom uveli─Źaju Sve─Źanju akademiju povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve.

 
Donnerstag, 13. Juni 2019

Na radost publike, Dom kulture nastavlja sa dovo─Ĺenjem kvalitetnih pozorišnih komada u Srbobran. Ovaj put u goste nam dolaze dve, vrhunske umetnice srpskog glumišta.

 
Mittwoch, 12. Juni 2019

Dom kulture najavljuje: Za 16. jun zakazana je projekcija filma "Torba puna se─çanja", u otvorenom bioskopu na košarkaškom terenu iza sportske hale. Projekcija je zakazana za 21.00 ─Źas.

 
Montag, 10. Juni 2019

Još jedna u nizu pozorišnih predstava sa humoristi─Źkim osvrtom na brak i muško-┼żenske odnose, odr┼żana je ju─Źe u Srbobranu u sali Malog pozorišta.

 
Montag, 3. Juni 2019

U Narodnoj biblioteci Srbobran u petak, 7. juna 2019. sa po─Źetkom u 18,00 sati odr┼ża─çe se prikaz prve zbirke pesama Bojana Mladenovi─ça iz Srbobrana “┼Żivot je sladak i kad gorak je”. Bojan studira u Subotici, a poezijom i recitovanjem se bavi još od srednjoškolskih dana.

 

Dom kulture organizuje pozorišnu predstavu „Pipi duga ─Źarapa“ za decu iz Nadalja i Turije, a odigra─çe se 12.06.2019. godine

 
Dienstag, 28. Mai 2019

KUD BARD nastupio je na jednoj lepoj manifestaciji u Novom Sadu, još jednom prezentovao našu opštinu u najboljem svetlu i po obi─Źaju svojim nastupima pobrali su samo pohvale i aplauze...

 

Da li ste se ikada pitali, šta vam je to trebalo u ┼żivotu? I kakvu to magi─Źnu mo─ç ima re─Ź “da” koju izgovaramo pred svedocima, da nam se o─Źi otvore tek pošto smo je izgovorili? Ovo je samo jedno od pitanja iz pozorišne predstave koja sti┼że u Srbobran 08.juna.

 
Montag, 27. Mai 2019

U sredu, 29. maja, baletska predstava "─îetiri godišnja doba", postavljena na muziku istoimenog poznatog klasi─Źnog muzi─Źkog dela Antonija Vivaldija, u organizaciji Doma kulture sti┼że u Srbobran.

 

Dom kulture pokrenuo je inicijativu da u okviru svog rada oformi amatersko pozorište. Ovo je šansa za sve mlade, nadahnute i zaljubljenike u glumu da se oprobaju na daskama koje ┼żivot zna─Źe.

 
Montag, 20. Mai 2019

Pozorišna predstava "─îorba od kanarinaca"  ju─Źe je privukla znatan broj Srbobranaca u salu Malog pozorišta u Srbobranu.

 
Sonntag, 12. Mai 2019

Predstava sa dvoje sjajnih glumaca, Minom Lazarevi─ç i Ljubomirom Bandovi─çem, u re┼żiji Staše Koprivica, po tekstu Miloša Radovi─ça, sti┼że u Srbobran. Ljubitelji pozorišta bi─çe u prilici da vide, u sali Malog pozorišta u ponedeljak 20.05. sa po─Źetkom u 20.00h,  hit predstavu "─îorba od kanarinaca".

 
Sonntag, 5. Mai 2019

Naši folkloraši vratili su se sa takmi─Źenja koje odr┼żano u subotu u Smederevskoj Palanci. Ovaj put kao ubedljivo najbolji na ovom takmi─Źarskom festivalu. Tim povodom izdali su saopštenje u kome se ka┼że:

 

Dobili smo pozivnicu koja je ujedno i poziv svima vama koji volite tradicionalnu ma─Ĺarsku muziku i koji ┼żelite da ─Źujete  mlade citraše, u─Źenike osnovnih i srednjih škola Vojvodine...

 
Mittwoch, 1. Mai 2019

Naš sugra─Ĺanin, Marko Sekuli─ç, student je Fakulteta bezbednosti u Beogradu gde trenutno privodi studije kraju nalaze─çi se na duplom po─Źetku. Sa jedne strane ga ─Źekaju završetak studija i ulazak u ┼żivotnu arenu, a sa druge, pokušava da se ostvari kao pesnik...

 
Donnerstag, 25. April 2019

Ljubitelji kulture i knji┼żevnosti u malom broju okupili su se u ─Źetvrtak 25. 04. 2019. u Galeriji Doma Kulture u Srbobranu kako bi u┼żivali u najavljenoj knji┼żevnoj ve─Źeri.Knjiga koja je poslu┼żila kao povod za okupljanje bila je "AB OVO" dr Milana Mici─ça, istori─Źara i knji┼żevnika koji je prošle godine za ovo prozno delo dobio nagradu za najbolju knjigu tokom manifestacije u Novom Miloševu pod nazivom "Dani Teodora Pavlovi─ça".

 
Dienstag, 23. April 2019

U utorak 23. 04. 2019. u Narodnoj biblioteci u Srbobranu, odr┼żana je promocija nove knjige novinara iz Novog Sada, Ilije Tuci─ça

 
Donnerstag, 18. April 2019

Izlo┼żba "Zvezde moga neba" našeg priznatog vajara i slikara Ljubisava M. Srdanovi─ça privukla je veliki broj naših sugra─Ĺana koji su se ju─Źe u 17:00h okupili i upotpunili izlo┼żbeni prostor galerije Doma kulture.

 
Sonntag, 14. April 2019

Recitatorka Dorina Bakoš, u─Źenica IV. razreda OŠ „J.J. Zmaj“ osvojila je zlatnu diplomu na pokrajiskoj smotri recitatora!

 
Donnerstag, 11. April 2019

U ─Źetvrtak, 18. aprila, u Galeriji Doma kulture Srbobran bi─çe otvorena izlo┼żba pod nazivom "Zvezde moga neba", na kojoj ─çe biti predstavljene skulpture i slike Ljubisava Milutina Srdanovi─ça.

 
Dienstag, 9. April 2019

U utorak 09.04.2019. u sali Malog pozorišta u Srbobranu, odigrana je pozorišna predstava "Vernisa┼ż" u re┼żiji Marka Jov─Źi─ça, pripremljena prema tekstu Vaclava Havela.

 
Mittwoch, 3. April 2019

Kada se spoje nadrealizam i hedonizam, kada se sastave dva umetni─Źka senzibiliteta i kada profesor Svetozar Ka─çanski i Fusko Ištvan uzmu stvari u svoje ruke, onda se dobije sjajna izlo┼żba kao rezultat jednog prijateljstva i uzajamnog razumevanja...

 
Dienstag, 2. April 2019

Izlo┼żbu akvarela umernika iz Vrbasa, Rajka Kariši─ça, sino─ç u galeriji Doma kulture, otvorio je Vladimir Nikoli─ç, vd direktor Doma kulture, a o stvaralaštvu autora više je govorila Tamara Baranovki, akademski umetnik...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign