Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 14. Oktober 2019

Ona je devojka iz našeg sokaka, ali kako stvari stoje mo┼żda ─çemo uskoro za nju mo─çi da ka┼żemo „svetsko, a naše“.  Odlu─Źila je da se bavi modelingom, uradila je prve fotografije i ve─ç su po─Źele da sti┼żu ponude za fotografisanje i iz inostranstva. Ona je Bernadetta Oroszi.

 
Samstag, 12. Oktober 2019

Ju─Źe u galeriji Doma kulture, odr┼żan je prvi ┼żivi memorijal u okviru Dana kulturne tradicije, jedne od manifestacija kojom Srbobran ─Źuva svoje duhovno nasle─Ĺe od zaborava. Priredba posve─çena se─çanju na nekadašnju instituciju kafane koja je postojala na ovim prostorima, uspešno je otpo─Źela oko 20:00h okupivši Srbobrance ┼żivopisnim i izdašnim programom.

 
Mittwoch, 9. Oktober 2019

Dom kulture i Art centar iz Novog Sada vas pozivaju na me─Ĺunarodnu putuju─çu izlo┼żbu koja ─çe se odr┼żati u utorak 15.10.2019. u Galeriji Doma kulture. Otvaranje je u 19.00h, a ulaz za sve ljubitelje likovne umetnosti je slobodan. Ovo je jedanaesta godina postojanja i "velikog puta malog formata" po gradovima Srbije, me─Ĺu koje se svrstao i naš Srbobran. Svojim radovima predstavljeno je preko 40 umetnika, a kao i predhodnih godina vrednost i kvalitet ocenjuje publika. Tu mogu─çnost ima─çe i srbobranska publika.

 
Dienstag, 8. Oktober 2019

Sino─ç je u "Pozorištancu" odigrana predstava "Pomahnitali" , ─Źiji tekst i re┼żiju potpisuje Tatjana Kecman, koja je ujedno i jedna od glavnih uloga, pored kolege Miloša ─Éor─Ĺevi─ça, ve─ç dobro poznatog srbobranskoj publici.

 
Montag, 7. Oktober 2019

Iako je kulturno leto ve─ç neko vreme iza nas to ne mora da zna─Źi da je sa kulturom u Srbobranu završeno. Kako bismo saznali šta nas u predstoje─çem periodu o─Źekuje od kulturnih dešavanja, razgovarali smo sa direktoricom Doma kulture, Milicom Zari─ç, a ispostavilo se da je ustanova na ─Źijem ─Źelu se ona nalazi pripremila ovog meseca bogat kulturni sadr┼żaj namenjen gra─Ĺanima Srbobrana. Razgovor sa njom prenosimo vam u celosti:

 
Sonntag, 6. Oktober 2019

Ju─Źe, u sali Malog pozorišta, odr┼żana je de─Źija pozorišna predstava "Tajna bakinog tavan─Źeta".

 
Samstag, 5. Oktober 2019

Deca, u pratnji roditelja, okupila su se ju─Źe u velikom broju kako bi u┼żivala u pripremljenom spektaklu Haos animatora.

 
Dienstag, 1. Oktober 2019

U Srbobran dolaze glumci Tatjana Kecman i Milan ─Éor─Ĺevi─ç. Ovaj put sa pozorišnom predstavom "Pomahnitali" . Predstava posve─çena ┼żrtvama selfi kulture i ostalih oblika virtuelnih vrednosti. Bavi se ljudima, koji su postali opsednuti formom, statusnim simbolima, brendovima

 

Narodna biblioteka Srbobran i ogranci u Turiji i Nadalju, tokom meseca knjige, u oktobru, sa popustom upisuju nove ─Źlanove I produ┼żuje ─Źlanstvo starih ─Źlanova . ─îlanarine va┼że 12 meseci, a iznos po grupama je slede─çi:

 
Montag, 30. September 2019

Teatar Talija dolazi u Srbobran, u organizaciji Doma kulture sa jednom od svojih hit predstava za decu. U subotu 05.10. na Trgu slobode odigra─çe predstavu Tajna bakinog tavan─Źeta.

 
Samstag, 28. September 2019

U petak, 4.10.2019. godine na Trgu slobode u Srbobranu - Po─Źetak programa je u 16 ─Źasova

 
Mittwoch, 25. September 2019

Monodrama u re┼żiji mlade glumice Teodore Kuši─ç iz Stare Pazove, „Lenka Dun─Ĺerski – Kobni ─Źas“, odigrana je sino─ç u sali Malog pozorišta u Srbobranu.

 
Dienstag, 17. September 2019

Narodna biblioteka Srbobran je 2019. godine ustanovila pesni─Źku nagradu „Milan Dun─Ĺerski╦« u ┼żelji da trajno sa─Źuva uspomenu na uglednog zavi─Źajnog pesnika i humanistu, te podstakne me─Ĺunarodnu interkulturalnu saradnju srpske i ma─Ĺarske omladine u nadnacionalnoj zajednici slobodnog umetni─Źkog duha.

 
Donnerstag, 12. September 2019

Dom kulture poziva sve mlade koji ┼żele da se oprobaju na daskama koje ┼żivot zna─Źe da do─Ĺu u subotu u 11.00h na audiciju koja ─çe se odr┼żati u sali Pozorištance.

 

Rimokatoli─Źka crkva Uzvišenja Svetoga Krsta u Srbobranu 14. septembra 2019. godine ─çe obele┼żiti svoju slavu koja ─çe po tre─çi put biti odr┼żana u dvorištu Osnovne škole ''Jovan Jovanovi─ç Zmaj'' . Organizator je Dom kulture, bi─çe prire─Ĺen i prigodan muzi─Źki program, u kojem ─çe nastupati i Duva─Źki orkestar iz Orošhaze, pobratimljenog grada iz Ma─Ĺarske.

 
Mittwoch, 11. September 2019

KUD BARD nastupio je na tradicionalnoj manifestaciji "Festival berbe - Kiškunhalaš" koji je svake godine odr┼żava u ovom gradi─çu u Ma─Ĺarskoj. Na─Ĺi folkloraši drugi put su nastupili na ovom festivalu i polu─Źasovnim nastupom na najbolji na─Źin predstavili našu zemlju i našu opštinu.

 
Dienstag, 3. September 2019

Jednom od manifestacija sa najdu┼żom tradicijom u Vojvodini, koja je deo kulture Roma zatvoreno je Kulturno leto koje je tokom predhodnog meseca organizovao Dom kulture. KUD ROM i Dom kulture na Trgu slobode upalili su u nedelju 23. Ciganske vatre...

"Zajedno, integrisani u društvo, mo┼żemo da osvetlimo jedni drugima vidike i pomognemo da ostanemo na dobrom putu, da prona─Ĺemo nove ┼żivotne staze koje nas vode u budu─çnost". rekla je Gordana Jovanovi─ç, poslanica u pokrajinskom parlamentu, povodom ove manifestacije.

 
Freitag, 30. August 2019

Pozorišni komad “Ne oklevaj – improvizuj”  autorski je projekat Sr─Ĺana J. Karanovi─ça osmišljen oko više razli─Źitih improvizacionih gluma─Źkih ve┼żbi ─Źiji kona─Źni sadr┼żaj odre─Ĺuju sami posetioci predstave. Za to da Srbobran ostane neuskra─çen za ovu hit-predstavu, postarao se Dom kulture u Srbobranu, a pozorišni komad “Ne oklevaj – improvizuj” prikazan je ju─Źe na srbobranskom Trgu slobode u ve─Źernjim satima.

 
Mittwoch, 28. August 2019

Guda─Źki kvartet iz Beograda nastupio je ju─Źe u Srbobranu. Koncert jedno─Źasovnog trajanja otpo─Źeo je u ranim ve─Źernjim satima, u 20:30h, kada su se na Trgu slobode, mestu odr┼żanja koncerta, okupili Srbobranci.

 
Montag, 26. August 2019

U konkurenciji 35 novela, ove godine, na literarnom konkursu, koji je organizovan u okviru manifestacije Dani novele, u organizaciji Kulturnog centa Gion Nandor, prvo mesto osvojio je Andraš Sombat iz Šoprona (Ma─Ĺarska), druga nagrada pripala je Ištvanu Bala┼żu iz Švedske, a tre─ça Ildiki Bala┼ż, knji┼żevnici ro─Ĺenoj u Rumuniji koja ┼żivi i radi u Ma─Ĺarskoj.

 
Donnerstag, 22. August 2019

Spomen ku─ça "Nandor Gion" i opština Srbobran organizova─çe u subotu, 24. avgusta, obele┼żavanje Dana novele u Srbobranu.

 
Mittwoch, 21. August 2019

Predstava „Crveni šešir“, prikazana je ju─Źe na Trgu slobode. Popularne glumice Nada Blam i Mina Lazarevi─ç posetile su naš grad i donele na scenu likove fiktivnih glumica Slavne i Dunje, glavnih i jedinih junakinja ove predstave.

 
Dienstag, 20. August 2019

Nakon višenedeljnih priprema, grupa mladih glumaca-amatera iz Srbobran pod okriljem dramske sekcije Doma kulture u Srbobranu, imala je svoj premijerni nastup ju─Źe uve─Źe. U 20:00h, na srbobranskom Trgu Slobode, otpo─Źela je pozorišna adaptacija nekadašnje TV serije “Ljubav, navika, panika”.

 
Samstag, 17. August 2019

Glasan i ┼żestok zvuk muzike orio se Srbobranom ju─Źe u ve─Źernjim satima, a bendovi rok i hard-rok orijentacije preuzeli su binu smeštenu na Trgu slobode. Zahvaljuju─çi organizaciji Doma kulture, Srbobranci su sino─ç dobili priliku da ─Źuju pet razli─Źitih cover i autorskih grupa koji su izašli pred publiku kako bi predstavili sebe i svoj rad. 

 
Dienstag, 13. August 2019

U okviru Kulturnog leta u nedelju na terenu iza sportske hale za sve ljubitelje sedme umetnosti, Dom kulture prikazuje - film na otvorenom, ŠAVOVI sa Sne┼żanom Bogdanovi─ç u glavnoj ulozi.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign