Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 23. Juni 2021

Nakon dvogodišnje pauze, ─Źlanovi udru┼żenja „Biser“ vra─çaju se na daske koje ┼żivot zna─Źe kroz projekat „Pozornica - jedna viša stepenica“ podr┼żanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 
Montag, 21. Juni 2021

Od srede 23.06. do 15.07. Srbobran je na mapi 15. turneje Festivala "Slobodna zona". Donosimo spisak filmova koje ─çemo mo─çi da vidimo ovog leta na filmskom platnu u dvorištu Doma kulture, sa datumima projekcija koje su sve u 21.00h, a ulaz je slobodan.

 
Donnerstag, 17. Juni 2021

Sedmica koja ostaje iza nas potpuno je bila u znaku kulturnih doga─Ĺaja koje je priredio ovdašnji Dom kulture. Najpre je otvorena izlo┼żba slika, usledilo je knji┼żevno tamburaško ve─Źe i potom dve pozorišne ve─Źeri u dvorištu Doma kulture. Okupila se u sredu publika koja voli "daske koje ┼żivot zna─Źe", odrasli i ve─Źeras deca.

 

U cilju popularisanja knjige i razvijanja ─Źitala─Źkih sposobnosti u─Źenika Narodna biblioteka Srbobran predla┼że da i ove godine sprovedemo akciju pod nazivom „Moj ─Źitala─Źki dnevnik“. U akciju mogu se uklju─Źiti u─Źenici ni┼żih i viših razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Srbobran, koji su ─Źlanovi biblioteka u naseljenim mestima naše opštine.

 
Dienstag, 15. Juni 2021

U galeriji Doma kulture ju─Źe je otvorena izlo┼żba portreta glumaca, pod naslovom "Velikani srpskog glumišta". Izlo┼żeno je 36 slika koje su deo kolekcije Udru┼żenja gra─Ĺana „┼Żanka Stoki─ç“ iz Rabrova.

 
Freitag, 11. Juni 2021

Dom kulture vas poziva na otvaranje izlo┼żbe portreta glumaca - „Velikani srpskog glumišta“ koja pripada Udru┼żenju gra─Ĺana “┼Żanka Stoki─ç” Rabrovo.

 
Mittwoch, 9. Juni 2021

Sreda, 16.06.2021. godine u 19 ─Źasova

Dvorište Doma kulture, Srbobran

ulaz slobodan

 

Dom kulture Srbobran najavio je promociju knjige koja je bez svake sumnje pravi biser za sve ljubitelje tamburaša i njihove muzike. Srbobranci ─çe imati priliku da se sretnu sa autorom knjige i iz prve ruke ─çuju pri─Źe koje su izašle iz sveta tambure i virtuopza koji neguju tamburašku muziku.

 
Freitag, 28. Mai 2021

U dvori┼ítu nekada┼ínje ku─çe Stevana Dun─Ĺerskog, a dana┼ínjeg Lova─Źkog doma, sino─ç je odr┼żano knji┼żevno ve─Źe. Predstavljena je nova knjiga Zorana Suboti─Źkog - "─îudesni svet Dun─Ĺerskih".┬á Duh familije Dun─Ĺerski obasjan je se─çanjima i nadahnutim pri─Źama autora knjige, kao i njegovih gostiju...

 
Samstag, 22. Mai 2021

U "Lova─Źkom domu" ili u nekadašnjoj ku─çi porodice Dun─Ĺerski u ─Źetvrtak 27.05. Zoran Suboti─Źki predstavi─çe Srbobrancima "─îudesni svet Dun─Ĺerskih".

 

Ljubitelji likovne umetnosti ima─çe priliku da se upoznaju sa stvarala─Źkim radom Angele Jovi─ç Zeremski, slikarke iz Turije koja ─çe se publlici Doma kulture predstaviti samostalnom izlo┼żbom pod nazivom " Laku no─ç dušo...". Ovo je njena prva samostalna izlo┼żba likovnih radova.

 
Mittwoch, 14. April 2021

U ─Źetvrtak, 15.04. u 18.00h u Kulturnoj stanici Svilara u Novom Sadu bi─çe otvorena izlo┼żba Milivoja Ljubinkovi─ça "Notre - Dame, urbani pejza┼żi". Izlo┼żba ─çe biti otvorena na dvogodišnjicu po┼żara u kome je stradala ─Źuvena pariska katedrala, a u okviru proslave 15 godina Francuskog kulturnog centra u Novom Sadu.

 
Freitag, 9. April 2021

Izlo┼żba skulptura i duboreza pod nazivom „Erotika u sivom i belom“ Ištvana Fuska otvorena je u „Kulturnom centru“ na Zlatiboru i traja─çe do 15. maja. Ovom temom krenuo je da se bavi u svojim delima 2015. godine, radom nazvanim „Dalijevo jaje“. Umetniku iz Srbobrana ovo je sedma samostalna izlo┼żba, a kako sam ka┼że, njegov rad je na granici koja erotiku odvaja od ne─Źeg vulgarnijeg.

 
Montag, 29. M├Ąrz 2021

Dom kulture vas poziva na scenski prikaz poezije ─Éor─Ĺa Balaševi─ça "Dodir svile" u sredu 31.03.2021. Ulaz je slobodan.

 
Mittwoch, 10. M├Ąrz 2021

Narodna biblioteka iz Srbobran po drugi put dodeljuje pesni─Źku nagradu "Milan Dun─Ĺerski". Stru─Źni ┼żiri doneo je odluku ko su najbolji u dve kategorije. Evo saopštenja iz Narodne biblioteke:

 
Dienstag, 9. M├Ąrz 2021

Naša opština se vratila u takmi─Źenje i ove godine ima─çe svog predstavnika na festivalu "Srbija u ritmu Evrope". U pratnji tri plesa─Źice, u ime naše opštine, nastupi─çe mladi Veljko Golub iz Nadalja.

 
Freitag, 5. M├Ąrz 2021

Izlo┼żba slika „Ona je ljubav“, posve─çena svim ┼żenama.

 
Mittwoch, 24. Februar 2021

Kulturni centar "Nandor Gion" iz Srbobrana darovao je Narodnoj bibloteci paket knjiga sastavljen od  izdanja, publikacija i ko-publikacija.Donacija se sastoji od ukupno 20 naslova i predstavlja deo stvarala─Źkog rada Kulturnog centra "Nandor Gion"u poslednjih 10 godina

 
Sonntag, 21. Februar 2021

Tri dana u paklu je proveo Steva iz Nadalja. Naravno, ovo je simboli─Źno re─Źeno. Naime, toliko je Steva Šajn - Kusa proveo na snimanju filma "Dara iz Jasenovca". Ju─Źe smo mogli da ga vidimo u ovom kinematografskom ostvarenju koje je prikazalo jednu pri─Źu koja je nastala kao proizvod fabrike zla, kako su zvali logor u Jasenovcu tokom II Svetskog rata.

 
Sonntag, 14. Februar 2021

Biljana Jaci─ç i Teodora Jojki─ç u organizaciji Doma kulture nastupile su i odr┼żale prigodni koncert pocodom 14. februara, Dana zaljubljenih. Koncert je zbog epidemiološke situacije odr┼żan bez publike, tako da je pre vama snimak njihovog nastupa.

 
Freitag, 12. Februar 2021

Nakon tri godine Opština Srbobran ponovo u─Źestvuje u projektu, "Srbija u ritmu Evrope".  Odlukom stru─Źnog ┼żirija na festivalu ─çe nas predstavljati Veljko Golub iz Nadalja, u─Źenik 8. razreda Osnovne škole „┼Żarko Zrenjanin - U─Źa“.

 
Donnerstag, 28. Januar 2021

Odabrani ─çe imati priliku da svoj vrhunski talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom sedmomese─Źnih priprema, sa trenerima glasa kao i umetni─Źkim direktorima scenskog performansa programa „Ritam Evrope“.

 
Mittwoch, 27. Januar 2021

Godišnji koncert KUD-a "BARD" ove godine izosta─çe zbog epidemioloških mera. Muzi─Źka sve─Źanost kada na svoju slavu - Svetog Savu svi ─Źlanovi ovog KUD-a na sceni poka┼żu ono najbolje što su nau─Źili i kroz pesmu i igru razgale srca prepunog gledališta u Hali sportova odlo┼żena je do daljenjeg.

 
Freitag, 22. Januar 2021

U galeriji Doma kulture uz prisustvo medija i malobrojnih posetilaca zbog primene mera za suzbijanje epidemije virusom covid19 otvorena je izlo┼żba slika, slikarke Milice Ajdukovi─ç iz Beograda.

 
Dienstag, 15. Dezember 2020

U kabinetu predsednika opštine danas je potpisan ugovor o saradnji naše opštine i manifestacije "Srbija u ritmu Evrope", a potpisnici su Radivoj Debelja─Źki i Igor Karadarevi─ç.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign