Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Mittwoch, 21. August 2019

Predstava „Crveni šešir“, prikazana je ju─Źe na Trgu slobode. Popularne glumice Nada Blam i Mina Lazarevi─ç posetile su naš grad i donele na scenu likove fiktivnih glumica Slavne i Dunje, glavnih i jedinih junakinja ove predstave.

 
Dienstag, 20. August 2019

Nakon višenedeljnih priprema, grupa mladih glumaca-amatera iz Srbobran pod okriljem dramske sekcije Doma kulture u Srbobranu, imala je svoj premijerni nastup ju─Źe uve─Źe. U 20:00h, na srbobranskom Trgu Slobode, otpo─Źela je pozorišna adaptacija nekadašnje TV serije “Ljubav, navika, panika”.

 
Samstag, 17. August 2019

Glasan i ┼żestok zvuk muzike orio se Srbobranom ju─Źe u ve─Źernjim satima, a bendovi rok i hard-rok orijentacije preuzeli su binu smeštenu na Trgu slobode. Zahvaljuju─çi organizaciji Doma kulture, Srbobranci su sino─ç dobili priliku da ─Źuju pet razli─Źitih cover i autorskih grupa koji su izašli pred publiku kako bi predstavili sebe i svoj rad. 

 
Dienstag, 13. August 2019

U okviru Kulturnog leta u nedelju na terenu iza sportske hale za sve ljubitelje sedme umetnosti, Dom kulture prikazuje - film na otvorenom, ŠAVOVI sa Sne┼żanom Bogdanovi─ç u glavnoj ulozi.

 

Ju─Źe, kasno popodne, na Trgu slobode su se u pratnji svojih roditelja pojavili naši najmla─Ĺi kako bi prisustvovali zabavnom programu koji je za njih pripremio, u okviru Kulturnog leta, Dom kulture Srbobran.

 

Ju─Źe u 20:00h u galeriji Doma kulture, otvorena je zajedni─Źka izlo┼żba grafi─Źkih radova Diane Munjin i Sabadoš ┼Żofi iz Srbobrana.

 
Montag, 12. August 2019

Šest bendova, šest razli─Źitih stilova, šest energija, šest emocija, obele┼żi─çe petak ve─Źe u Srbobranu. Rock bendovi iz naše opš─Ĺtine predstavi─çe se publici na zajedni─Źkom koncertu....

 

U Srbobran dolaze Mina Lazarevi─ç i Nada Blam. Ove dve pozorišne dive nam sti┼żu u sredu, u okviru Kulturnog leta sa pozorišnom predstavom "Crveni šešir".

 

U okviru Kulturnog leta danas ─çe na Trgu slobode biti razli─Źitim programima obele┼żen Dan mladih. Zbog visokih temperatura i vru─çine po─Źetak programa pomeren je za 18.00h, a ne kao što je prvobitno najavljeno.

 
Sonntag, 11. August 2019

Nakon tri samostalne izlo┼żbe u Srbiji u 2019. godini, ju─Źe je prikazana publici u Trstu - Italija prva me─Ĺunarodna samostalna izlo┼żba „Otisak ┼żivota“ master akademskog grafi─Źara ─Éor─Ĺa ─ćori─ça (1993)  iz Srbobrana.

 
Donnerstag, 8. August 2019

Prošle ve─Źeri, ljubitelji muzike u Srbobranu dobili su priliku da u┼żivaju u izvo─Ĺenju grupe „Naš kvartet“ ostvarenog na Trgu Slobode pod otvorenim no─çnim nebom.

 
Mittwoch, 7. August 2019

Tokom ju─Źerašnjeg dana, u periodu izme─Ĺu 19:30 i 20:00h na trgu Slobode odr┼żana je pozorišna predstava za decu na otvorenom. De─Źija drama pod nazivom  „Kraljevski festival bajki“ osmišljena je i pripremljena po tekstu i re┼żiji Darka Joksimovi─ça dok se za samu izvedbu postarao profesionalni gluma─Źki ansambl iz Beograda.

 
Dienstag, 6. August 2019

U Srbobran dolazi NAŠ KVARTET koji sa sobom donosi muziku za sva vremena. Ima─çemo priliku da zahvaljuju─çi Domu kulture u okviru Kulturnog leta ─Źujemo evergreen klasike i popularne pop rock kompozicije u aran┼żmanima prilago─Ĺenim klasi─Źnim insturmentima, violini, violi i violin─Źelu...

 
Montag, 5. August 2019

DOM KULTURE, u okviru Kulturnog leta dovodi nam pozorišnu predstavu za decu "Kraljevski festival bajki".

 
Donnerstag, 1. August 2019

U okviru Kulturnog leta koje organizuje Dom kulture, u Turiji u petak, a u Srbobranu u nedelju svi ljubitelji sedme umetnosti mogu da pogledaju besplatno filmske bestselere koji su osvojili publiku širom sveta...

 
Montag, 29. Juli 2019

Vanserijski talenat, specifi─Źna boja glasa, emocija koju donosi, svrstale su Ivana Milinkovi─ça me─Ĺu najkvalitetnije muške vokale na našoj estradnoj sceni.  Peva─Ź grupe Legende odlu─Źio je da karijeru nastavi kao solista.

 
Freitag, 26. Juli 2019

Dom kulture Srbobran objavo je kompletan program kulturnih doga─Ĺaja koje su planirali u okviru Kulturnog leta za avgust mesec. Gra─Ĺani naše opštine u sva tri naseljena mesta mo─çi ─çe da gledaju bioskopske i pozorišne predstave, bi─çe raznih sadr┼żaja za decu, a o─Źekuje nas još jedan Interetno festival. Evo sadr┼żaja sa datumima i satnicama svih doga─Ĺaja:

 
Donnerstag, 25. Juli 2019

Srbobranci su i ove godine dobili priliku da u┼żivaju u pozorišnoj igri Salaškog pozorišta, koje ve─ç 19 godina unazad, u sklopu svoje letnje turneje po vojvo─Ĺanskim mestima, sa ma─Ĺarskim ┼żivljem tradicionalno pose─çuje i našu opštinu.

 
Mittwoch, 24. Juli 2019

Tradicionalno na svojoj letnjoj turneji po Vojvodini, Salaško pozorište igra─çe predstavu i u Srbobranu. Glumci ove neobi─Źne pozorišne trupe iza─çi ─çe pred publiku, sa predstavom "Y petlja - sinopsis jedne generacije", ve─Źeras u dvorištu OŠ Jovan Jovanovi─ç Zmaj u 21.00h.

 
Donnerstag, 11. Juli 2019

Dom kulture ugostio je publicistu Had┼żi Zorana Lazina i njegovu izlo┼żbu sakupljenih fotografija, slika, pesama i zapisa o kralju Petru I. Ovim doga─Ĺajem koji se odigrao u galeriji Doma kulture, obele┼żen je jedan jubilej, 175 godina od ro─Ĺenja kralja Petra I Kara─Ĺor─Ĺevi─ça, velike istorijske figure i li─Źnosti. Prikupljeni arhiv Lazina, izlo┼żen je na 14 velikih panoa, u formatu koncizne i pregledne prezentacije.

 
Dienstag, 9. Juli 2019

Sredinom jula, po tradiciji, u Srbobranu se odr┼żava manifestacija "Tradicionalna ┼Żetva". Klub za negovanje tradicija i obi─Źaja svih naroda i narodnosti Vojvodine iz Srbobrana zakazao je za 14. Jul (nedelja) manifestaciju „Tradicionalna ┼żetva“.

 

U ponedeljak u 20:00h, u galeriji Doma kulture otvorena je humanitarna izlo┼żba slika umetni─Źkog udru┼żenja "Art". Ukupno 17 autora izlo┼żilo je svoje radove. Pošto je u pitanju humanitarna izlo┼żba, ─Źiji je cilj prikupljanje novca za le─Źenje našeg malog sugra─Ĺanina, Stevana Na─Ĺa, prodaja što ve─çeg broja slika u─Źinjena je imperativom ove izlo┼żbe.

 
Montag, 8. Juli 2019

Nadalj je i ove godine obele┼żio seosku slavu. Sun─Źan dan, ali kiša u predve─Źerje uskratila je pun do┼żivljaj. Program koji je trebao da se odr┼żi na bini u centru sela morao je da bude skra─çen i premešten u sportsku salu.

 
Samstag, 6. Juli 2019

Sa posebnim zadovoljstvom prenosimo obaveštenje koje smo dobili iz KUD-a BARD. Oni su se upravo vratili iz Turske i to ne praznih ruku, gde su u─Źestvovali na festivalu folklora. Doneli su u Srbobran pehar za osvojeno prvo mesto.

 

Slikari organizacije ART su se dogovorili da naprave humanitarnu, prodajnu izlo┼żbu, a u ponedeljak 8. jula u 20.00h ─çe biti otvaranje u galeriji Doma Kulture.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign