Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Dienstag, 7. Februar 2023

U petak 10. februara 2023. godine u 19 ─Źasova u Galeriji Doma kulture Srbobran, prof. dr Vladimir Barovi─ç odr┼ża─çe javnu tribinu na temu "┼Żivotne pri─Źe srbobranskih velikana" na kojoj ─çe govoriti o zna─Źajnim li─Źnostima iz srbobranskih porodica Ka─çanski, Gavanski, Nikoli─ç D┼żaver, Prodanovi─ç, Manojlovi─ç, Tanurd┼żi─ç i drugih.

 
Sonntag, 5. Februar 2023

Dom kulture omogu─çio je filmskoj publici da vidi novi doma─çi film "Oluja". Bi─çe prikazan u sredu sa po─Źetkom od 19.00h u sali "Pozorištance", a ulaz je slobodan.

 
Sonntag, 29. Januar 2023

Jedno lepše od drugog, tako je to sino─ç izgledalo u Hali sportova na koncertu povodom praznika i slave KUD-a BARD, gde su se kroz pesmu i igru smenjivali obi─Źaji našeg naroda oslikani kroz godišnja doba....

 
Freitag, 27. Januar 2023

Dom kulture u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Srbobran odr┼żao je Svetosavsku akademiju u ─Źetvrtak 26.01. u sali "Pozorištance". Publika se odazvala na poziv i došla da vidi i ─Źuje šta su to organizatori pripremili.

 
Dienstag, 24. Januar 2023

KUD "BARD" uputio je pozivnicu svim ljubiteljima folklora da budu gosti na njihovom tradiconalnom Svetosavskom koncertu. U pozivnici se ka┼że:

 

Dom kulture Srbobran u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Srbobran organizuje Svetosavsku Akademiju u sali Malog pozorišta u Srbobranu, u ─Źetvrtak, 26. januara u 19:30 ─Źasova, neposredno posle prazni─Źnog bdenija koje se slu┼żi u hramu Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg sa po─Źetkom u 18 ─Źasova. Dobro došli!

 
Mittwoch, 18. Januar 2023

Dom kulture Srbobran vas poziva na otvaranje izlo┼żbe slika likovnog udru┼żenja amatera "Atelje 05" iz Vrbasa.

 
Mittwoch, 4. Januar 2023

Dom kulture vas poziva na Novogodi┼ínji koncert u sredu 11.01. sa po─Źetkom u 19.00h u sali "Pozori┼ítance". U┼żiva─çete u nastupu Gradskog orkestra "Beus" iz Be─Źeja. Ulaz za sve posetioce je slobodan.

 
Donnerstag, 29. September 2022

Na inicijativu profesora Milana ─Éor─Ĺevi─ça, Narodna biblioteka Srbobran je 2019. godine ustanovila pesni─Źku nagradu "Milan Dun─Ĺerski". Godinu dana ranije objavljena je dvojezi─Źna srpsko-ma─Ĺarska knjiga izabranih pesama Milana Dun─Ĺerskog "Pesnik je poput Prometeja – A kolto akar Prometheusz", koju su uredili Milan ─Éor─Ĺevi─ç i dr Xargita Futo Xorvat, a drugo, dopunjeno izdanje je izašlo iz štampe po─Źetkom ove godine.

 
Donnerstag, 14. Juli 2022

Dom kulture Srbobran uputio je poziv zainteresovanim u─Źenicima od prvog do ─Źetvrtog razreda osnovne škole, da budu deo likovne radionice za decu - "CRTAM I SLIKAM ONO ŠTO ME ─îINI SRE─ćNIM". Radionica ─çe biti odr┼żana u Domu kulture od 18. do 22. jula.

 
Dienstag, 7. Juni 2022

Opera za decu „Crvenkapa“

Petak 10.06.2022. godine u 18 ─Źasova
Sala Malog pozorišta, Srbobran
Ulaz slobodan

 
Mittwoch, 1. Juni 2022

U organizaciji Doma kulture ima─çemo priliku da ─Źujemo zanimljive detalje iz biografije jednog od najve─çih ruskih klasika knji┼żevnosti i da saznamo u ─Źemu se ogleda njegova povezanost sa Srbobranom.

 
Freitag, 20. Mai 2022

Moto klub Woodstock iz Srbobrana u saradnji sa RNR Records, Time mashine music tv i The Kid's Room Production organizova─çe ove godine prvi Vojvo─Ĺanski Woodrock festival. Konferencija za medije odr┼żana je ju─Źe, a predhodno je sklopljen spisak bendova koji ─çe nastupiti na festivalu kao i prate─çi program. Festival ─çe se odr┼żati u Srbobranu, pored hipodroma i traja─çe dva dana od 24. do 26. juna. Ulaz za sve posetioce je besplatan, najavljuju organizatori. 

 
Montag, 16. Mai 2022

Dom kulture dovodi nam de─Źiju pozorišnu predstavu "Kvarna farma". Predstava za decu stariju od 4 godine je pri─Źa o dešavanjima na kvarnoj farmi,na kojoj su uvedene mere štednje i ukinuti redovni obroci za njene stanovnike. Zbog toga najviše ispaštaju petao Peta i ma─Źka Maca, koji se na razne na─Źine bore sa nestašicom hrane. U izobilju u┼żiva jedino prase Groki koje nerazumni farmer hrani jer u njemu vidi na─Źin da zaradi kroz prodaju kavurme,slaninice,pihtija…

 
Freitag, 13. Mai 2022

Dom kulture napravio je odli─çan potez i pozori┼ína publika je sino─ç bila vi┼íe nego zadovoljna. Pred punom salom "Pozori┼ítanca" odigrana je predstava "Boing, boing", a publika je gluma─Źku ekipu koja je do┼íla u Srbobran iz Beograda nagradila velikim aplauzom.

 
Dienstag, 10. Mai 2022

Ju─Źe je u Galeriji Doma kulture sve─Źano otvorena samostalna izlo┼żba slikarskih radova Aleksandra S. Markova iz Be─Źeja. Autor nam je predstavio svoje stvaralaštvo, a kako smo ─Źuli Srbobranci su u prilici da prvi vide neke njegove umetni─Źke radove.

 

KUD ''Bard'' je u nedelju 08. maja 2022. godine odr┼żao de─Źji prole─çni koncert. U prepunoj sali ''Pozorištanca'' u Srbobranu. Orili su se pesma i igra de─Źjih grupa iz Srbobrana i Turije, kao i gostiju iz Zmajeva i ─Éur─Ĺeva.

 
Mittwoch, 4. Mai 2022

Dom kulture vas poziva na samostalnu izlo┼żbu slika „Impresije“, autora Aleksandra S. Markova.

 
Montag, 18. April 2022

Predstava „Nedozvani“ U sredu 27.04.2022. godine u 19 ─Źasova bi─çe prikazana u sali "Pozorištance". Ulaznice po ceni od 300 dinara u pretprodaji se mogu kupiti u Domu kulture svakog radnog dana od 8 - 19h (Cara Lazara 6) ili pred po─Źetak predstave na blagajni sale "Pozorištance". Ulaznicu mo┼żete rezervisati na broj telefona 021 731 919.

 
Sonntag, 10. April 2022

Zahvaljuju─çi nastupu naših prošlogodišnjih predstavnika na ovom festivalu i njihovoj pobedi Srbobran je sada doma─çin deci iz cele Srbije koja ─çe se takmi─Źiti u pevanju i predstavljati mesta iz kojih dolaze kao i ambasade evropskih zemalja koje prate festival. U predhodna tri dana deca - u─Źesnici vredno su radila na pripremama za spektakl koji sledi.

 
Mittwoch, 6. April 2022

Pozorišna predstava (opera) za mališane iz Turije i Nadalja bi─çe odigrana 08.04. u Turiji u velikoj sali u 16.00h, a u Nadalju istog dana u sportskoj sali u 18.00h. Kako javljaju iz Doma kulture, ulaz je slobodan.
 

 
Dienstag, 5. April 2022

Posredstvom Ruskog doma u Beogradu u galeriju Doma kulture sti┼żu fotografije iz muzeja knji┼żevnosti u Sant Petersburgu. Vide─çemo 35 dokumentaristi─Źkih panela koji osvetljavaju u─Źeš─çe najve─çih sovjetskih i ruskih knji┼żevnika u borbi protiv fašizma.

 
Sonntag, 20. M├Ąrz 2022

No─ças oko pola ─Źetiri, kako saznajemo, došlo je do saobra─çajne nezgode. Automobil marke Lancia izleteo je sa puta i udario u znak. Nezvani─Źno saznajemo da je sve prošlo bez povre─Ĺenih, a kako se vidi aktivirali su se vazdušni jastuci koji su po svemu sude─çi spre─Źili da do─Ĺe do povreda.

 
Freitag, 18. M├Ąrz 2022

U Srbobran ponovo dolaze glumci sa predstavom ┼Żenski razgovori". Nakon 4 godine sa nama ─çe ponovi biti doajeni srpskog glumišta koji sti┼żu sa predstavom po tekstu Duška Radovi─ça koja ─çe vas nasmejati do suza.....

 
Mittwoch, 9. M├Ąrz 2022

Dom kulture najavljuje za 15.03. koncert klasi─Źne muzike, a predstavi─çe nam se Dr i dr um. Agota Vitkai Ku─Źera i Jelena Simonovi─ç Kova─Źevi─ç. Predstavi─çe nam se na koncertu solo pesama za glas i klavir, a upozna─çemo muzi─Źku baštinu multinacionalne Vojvodine...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign