Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Samstag, 16. Juni 2018

Sekcija modernog plesa „Zvezdice“, u sali Malog pozorišta u Srbobranu, odr┼żala je završni koncert na kojem je u─Źestvovalo oko šezdeset devoj─Źica i jedan de─Źak.

 
Freitag, 15. Juni 2018

Danas je u Velikoj sali opštine Srbobran odr┼żan nau─Źni skup "Srbi u revoluciji 1848/49. i dešavanja u Srbobranu"...

 
Mittwoch, 13. Juni 2018

Srbobran ─çe u subotu tre─çi put u─Źestovati na de─Źijem festivalu "Srbija u ritmu Evrope". Naše ─Źetiri predstavnice putuju u Niš, a danas su bile goš─çe predsednika opštine Srbobran, Radivoja Paroškog.

 

Pozorišna komedija „Hotel 88” ra─Ĺena je po motivima komada “Privatni ┼żivot” N. Kauarda. Staša Koprivica je adaptirala i re┼żirala ovu romanti─Źnu pri─Źu koja spaja savremeni teatar i tradicionalu komediju – situacije.

 
Freitag, 8. Juni 2018

Za sve ljubitelje techno zvuka u pripremi je prava poslastica. Na otvorenom - veliki tehno party, a predstavi─çe se disk d┼żokeji organizacije "Obsession".

 
Mittwoch, 30. Mai 2018

Na najve─çem de─Źijem muzi─Źkom takmi─Źenju u Srbiji - "Srbija u ritmu Evrope" i opština Srbobran ima svoje predstavnike. Na Prvoj Srpskoj Televiziji deca naše opštine se takmi─Źe u televizijskom prenosu direktno iz grada Niša 16. Juna, sa po─Źetkom od 14h.

 
Donnerstag, 24. Mai 2018

Još se nije stišao smeh koji je izazvala ─Éurologija, sa kojom je u Srbobranu gostovao Branko ─Éuri─ç ─Éura, a dolazi nam, u organizaciji Doma kulture, nova zvezda pozorišne scene, An─Ĺelka Prpi─ç sa svojom monodramom.

 
Mittwoch, 23. Mai 2018

Udru┼żenje potomaka i poštovalaca dobrovoljaca oslobodila─Źkih ratova 1848 - 1918 "Srbijanski - Srbobranski" ju─Źe je obele┼żilo 170 godina od revolucije 1848. godine. Tada je glavni odbor majske skupštine izneo proglas, u kome se garantuje Ma─Ĺarima sloboda I bezbednost, "Caru vernost, a Ma─Ĺarima bratska ljubav”.

 
Dienstag, 22. Mai 2018

Dom kulture i kulturno-umetni─Źko udru┼żenje „Pan“, pozivaju vas na otvaranje debi - izlo┼żbe ovog udru┼żenja u ponedeljak, 28. 05. 2018. Pored umetni─Źkih dela likovnog karaktera bi─çe prezentovani  i razli─Źiti oblici primenjene umetnosti.

 
Dienstag, 15. Mai 2018

Devetnaest takmi─Źarskih grupa iz jedanaest vojvo─Ĺanskih mesta, ukupno preko 150 u─Źesnika okupilo se u OŠ "Jovan Jovanovi─ç Zmaj" sa idejom o─Źuvanja tradicije sviranja citre...

 
Freitag, 11. Mai 2018

U susret gostovanju u Srbobranu sa predstavom "─Éurologija" intervju za naš portal dao je Branko ─Éuri─ç - ─Éura, glumac sa internacionalnom karijerom, muzi─Źar, scenarista, jedna od onih li─Źnosti koja pleni humorom i oduševljava publiku širom ex Yu prostora.

 
Mittwoch, 9. Mai 2018

Sti┼że nam, zahvaljuju─çi Domu kulture, jedna od najgledanijih pozorišnih predstava u regionu. Dolazi Branko ─Éuri─ç - ─Éura i "─Éurologija"...

 
Samstag, 5. Mai 2018

Produkcija ALEGRETO, sti┼że u Srbobran, u organizaciji Doma kulture sa pozorišnom predstavom "Pinokio". Ova predstava ra─Ĺena je po romanu Karla Kolodija, a po tekstu i re┼żiji Katarine Orešan.

 

Ova godina osta─çe upam─çena, izme─Ĺu ostalog u svetu po reklami za Lays (─Źips), a kod nas po reklami za Chipsy koja prati Svetsko prvenstvo u fudbalu a u kojoj Lionel Messi "ima ─Źast" da sa našim Srbobrancem, Milanom Radiši─çem pravi selfy...

 
Sonntag, 29. April 2018

Izvo─Ĺa─Źki sastav KUD-a ''BARD'' se jutros rano vratio iz Smederevske Palanke sa festivala folklora ''Jaseni─Źko prelo'' i to sa tri osvojene nagrade.

Naime, ju─Źe, 28. aprila, po ─Źetrnaesti put odr┼żan je tradicionalni festival folklora takmi─Źarskog karaktera ''Jaseni─Źko prelo'' u sali Gradskog pozorišta u Smederevskoj Palanci.

 
Freitag, 27. April 2018

Dom kulture u okviru svoje redovne bioskopske ponude donosi nam tri, velika, aktuelna, svetska, bioskopska hita u Srbobran.

 
Montag, 23. April 2018

Utakmica - derbi kola u futsalu izme─Ĺu KMF Srbobran i KMF Be─Źej 2003 u petak 27.04.2018. bi─çe u znaku prikupljanja materijalne pomo─çi za Marinu Kova─Źev koja se le─Źi od karcinoma i kojoj je neophodno 16.000 evra za le─Źenje u Istambulu.

 

U godišnjem izveštaju Narodne biblioteke Srbobran, saznajemo da je ukupno u našoj opštini u─Źlanjeno 953 gra─Ĺana, od kojih su deca uzrasta do 14 godina ve─çina, ukupno 460.

 
Freitag, 20. April 2018

Na Sonijev konkurs pristiglo je 320.000 fotografija iz celog sveta. ─îak tri fotografije Milana Radiši─ça, rodom iz Srbobrana, našle su se me─Ĺu 100 najboljih.

 

Iako je osnovan pre 60 godina, Dom kulture pokazuje mladala─Źku vitalnost i ne prestaje da iznena─Ĺuje publiku zanimljivim kulturnim sadr┼żajem i manifestacijama. Slede neke vrlo zanimljive, pa eto povoda za razgovor sa Branislavom Sekuli─ç, vd direktorom ove ustanove.

 
Montag, 16. April 2018

U─Źenici III1 i III4 OŠ JOVAN JOVANOVI─ć ZMAJ, imali su priliku da rade u okviru letnje u─Źionice u dvorištu spomen ku─çe Gion Nandora.

 
Samstag, 14. April 2018

Na┼żalost malobrojna publika koja je u ─Źetvrtak došla na otvaranje izlo┼żbe fotografija Rajka Kariši─ça imala je priliku da ─Źuje autora i njegov osvrt na temu kako su nastale fotografije koje je predstavio na izlo┼żbi pod nazivom „Povratak korenima“.

 

Dom kulture Vđ░s pozivđ░ nđ░ tribinu koju vodi profesor Pđ░vle Pđ░pulin - „Srpski nđ░ srpskom“. Tribina ─çe se odr┼żati u ─Źetvrtđ░k, 19.04.2018. godine u 18 ─Źđ░sovđ░, u gđ░leriji Domđ░ kulture, Srbobrđ░n. Ulđ░z je slobodđ░n...

 

U Srbobran sti┼że hit komedija "Pri─Źa se po gradu". Ulaznice od ponedeljka u prodaji...

 
Freitag, 6. April 2018

Zeka je sino─ç podelio vaskršnje poklone deci koja su okupljena oko KUD-a BARD. Ovo je obi─Źaj koji godinama unazad BARD praktikuje i kojim raduje decu. Tim povodom odr┼żan je koncert a nastupili su osim folklornih ansambala BARD-a i gosti iz ┼Żablja.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign