Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news-archive/1/8/kultura/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Donnerstag, 16. August 2018

Pod gornjim naslovom portal http://prozaonline.com objavio je tekst našeg kolege Lasla Parackog u kome govori o knjizi "Pesnik je poput prometeja" koja je objavljena povodom desetogodišnjice smrti zavi─Źajnog pesnika Milana Dun─Ĺerskog. U tekstu Paracki objašnjava cilj, ideju i u ─Źemu je bitnost jednog ovakvog izdava─Źkog poduhvata. Evo tog teksta koji prenosimo u celosti:

 
Montag, 13. August 2018

Tri filma, bioskopska publika mo─çi ─çe da vidi u ─Źetvrtak, petak i subotu, u okviru Kulturnog leta. Evo šta je to na bioskopskom repertoaru Doma kulture ove nedelje:

 
Mittwoch, 8. August 2018

Jedna od najboljih srpskih glumica, Ljiljana Stjepanovi─ç, umetnica vatrene energije i o─Źaravaju─çeg glasa, dolazi nam ponovo u goste sa svojim „ Ciganskim kabareom“. Ovaj put u okviru Kulturnog leta.

 
Montag, 6. August 2018

U subotu i nedelju, najpre koncertom, a potom pozorišnom predstavom, u dvorištu Doma kulture, na najbolji mogu─çi na─Źin po─Źela je manifestacija "Kulturno leto" u organizaciji Doma kulture.

 
Dienstag, 31. Juli 2018

Nakon deset godina igranja na raznim pozorišnim scenama u Srbobran dolazi pozorišna trupa koja ─çe vas nasmejati do suza. Nazvali su se po nazivu predstave koja je bila prva koju su zajedni─Źki postavili na "daske koje ┼żivot zna─Źe".

 
Dienstag, 24. Juli 2018

Srbobran je zahvaljuju─çi radu ─Éor─Ĺa ─ćori─ça i Mladena Stojanovi─ça, na inicijativu Steve Be─Źejca, a uz podršku opštine i Centra za sport i turizam dobio prvi, pravi mural...

 
Samstag, 14. Juli 2018

Drugo ve─Źe petrovdanskih dana proteklo je u znaku nastupa doma─çih KUD-ova, Udru┼żenja, Gradskog hora "Zora" i Bande drvene koja je nastupila na kraju sino─çnjeg programa.

 
Donnerstag, 12. Juli 2018

U susret Petrovdanu, a u okviru manifestacije "Petrovdanski dani", Dom kulture sino─ç je uprili─Źio otvaranje izlo┼żbe starih fotografija Srbobrana, pod nazivom "Promenada kroz prošlost Srbobrana".

 
Dienstag, 10. Juli 2018

Dom kulture Vas poziva na otvaranje izlo┼żbe „Promenada kroz prošlost Srbobrana“ na kojoj ─çe biti prikazane fotografije starog Srbobrana, Turije i Nadalja.

 
Donnerstag, 5. Juli 2018

Nekoliko dana traja─çe proslava Petrovdana u Srbobranu. Manifestacija "Petrovdanski dani" ove godine koncipirana je tako da po─Źinje u sredu, a završava u nedelju u ranim jutarnjim satima. Glavni gosti su Topalko, Ana Koki─ç i Stefan Petruši─ç. Sve po─Źinje u sredu otvaranjem izlo┼żbe u galeriji Doma kulture:

 
Mittwoch, 27. Juni 2018

Knjigu "Kongres Srba u Zagrebu 1945. godine (Od konstitutivnog naroda do nacionalne manjine) u organizaciji SUBNOR Srbobran predstavi─çe autor dr Mom─Źilo Dikli─ç.

 
Samstag, 16. Juni 2018

Sekcija modernog plesa „Zvezdice“, u sali Malog pozorišta u Srbobranu, odr┼żala je završni koncert na kojem je u─Źestvovalo oko šezdeset devoj─Źica i jedan de─Źak.

 
Freitag, 15. Juni 2018

Danas je u Velikoj sali opštine Srbobran odr┼żan nau─Źni skup "Srbi u revoluciji 1848/49. i dešavanja u Srbobranu"...

 
Mittwoch, 13. Juni 2018

Srbobran ─çe u subotu tre─çi put u─Źestovati na de─Źijem festivalu "Srbija u ritmu Evrope". Naše ─Źetiri predstavnice putuju u Niš, a danas su bile goš─çe predsednika opštine Srbobran, Radivoja Paroškog.

 

Pozorišna komedija „Hotel 88” ra─Ĺena je po motivima komada “Privatni ┼żivot” N. Kauarda. Staša Koprivica je adaptirala i re┼żirala ovu romanti─Źnu pri─Źu koja spaja savremeni teatar i tradicionalu komediju – situacije.

 
Freitag, 8. Juni 2018

Za sve ljubitelje techno zvuka u pripremi je prava poslastica. Na otvorenom - veliki tehno party, a predstavi─çe se disk d┼żokeji organizacije "Obsession".

 
Mittwoch, 30. Mai 2018

Na najve─çem de─Źijem muzi─Źkom takmi─Źenju u Srbiji - "Srbija u ritmu Evrope" i opština Srbobran ima svoje predstavnike. Na Prvoj Srpskoj Televiziji deca naše opštine se takmi─Źe u televizijskom prenosu direktno iz grada Niša 16. Juna, sa po─Źetkom od 14h.

 
Donnerstag, 24. Mai 2018

Još se nije stišao smeh koji je izazvala ─Éurologija, sa kojom je u Srbobranu gostovao Branko ─Éuri─ç ─Éura, a dolazi nam, u organizaciji Doma kulture, nova zvezda pozorišne scene, An─Ĺelka Prpi─ç sa svojom monodramom.

 
Mittwoch, 23. Mai 2018

Udru┼żenje potomaka i poštovalaca dobrovoljaca oslobodila─Źkih ratova 1848 - 1918 "Srbijanski - Srbobranski" ju─Źe je obele┼żilo 170 godina od revolucije 1848. godine. Tada je glavni odbor majske skupštine izneo proglas, u kome se garantuje Ma─Ĺarima sloboda I bezbednost, "Caru vernost, a Ma─Ĺarima bratska ljubav”.

 
Dienstag, 22. Mai 2018

Dom kulture i kulturno-umetni─Źko udru┼żenje „Pan“, pozivaju vas na otvaranje debi - izlo┼żbe ovog udru┼żenja u ponedeljak, 28. 05. 2018. Pored umetni─Źkih dela likovnog karaktera bi─çe prezentovani  i razli─Źiti oblici primenjene umetnosti.

 
Dienstag, 15. Mai 2018

Devetnaest takmi─Źarskih grupa iz jedanaest vojvo─Ĺanskih mesta, ukupno preko 150 u─Źesnika okupilo se u OŠ "Jovan Jovanovi─ç Zmaj" sa idejom o─Źuvanja tradicije sviranja citre...

 
Freitag, 11. Mai 2018

U susret gostovanju u Srbobranu sa predstavom "─Éurologija" intervju za naš portal dao je Branko ─Éuri─ç - ─Éura, glumac sa internacionalnom karijerom, muzi─Źar, scenarista, jedna od onih li─Źnosti koja pleni humorom i oduševljava publiku širom ex Yu prostora.

 
Mittwoch, 9. Mai 2018

Sti┼że nam, zahvaljuju─çi Domu kulture, jedna od najgledanijih pozorišnih predstava u regionu. Dolazi Branko ─Éuri─ç - ─Éura i "─Éurologija"...

 
Samstag, 5. Mai 2018

Produkcija ALEGRETO, sti┼że u Srbobran, u organizaciji Doma kulture sa pozorišnom predstavom "Pinokio". Ova predstava ra─Ĺena je po romanu Karla Kolodija, a po tekstu i re┼żiji Katarine Orešan.

 

Ova godina osta─çe upam─çena, izme─Ĺu ostalog u svetu po reklami za Lays (─Źips), a kod nas po reklami za Chipsy koja prati Svetsko prvenstvo u fudbalu a u kojoj Lionel Messi "ima ─Źast" da sa našim Srbobrancem, Milanom Radiši─çem pravi selfy...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign