Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SKUPŠTINA U UTORAK


Odbornici SO Srbobran donose rešenje o imenovanju novog direktora Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić". Na čelo ove važne ustanove dolazi specijalista pedijatar, dr Svetlana Rajak...


Predsednica SO Srbobran, Milena Alargić zakazala je 15. sednicu Skupštine opštine Srbobran za utorak 17.10. Na dnevnom redu je sedam tačaka. Odbornici će voditi raspravu i doneti odluku o dodeljivanju Oktobarske nagrade i priznanja opštine Srbobran, zatim o izmeni odluke o hvatanju i postupanju sa psima i mačkama lutalicama i sakupljanju i postupanju sa životinjskim leševima, doneće rešenje o izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Gimnazije "Svetozar Miletić", a na dnevnom redu je i razrešenje vd direktora Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" i donošenje rešenja o imenovanju direktora ove ustanove.

Po svemu sudeći dosadašnji vršilac dužnosti direktora doma zdravlja, dr Kornelija Hušći biće razrešena ove dužnosti, a na mesto direktora dolazi sa pedijatrije, dr Svetlana Rajak.

Konkurs za imenovanje direktora Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić"  je raspisan 30.08. i bio otvoren 15 dana. Na osnovu dostavljene dokumetacije, Upravni odbor ove zdravstvene ustanove konstatovao je da je u zakonskom roku podneo prijavu i zadovoljio uslove jedan kandidat, na osnovu čega je doneo odluku da za mesto direktora predloži osnivaču (SO Srbobran) da na mesto direktora izabere dr Svetlanu Rajak.

Doktorka Rajak iza sebe ima 17 godina radnog staža, a 2012.godine specijalizirala je pedijatriju. Trenutno je načelnik dečijeg odeljenja u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" i slovi za vrsnog stručnjaka.

Rođena je u Stanišiću, a osnovnu i srednju školu završila je u Somboru. Medicinski fakultet završila je u Novom Sadu, a diplomirala u Beogradu. Na Medicinskom fakutetu u Novom Sadu, završila specijalizaciju i položila specijalistički ispit iz pedijatrije aprila 2012. godine.Nakon položenog ispita, obavlja poslove specijaliste pedijatrije u Službi zdravstvene zaštite dece i omladine, a od aprila 2013. godine obavlja i poslove načelnika Službe za zdravstvenu zaštitu dece, žena i polivalentne patronaže Doma zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu.Udata je i majka dvoje dece.

     dr Živko Nastić (desno) u razgovoru sa književnikom Laslom Vegelom

- Kada sam ja bio direktor, dr Rajak je dobila specijalizaciju, a posle je bila moj načelnik. Ona je dobar izbor, mada neće joj biti lako, rekao je za naš portal nekadašnji direktor Doma zdravlja u Srbobranu, dr Živko Nastić i dodao:

- Ona će se sigurno snaći na tom mestu. Dobra je žena, ima dosta solidan stav prema ljudima, ne ide đonom, ali ume da kaže. Dom zdravlja je prilično sređen, utoliko će joj biti lakše nego kada sam ja izabran na mesto direktora. U svakom slučaju podržavam njen izbor i smatram da će dr Rajak biti uspešan direktor. Ona ume da gradi dobre međuljudske odnose, ima viziju, mislim da je zrela i stabilna ličnost koja će umeti da vodi Dom zdravlja.Neće joj biti lako, jer moraće da juri na dva mesta, da radi kao specijalista i kao direktor, ali to je širi problem našeg zdravstva i posebna tema za razgovor.

Zasedanje Skupštine počinje u utorak u 9.00h.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2017.10.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 74
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen