Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

MILION DINARA IZ POKRAJINE


Danas je potpisan ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i naše opštine koji obezbeđuje izradu projektno tehničke dokumetacije za izgradnju prečistača i kanalizacije u industrijskoj zoni.


Ugovore su potpisali pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Srbobran je jedan od 14 opština koje su ova sredstva obezbedila na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

O tome koliki je značaj ovog projekta nakon potpisivanja u nekoliko rečenica objasnio je predsednik Paroški:

Sredstva iz pokrajine u vrednosti od oko 13,5 milona dinara usmerena su sa ciljem podsticanja regionalne razvojne politike, koordinacije svih nivoa vlasti kao i jačanja institucionalnog okvira za sprovođenje regionalne politike.

„Ovim konkursima insistiraćemo na pripremi projekata koji mogu da se finansiraju sredstvima iz pokrajinskog budzeta, republičkih fondova ali i na projektima koji će se fianansirati iz EU fondova“, poručio je pokrajinski sekretar Bjelić.

Potpisivanjem današnjih ugovora sredstva su usmerena u sedam nerazvijenih opština, dok preostalih sedam čine četiri opštine koje pripadaju I kategoriji i tri opštine II kategorije razvijenosti.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.10.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 72
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen