Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Prednosti malih sredina

SVI PRVACI DOBILI BESPLATNE ŠKOLSKE TORBE!


Udruženom akcijom pokrajinske administracije i lokalne samouprave učenici prvih razreda u sve četiri osnovne škole u našoj opštini danas su na poklon dobili nove školske torbe.


Torbe su učenicima uručili Radivoj Paroški, predsednik opštine i opštinski većnik zadužen za obrazovanje, Zoran Mijić, a prilikom posete OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" pridružile su im se Beata Fodor Sabadoš, članica Opštinskog veća zadužena za oblast informisanja i pomoćnik predsednika opštine, Aranka Bergel.

Torbe je dobilo 144 učenika u četiri osnovne škole: 62 prvaka u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", 45 u OŠ "Vuk Karadžić", 20 u OŠ "Petar Drapšin" i 17 prvaka u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" u Nadalju.

- Za tri škole torbe je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a iz našeg budžeta izdvojen je novac za prestale đake, jer nismo želeli da pravimo ikakvu razliku među decom. Cilj nam je da pomognemo roditelje i obezbedimo deci dobro obrazovanje. Subvencionišemo užine svih đaka sa 50 odsto, a deca koja dolaze iz kategorije socijalno ugroženih dobijaju užinu besplatno. Za koji dan kreće besplatan prevoz svih učenika koji žive u rubnim delovima Srbobrana, subvencionišamo prevoz za učenike u međumesnom saobraćaju. Takođe, obezbeđujemo stipendije za talentovane učenike, pomoć pri kupovini udžbenika, besplatno letovanje za najbolje đake, rekao je Paroški i dodao da su nam sve škole infrastrukturno opremljene i da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u obrazovanje.

S.Š.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2017.10.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen