Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Prednosti malih sredina

SVI PRVACI DOBILI BESPLATNE ŠKOLSKE TORBE!


Udruženom akcijom pokrajinske administracije i lokalne samouprave učenici prvih razreda u sve četiri osnovne škole u našoj opštini danas su na poklon dobili nove školske torbe.


Torbe su učenicima uručili Radivoj Paroški, predsednik opštine i opštinski većnik zadužen za obrazovanje, Zoran Mijić, a prilikom posete OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" pridružile su im se Beata Fodor Sabadoš, članica Opštinskog veća zadužena za oblast informisanja i pomoćnik predsednika opštine, Aranka Bergel.

Torbe je dobilo 144 učenika u četiri osnovne škole: 62 prvaka u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", 45 u OŠ "Vuk Karadžić", 20 u OŠ "Petar Drapšin" i 17 prvaka u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" u Nadalju.

- Za tri škole torbe je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a iz našeg budžeta izdvojen je novac za prestale đake, jer nismo želeli da pravimo ikakvu razliku među decom. Cilj nam je da pomognemo roditelje i obezbedimo deci dobro obrazovanje. Subvencionišemo užine svih đaka sa 50 odsto, a deca koja dolaze iz kategorije socijalno ugroženih dobijaju užinu besplatno. Za koji dan kreće besplatan prevoz svih učenika koji žive u rubnim delovima Srbobrana, subvencionišamo prevoz za učenike u međumesnom saobraćaju. Takođe, obezbeđujemo stipendije za talentovane učenike, pomoć pri kupovini udžbenika, besplatno letovanje za najbolje đake, rekao je Paroški i dodao da su nam sve škole infrastrukturno opremljene i da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u obrazovanje.

S.Š.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Prednosti malih sredina" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2017.10.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen