Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/103/meu-nama/

Verzija za tampu / To ScreenviewMEĐU NAMA!


Svaka pesma počinje knedlom u grlu, kazao je Branko Miljković...


U biblioteci opštine Srbobran, održan je prpteklog vikenda neobično živ recital studentske recitatorske grupe “Među nama”. Ovu malu družinu čine studenti književnosti iz Novog Sada i kako kažu, cilj im je da predstave poeziju na jedan svež način i kroz nju istaknu neke društvene vrednosti koje savremen tempo života polako ali sigurno izmešta van naše svesti.

Nastupaju često po novosadskim pubovima i kafićima ali i u drugim gradovima širom Srbije.


“Među nama” je osnovana u zimu 2011. Traje već četiri godine, a trenutno je čine Milan Ćosić (gitara, saksofon, klarinet), Kristina Pejanović (violina), Jovana Krstić (govornik) i Nikola Rausavljević (govornik).

Nikola se u toku večeri obratio Srbobrancima i uputio poziv neafirmisanim pesnicima.

- Naša družina bavi se popularizacijom pesama manje poznatih i neafirmisanih pesnika tako da svako ko nešto piše može da nam pošalje svoje radove.

Osim pesama neafirmisanih pesnika, Srbobranci su čuli i pesme velikana. Mika Antić, Matija Bećković i Lorka su bili samo neka od velikih imena čije smo stihove slušali u odličnom izvođenju ove družine.

Mladi studenti bili su iznenađeni pažnjom koju su dobili:

- Navikli smo na opušteniju, “kafansku” atmosferu, da se čuje kucanje čaša - prilično smo iznenađeni sa kakvom pažnjom je propraćen naš današnji nastup,  izjavio je Nikola Rausavljević.

Svež, vrhunski repertoar kao i izuzetno uvežbana gluma i ekspresivnost recitovanja dali su šansu građanima Srborana da u toku jednog kasnog popodneva zaborave na brige i probleme i mislima otputuju u jedan drugi lepši svet.

Ko kaže da u Srbobranu nema mesta za kulturu?!

M.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign