Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1048/besplatni-preventivni-pregledi/

Verzija za tampu / To ScreenviewBESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI


Plavi krug - Udruženje za borbu protiv dijabetesa obeležiće Svetski dan borbe protiv šećerne bolesti. Svakom učesniku akcije - jabuka na dar...


Svake godine 14. novembra obeležava se širom sveta Dan borbe protiv dijabetesa. Ovaj datum je izabran u čast rođendana Frederika Bantinga, koji je zajedno sa Čarlsom Bestom prvi izložio ideju koja je dovela do otkrića insulina u oktobru 1921. godine. Na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija održanoj 20. decembra 2006. usvojena je Rezolucija o dijabetesu, a Svetski dan borbe protiv dijabetesa je uvršten u zvanični kalendar UN.

Zvanična boja je plava, tako da toga dana veliki broj značajnih zgrada širom sveta bude osvetljen plavom bojom.

U subotu 11.novembra u znak obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, lokalna organizacija za borbu protiv dijavetesa organizuje akciju besplatnih preventivnih pregleda. Svako ko dođe u zgradu MZ Srbobran u ulici Doža Đerđa br.2 moći će da izmeri nivo šećera u krvi, telesnu težinu i visinu, krvni pritisak, proveri procenat masnoće u telu, uradi pulsoksimetriju, upozna se sa metodama borbe protiv šećerne bolesti, dobije savet i promotivni materijal.

Akcija će trajati od 08 do 13.00h.

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign