Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NAGRADA "LENKIN PRSTEN" PESNIKU IZ VRBASA


Ovogodišnji laureat jedne od najprestižnijih književnih nagrada u Srbiji je Miroslav Aleksić za pesmu "Taj tren" koja je objavljena u zbirci poezije "Oskudno vreme", odlučio je stručni žiri sa dr Zoranom Đerićem na čelu.


Osim što smo saznali ko je dobitnik nagrade "Lenkin prsten", na današnjoj Konferenciji za medije čuli smo i kako će izgledati ovogodišnja dodela, koji programi su uključeni u obeležavanje dodele Lenkinog prstena, ali i da je sazrelo vreme da ova manifestacija dobije novo ruho i novi kvalitet.

O samoj manifestaciji govorila je direktorka Doma kulture koji organizuje Lenkin prsten. Od nje smo saznali da će ove godine pesmu Santa maria della salute u sali Malog pozorišta govoriti Vojin Ćetković, da će nastupiti jedan od najkvaltetnijih horova u Srbiji danas, kao i koji su prateći programi. Evo šta je kazala Branislava Sekulić:

Nagoveštaj na čega bi smo trebali kao sredina posebno da obratimo pažnju, na današnjoj Konferenciji za medije koja je održana u maloj sali opštine Srbobran, dao je predsednik opštine Radivoj Paroški. On je takođe konstatovao da je sazrelo vreme da Lenkin prsten dobije snažniju potporu, da imamo dug prema familiji Dunđerski i da je to nešto o čemu moramo voditi računa. Evo njegovog današnjeg obraćanja medijima:

O tome zbog čega je nagrada ove godine pripala pesniku Miodragu Aleksiću i šta je opredelilo žiri da "Taj tren" proglasi za najlepšu ljubavnu pesmu nastalu u periodu novembar 2016 - 2017 izneo je predsednik žirija dr Zoran Đerić:

Nagrađena pesma


Miroslav Aleksić je pesnik iz Vrbasa i nakon Blagoja Bakovića, drugi u nizu nagrađenih iz našeg komšiluka, koji može da se pohvali da je zaslužio da se nađe u nizu pesnika koji svoju poeziju pišu na tragu stvaralaštva ljubavne poezije, Laze Kostića i zbog toga mu je pripala nagrada Lenkin prsten.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.11.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen