Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

SUZE ZA KRAJ!


Tako je završen sinoćnji koncert hora OŠ VUK KARADŽIĆ u holu škole...


Švedski istraživači merili su puls horskih pevača i otkrili da se otkucaji srca sinhronizuju posle svega nekoliko taktova. Ova studija pokazuje da postoji razlog zbog kog su ljudi od davnina pevali zajedno u crkvama, na utakmicama, možda i u pećinama, jer se tada događa nešto što ih ujedinjuje.

Tako je bilo i sinoć u holu OŠ Vuk Karadžić. Celovečernji koncert održao je hor ove osnovne škole, pod dirigentskim vođstvom Jadranke Miković Džaferović, uz klavirsku pratnju Vesne Stankov i gostovanje gitarista iz Novog Sada iz "Kreativnog M kutka" Predraga Đurića Tice. Bio je to izuzetno emotivan, nadahnut i uvežban nastup, a publika je uživala svakog trenutka. Kruna koncerta bilo je izvođenje pesme "Da ima nas" grupe Neverne Bebe.

- Ne znam šta bih vam sada rekla, toliko sam umorna ali i prepuna utisaka koji zaista ne znam da li mogu da se iskažu rečima. Ovaj koncert je bio baš po meri mojih horistinja - za njihovu dušu. Jedno prelepo veče pop i rok muzike.  Same su odabrale pesme za večerašnji koncert  – to je muzika koju one vole da pevaju  i slušaju, kazala je za naš portal Jadranka Miković Džaferović nakon koncerta i dodala:

- Ono što je mene ostavilo bez teksta je završnica koncerta. I meni i publici priređeno je zaista divno iznenađenje, govor, pesma, cveće, divno, divno…Kada vam se ovako nešto dogodi, znate da radite pravu stvar, mislim da je ovo najveća nagrada koju neki nastavnik može da dobije. Bilo je veoma emotivno, svi smo pustili po koju suzu…Nas pokreće ljubav prema muzici i horskom muziciranju, pozitivna energija i osmeh i  ovo mi samo govori da je to zaista tako I daje mi snage da tako nastavim.

Na kraju, Jadranka je poželela da se zahvali jednom roditelju na lepim rečima i da to zadovoljstvo podeli sa posetiocima našeg portala:

- Dobila sam od jednog roditelja čestitku, moram je podeliti sa vama - Hvala vam što ste verovali u našu decu, jer oni su uz vas naučili da veruju u sebe.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.05.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 97
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen