Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

TAJ TREN


Kada se spoje tradicija, kultura i ljubavne emocije, dobijemo taj tren u kome nastaje umetnost. Svečano i sa puno kreativnih trenutaka bilo je sinoć na dodeli književne nagrade "Lenkin prsten", koja je dodeljena 12.put. Ove godine laureat je pesnik iz Vrbasa, Miroslav Aleksić.


Dom kulture još jednom je opravdao epitet jedne od temeljnih institucija naše opštine i dokazao da ovogodišnja zahvalnica prilikom dodele Oktobarskih nagrada nije slučajno pripala ovoj ustanovi.

Nastupili su Vojin Ćetković koji je drugi put bio gost u Srbobranu na dodeli nagrade "Lenkin prsten" i još jednom probudio emocije publike svojom izvedbom pesme Laze Kostića "Santa Maria della salute", zatim glumac Srpskog narodnog pozorišta, Miodrag Petrović, a Srbobranci su bili u prilici da prvi čuju monolog "Ja Laza Dunđerski", koji je napisao Zoran Subotički i koji će biti izveden u SNP na Svečanoj akademiji u sredu 06.12. kada će se obeležiti 100 godina od smrti ovog znamenitog Srbobranca i dobrotvora koji je pomagao rad i opstanak Srpskog narodnog pozorišta.

Svečanost je otvorio, prigodnim govorom, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, a Srbobran.net vam donosi njegovo obraćanje u celosti. Možete ga pročitati OVDE.

Publika koja je došla da čestita Miodragu Aleksiću koji je po mišljenju žirija zaslužio nagradu "Lenkin prsten" napisavši najlepšu ljubavnu pesmu na srpskom jeziku u predhodnih godinu dana imala je zadovoljstvo da čuje i Akademski hor "Lola" iz Beograda koji je nagrađen ogromnim aplauzom.

Nagradu pobedniku ovogodišnjeg Lenkinog prstena uručili su (plaketu) predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i (novčanu) direktorka Doma kulture, Branislava Sekulić.

Galeriju sa fotografijama možete videti OVDE.

Srbobran.net pruža vam priliku da čujete obraćanje, prilikom dodele nagrade Lenkin prsten, podsekretara Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i verske zajednice, Hadži Zorana Lazina, kao i Vojina Ćetkovića u izvođenju pesme "Santa Maria della salute". Tonski zapis nastupa hora "Lola" takođe je dostupan zahvaljujući našem snimku.

Besedu koju je održao Miroslav Aleksić dobitnik nagrade u celosti možete pročitati OVDE.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.11.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 1, gostiju: 46
Administrator
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen