Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

POZORIŠTE ZA DECU!


Pozorišna predstava "Akrobatika matematika" stiže iz Beograda u Srbobran zahvaljujući Domu kulture...


SUBOTA, 25.11.2017. GODINE U 17 ČASOVA

SALA MALOG POZORIŠTA (POZORIŠTANCE), SRBOBRAN

ULAZ SLOBODAN

Devojčica Lili i njen najbolji drugar Mili se često igraju. Devojčicin deka Žuborko je zbog toga sretan, ali želi da deca kroz igru i uče. Iz tog razloga on svojoj unuki poklanja deset lopti koje na sebi imaju naznačene brojeve od jedinice do nule. Kroz komičnu igrariju sa dekom, devojčica Lili i dečak Mili, inače dva aktera gimnastičkih sposobnosti, svojim telesnim akrobacijama ilustruju brojeve, tj. igraju se matematike akrobatike.

Radnja predstave prožeta je komičnim elementima kako bi mališani lakše upamtili edukativni sadržaj predstave, a uz to i neke najosnovnije matematičke pojmove, primerene njihovom uzrastu. Predstava se najpribližnije može opisati kao fizički teatar za decu, gde u prvi plan dolazi kombinacija gimnastičkih veština i poezije.

Cilj predstave je da deci pokažemo model učenja kroz igru i fizički pokret, koji smatramo bitnim za ranu stimulaciju kognitivnih sposobnosti deteta. Takođe, cilj nam je i da se kod dece stvori pozitivan odnos prema matematici, naučnoj disciplini sa kojom se deca prvi put sreću kroz predškolski račun i kasnije u osnovnoj školi kroz časove matematike. Sem matematike prisutni su i motivi iz oblasti ekologije i astronomije. Što se tiče funkcije fizičkog pokreta u predstavi, cilj nam je da kod dece pobudimo potrebu za radom na sopstvenoj gracioznosti, muzikalnosti, okretnosti, maštovitosti, kreativnosti, pravilnom držanju tela,razvoju motoričnih sposobnosti i ritmišnosti pokreta.

Režija i scenario:

Predrag Kolarević

Muzika:

Izbor iz popularne klasične muzike

Igraju:

Predrag Kolarević

Sara Pejčić

Miroslav Petrović 

Postavio: Administrator dana 2017.11.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen