Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

MONOGRAFIJA O DUNDJERSKIMA


U okviru manifestacije "Lenkin prsten" održano je i književno veče na kome je predstavljena jedinstvena monografija pod nazivom "Čudo u Čibu", a koju su potpisali Vesna Dimitrijević i Ilija Tucić, koji je kao gost govorio o monografiji...


Luksuzno opremljena monografija, zbirka autentičnih fotografija, slika, pisama i zapisa vodi čitaoce kroz istoriju jedne porodice. Objavljena je u sklopu 125 godina postojanja pivare u Čelarevu, čiji izdavač je Carlsberg, kompanija koja je vlasnik pivare od pre 14 godina.

- Ne samo Lazar Dunđerski, osnivač naše pivare, već i cela porodica Dunđerski poznata je u istoriji Vojvodine kao jedan od najznačajnijih pokretača razvoja kulture i obrazovanja u XIX i početkom XX veka. Smatramo da je naša dužnost da izrazimo zahvalnost i da povodom velikog jubileja, ispričamo veličanstvenu priču o njihovoj zaostavštini, pivari, i vek i četvrt dugoj proizvodnji kvalitetnog piva, izjavio je Vladimir Vava, generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija, u aprilu ove godine, prilikom obeležavanja 125 godina pivare u Čelarevu i promocije ove monografije koju su u petak uveče upoznali i videli i Srbobranci.

Pored Ilije Tucića i njegove priče o Dunđercima i istorijske uloge najčuvenije srbobranske porodice, govorila je kao domaćin, Božana Stojković, organizator kulturnih aktivnosti Doma kulture. Ona je pročitala članak o Lazaru Dunđerskom koji je osvanuo u novinama između dva Svetska rata.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.11.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 41
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen