Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NIS - PRIMER KAKO SE TREBA PONAŠATI!


Ovo je juče izjavio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški naime, u poslovnom centru Naftne industrije Srbije u Novom Sadu sinoć su predstavljeni rezultati saradnje NIS-a i lokalnih zajednica iz cele Srbije, sa kojima kompanija već devet godina razvija saradnju kroz program "Zajednici zajedno".


Svečanosti su prisustvovali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade, gradonačelnici i predsednici 11 opština i gradova u kojima NIS obavlja delatnost. Opštinu Srbobran predstavljali su Radivoj Paroški, predsednik opštine, Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine, Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća, Nebojša Nedeljković, pomoćnik predsednika opštine, kao i predstavnici nekoliko udruženja i organizacija koje su ove godine dobile podršku NIS-a.

- Do sada je kroz ovaj program u opštini Srbobran realizovano 40 projekata i uloženo 49 miliona dinara. Naftna industrija Srbije posluje u Srbobranu još od osamdesetih godina prošlog veka i kod nas se, za naše uslove, nalazi veliko nalazište nafte, zajedno radimo i zajedno smo usmereni na rešavanje svih problema koje imamo. Kroz ovu akciju NIS, kao društveno odgovorna kompanija, pokušava da se zahvali lokalnim samoupravama sa kojim sarađuje i da pomogne ukupan društveni razvoj. Sredstva se usmeravaju na NVO i udruženja, kao i na ustanove značajne za celokupno društvo, a najbolja rešenja u datom trenutku donosi zajednička komisija koja prati i realizaciju projekata, rekao je Paroški.

On je podsetio da se u budžet opštine Srbobran sliva i novac koji NIS uplaćuje na osnovu rudne rente, a ova sredstva se ulažu u razvoj celokupnog društva.

- Program 'Zajednici zajedno' je akt dobre volje jedne velike, odgovorne kompanije, i to jeste za pohvalu. Malo koja kompanija se odlučuje na ovakvo delovanje i ovo može biti primer kako bi se trebale ponašati i druge kompanije u sredinama u kojim posluju i ostvaruju dobit, rekao je Paroški. 

Postavio: Administrator dana 2017.11.29   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen