Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

OTVORENA IZLOŽBA U DOMU KULTURE


Likovni radovi nastali u četvrtak na Katai salašu, na koloniji koju su zajednički organizovali Udruženje na pomoć MNRO BISER i Udruženje ART, predstavljeni su danas na izložbi koja je postavljena u galeriji Doma kulture, gde je takođe održan okrugli sto o kome smo već obavestili naše posetioce.


Na salašu Katai, u  Malom Idjošu, održana je radionica Mnro Biser Srbobran. Saradnja ovog udruženja i umetnika je već  tradicionalna. Bilo je ovo peti put da zajedno stvaraju na Katai salašu.

Ove godine umetnici učesnici su bili Darko Čonkić (direktor “Art CENTAR” Beograd), Milena Stojković  (Srpski  Art CENTAR Novi Sad),  Ištvan Fusko (potpredsednik Art Centar Novi Sad), Katica Stepanov i Samanta Daničić iz Srbobrana.

Izlet na salaš Katai I ova likovna radionica su deo projekta  pod pokroviteljstvom opštine Srbobran, a koordinatori rada bili su Vesna Biro, koja je i autor projekta i Ištvan Fusko.

-Tema radionice je ove godine bila aktuelno godišnje doba. Hteli smo da vidimo kako učesnici ove radionice vide jesen. Rad se odvijao u grupama, cilj je edukacija i da deca rade što više samostalno I budu kreativni, rekao je Ištvan Fusko.

Radionicu je posetio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Vidno zadovoljan onim što je video, rekao je da će uvek biti među onima koji podržavaju ovakve projekte. On je takođe pohvalio učesnike i čestitao im na posvećenosti sa kojom prilaze stvaralaštvu, uz veliko zadovoljstvo što prepoznaje dobar duh u kome se stvaraju mala umetnička dela.

U razgovoru sa Slavkom Popić, predsednicom BISER-a, koja se zahvalila opštini na podršci prilikom licenciranja Udruženja, osvrnuo se Paroški i na veliki uspeh koji je BISER ostvario, odnosno dobijanje licence za pružanje usluga dnevnog boravka licima sa posebnim potrebama.

- Podatak da je Srbobran jedna od tri opštine koja ima Udruženje koje je licencirano od države, govori pre svega o dobrom radu u okviru ovog udruženja. Naš zadatak kao opštine je da to cenimo, a kada to kažem govorim o tome da smo u lokalnoj samoupravi potpuno svesni da kada se dobije licenca za bilo koji posao, mora da se pokaže kvalitet. Mi smo pružili materijanu podršku da BISER dobije licencu, a ljudi koji ovde rade morali su da pokažu i dokažu da mogu sasvim stručno da se bave ovom aktivnošću.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.11.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin