Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PREDUZETNICIMA I PRIVREDI 3.5 MILIONA BESPOVRATNO IZ BUDŽETA OPŠTINE


Finansijsku podršku dobilo je 11 projekata od ukupno 37 koliko se pojavilo na konkursu koji je raspisala lokalna samouprava. Ugovori su danas potpisani i uručeni privrednicima i preduzetnicima.


Ovo je prvi put da se sredstva iz budžeta na ovaj način dodeljuju i na taj način pruža podrška razvoju preduzetništva i privrede. Ugovore je u ime opštine potpisao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je bio i domaćin ovog današnjeg susreta. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Opštinskog veća Radivoj Debeljački koji je zadužen za rad Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj.

- Nalazimo se pred izradom budžeta za 2018.godinu i nadam se da ćemo u njemu obezbediti još veći iznos za ovu vrstu podrške. Želimo da novcem, koji u budžet na razne načine uplaćuju naši građani, podržimo tri pravca razvoja; to su mala i srednja preduzeća, poljoprivredna gazdinstva i privlačenje domaćih i stranih investitora koji su spremni da ulažu u našu sredinu, rekao je Paroški i između ostalog dodao:

- Podjednako je važno da je opština Srbobran organizaciono spremna da logistički podrži svakog našeg privrednika u pokušaju da obezbedi podršku iz drugih izvora finansiranja. Naša Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj kadrovski je osposobljena da pruži podršku svakom privredniku ili preduzetniku koji zatraži pomoć u pripremi projekata i konkursne dokumentacije.

Subvencije za samozapošljavanje dobili su Andrea Beda, Maja Kozomora, Dušan Radić i Ifju Kornel, zatim preduzetnici koji imaju do milion dinara prihoda i pet zaposlenih, Pržionica kafe i suncukreta Sanja i Jakovljević Enterijer, kao i preduzetnici koji imaju preko milion dinara prihod i deset zaposlenih radnika, Doo Vulkan commerce, Metal X, SZTR IV - Coop, Doo Carpe Diem i preduzetnička radnja koja paušalno plaća porez, Stefanova.

Jelena Marić, vlasnica "Carpe diem", pozvala je kolege privrednike i preduzetnike koji su dobili sredstva, da pokažu društvenu odgovornost i kao iskusniji deo srbobranske privrede pomognu onima koji se spremaju da krenu da samostalno privređuju. 

- Mi smo spremni da pomognemo svima kojima je potreban savet i tako podržimo mlade koji žele da žive od svog rada. Ne sumnjam da nam je svima podjednako važno da Srbobran što pre dobije veći broj uspešnih preduzetnika, ekonomski ojača i razvija se,kazala je Jelena Marić, a Dragan Knjetin koji se zahvalio opštini u ime preduzetnika koji su dobili subvencije, rekao je da je do sada, postojala prilika da se konkuriše i dobiju sredstva iz republičkih i pokrajinskih fondova, i vrlo pozitivno ocenio ovaj potez opštine.

- Svaka sredstva su dobro došla za naše poslovanje. Predlažem da se ubuduće kriterijumi sačine na način da više privrednika ima mogućnost da konkuriše i dobije novac. Možda je važnije da se opredeljena sredstva podele na više privrednika i tako snažnije utiče na privredni razvoj i stimuliše se veći broj učesnika na tržištu, rekao je Krnjetin.

M.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.12.04   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen