Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

PLAN JE OTVARANJE NOVIH RADNIH MESTA


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški sa saradnicima posetio je juče prostorije SD Tekstil Doo koja od februara ima pogon za proizvodnju u Srbobranu i zapošljava dvadesetak radnika.


Goste iz lokalne samouprave dočekao je Slobodan Okulić, direktor ove firme. On je predsedniku nakon što je delegaciju upoznao sa uslovima rada i proizvodnim programom, ali i planovima za budućnost, uručio poklon, grb Srbije sa logom firme na čijem čelu se nalazi. 

Osnovana 1997. godine u Staroj Pazovi ova firma bavi se proizvodnjom htz opreme. Kako smo čuli prilikom ovog susreta, Okulić je najavio novi investicioni ciklus za narednu godinu i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbobranu. Naime, njihov plan je da u narednoj godini krenu u izgradnju hale za proizvodnju htz opreme koja bi bila locirana u industrijskoj zoni naše opštine i gde bi radno mesto našlo još tridesetrak radnika koji bi radili na šivenju radnih odela.

Na naše pitanje da li nakon nešto manje od godinu dana smatra da je doneo ispravnu odluku da u Srbobranu otvori pogon za proizvodnju, Okulić nam je odgovorio potvrdno, posebno se osvrnuvši na kvalitet radnika potvrđujući da su Srbobranke dobre i vredne radnice, ali i odgovorne, koje temeljno ispunjavaju sve radne zadatke.

- Dobra i obostrano korisna saradnja sa opštinom, uz kvalitetnu radnu snagu na koju smo naišli u Srbobranu osnovni su argument zbog čega želimo da nastavimo da širimo svoju delatnost baš u Srbobranu, rekao je Okulić, zahvaljujući se na razumevanju i predusretljivosti na koju je naišao u našoj opštini.

U razgovoru kome smo svedočili predsednik opštine, Paroški iskazao je veliko zadovoljstvo planovima koje SD Tekstil ima. On je akcentirao da je zapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta jedan od imperativa koje je ova vlast postavila pred sebe i da je opština tu da pruži kompletnu logističku podršku svima koji imaju dobre projekte i žele da investiraju u našoj sredini.

- Kada je SD Tekstil došao u Srbobran sa idejom da otvori svoj proizvodni pogon ovde, prepoznali smo dobre namere i zbog toga smo obezbedili prostor gde danas radi dvadesetak naših sugrađanki i zarađuje. Ovo je bio napušten, ruiniran objekat. Mi smo prostor Zadružnog doma gde se sada nalazimo renovirali i ustupili na korišćenje. Takođe, s obzirom da znamo za planove ove firme, već smo obezbedili parcelu za izgradnju proizvodne hale i naša Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj je na raspolaganju za svaku vrstu podrške oko pripreme potrebne dokumentacije i projekata, rekao je Paroški i dodao:

- Svaki preduzetnik ili privrednik koji nam se obrati sa željom da investira u našoj sredini i na taj način učestvuje u procesu otvaranja novih radnih mesta za naše građane je dobrodošao, a naš zadatak je da mu omogućimo da što lakše dođe do realizacije i da mu pomognemo da izbegne sve one birokratske prepreke koje vrlo često umeju da budu kamen spoticanja i bespotrebno usporavaju realizaciju dobrih poslovnih ideja. Moja kancelarija je širom otvorenih vrata za ljude kjao što je gospodin Okulić i naš zadatak je da budemo na usluzi i u službi građana.

Doo SD Tekstil svoje proizvode plasira na domaće i inostrano tržište i po rečima Okulića trenutno najveći problem je zadovoljiti potrebe kupaca, pošto dogovoreni poslovi, polako ali sigurno, prevazilaze kapacitete firme na čijem čelu se nalazi.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.12.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Pink
Ignis
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen