Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STRATEŠKI RAZVOJ LOKALNE SAMOUPRAVE


Paroški svečano potpisao Sporazum o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate poreza na imovinu u jedinicama lokalne samouprave, u okviru projekta "Opštinski ekonomski razvoj - faza dva", koji sprovodi IMG a finansira SDC.


Rukovodstvo opštine Srbobran učestvuje danas na zasedanju 45. skupštine Stalne konferencije gradova i opština, koje se održava u beogradskom "Sava centru". Našu opštinu zastupaju Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, član opštinskog veća i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, i Nebojša Nedeljković, pomoćnik predsednika opštine.

Opština Srbobran je jedna od 45 opština koje će biti podržane u okviru paketa podrške A.

Projekat Reforma poreza na imovinu će trajati četiri godine, i plod je zajedničke saradnje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija kao i Vlade Švajcarske, koje je i obezbedila novac.

Paketi podrške jedinicama lokalne samouprave će omogućiti bolju naplatu poreza na imovinu, povećati izvorne prihode lokalnih samouprava.Program podstiče udruživanje i saradnju lokalnih samouprava.

Pet najuspešnijih opština podeliće nagradni fond sa ukupnim sredstvima od miliona švajcarskih franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske. 

Postavio: Administrator dana 2017.12.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 36
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen