Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

USVAJA SE BUDŽET ZA 2018.GODINU


Predsednica Skupštine opštine Srbobran, Milena Alargić, zakazala je 17. redovnu sednicu SO Srbobran. Odbornici će sesti u klupe u četvrtak u 9.00h, a na dnevnom redu je usvajanje budžeta za narednu godinu.


Ukupno 19 tačaka nalazi se na dnevnom redu, a pored odluke o budžetu za narednu godinu, odbornici će raspravljati o petom rebalansu budžeta za ovu godinu, kao i o nizu planova i programa za narednu godinu ustanova i institucija koje su u nadležnosti lokalne samouprave. Tu su Dom kulture, Narodna biblioteka, Centar za sport i turizam, Mesne zajednice Srbobran, Turija i Nadalj.

Budžet opštine Srbobran za 2018.godinu sastoji se od:

- Prihoda i primanja u iznosu od 769.368.000,00 dinara

- Rashoda i izdataka u iznosu od 987.268.000,00 dinara

- Budžetskog deficita u iznosu od 217.900.00 dinara koji će biti pokriven iz neutrošenih sredstava iz predhodnog perioda.

Na dnevnom redu sednice, između ostalog, je i Odmaralište Srbobran u Sutomoru. Odbornici treba da donesu odluku o osnivanju Doo "Odmaralište Srbobran". Ovom odlukom planirano je da sedište deoničarskog društva bude u Srbobranu, čiji je vlasnik (100%) opština Srbobran. Kao vlasnik, ovim aktom ona prenosi na korišćenje i upravljanje, bez prava otuđenja društvu, zgradu Osdmarališta "Srbobran" u Sutomoru. Društvo je u obavezi da nakon regostacije u APR-u, izvrši registraciju poslovne jedinice "Odmaralište Srbobran" u Crnoj Gori, u opštini Bar, sa sedištem jedinice u Sutomoru. 

Upravljanje deoničarskim društvom je dvodomno, a organi su Skupština, Nadzorni odbor i direktor. Funkciju Skupštine društva, predviđeno je ovim aktom, vrši SO Srbobran, koja bira članove Nadzornog odbora u kome će biti pet članova i praktično najznačajnije odluke donosi Nadzorni organ. On bira i direktora čiji je mandat pet godina.

Članom 56 ove odluke predviđeno je da dužnost vršioca dužnosti direktora do izbora direktora obavlja Miroslav Reljić (1994) iz Srbobrana.

Pred odbornicima će se u četvrtak naći i odluka o lokalnim komunalnim taksama. Ovom odlukom predviđa se da takozvanu "firmarinu" ne plaćaju oni preduzetnici i preduzeća koja imaju godišnji prihod do 50 miliona dinara.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.12.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 27
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen