Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1159/jo-par-dana/

Verzija za tampu / To ScreenviewJOŠ PAR DANA!


Sa zimskim raspustom stiže i klizalište. Završne pripreme su u toku, klizalište se postavlja na Trgu slobode i biće pre svega zabava za najmlađe tokom zinmskog raspusta.


Srbobranci odvajkada klizaju. Sećaju se svojih mladalačkih dana na ledu i najstariji naši sugrađani. Kllizalo, ili kako se to nekad govorilo čorkuljalo se na Rekavici, a kad su zime bile baš hladne i temperatura debelo ispod nule i na kanalu. Nakon čorkulja, koje su bile primitivni oblik klizaljki, koje su se kačile na obične cipele, najčešče čuvene "krinke" koje je nekad proizvodilo "Borovo", stigle su i prave klizaljke.

2009 Krivaja

Krajem osamdesetih godina prošlog veka, na Rekavici (Krivaja) ozbiljno se igrao hokej. Većina je imala prave hokejke, najčešće Adidas i profesionalne hokej štapove, koji su bili u prodaji .

Prošle godine Srbobranci su po prvi put dobili veštačko klizalište i bila je to prava atrakcija. Deca su se radovala, neki su po prvi put stali na klizaljke, a bilo je i padanja i dečijeg smeha i radosti najviše.

Ove godine, za par dana, veštačko klizalište biće ponovo radost za Srbobrance u zimskim, hladnim danima. Poslednje pripreme su u toku, a naravno mi ćemo vas obavestiti kad će biti svečano otvaranje.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign