Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

KOBASICIJADA U SOMBORU 26.01.2018.


Prva promocija ovogodišnje turinske Kobasicijade održaće se u petak u Somboru. Iz Udruženja Kobasicijada kažu da su spremni za novi susret sa Somborcima. Unapred se raduju i jedva čekaju da upale roštilje, jer u Somboru su tradicionalno dobro dočekani. "Somborci znaju šta su dobre kobasice" - kaže Miroslav Atanasković, - Toča, novi predsednik Kobasicijade.


Takozvani "Čelavi trg" u petak će osvanuti sa mirisom turinskih kobasica. Roštilji u novim renoviranim kućicama biće upaljeni u ranim jutrnjim časovima, tako da svi koji dođu, Turinci kažu, moći će da doručkuju čuvene turinske kobasice već od osam ujutro.

Pored pečenih roštilj kobasica, moći će da se kupe sveže i sušene kobasice, a prodaja će trajati dok bude kobasica.

Cene će biti iste kao i lane, tako da će se pečena roštilj kobacica prodavati za 150 dinara, sveže kobasice 500 dinara za kilogram, a sušene po ceni od 600 dinara za kilogram.

- Pozivamo sve Somborce da dođu u petak na našu promociju. Do sada smo se uvek lepo družili i svaki put susret sa Somborcima je bio prijatan i prijateljski. Ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put, kaže za naš portal Željko Popić, sekretar Udruženja Kobasicijada iz Turije i dodaje:

Predstavnik Ginisove knjige rekorda, Pravin Patel potvrdio je da je turinska kobasica najveća na svetu...

- Želim da se zahvalim na odličnoj saradnji Turističkoj organizaciji Sombora kao i gradskoj upravi. Ove godine pripremili smo 30 kilograma kobasica koje ćemo dodeliti u humanitarne svrhe, a gde će ove godine otići kobasice, ostavili smo domaćinima da odluče. Nadam se da ćemo biti dobri gosti u Somboru i pozivam sve građane Sombora da u petak svrate na "Ćelavi trg" gde ih čekamo sa našim kobasicama i da ih pozovemo na Kobasicijadu u Turiji koju organizujemo od 16. do 18. februara. Na 34. Kobasicijadi pravimo najveću kobasicu na svetu, a ove godine ona će biti dugačka 2034 metra. Somborci vidimo se u petak 26. januara.

Kako Srbobran.net saznaje ove godine po prvi put u Turiji, nakon par decenija, će biti organizovano takmičenje u pravljenju kobasica. Svi koji žele mogu da se prijave i učestvuju, a takmičenje će biti organizovano u subotu 17.februara sa početkom u 13.00h. Sve ekipe koje žele da učestvuju mogu se prijaviti kod Ljubana Jocića telefonom, a broj za kontakt je 069 220  85 80. Kotizacija po ekipi je 3.000 dinara, a svaka ekipa dobija pet kilograma mesa, deset metara creva za kobasice, kao i pehar, diplomu za učešće, majicu sa amblemom Kobasicijade, kecelju ili kačket. Takmičari treba da donesu začine, pušku za nadevanje, mašinu za mlevenje mesa. Čija kobasica je najbolja odlučiće međunarodni žiri.

Ove godine posao oko zakupa prodajnih mesta na sebe je preuzeo Centar za sport i turizam opštine Srbobran, a svi zainteresovani da se pojave sa svojim proizvodima na Kobasicijadi i imaju prodajno mesto treba da se jave na telefon: 021 731 279.

Dom kulture Srbobran objavio je da će zvezda 34.Kobasicijade biti Dženan Lončarević.Nastupiće 17.februara uveče. Kompletan program i ko će sve pored Dženana nastupiti u muzičko zabavnom programu objaviće se naknadno.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.01.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin