Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ŐSEINK ZENÉJE ODRŽAN 16.PUT


Hala sportova u subotu je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija koja čuva narodnu tradiciju vojvođanskih Mađara, pored Srbobranaca okupila je Mađare iz cele Vojvodine, a bilo je gostiju i iz susedne Mađarske.


U muzičkom delu kulturno umetničko nasleđe vojvođanskih Mađara predstavili su Mičik Bela verkla, muzičke grupe „Mentés másként“, „Fokoš” i „Čaloka” kao i folklorne grupe „Cirkalom”, „Róna” i „Rizgetős”. Nakon par godina stagnacije i relativno slebe posete, ovaj put organizatori MKUD „Aranj Janoš” i Kulturni Centar „Gion Nandor” mogu da budu potpuno zadovoljni.

Pored publike koja je u velikom broju došla da vidi i čuje folklorne grupe i ansamble koji su svojim nastupima činili program 16. manifestacije "Muzika naših predaka", sve su beležile čak 11 televizijskih kamera, 6 televizijskih kuća i više fotoreportera i novinara raznih medijskih kuća.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su opština Srbobran, Mađarski nacionalni savet i Fond „Bethlen Gábor”, a priredbu je otvorio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je tom prilikom, između ostalog rekao:

Organizator je na otvaranju predsedniku Paroškom uručio zahvalnicu opštini Srbobran na pokroviteljstvu, a on je uzvratio rečima:

- Zahvaljujem se u ime lokalne samouprave i svih onih koji su se zdušno zalagali da ova lepa manifestacija traje i neguje duh zajedništva i dobrih odnosa među ljudima.

Galeriju odabranih fotografija možete videti OVDE.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2018.01.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin