Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/1220/seink-zenje-odran-16-put/

Verzija za tampu / To ScreenviewŐSEINK ZENÉJE ODRŽAN 16.PUT


Hala sportova u subotu je bila ispunjena do poslednjeg mesta. Jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija koja čuva narodnu tradiciju vojvođanskih Mađara, pored Srbobranaca okupila je Mađare iz cele Vojvodine, a bilo je gostiju i iz susedne Mađarske.


U muzičkom delu kulturno umetničko nasleđe vojvođanskih Mađara predstavili su Mičik Bela verkla, muzičke grupe „Mentés másként“, „Fokoš” i „Čaloka” kao i folklorne grupe „Cirkalom”, „Róna” i „Rizgetős”. Nakon par godina stagnacije i relativno slebe posete, ovaj put organizatori MKUD „Aranj Janoš” i Kulturni Centar „Gion Nandor” mogu da budu potpuno zadovoljni.

Pored publike koja je u velikom broju došla da vidi i čuje folklorne grupe i ansamble koji su svojim nastupima činili program 16. manifestacije "Muzika naših predaka", sve su beležile čak 11 televizijskih kamera, 6 televizijskih kuća i više fotoreportera i novinara raznih medijskih kuća.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su opština Srbobran, Mađarski nacionalni savet i Fond „Bethlen Gábor”, a priredbu je otvorio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je tom prilikom, između ostalog rekao:

Organizator je na otvaranju predsedniku Paroškom uručio zahvalnicu opštini Srbobran na pokroviteljstvu, a on je uzvratio rečima:

- Zahvaljujem se u ime lokalne samouprave i svih onih koji su se zdušno zalagali da ova lepa manifestacija traje i neguje duh zajedništva i dobrih odnosa među ljudima.

Galeriju odabranih fotografija možete videti OVDE.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign