Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

KROZ PROJEKTE, ZA OPŠTINU PREKO 100 MILIONA DINARA


Čulo se danas na konferenciji za medije u Kancelariji za lokalno ekonomski razvoj...


Rukovodilac KLER-a, Radivoj Debeljački iskoristio je priliku i zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Pokrajinskoj vladi za bezuslovnu podršku koju pružaju opštini Srbobran i njenim razvojnim projektima.

Na Konferenciji za medije predstavljen je program realizacije Projekta za unapređenje radnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalne samouprave, koji je opštini Srbobran odobrio Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Realizacija projekta upravo traje i njime se stvara prilika da svi zainteresovani poljoprivrednici i privrednici, kroz distribuciju Biltena, redovno budu informisani o svim raspoloživim konkursima, podrškama i pozivima, čulo se na Konferenciji.

- Kroz projekat jačanja radnih i upravljačkih kapaciteta naša Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj unaprediće Bilten za privrednike i poljoprivrednike, koji već izrađujemo u cilju nedeljnog informisanja naših građana koji se bave privrednom i poljoprivredom sa svim raspisanim pozivima i konkursima, a na kojim mogu dobiti konkretnu podršku za svoje biznis planove i ideje. Elektronskim putem dostavljamo sve vredne i važne informacije iz ovih oblasti. Za njih je to veoma značajno, često se iznenade koliko sredstava im je na raspolaganju ukoliko ispune određene uslove i vidimo da su veoma zadovoljni ovom uslugom, rekao je Debeljački.

Svi koji za sada ne dobijaju ovaj nedeljni bilten, a zainteresovani su mogu da se jave Kancelariji i bće dodati u bazu podataka.

- Uspeli smo da napravimo veliki pomak u radu KLER-a. Od Kancelarije koja je samo postojala na papiru, stvorili smo telo koje je, uz podršku lokalne samouprave i zalaganjem predsednika opštine i članova Opštinskog veća, uspelo da opštini Srbobran obezbedi 100 miliona dinara kroz desetine projekata. Kao važan posao izdvajam obezbeđivanje novca za izradu projektne dokumentacije za izgradnju funkcionalnije kanalizacije u industrijskoj zoni, što nam je veoma važno za privlačenje investitora. Takođe, očekuje nas i izmena Lokalnog plana ekonomskog razvoja i izrada nove Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća, jer smatramo da je to budućnost i smer u kom treba da se razvija opština Srbobran. Naše je da napravimo što bolje uslove za njihovo otvaranje i razvoj, rekao je Debeljački.

  On je zahvalio koleginicama Olji Maletin, Mirjani Vujić, Nataši Zekić i Branki Graovac, kao i svim drugim zaposlenim, na posvećenom radu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.01.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen