Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

IVANA - NAJBOLJI BESEDNIK!


Kaže se da besedništvo čine besednik, beseda i auditorijum. Besedništvo (govorništvo) je praksa u kojoj se retorika ili skup pravila o lepom govoru primenjuju. Besedilo se danas u OŠ "Vuk Karadžić".


U organizaciji nastavnice srpskog jezika Nataše Mrkšić, uz podršku nastavnica Jadranke Miković Džaferović, dirigenta školskog hora i Dragane Čokić, nastavnice srpskog jezika, u OŠ "Vuk Karadžić," u susret Svetom Savi - školskoj slavi, održano je takmičenje u besedništvu o najvećem srpskom prosvetitelju.
 
 Učenici osmog razreda u svojim besedama govorili su o značaju Svetog Save za srpski rod,veru i prosvetiteljstvo. Takmičenje su upotpunili članovi školskog hora izvođenjem Himne Svetom Savi i srpskih tradicionalnih pesama.
 
 
Žiri su činili Milan Đorđević, profesor filozofije, Nataša Živković i Snežana Džambas, profesori razredne nastave.Nakon kratkih konsultacija, žiri je doneo odluku da je pobednica ovogodišnjeg takmičenja učenica Ivana Pavlić, dok su drugo i treće mesto pripali Dariji Čolić i Uni Gajić.
 
 
Lepota besede uslovljena je snagom besednika I lepotom besedne ideje.  Besednik ispred sebe uvek mora imati zahteve da besedom ubedi, očara I postigne. Njegovo ubeđenje da je ono što on govori ono zajedničko sa ljudima koji ga slušaju. Mora da se poveže sa svakim slušaocem u publici, da svakome prenese svoju emociju I energiju. Da ga natera na razmišljanje, da ga natera da se pokrene. Onog trenutka kada to uspe da uradi, ostvario je svoj cilj.
 
Danas je to pošlo za rukom Ivani, Dariji i Uni. Njih tri su bile najuspešnije u osvajanju auditorijuma i umele su da iskontrolišu tremu, najgoru i najbolju drugaricu svakog besednika.
 
S.N.


 

Postavio: Administrator dana 2018.01.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin