Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

IN MEMORIAM - ŠACA DOLAZI ZAUVEK U SVOJ SRBOBRAN


Umro je Šaca Švargla, jedna od onih koji je otišao odavde pre više decenija. Otišao fizički, ali u srcu nikad nije napustio i bio je jedan od onih koji se uvek rado vraćao u svoj Srbobran.


Aleksandar Šijačić (30.03.1949. - 20.01.2018.), od majke Jelene i oca Miroslava, umro je u Hamburgu na Svetog Jovana. Poslednjih nekoliko godina borio se sa teškom bolešću. Biće sahranjen u petak 02.02. 2018. godine na pravoslavnom groblju u Srbobranu u 14.00 časova.

Uvek raspoložen, šeret koji je znao da se našali na račun našeg mentaliteta, ali i neko ko je iskreno voleo Srbobran i Srbobrance. Poslednjih nekoliko decenija živeo je u Hamburgu, ali to ga nije sprečavalo da uvek zna šta se dešava u Srbobranu. Vodio je računa o ljudima koje je poznavao i koji su mu bili dragi. Bio je Šaca redovni posetilac našeg portala. Čitao nas je redovno u Hamburgu i često hvalio, ali i kritikovao kad nešto previdimo, ne objavimo.

Bio je profesor književnosti, stjuart, svetski putnik, poliglota, svirao više instrumenata. Jedan je od učenika čuvene II generacije učenika srbobranske gimnazije, koja je prošle godine obeležila 50 godina mature. Na žalost tada je već bio prilično bolestan i nije mogao da dođe iz Hamburga na proslavu.

Poslednji put smo se sreli u aprilu 2012. godine kod Duleta i Tine u piceriji. Došao je da proslavi rođendan u zavičaju, obiđe svoje. Prebirao je tada uspomene sa prijateljicom koju nije dugo video. U isto vreme kad i Šaca, te 2012.godine iz Kanade je došla Persida Miljković, rođena Gavanski. Na neki način Srbobran.net je bio kopča koja je pomogla da se sretnu tada u Srbobranu. Knjiga gostiju na našem portalu bila je mesto gde su se sreli, prvi put nakon dugo godina.

Od Šace mi je ostala uspomena i sigurno imam nešto što nema niko u Srbiji. Jednom je stigao iz Hamburga i "ničim izazvan" pozvao me da dođem kod njega. Kada sam došao, imao sam šta da vidim. Doneo mi je originalnu kolekciju preko 50 cd-a sa različitim matricama za izradu radijskih džinglova, Pošto sam se u to vreme ozbiljno bavio radio produkcijom bilo je to za mene malo blago. Nehajno, reče Šaca: "Evo ti ovo, to sam ti pokupio kod nekog Švabe. Kad sam video ove diskove, pomislio sam da bi ti možda trebalo." Nije ga mrzilo da nosi to iz Hamburga. Takav je bio Šaca Švargla. Glasan, nepredvidiv, upečatljiv, jedinstven. Iza sebe ostavio je ćerku Aleksandru.

Poslednji pozdrav imenjače moj...

Aleksandar Šijačić 

Postavio: Administrator dana 2018.01.30   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin