Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

KOBASICIJADA U PETAK U NOVOM SADU


Na Trg republike, ispred Riblje pijace u petak 09. februara, stižu najpoznatije kobasice u regionu. Turinski mesari dolaze u Novi Sad da promovišu 34. Kobasicijadu i ponude svoje specijalitete za koje su dobili niz nagrada, ali i potvrdu od Ginisa da su napravili najveću kobasicu na svetu.


Svake godine, nedelju dana pred Kobasicijadu u Turiji, majstori kobasica dolaze u Novi Sad da se predstave, pozovu Novosađane u Turiju i sa sobom ponesu par tona kobasica koje se po pravilu sve prodaju i u slast pojedu.

Tako će biti i ovaj put. Već u ranu zoru biće postavljeni štandovi sa roštiljima gde će se tokom dana peći čuvene turinske kobasice, a ko bude hteo da kupi i ponese kući, biće tu i svežih i sušenih kobasica.

Predstavnik Ginisove knjige rekorda, Pravin Patel potvrdio je da je turinska kobasica najveća na svetu...

- Cene kobasica su iste kao i lane. Kvalitet nismo menjali, tako da u petak mirisaće riblja pijaca na naše kobasice. Roštilj kobasice u kifli su 150 dinara, sveže kobasice prodavaće se za 500 dinara za kilogram, dok će cena sušenih kobasica biti 600 dinara za kilogram, kaže Željko Popić, sekretar Udruženja Kobasicijada iz Turije.

- Ovoj promociji predhodile su somborska i promocija u Subotici, gde smo odlično dočekani, prodali smo sve što smo poneli i ne sumnjamo da će tako biti i u petak na Ribljoj pijaci u Novom Sadu. Novosađani i Turinci su stari prijatelji, a naše kobasice uvek privuku prave gurmane i ljubitelje ovog specijaliteta po kome smo mi Turinci poznati, rekao je za naš portal Miroslav Atanasković - Toča, dodajući da se unapred raduje ovom susretu, pozivajući sve da dođu na Kobasicijadu u Turiji koja će se ove godine održati od 16. do 18. februara.

- Naravno, udarni dan kada ćemo izneti najveću kobasicu na svetu, koja je ove godine dugačka 2034 metara je u subotu. Ove godine pripremili smo bogat kulturno umetnički program u saradnji sa Domom kulture i Centrom za sport i turizam opštine Srbobran, a veliku podršku imamo i od lokalne samouprave. Kao i svake godine na centralnom trgu u Turiji u večernjim satima goste očekuje koncert. Ove godine naš gost je Dženan Lončarević, priča Toča za naš portal i kaže:

- Pozivam Novosađane da se vidimo na kobasicama u petak na Ribljoj pijaci, a onda sledećeg vikenda u Turiji. Svi koji dođu biće dragi gosti, mi Turinci smo poznati po gostoljubivosti, a siguran sam da svako ko dođe naći će nešto za svoju dušu i neće se pokajati. Ove godine očekujemo najveći broj gostiju do sada, pa smo zato i pripremili program koji će svakog zadovoljiti.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2018.02.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin